Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - em_dan_rup

Sayfa: 1 2 3 [4]
46
Müzik / Öztürk
« : 05 Ocak 2008, 21:15:00 »
Öztürk İlmaz, (d. 23 Temmuz 1976), müzisyen. Müzik kariyerine lise yıllarında kurduğu "Sigara" adlı müzik grubuyla başladı. Daha sonraları "Abflex" ve "Kronik" gruplarıyla çalışmalara devam etti. Bunları, 1997 yılında Erol Köse prodüksiyondan çıkan ilk albümü "Güneş Sensiz Doğacak" izledi. Albüm çalışmasından sonra Deniz Yılmaz 'la beraber beste çalışmalaraı yaptı.

Bu çalışmalardan "Dağlar Dayanmaz" adlı şarkı Demir Demirkan 'ın ilk albümünde yer aldı. Yine Deniz Yılmaz 'la beraber yaptıkları "Dön Bana" adlı şarkı Asrın Tuncer 'in albümünde yer aldı.

Bu ortak çalışmalar eşliğinde 1997 yılında oluşturdukları "Vasiyet" adlı albüm için çalışmalar başladı.

Şu anda 3. albümünün çalışmalarını yapmaktadır. Sonbaharda 3. albümünü çıkartacaktır.

Öztürk'ün 3. albümü "ÖZTÜRK" kasım 2007 de raflardaki yerini aldı.

Mastering'in İngiltere'de yapılan Albümün 10. Parçası olan Ben Uyurken'de ise Öztürk, Özlem Tekin ile yaptığı düet ile dikkat çekiyor.

47
Müzik / Linkin Park
« : 05 Ocak 2008, 21:11:23 »
Grup Üyeleri 
Chester Bennington - Solist
Joe Hahn - DJ ve Direktör
Mike Shinoda - Vokal ve Gitar
Brad Delson - Gitar
Rob Bourdon - Bateri
Dave Farrell - Bas Gitar

Linkin Park, Kaliforniyalı bir rock müzik grubudur. 1996'da Xero adıyla kurulduğundan beri 50 milyondan fazla albüm satmayı ve iki Grammy ödülü kazanmayı başarmıştır. İlk albümleri Hybrid Theory ile büyük bir başarı kaydetmişlerdir ve 2005 yılında Gold CD ile bu başarıları belgelenmiştir.İkinci albümleri Meteora ile ise bu ünlerini devam ettirdiler ve Billboard 200'de ilk sırayı 2003'te aldılar. Bu başarıları onların albüm turneleri ve dernek konserlerini de başlatıyordu.

Meteora ve Hybrid Theory albümleri ile daha çok nu-metal bir tarz yakalayan grup, daha sonra, 2007 yılında çıkardıkları Minutes to Midnight ile bu türden uzaklaşmışlardır. Billboard 200 listesinde bu albümle yeniden ilk sırayı alarak piyasa sürülmesinin ilk haftasında bu listeye oturma başarısını göstermiştir.

Linkin Park kendi çıkardıkları bu albümlerin yanı sıra yaptıkları düetlerle de dikkat çekmişlerdir. Bunlardan en kayda değerleri Jay-Z ile yaptıkları düetlerdir.


Kurulduğu Yıllar (1996-2000) 

İlk başta Agura Lisesi öğrencisi üç gencin birlikte müzik yapmasından ibaret olan Linkin Park'ın asıl kurucuları Mike Shinoda, Brad Delson ve Rob Bourdon'dır. Liseden mezun olduktan sonra, Kaliforniyalı üçlü, yaptıkları müzikal performansları ciddi kılmaya karar verdiler ve gruplarına Joe Hahn, Dave Farrell ve Mark Wakefield'ı kattılar. Gruplarına da Xero ismini koydular. Kısıtlı olanaklara rağmen, Mike Shinoda'nın ev stüdyosunda kayıt yapmaya başladılar. Yapmaları muhtemel bir kayıt anlaşmasını yapamayınca grup içinde tartışmalar ve çalkantılar da başgösterdi. Birlikteliklerinin eksikliği sonucu Mark Wakefield gruptan ayrılmaya karar verdi ve Dave Farrell da Tasty Snax gibi gruplarla turne yapabilmek adına bunu düşünebilirdi

Mark'ın gidişinden sonra oluşan boşluğu doldurmak için geçen süre içerisinde, grup Chester Bennington'ın sesinden etkilendi ve onu gruba dahil etmeye karar verdi.

Albümleri
Xero Sampler Tape (1997)
Hybrid Theory EP (1999)
Hybrid Theory (2000)
Reanimation (2002)
Meteora (2003)
Collision Course (2004)
Minutes to Midnight (2007)



48
Müzik / The Rasmus
« : 05 Ocak 2008, 21:03:05 »
The Rasmus: Bu yıl Finlandiyalı grup tam tutturdu. Onları bir çeşit geceleri bir araya gelen varlıklar olarak suçlayamazsınız. Adeta yarıp geçen 5.albümleri Dead Letters ve en önde olan single'ları İn The Shadows,sanki acemi başarısı gibi oldu. The Rasmus bu yıla kadar hep ilerledi ve hak ettikleri bu uzun çalışmaların meyvelerini topluyorlar. Onların karşı konulamaz ticari başarıları boyunca Avrupa, 2005'te onların müthiş çalışmalarının kalıntılarını temin edecek Kerrang Yıllığı, Aralık 2004 Geçen yıl Helsinki'li bu genç adamlar için olağanüstüydü, her biri daha 24 yaşında olan, birlikte grup olarak 11 yıl çaldıktan sonra sonunda Avrupa'yı 5.stüdyo albümleriyle fethettiler. Albümün milyon üzeri kopyaları dünya çapında satıldı, 8 i altın 5 tane de platin ödül aldı ve top10 listelerinde de 11 ülke arasından kendi imzalarını taşıyan in the shadows 1 numara oldu ve Mtv Avrupa da en çok gösterilen video oldu. The Rasmus sonunda başardı.. Yalnız Büyük Britanya'da başlangıç single'ları in the shadows, single tabloları arasına 3.sırada girmeyi başardı ve top10 listesinde 7 hafta kalmayı başardı. 180,000 kopyadan fazla satmayı başardı ve 2004'te En Çok Satan Top20 Single listesinde yer edinenlerden biriydi. Videosu UKTV'nin Air Chart'ında 1 numaraya ulaştı. Dead Letters albümü (bu da nisanda) satışlar Platinyum; 300,000 kopyadan fazla sattı ve yılın En Çok satan Albümleri Top50 sıralamasında yer edindi. Ayrıca iki Büyük Britanya turları (biri nisan diğeri ekim)artı Haziran'da, Londra/Astoria'da birbirini izleyen iki gece için ve Uluslar Arası en iyi çıkış yapan ve en iyi single için iki Kerrang ödülü aldılar.
Ve şimdi Grammy ödülü kazanan bu dört Finli, Dead Letters albümleriyle geri döndü. Eylül'ün 12'sinde dağıtımına başlandı albümün. Hide From the Sun Helsinki temelli bu dörtlü takımın 6.stüdyo çalışmalarıydı. Kalın arajmanlarla, dikkat çeken özellikeri görüntüleyerek, yaylı çalgılar ve pianonun da ilavesiyle grubun imzası bulaşıcı karanlık rock soundu oldu ve Lauri'nin deyanık vokaliyle, muse'un içine atmış hali-drama gibi oldu sanki. Bu albüm grubun belli baskılara rağmen kolay yaptığı bununla beraber başarılı gelen hit single'ları İn The Shadows, Guilty, ve First Day Of My Life grubu en öne taşıdı ve onları dünyanın her tarafına büyük ve sadık hayran kitlelerini görmesi için taşıdı.
"Müzikte daha fazla mukabelem var bu sefer "açıklıyor Lauri." Kesilmiş sözler yerine güzel melodiler var ya da şiddetli sözler yerine tatlı sözler var veağır gitar var. Yeni albümdeki arajmalarla gurur duyuyoruz."
"Garip gelebilir, biz istediğimiz şeyde kendimize daha çok güveniyorduk, bu sefer her zamankinden çok"diyor gitarist Pauli. ve Lauri şu noktaya katılıyor: "iş şarkıları yazmaya gelince herşey kolay göründü-bunun sadece geçen seneyle alakası yok, bu bizim ilerlememizden beri ve 11 yıldır beraber olmamızdan beri ve bu epey bi zaman yani. Biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve hiç bir söze ihtiyaç duymuyoruz. Kimya denen şey; sizin, diğerlerinin ne çalacağını ve eğer şarkı için fikrin olduğunda, diğerlerinin ne yapacağını göz önüne getirebilmektir.dünya çapında çalmak bize enerji veriyor ve sanki bize beğinlerimizi beslediğimizi hissettiriyor-özellikle Japonya'da çaldığımız son şovumuzda. Ondan sonra doğruca stüdyoya gittik."
Hide From The Sun Stokholm'deki Nord/Hansen Stüdyosu'nda, prodüktörler Martin Hansen ve Mikael Nord Andersson'la beraber kaydedilmiştir. Bu ikili grubun son iki kayıtları İnto ve Dead Letters'da da sorumludurlar. "Biz onların sayesinde harika biçimde ilerledik"diyor Lauri. "Aramızdaki iletişim yeni seviyelere ulaştı-ve daha kolay. Albumu Finlandiya yerine İsveç te kaydetmemiz daha iyi oldu, yoksa günler boyu albümü kaydettikten sonra eve gider, ayrılırdık. Biz grup üzerine daha çok odaklandık ve bir çok güzel fikirler, stüdyoda geçirdiğimiz gün içinde ortaya çıktı. Biz grup olarak herşeye göğüs gerdik; biz Stokholm'deyken aynı apartmanda oturuyorduk ve akşamları grup olarak dışarı çıkıp birşeyler yapabilirdik ve bu harikaydı-Bu grubu daha güçlü yaptı."
Bu kararlılık Hide From The Sun'a aksetti. Müziklerinin ilerlediğini görmek ve ışıkla oynamak ve saklılığın karanlık söz temalarıve kaçış onların heycanlarına 12 aydır baskı yapıyor. The Rasmus'un kendilerinegüvenleri artıyor. Laurinin açıklamasıyla"geçen sene çok çılgın bir seneydi ve beni birçok şey konusunda haberdar etti. Bu zamana kadar albümdeki bikaç anahtar kelimeler kaçış ve saklanış oldu. Bu biraz negatif duruyor fakat biraz sanki kendi hislerinizi araştırmaya benziyor. İn The Shadows çıktıktan sonra hayatımda çok şey oldu,çok güzel şeyler. Ve aynı zamanda çok zırvalıklar ve çok kötü şeylere de tanık oldum. Anıtsal tecrübelerimizin birtanesi de Meksika yakınında, Teotihuacan'da piramidlerin önünde durduğumuzda onların Hintli Kabilelerine kayıt olduk! Bu insanlar dünyanın çok altındalar"diyor şarkıcımız.
"Ben doğada onlara göre 10 kat daha fazla bulundum Avrupa'da yaşıyan normal insan olarak anılmama rağmen ve bu insanlarla tanışmak ve kültürlerine değinmek benim durup, düşünmemi sağladı. Manevi açıdan yeniden canlandılar ve enbaşarılı singlelarında olduğu No Fear gibi çok tutulan şarkılar çıktı ortaya ki bu apaçık ilk seçilen singledı ve İn The Shadows'un Dead Letters'a olan benzerliği gibi. Grubun yazdığı ve kaydettiği en son şarkılardan biri ya Shot ya da İmmortal'ın dinamik versiyonu ki bu ikisinde de size yakın olanları koruma ve sorumluluk teması vardır. Diğer şarkılar örneğin; Night After Night (Out Of the Shadows), İn The Shadows'daki sözlerin devamıdır ve albümlerden birinin başlığıdır.
Dead Promises, Finli çellolu metalciler Apocaylptica'nın yaylı arajmanlarıyla beraber. Apocalyptica hada sonra The Rasmus2la bağlantılı olarak Bittersweet'i ortaya çıkardılar buna Lauri ve HIM'in Ville Valo'sunun düeti de dahil. Lauri aynı zamanda grubun kendi isimlerinde olan albümlerindeki Life Burn's şarkısına kendi sesini ekledi. "Onların kalkıp da bizim albümde çalmaları ticari açıdan iyi oldu "gülüyor Lauri.." Dead Prpomises'inkısa temasını uzun süre önce yaptım ve çelloların buna uygun olacağını düşündüm,ve harika denk geldi. Arajmanlara sıra geldiğinde prodüktörlerden daha çok fikirlerimiz vardı. Benim fikirlerim vardı pianoyla başlamak gibi. Bu ayı turdayken şarkının temelini hazırlamakla zaman geçirirken çaldığım piano. Bu yüzden önemli olan ortalıkta yazarken o kadar şeyi kaydedip hatırlmak çünkü bunlar bi albümü tamamlar.
11 yıl önce,ilerlemek için ve daha 16 yaşlarında Warner Müzik finlandiya'yla mukavele imzalamaları grubun okulu terketmesine neden oldu. "Bizim kendimize güvenden daha üstün birşey duyduğumuzu söyleyebilirsiniz"diyor Pauli. "Biz her zaman kendimize çok güveniyorduk ve başkada bi seçenek yoktu. Biz hiç bir zaman kaybediceğimizi düşünmedik. Ama bunu yapmak zorundayız şeklinde düşündük. Başka şey düşünmedik yani". Onlar ilk çıkışlarını Peep'le yaptılar ki bu hızla Altın dereceye ulaştı bu.Bunu takiben ikinci albümleri Playboys'u çıkarttılar ki buda altın dereceye ulaştı ve onlara ilk EMMA (Finli Grammy ödülü) larını kazandırdı ve kendilerini Red Hot Chili Peppers, Rancid ve Garbage gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşırken gördüler. Üçüncü albümleri Hello fataster 1999 da çıktı ki bu yılda aki de gruba dahil oldu. 2000 yılında Sokholm Playground Music'le anlaşma yapan grup; The Rasmus, bu zamana kadar başarıdan başarıya koştu. "Sadece hissettiğim tek şey. Evet!sonunda!bu zamanla oldu"diyor Lauri lintu(fincede kuş anlamına gelen)lakabıylada da anılan insan. "Biliyordum sanki bi gün bununolacağını ve kemiklerime kadar hissediyordum ama hala öğrenilecek çok şey var. Düşünüyorum da eğer bu başarıyı 5 yıl önce yakalamış olsaydık biz bitmiştik. Bu çok çılgınca, kafanı karıştırıp seni kışkırtan çok şey var. Grupla birlikte büyümek iyi oldu vebüyüme esnasında yavaş yavaş bi çok şeyi görmek bizim için çok önemli."


49
Şişedeki Mısralar / Adsız
« : 01 Ocak 2008, 16:58:02 »
Bana Kalsa hayatta koymazdım ama esra çok ısrar etti  ;).Çnkü yazdığım hiç birşeyi beğenmiyorum  :'(

Seviyorum seni
Bakışını, gülüşünü,bana dokunuşunu
Özlüyorum kokunu ve o tenini
Senin olan her şeyi özledim

Görmüyor musun?
Sana bakıp eridiğini
Görmüyor musun?
Seni nasıl sevdiğimi

Beni sensizlikle cezalandırma
Dayanamıyorum
Seni sensiz yaşamak olduğu için
Dayanamıyorum

Seviyorum seni
Senin olan her şeyi
Senin sevdiğin her şeyi
Lütfen gel artık

Bitmedi mi?
Benden aldığın intikam
Yetmedi mi?
Bana çektirdiğin acı
[/b]

50
Müzik / Dinlemeyi en sevdiğiniz tür?
« : 01 Ocak 2008, 02:38:59 »
Ben hepsini dinliyorum ama arabesk hariç :P

51
Müzik / Avril Lavigne
« : 01 Ocak 2008, 02:36:14 »
Avril Lavigne, Belleville-Ontario Kanada'da doğdu. Babası Fransa, annesi Ontario doğumludur. Anne ve babası katolik olduğundan Lavigne de bir katolik gibi büyütülmüştür. Avril'in müzik yeteneği ilk kez henüz iki yaşındayken, kilise şarkılarını söylerken annesi tarafından farkedildi. Aile, Lavigne 5 yaşındayken Napanee-Ontario'ya taşındı.

Avril Lavigne Bir Performansı Sırasında
1998 yılında Lavigne bir müzik yarışmasını kazandı ve bunun üzerine yine kendisi gibi Kanadalı bir şarkıcı olan Shania Twain ile beraber ilk büyük konser turnesine çıktı. Twain'in Ottawa konserinde What Made You Say That adlı şarkıda, şarkıcıya eşlik etti.
İlk profesyonel menajeri olan Cliff Fabri onu ilk kez Kingston Ontario'daki bir kitapçıda şarkı söylerken keşfetti. Lennox Community Theatre'da bir performansı sırasında ise Kanadalı yerel bir şarkıcı olan Steve Medd tarafından farkedildi ve Medd'in 1999 yılında çıkmış olan Quinte Spirit albümünde yer alan Touch The Sky adlı şarkıda on
Avril Lavigne, Belleville-Ontario Kanada'da doğdu. Babası Fransa, annesi Ontario doğumludur. Anne ve babası katolik olduğundan Lavigne de bir katolik gibi büyütülmüştür. Avril'in müzik yeteneği ilk kez henüz iki yaşındayken, kilise şarkılarını söylerken annesi tarafından farkedildi. Aile, Lavigne 5 yaşındayken Napanee-Ontario'ya taşındı.


Avril Lavigne Bir Performansı Sırasında
1998 yılında Lavigne bir müzik yarışmasını kazandı ve bunun üzerine yine kendisi gibi Kanadalı bir şarkıcı olan Shania Twain ile beraber ilk büyük konser turnesine çıktı. Twain'in Ottawa konserinde What Made You Say That adlı şarkıda, şarkıcıya eşlik etti.
İlk profesyonel menajeri olan Cliff Fabri onu ilk kez Kingston Ontario'daki bir kitapçıda şarkı söylerken keşfetti. Lennox Community Theatre'da bir performansı sırasında ise Kanadalı yerel bir şarkıcı olan Steve Medd tarafından farkedildi ve Medd'in 1999 yılında çıkmış olan Quinte Spirit albümünde yer alan Touch The Sky adlı şarkıda ona eşlik etmesi için teklif aldı.
Avril Lavigne, Belleville-Ontario Kanada'da doğdu. Babası Fransa, annesi Ontario doğumludur. Anne ve babası katolik olduğundan Lavigne de bir katolik gibi büyütülmüştür. Avril'in müzik yeteneği ilk kez henüz iki yaşındayken, kilise şarkılarını söylerken annesi tarafından farkedildi. Aile, Lavigne 5 yaşındayken Napanee-Ontario'ya taşındı.

1998 yılında Lavigne bir müzik yarışmasını kazandı ve bunun üzerine yine kendisi gibi Kanadalı bir şarkıcı olan Shania Twain ile beraber ilk büyük konser turnesine çıktı. Twain'in Ottawa konserinde What Made You Say That adlı şarkıda, şarkıcıya eşlik etti.
İlk profesyonel menajeri olan Cliff Fabri onu ilk kez Kingston Ontario'daki bir kitapçıda şarkı söylerken keşfetti. Lennox Community Theatre'da bir performansı sırasında ise Kanadalı yerel bir şarkıcı olan Steve Medd tarafından farkedildi ve Medd'in 1999 yılında çıkmış olan Quinte Spirit albümünde yer alan Touch The Sky adlı şarkıda ona eşlik etmesi için teklif aldı.
16 yaşındayken, Arista Records adlı müzik firmasının bir temsilcisi olan Ken Krongard, şirketin patronu Antonio "L.A." Reid ile görüşmesi için Lavigne'i davet etti. Reid, Avril ve arkadaşlarını New York'da dinleyip beğenince Avril'in ilk albümü kaydedildi ve tamamlandı.

kişisel hayatı

Lavigne'in vejetaryen olduğu bilinmektedir. Fakat, 2007 yılında yapılan bir röportajda Lavigne, et yemeyi tercih etmediğini söylemiş fakat vejateryenlikle ilgili bir yorum yapmamıştır.
Gençken Napanee'de gittiği bir pizza restoranında yediği zeytin parçalı pizzanın onun en sevdiği yiyecekler arasında yer aldığı, kendisine ait olan Under My Skin Bonez adlı belgeselde belirtilmiştir. Fakat buna ek olarak Avril Lavigne sesine zararlı olacağını düşündüğünden dolayı fazla pizza tüketmemektedir. Avril Lavigne'in ünlü olmasından sonra Kanada'da gittiği pizza restoranı pizzalarından birinin ismini Lavigne'e ithaf etmiştir. Hatta restorana gelen müşteriler hatıra defterine Avril ile ilgili görüşlerini yazmaktadırlar.
Avril Lavigne'in sol bileğinde bir yıldız dövmesi bulunmaktadır. Bu dövmenin deseni ayrıca onun ilk albümünün kapağında da kullanılmıştır. Çalışma arkadaşı ve yakın dostu olan Ben Moody de bu dövmeden taşımaktadır. 2004 yılının sonlarında Lavigne, sağ bileğine, içerisinde D harfi olan pembe kalp şeklinde bir dövme daha yaptırdı. D harfi kocasının isminin başharfini simgelemekteydi.
Lavigne, eski gitaristi Jesse Colbum ile romantik bir aşk yaşadı. Her ne kadar diğer eski gitaristi Evan Taubenfield ile adı dedikodulara karışsa da Avril böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Bununla birlikte Taubenfield, resmi internet sitesinde Avril Lavigne'in dünyadaki en önemli arkadaşı olduğunu açıkladı. Taubenfield Avril'in evlendikten sonra çıkardığı Girlfriend adlı single ın klibinde de yer almaktadır. Avril Lavigne, J-14 adlı bir dergiye ilk öpücüğünü 14 yaşındayken verdiğini söyledi. Şubat 2004'de Kanadalı şarkıcı, Sum 41 grubunun solisti Deryck Whibley ile beraber olmaya başladı. 27 Haziran 2005'de nişanlandılar. Whibley, Lavigne'e Venedik'de bir gondol gezisi sırasında evlenme teklif etti. İkili, 110 misafirin katıldığı bir katolik töreniyle 15 Temmuz 2006'da Kaliforniya-Montecito'da Bella Liliybelle adlı malikhanede dünya evine girdi.

52
Müzik / Direc-t
« : 01 Ocak 2008, 02:30:26 »
Direc-t bir kaza sonucu 1997'de kuruldu. Arabayı bir direğe
bindirdikten sonra çaldıkları parçalar İngilizce ve Türkçe olduğu için
"ortada" bir isim koydular.


Üniversiteyi kazanan Bilge Ankara'ya taşındı ve orada grubu devam
ettirmeye çalıştı ama sürmedi. Daha sonra müzik yapmak için İstanbul'a
taşındı.


Bilge ve Özgür grubu tekrar kurdular ve basçıları Çelik'le
Universal müziğin isteğiyle bir demo kaydettiler. Kim 500 Milyar
İster'den ikramiye kazanan Çelik gruptan ayrıldı. 2000 sonunda Alex
gruba girdi ve Ankara Odtü büyük salonda da çok güzel bir konser
verdiler.


O sıralarda Güven Erkin Erkal Radyo D'deki programında Odun Aşk'ı
çaldı ve çok istek gelmekteydi. Ve grubu TRT2'deki Albüm programna
konuk etti. Bu programla grup iyice duyulmaya başladı.


2001 Roxy Müzik yarmasnda 1.olan grup Ada Müzik'ten albüm yapma
hakkını kendi isteği doğrultusunda kullanmadı. NR1tv'de Ericsson Life'a
konul oldular.


TRT Radyo ve Radyo D'de de çaldılar.Grup gemi boğaz turu, Robert
Koleji,Alman lisesi, Life bar, Mia Skate Park, Line bar,Kemancı gibi
mekanlarda konserler verdi. Uzun süre Line Bar'da program yaptlar.


Güven Erkin Erkal'n hazırladığı Rock Art VCD fanzinde bir klipleri
yer aldı.Acil Club'da da canlı bir demo kaydettiler. Elden ve postayla
bir hayli demo satan grup TV programlarının olduğu ilk VCD-demoya da
imza attılar. 2. gitara Özgen'i alan grup My Life'ta bir süre program
yaptı.


Boğaziçi Üni'de Battle of The Bands yarışmasından sonra bir konser
verdi. Eski Bronx'ta ve Guitar Bar'da program yapan grubun bir süre
sonra Özgen'le de yolları ayrldı.


Grup 2002 Roxy Müzik Günleri tantm kokteylinde İhtiyaç Molası grubu
kemancsı Tolga ve çelloda Demet'ten oluan yaylı kadrosuyla bir konser
verdi. Dünya Öpüşme Günü festivalinde de Manastre'de ve Alman Lisesi
festivalinde çaldı.Daha sonra da Tarık Zafer Tunaya kültür merkezinde
akustik bir konser verdiler. TRT2'deki Desibel programnda konuk
oldular.Yazılı basında ve internet ortamında röportajları yer aldı.

2002'de Alternatif Festival'de David Byrne,Pulp,Sneaker Pimps ve
Carl Cox'un altında çalan grup 2002'de H2000 demo,2003'de ana sahnede
çaldı.


Eskişehir Anadolu Üniversitesinde bir konser verdi. 2003'de
On-Air'le anlaşan grup Deniz Yılmaz prodüktörlüğünde kaydettikleri
albümü 2003 mayısında bitirdi ve 2004 haziranında raflarda yerini alan
"Rus Kozmonotları" isimli albümlerinde on Türkçe bir İngilizce
besteleri var. İlk klip de dalyanda "Dur Sakın Konuşma"ya çekildi.


Dream Tv'de Yuxexes, Blue Jean ve Cine 5'te Başka Yerde Yok isimli
programalara katılan grup Dream Tv'de canlı yayınlanan Rockistanbul
festivalinde de ana sahnede çaldı.


2000 sonunda Alex gruba girdi.

2001 Roxy Müzik yarışmasında birinci oldular.

2002 Alternatif Festival'de David Byrne, Pulp, Sneaker Pimps ve Carl Cox'un altında çaldılar.

2002 H2000 demo sahnede çaldılar.

2003 H2000’de ana sahne aldılar.


2003 yılında On-Air'le anlaşan grup Deniz Yılmaz (Kurban)
prodüktörlüğünde kaydettikleri albümü 2003 Mayıs'ında bitirdi ve 2004
Haziran'ın da raflarda yerini alan "Rus Kozmonotları" isimli
albümlerinde 10 Türkçe bir İngilizce besteleri var. Dur Sakın Konuşma,
Hasret ve Ama Sen Varsın’a birer klip çektiler. Özellikle albüme isim
veren Ama Sen Varsın’a çektikleri animasyon klip çok ilgi gördü.

2004’de grup Dream Tv'de canlı yayınlanan Rock İstanbul festivalinde de ana sahnede çaldı.

2004 Temmuz ayında Direc-t Slovakya'da Pohoda Açıkhava Festivalinde çalan ilk Türk grubu oldu.

2004 Yedi Kule Zindanları'nda Güney Asya depremzedeleri yararına yapılan konserde yer aldılar.

2005 Fanta Gençlik Festivali'nde toplam 17 şehirde konser verdiler.

2005 RockIstanbul Festivalinde ana sahnede çaldılar.

53
Müzik / Duman
« : 01 Ocak 2008, 02:27:55 »
Doksanlı yıllarin başlarında müzik yaşantilarına başlayan grup elemanlarından Kaan Tangöze (Vokal) ögrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve oradayken Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalarını hazırladı. Türkiye'de bulunan grubu Mad Madame ile Saettle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldi. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i (Gitar) ve Ari Barokas (Bas Gitar) ile beraber çaldıklari Mad Madame grubuna dahil ederek DUMAN isminde şimdiki gruplarini kurdular.

Böylece DUMAN "Eski Köprünün Altında" isimli albümleri ile büyük bir dinleyici kitlesinede ulaşmayı başardı. Çoğunlukla davulcu sorunu yaşayan grup bir çok isimle beraber çalıştı ama çoğunlukla albüm ve konserlerinde Türkiye'nin en basarili isimlerinden Alen Konakoğlu (Davul) eşlik etti. Özellikle "Belki Alışman Lazım" isimli albümden sonra stüdyo ve konser çalışmaların Alen Konakoğlu DUMAN grubunun 4. ismi oldu.

DUMAN hayranlari büyük bir sabırsızlıkla beklediği, ve grubun tam bir titizlikle hazırladıkları "Belki Alışman Lazım" isimli albüm, "Eski Köprünün Altında" isimli ilk albüme göre biraz daha melankolik bir albüm. İlk albümde bulunan daha eğlenceli parçalar yerini tamamen daha hüzünlü ifadeler ve Kaan'ın sesiyle bütünleşti. Aşk, umutsuzluk ve hüzün temasi disinda "Masal" isimli parçada Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in asılmalarına eleştirili bir yaklaşimda bulunmuş.

Sezen Aksu'nun daha önce seslendirdiği "Her Seyi Yak" isimli parça ise Kaan'ın yorumu ile birkez daha alışılmış bir DUMAN tadı verdi ve çıkış parçası oldu. Umarız bir sonraki albümlerini daha kısa zaman içerisinde çıkararak hayranlarını yeni bir albümle sevindirebilirler.

54
Müzik / Mor ve Ötesi
« : 01 Ocak 2008, 02:27:03 »

Kerem Kabadayı (davul)

Harun Tekin (vokal / gitar)

Kerem Özyeğen (gitar)

Burak Güven (bas)



mor ve ötesi 1995 yılının ocak ayında Kerem Kabadayı (davul), Harun Tekin (vokal/gitar), Derin Esmer (vokal/gitar) ve Alper Tekin (bas) tarafından kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü aynı yılın ağustos ayında Stüdyo Spectrum'da kaydeden grup, 1996'nın ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve Şehir, 1996'nın haziran ayında piyasaya çıktı. Grubun ilk video klibi "Yalnız Şarkı", farklı tarzıyla büyük ilgi çekti.

1997 yılı grup adına önemli gelişmelere sahne oldu. İstanbul dışındaki ilk konserini ODTÜ'de veren mor ve ötesi'nde ilk eleman değişikliği de bu yıl gerçekleşti ve Burak Güven, Alper Tekin'in yerine gruba dahil oldu. Şubat 1998'den itibaren Captain Hook'ta düzenli olarak çalmaya başlayan mor ve ötesi, bir yandan da yeni albümünü hazırlıyordu. Ada Müzik Stüdyosu'nda Volkan Gürkan'la beraber kaydedilen Bırak Zaman Aksın'ın ardından Derin Esmer gruptan ayrılırken, Kerem Özyeğen gruba katıldı. Albüm 1999'un mart ayında Ada Müzik tarafından yayımlandı.

1999 yılının ağustos ayına gelindiğinde grup bir Bülent Ortaçgil bestesi olan "Sen Varsın" üzerinde çalışıyordu. Tam o günlerde benzersiz bir felaketle karşılaştı Türkiye. 17 Ağustos depreminden sonra, herkes gibi, grup da bir süre kendine gelemedi.

2000 yılının başlarında mor ve ötesi ülke çapındaki nükleer enerji karşıtı kampanyaya çeşitli konser ve aktivitelerle destek verdi. Temmuz ayında grubun "Sen Varsın" ile katıldığı Şarkılar Bir Oyundur adlı Bülent Ortaçgil'e saygı albümü yayımlandı. mor ve ötesi üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 9 Aralık'ta İstanbul'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi.

Üçüncü albüm Gül Kendine'nin kayıtları, 27 Aralık günü Volkan Gürkan prodüktörlüğünde Ada Müzik stüdyosunda başladı ve albüm 2001 aralık ayında piyasaya çıktı. Grubun resmi web sitesi www.morveotesi.com da aynı ay içerisinde faaliyete geçti.

2002'nin nisan ayında mor ve ötesi İzmir, Denizli, Bursa, Adana, Antalya ve Antakya'yı kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2 Temmuz 2002 akşamı İstanbul'da yapılan H2000 festivalinde mor ve ötesi tarihinin en başarılı konserlerinden birini verdi. Çeşitli basın yayın organlarınca görsel ve işitsel bir şölen olarak nitelenen performansa yaklaşık beş bin kişi tanıklık etti.

2003 yılında patlayan savaşa karşı oluşan geniş muhalefete mor ve ötesi de sanatçı dostlarıyla birlikte katıldı. Grubun bestelediği ve Aylin Aslım, Athena, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç, Koray Candemir, Nejat Yavaşoğulları ve Vega ile birlikte seslendirilen "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı parça, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve 1 Mart 2003 günü Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi.

2003 mayısında mor ve ötesi Yaz isimli bir single çıkardı. Bu yayımda yer alan Şehrazat bestesi "Yaz Yaz Yaz", yaza damgasını vururken, grup on yedi kenti kapsayan bir turne gerçekleştirdi. Sonbaharla birlikte dördüncü albüm çalışmalarına hız veren mor ve ötesi, bir yandan da Çağan Irmak'ın Mustafa Hakkında Herşey filminin müziklerini hazırladı.

Ocak 2004'te Dünya Yalan Söylüyor için Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde stüdyoya girildi ve albüm nisan ayı sonunda yayımlandı. İlk single "Cambaz" radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, o güne kadar Türk rock sahnesinde emsali gorülmemiş bir başarının habercisi oluyordu. Fikret Kızılok'un 'Sevda Çiçeği' adlı şarkısına grubun getirdiği yorum albümün başarısını perçinlerken, Mustafa Hakkında Herşey filminde de yer alan, albümdeki üçüncü singl olan "Bir Derdim Var", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi. Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albüm' seçilecekti.

Bu başarıyı, oldukça yoğun ve kapsamlı bir konser ve turne trafiğiyle destekleyen grup, müziğini yurt çapında büyük kitlelerle paylaşma şansı buldu. Bu konserler arasında Bostancı Gösteri Merkezi ve Harbiye Açıkhava Tiyatrosu performansları, istisnai işitsel-görsel yapıları ve yüksek seyirci katılımıyla öne çıktı.


2005 yılı sonlarında beşinci albümünün provaları için stüdyoya kapanan grup, şubat-nisan ayları arasında kayıt ve miksleri tamamlayıp, produktörlüğünü yine Tarkan Gözübüyük'ün üstlendiği, miksleri Chris Sheldon tarafından Londra'da Assault & Battery stüdyolarında gerçekleştirilen Büyük Düşler'i 9 Mayıs 2006'da çıkardı. Albümün çıktığı gün kapsamlı bir Anadolu turnesine çıkan grup, yaz aylarını yüksek profilli birkaç İstanbul konseri ile nispeten sessiz ve sakin geçirdi. Bu konserler arasında haziran ayında Morrissey ile yapılan One Love Festival ile, Mercan Dede, Şebnem Ferah ve Bauhaus grubunun efsanevi solisti Peter Murphy'nin misafir olarak katıldığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki iki buçuk saatlik performans unutulmayacak konserler olarak öne çıktı. Dünya Yalan Söylüyor'a nazaran daha içe dönük ve kişisel bir albüm olarak nitelendirilen Büyük Düşler'den ilk single ve video "Şirket", ikincisi ise "Küçük Sevgilim" oldu.

55
Müzik / Nev
« : 01 Ocak 2008, 02:25:11 »
Nevzat Doğansoy, (24 Aralık 1968)'de İstanbul'da doğdu. Nev olarak da tanınan Türk müzisyendir. Müziğe ilk olarak mandolin çalarak başladı. İstanbul Üniversitesi İşletme bölümde okurken, 2. sınıfta bir elektro gitar aldı ve gitar eğitimi görmeye başladı. Üniversite hayatı boyunca müzikle içiçe yaşadı. Üniversiteden mezun olunca yüksek lisans için Finansı tercih etti. Daha sonra iş hayatına atıldı ama müzikten hiç kopmadı. 1995 yılında Hakan Özer, Kıvanch K. ve Tolga İnci'den oluşan Chantage'la Cool Bar'da müzik yaptı. 2000 yılında, Teoman'ın daveti ile katıldığı Türkiye turnesinde, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 100.000'e yakın kişinin kendi müziğine verdiği tepkiyi görme fırsatı buldu. Üç yıl süren özenli bir stüdyo çalışmasının ardından, tüm beste ve söz leri kendisine ait olan, Erkan Oğur, Göksel, Tuba Önal gibi isimlerin yer aldığı ilk albümü "Herşeye Rağmen" müzik marketlerde dinleyicilerle buluştu. 2004 Yılının Temmuz ayında müzik marketlere sunduğu "Sen Gibi" albümünde tıpkı ilk albümünde ki gibi tüm beste ve şarkı sözleri kendisine aittir. Üçüncü Albümü "Işığım ve Gölgem" 2007 yılında 28 Ağustosta müzik marketlerdeki yerini aldı, Pasaj Müzik etiketi ile dinleyicilere sunulan albümde yine tüm şarkıların söz ve besteleri Nev'e ait. Bu albümün ilk klibi 'Sükut-u Hayal' isimli parçaya çekildi.

56
Müzik / Muse
« : 01 Ocak 2008, 02:23:33 »
Alternative-Progressive Rock grubu.

Matthew James Bellamy; Şarkı sözü yazarı, solist, elektro-gitarist, piyanist
Dominic Howard; Baterist
Chris Wolstenholme; Bas gitarist, arka vokal

biyografi


Aslında okuldayken Muse`un üç elemanı da farklı gruplarda çalıyordu. Kısa bir süre sonra beraber bir grup kurma kararını aldılar ve gruba ilk önce Gothic Plague, Fixed Penalty, Youngblood ve Rocket Baby Dolls gibi isimler koydular (bu grup isimlerinin kronolojisi belli değildir, Muse birçok röportajda birbirine ters düşen bilgiler vermiştir). En sonunda Muse isminde karar kıldılar.

1994 yılında Rocket Baby Dolls adı altında yerel bir müzik yarışmasında sahnedeki her şeyi kırarak birinci oldular. Bunun üzerine elemanlar üniversiteye gitmek yerine müzik de kariyer yapmak istediler.

57
Müzik / Çilekeş
« : 01 Ocak 2008, 02:20:56 »
2002 yılının Ekim ayında kurulan ÇİLEKEŞ, vokalde Görkem Karabudak, elektronik gitarda Ali Güçlü Şimşek, bas gitarda Gökhan Şahinkaya ve davulda Cumhur Avcil’den oluşuyor.
İlk konserini Kasım 2002’de Ankara Saklıkent’te gerçekleştiren Çilekeş, 2003 ve 2004 yıllarında verdikleri konserlerle önce Ankara’da dikkatleri çektiler. 2003`ün Mayıs ayında önlerinde gerçekten önemli bir fırsat olduğunu henüz bilmedikleri Fanta Genç Yetenekler Aramızda yarışmasına katıldılar. Ön elemeleri aşan Çilekeş, İç Anadolu Bölgesi Finali`nde canlı performansıyla beğeni toplayarak Türkiye Finali`ne katılmaya hak kazandı. Grup, yarışmanın Türkiye Finali`nde Melih Kibar, Meltem Taşkıran, Teoman, Levent Yüksel, Engin Akıncı`dan oluşan jüri önünde yine canlı performansıyla göz doldurarak yarışmayı kazandı.

Bu gelişmenin ardından daha büyük organizasyonlarda, daha geniş kitlelere ulaşmaya başlayan Çilekeş, konserlerin yanında albüm çıkarma fikrini aklına koydu ve yeni parçalar yaparak bir demo hazırladı.

Canlı performanslarıyla gözdolduran grup, yarışmanın arkasından davet edildikleri ve 17 şehri kapsayan Türkiye turnesinde Candan Erçetin, Beyaz, Harem ve Nev ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye ulaşma fırsatı yakaladı. Böylece büyük çapta bir turneye çıkan ilk amatör grup oldular ve henüz ilk albümleri çıkmadan kayda değer bir dinleyici kitlesi yakalamayı başardılar.

Prodüksüyonuna 2005`in Mart ayında İTÜ MIAM`da davullları kaydederek başladıkları ve özellikle üniversite gençliği tarafından dört gözle beklenen ilk albümleri “Y.O.K.” Volkan Başaran’ın prodüktörlüğünde Haziran 2005’te ONAIR tarafından yayınlandı. Şarkıların söz, beste ve düzenlemelerinin tümünün Çilekeş’e ait olduğu albümde Rap müziğin yükselen ismi Fuat, Kurban grubunun davulcusu Burak Gürpınar ve alternatif müziğin önemli ismi Aylin Aslım da birer şarkıda konuk müzisyen olarak katıldılar.

58
Müzik / Tokio Hotel
« : 01 Ocak 2008, 02:18:55 »
Tokio Hotel 2001 yılında Magdeburg'da kurulmuş bir popüler Alman Pop-Rock grubudur. Bill Kaulitz Tokio Hotel'in baş vokalistidir. "Devilish" ismiyle Bill Kaulitz, Bill'in ikiz kardeşi Tom Kaulitz, Georg Listing ve Gustav Schäfer tarafından kuruldu. Grubun ismi daha sonra değiştirildi. Tokio grup her zaman Tokyo'da konser vermek istediği için, Hotel de turneler sıraında hep otellerde kaldıkları için konuldu.
İlk albümü "Schrei” 2005 yılında çıkardı. İlk single'ları "Durch den Monsun", çıktıktan sonra hızlı bir şekilde adını duyurdu. 20 Ağustos'ta Alman müzik listelerinde 15. olarak kendini gösterdi ve 26 Ağustos'ta Avusturya müzik listelerinde 1. oldu. İkinci single'ları "Schrei", Alman listelerinde 5.liğe yükseldi. 2006'nın başlarında, üçüncü single'ları "Rette Mich" çıktı ve listelerde 1. oldu. Yeni single'ları "Übers Ende der Welt" 26 Şubat 2007'de çıktı ve o da listelerde 1. oldu. Yeni albümleri "Zimmer 483" turunun mart ayında başlatılması düşünülüyordu ancak iki hafta geciktirildi çünkü grup yeni bir sahne kullanmak istemişti. Her nasılsa tur için alınmış olan tüm biletler hâlâ geçerli.

albümler



Schrei (2005)

Schrei: So Laut Du Kannst (2006)

Zimmer 483 (2007)

Scream (2007)


ödülleri
2005



Comet: Best Newcomer 2005, Supercomet

Bambi-Verleihung: Pop-National

1live-Krone: Best Newcomer


2006



Echo: Best Newcomer

Goldener Pinguin: Best Newcomer

Radio Regenbogen Awards: Pop-National

Steiger Award: Newcomer

Bravo Otto: Superband 2005 Rock

Bild Oscar: Music

Hungarian Bravo Otto: Best Band, Best foreign Newcomer

Sold-out Award der Königpilsener Arena

Hungarian Readers' Award (Popcorn): Best foreign Newcomer

Goldene Stimmgabel: Best German Popband

World Music Award: Best selling German Act


2007



Ocak 2007: European Border Breakers Award (for the album "Schrei")

Ocak 2007: BZ-Kulturpreis: (Rock)

Mart 2007: Echo: Best Music Video

Nisan 2007: Bravo - Goldener Otto: Superrockband

Mayıs 2007: Viva Comet: Supercomet

Mayıs 2007: Viva Comet: Best Band

May 2007: Viva Comet: Best Music Video

Temmuz 2007: Jabra Music: Die Beste Band

Eylül 2007: Festivalbar Premio Digital

Eylül 2007: Goldene Stimmgabel: Best Rock International

Ekim 2007: Belgian TMF awards: Best Video

Ekim 2007: Belgian TMF awards: Best Album

Ekim 2007: Belgian TMF awards: Best Pop

Ekim 2007: Belgian TMF awards: Best New Artist

Kasım 2007 Mtv EMA Ödülleri : " Inter Act"

Sayfa: 1 2 3 [4]