Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Evis

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21
46
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Amerikan Tanrıları
« : 08 Kasım 2015, 21:57:54 »
Pislik yapayım mı?

Anansi Boys, Amerikan Tanrıları'ndan (bence) daha güzel. Zaten şu kitap çıktığından beri öyle bir söylenti vardı, bana göre doğruluğu kanıtlandı.

Vurmayın!

Gerçekten böyle mi düşünüyorsun? Ya da kimler böyle düşünüyor? Ben Anansi Çocukları'nı diğer Gaiman kitaplarına nazaran pek beğenmemiştim. O yüzden soruyorum.

47
Son andaki bir kararla dün fuara geldim, 10.00 civarı felandı. İnsan ilk nereye gideceğini şaşırıyor.  Dedalus oldu ilk uğrak yerim. Sohbet felan derken 11.00 oldu. İz yayıncılığa uğrayıp Post Öykü dergilerinden edindim. Eski sayılar 5, yeni sayı 8 Tl ve yeni sayıda bizden birini görmek sevindirdi.

Sonraki durağım İletişim Yayınları oldu.  % 25 indirim vardı yanlış hatırlamıyorsam.  Oradan Hayy kitap, indirimi hatırlamıyorum.  Kendimi kaptırdığım zamanlar. Daha sonra Tarih Vakfı, Ntv. Ntv'de kaynak kitaplarda, hani kalın olanlar ansiklopedik olanlar , işte onlarda % 50 indirim vardı. Timaş'ta kitaplar %20 veya 25 indirimdeydi.

Yky'ye yeni Harry Potter'ları görme niyetiyle uğradım.  Resimli kitap kısaltılmış metinleydi. Kaliteli kitap ama çocuklarıma okumak icin veya koleksiyon için. Hoş cebimde biraz daha para aklımda başka kitaplar olmasa çekip alırdım orası ayrı.  Yenilenmiş kapaklarda gayet güzeldi.

İthaki'den beklediğimden az kitap aldım. Nedense standa içim ısınmadı. Vathek ve Sessizliğin Müziği'ni edindim. Oradan Beyan Yayınları oradan da Büyülü Fener'e uğradım. Sandman ilk cildini aldım. Biliyorum baskısı yok ama merak ediyordum. Ardından çıkmak zorunda kaldım. Saat 13.00 civarıydı.

Artık kısmet diğer seneye hep beraber, sizinle gelebilirim umarım.

48
Güncel / Ynt: Bayram
« : 17 Temmuz 2015, 22:55:26 »
Bayramınız mübarek olsun ahali. :)

49
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 12 Temmuz 2015, 04:45:21 »
Bir insanın yaşadığını kanıtlaması neden gerekir? Cevabına, diğerleri senin varlığına inanmadığı için diyebiliriz. Desek de kimse duymaz.

50
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 09 Temmuz 2015, 04:27:20 »
"Peki son defa mı öleceğim?"

51
İki haftadır kaçırıyorum yayınları, bir gün açıp öylece dinleyeceğim ardı ardına. :) Bir de Mercan'ın kitabını okuduğumdan beri sohbetini çok merak ediyordum, bu vesileyle kayıtta olsa merakımı gidereceğim umarım. :)

Fırtınakıran'a bu yayınlar için tekrar teşekkürler. :)

Not: Atla kitabını okuyun, okutturun. Ben çok beğendim. Çocuk kitabı diye es geçmeyin.

52
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Edgar Allan Poe Öyküleri
« : 05 Haziran 2015, 19:20:28 »
Çok güzel oldu bu, İthaki'de yaşadığımız altbilgi sorununu çözmüşler. Tuğla gibi kitabın sonuna gitmek gibi bir derdimiz olmayacak.

53
Eksikliği karşılayacak büyük ihtimalle ve bekleme listene yeni kitaplar ekleyeceksin. :) Şahsen yaşadım. :)

54
Eğlence & Mizah / Ynt: Anlamlı Tashih (Kitaplar)
« : 27 Mayıs 2015, 21:57:57 »
Diva (Her şey emekli memur Selda Hanım'ın şan dersleri almasıyla başladı.)

Spoiler: Göster
Dava - Franz Kafka

55
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 27 Mayıs 2015, 02:48:17 »
Siyahın karaya, karanın zifire kaçtığı yerlerde yaparız gösterimizi. Gözlerin koyultan şa'şaasında dövülürüz. Ellerimiz ne isterseniz onu yapar, ayaklarımız olduğunuz yere çalar hep. İstediklerinizi satarız. İsmimiz istediğiniz isim. Düşmanımız veya dostumuz. Biz siz nasıl biliyorsanız öyleyiz, biz adını sizin koyduğunuz Kumpanyayız.

***

''Sigara?''

''Yok, yasakmış.''

''Neden?''

''Kağıttan, yakıyormuş.''

''Ne kağıdı?''

''Etrafına bak.''

''Ne zaman düştük lan buraya?''

''Oldu epey.''

''Sen kimsin peki?'' dedi sigarasını dudaklarına götürerek.

''Bilmem, sen?'' Elleriyle yağlı saçlarını geriye attı. Balondan aşağıdaki şehre bakıyordu.

''Kemıl Soft'um ben, insan neyi severse giderek ona dönüşür ya hani. Ben de en çok bu mereti seviyorum. Sen?'' Çakmağını çıkardı. '' Sen kimi seviyorsun?''

''Necla'yı sevdim ben, sonra evlendi, çocuğu oldu. Çocuğunu çocuğum gibi sevdim. Sonra annem öldü, annemi sevdim...'' Gözleri binaların çarpıklığında takıldı.

''Kendini?'' dedi yanmayan çakmağı şehre fırlatarak. Sigarayı kulağının arkasına sıkıştırmaya çalışıyordu.

''Pek sevilecek yanım yoktur.'' dedi. Dalgınlıktan duymadığı insanların sesi geldi önce bütün çarpıklığıyla, sonra o kaba ses.

''Geldik,'' diyordu kağıttan kafese kısılmış bütün kumpanya ahalisine, '' Kumpanya Kurbanlarını getirin.''

Birilerini beklerken şehri izlemeye koyuldular. Buraya ne zaman düştüklerini hatırlamıyorlardı. İnşallah yanarız diye dua etti sigarası kulağında olan, sonra şu b.ktan kağıtta yanar ve ben sigaramı içebilirim. Diğeri belki diyordu içinden, bir müddet tükürükler saçan insanlara bakarak sustuktan sonra sordu.

''İnsan öldükten sonra sevebilir mi?''

Spoiler: Göster
 @mithrandil21 Açıkçası ben de kurguların tekrar kurgulanmasına alışamadım ama benim aklıma Lotr hiç gelmemişti resmi seçerken. Güzel düşünmüşsünüz, güzel olmuş. :) Elinize sağlık.

@Hatunkız: Farklı kafalar bunlar, güzel kafalar. :) Sevdim ben. İçsel karışıklığını yazdığın yerler biraz sıkıyor insanı ama belki de bunu bilerek yaptın. Güzel olmuş. Eline sağlık. Yaşamak, ölmekle ilgili bir mesele sözü de epey tanıdık geldi ;D

@Laughing Madcap Sağolasın, ne zamandır yazmak istiyor erteliyordum, sen olmasan yazmaya niyetim yoktu bu zamanlarda. Hikayen yine senin üslubunda olmuş, güzel bazı yerlerde komik ve büyük bir hikayenin bir parçası gibi. Eline sağlık. :)

56
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 23 Mayıs 2015, 02:15:06 »
''Ne istiyorsun peki?'' diye sordu.
''Mutluluk,'' dedim. ''Sen?''
''Silinme kaygısı olmadan var olmak.'' diye cevapladım.
''Zor, epey silinmen gerekecek ki bir daha silinmeyesin.'' dedim.
Düşündük, sonra hiç başlamadım...

57
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 23 Mayıs 2015, 00:10:51 »
Nereden bakarsanız bakın, s*çmış durumdayım. Marslı - Andy Weir

Spoiler: Göster
Tamam tamam taşlamayın hemen. ;D

58
Gözlerin bakıyorlar da gözlerin olduğumu. Gözlerin ruhun gölgesi, bir zeytin ağacı kök salmış uzunca süredir. Dalları büyümüş, düşün ki göğe değecek, düşün ki asılmış bir gencin bedeni, düşün ki hasat zamanı bu yıl erken gelecek. Taşraların kendine özgülüğü süsleyecek geceyi, bir köpek, bir tarla, belki bir kümes, en çokta şehirli bilmiş dayılar. Yollar taşlı, atlar gariptir nallanmış. Sesler ne zaman kaybolmuş belli değil gecede. Önce dedikodular gitmiş, sonra ayak sesleri, sonra o garip nallar, sanırım.  Yollar çıkmaza dönmüş konuşmaya çalışırken; gözlerin diyorum bir müddet susmuş gibi bakıyorlar, konuşsa serçelerin ürkekliğiyle kaybolacak dumanı bu yerin.

11 Haziran 2014

Spoiler: Göster
Kürt Mantolu Madonna'nın üzerimdeki tesiri sonucu ortaya çıkmıştı.

59
Oyunlar / Ynt: Agar.io
« : 20 Mayıs 2015, 02:00:55 »
Bu sabah bulaştım bu illete, eğlenceli. Aslında biraz da şans meselesi birkaç afk, birkaç büyük savaş artıkları çok işe yarıyor. Tabi bunlar olmadan da ilerleyebiliyorsunuz. Takım olarak oynanıyorsa oynayalım. :)

60
Kurgu İskelesi / Yeni Resim
« : 19 Mayıs 2015, 23:19:48 »

Spoiler: Göster
 Fantastiğin sınırlarında bir resim bana kalırsa, eklemek sorun olmaz diye düşündüm. Uygun bulunmazsa değiştirebilirim. Hikayeyi sonra ekleyeceğim. :)

Not: Kimse eklemeyince konu silinip gitmesin diye ben ekledim.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21