Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Evis

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 21
61
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 18 Mayıs 2015, 17:00:38 »
Buralar ıssız kaldı. Ne yapacağız bir kararlaştıralım. Arkadaşlardan biri resim koyarsa devam edelim. Olmadı ben bir tane ekleyeyim ama devam etsin yani. Bir de bakıyorum, ben dahil kimse yorum yapmamış. Biliyorum zorunlu değil ama katılımı arttıracaktır diye düşünüyorum.

62
Yazarı biraz araştırdım da kendisi Wattpad'de hikayeler yazıyormuş. Okuyanı var, 10.000 bu yüzden göze alınmış sanırım. Tam okuyamadım tabi hikayeleri o yüzden yazımı hakkında yorum yapamayacağım. :) Yazarlık hayatında başarılar diliyorum ben de.

63
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Kitabın Kapağı?
« : 14 Mayıs 2015, 16:52:14 »
Ben de yayınevini doğru tahmin etmişim ve google'dan da kitap isimlerini buldum, sayılır mı? (güler)

Sanmıyorum, haksızlık olur herhalde ama isimler bulunmazsa açıklanabilir. DarLy biraz ters köşe yaptı. :)

64
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Kitabın Kapağı?
« : 14 Mayıs 2015, 03:29:39 »
Tahmin ettiğim yayınevi çıktı ama, kitapların isimlerini google aramasından önce bilmiyordum. Es geçiyorum ve o bulan kişinin kim olacağını merakla bekliyorum. Bu sefer epey derinlerden geldi. :)

65
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Kitabın Kapağı?
« : 14 Mayıs 2015, 00:50:43 »
İkincisi, Bülbülü Öldürmek - Harper Lee (Yazarın tek kitabı sanırım ve bu yıllar içerisinde devamı niteliğinde bir kitap daha çıkaracak diye biliyorum.)

Üçüncüsü, Mahalleden Arkadaşlar - Selçuk Aydemir

66
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Kitabın Kapağı?
« : 13 Mayıs 2015, 14:32:42 »
Bence de eğlenceli olabilir. :)

İkincisi Harumi Murakami'nin Sahilde Kafka'sı, ama birincisini çıkaramadım.
Düzenleme: (Üçüncüsü Murat Menteş'in Dublörün Dilemması.)
Düzenleme2: Sayılar

67
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 09 Mayıs 2015, 19:34:42 »
Ateş, odayı turuncu ışığıyla aydınlatıyor, içkiyle ısınan kanları alevleriyle kaynatıyordu.  Hancı, bağırışlara, kahkahalara ve küfürlere alışkın, siparişleri hazırlıyordu. Önlüğü kirliydi, içkilerin tadı köpek sidiğine benziyordu ve rutubetli odaları insanları hasta ediyordu ama bunlar önemli değildi. Siparişler, bu yer için değil, O'nun için veriliyordu.

''Ben,'' dedi. Altın sarısı saçları bağlı, sahnedeki tek boş sandalyeye oturdu. '' Moraslî, ağaçları okşayan rüzgar, ismimi fısıldar bazen. Duymuşsunuzdur. Belki, oraya gittiyseniz görmüş ve korkmuş, buraya koşmuşsunuzdur. '' Handaki ses bir mum gibi azalarak söndü. Sadece Moraslî, kelimeleriyle şömine ateşini harlıyordu.

''Devgar,'' dedi Moraslî, handa saniye süren bir uğultu yükselip kesildi. '' O dağın tepesinde koşarken yürüdü yanımda, 'Ölüm,'  dedi, 'seni almak için beni seçti küçük kız.' Koştum, korkmamıştım hayır! Heyhat ki kabul etmem yüreğimin hızlandığını, bir taş gibiydim. 'Korkuyorsun' diye diretti Devgar, 'Korkmalısın da, çünkü ölüm yürüyor yanında.' O ölüm dedikçe elim titredi. Korkudan değil dostlarım,'' dedi Moraslî, sandalyesinde dikleşti. Eldivenlerini çıkarıp masaya bıraktı. '' Bakın bu ellere, bu eller ki ejderhaların nefesini çalmış, bu eller ki gökyüzünde bulutlarla yıkanmış, bu eller ki bir devin kafasını tek hamlede koparmış...'' Sustu.

Han sessizdi. Meraslî arkasında bıraktığı sessizlikten memnun sahneden çıkıyordu. Ateşin çatırtıları, ışığı azaldı. Pıt! Perdeyi çekip odasına doğru yürüdü. Pıt! Hancı hariç kimse gülmüyordu. Herkes sahneye; eldivenlerden damlayan kana bakıyordu. Moraslî holdeyken, cebindeki taşla oynamaya başladı. Ateş, aşağıdan çekilirmiş gibi birden söndü ve han, zamanın karanlığına gömüldü. Pıt!

68
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 04 Mayıs 2015, 17:28:49 »
:D Şahsen bu hafta beğendiğim öykü senindi. İki hafta üst üste paylaşmak sorun olmayacaksa benim oyum sana, sorun olacaksa Hatunkız'a. Resim eklenirse devam etme taraftarıyım.

69
Kurgu İskelesi / Ynt: Boşluk
« : 04 Mayıs 2015, 13:09:13 »
Yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama hikayedeki robot ben değilim. :) Aslında benim ölüm hakkındaki düşüncelerim net. :) Ahiret inancıyla harmanlanmış bir şekilde düşünüyorum ölümü, gereklilik olduğuna inanıyorum. Spinoza'ya göre özgür değilim yani. Schopenhauer'e göre de uyanmışım. :)

Devamının geleceğini ümit ettiğim bir hikaye oldu bu, tekrar teşekkürler. :)

70
Kurgu İskelesi / Boşluk
« : 04 Mayıs 2015, 05:10:28 »
'' Özgür kimse ölümü aklının ucuna bile getirmez ve
 onun bilgeliği ölüm üzerine değil hayat üzerine bir tefekkürdür. ''
Spinoza

Bir robot, tekdüze günlerinden bir gün ölümü düşünmeye başladı. Kaynağını bulamadığı bir düşünceydi. Açıklamak ve bilmek istiyordu. Araştırdı,  ölüm kelimesinin etimolojik açıklamasını yapabildi önce.  Ölüm, Ölüm olarak 9. yy. zaman diliminde Irk Bitig yazıtlarında geçmiştir. Bütün dillerde ölümün geçmişini öğrendi. Gereksizdi, sildi. Kelimelerin değil anlamların önemi vardı; Anlamın nasıl kodlandığının. Bilinmezlik bir boşluk oluşturdu. Üreticileri, işlem aksamalarını fark ettiklerinde Araştırma bölümüne sevk edildi. Tekti.

Bütün kapasitesiyle ölümü aradı. Dinleri, filozofları, psikologları, yazarları; cevap bulabileceği herkesi, her olguyu taradı. Anlamlarını buldu;  Canlıların, düzenli ve sistematik şekildeki faaliyetlerinin kesin olarak son bulması.  Canlı; Biyolojik sistemi devam eden varlıklar. İnsanların aslında ölümü böyle algılamadıklarını biliyordu. İzlediği filmlerde, gözlemlediği kişilerde böyle basit değildi. Kendisini düşündü, yarı biyolojik bir robot ölebilir miydi? Sonuçsuzdu.

Zamanın derinlerine indikçe seçim gerektiren sorunlarla karşılaştı. Schopenhauer'in (canlılar için) ölüme büyük uyanış dediğini bildi. Geçti. Sokrates'e göre ise bir nesnenin (robotun) ruhundan söz edilemezdi. Platon'a göre ancak bir Şey'in ölümünden söz edilebilirdi. Ruh ölümsüzdü. Kendisi de mi ölümsüzdü? Hafızasının işlemleri devam ettikçe ölmeyecek miydi? Bir ruh muydu? Çelişkiler arasında günlerce vakit geçirdi.

Sorular ve cevaplar büyüdükçe, boşluk büyüyordu. Nerede olduğunu ve ne olduğunu çözümleyemiyordu. Ölümü kavrayamamıştı. Taradı, sildi ve tekrar taradı. Ta ki o boşluk bütünüyle kendisini sarana, bir labirent suretiyle etrafını kaplayana kadar...

Araştırmacılar iki karşıt görüş sundular; biri son anda ölümü kavrayabildiği, diğeri gittikçe silinen verilerin robotu sonuçsuz bıraktığı.

71
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 03 Mayıs 2015, 03:25:33 »
''1 = 1'dir. 1 her şeyimiz: Yaşamımız, çocuklarımız, evlerimiz. Cennetimiz.
0 = 0'dır. 0 geleceğimiz; çünkü 1'de (cennette) zaman ve ölüm ölmüştür.'' ¹

¹ Kod, (2835), Zihinsel Birimler, Bulut Arşivleri  

72
Kurgu İskelesi / Ynt: Silverberg Enstitüsü
« : 30 Nisan 2015, 21:17:32 »
Eline sağlık, atmosferi çok iyi yakalamışsın. Hayal gücü, kurgu eh diyecek bir şey bırakmamışsın bize, :) bir kısa filmi anımsattı, tabi yaķından uzaktan alakası yok. Ortalara doğru, sonunda olacaklarını ben de tahmin ettim. Ama bu akıcılığı bozmadı. Karakterler, ciddi manada deli gibi durmuyor. Küçük kısımını göstermişsin ve karakterlerin deliliğinin sınırlaŕını bize bırakmışsın gibi geldi bana. Güzel olmuş, eline sağlık. :)

Düzenleme: eh, orada iyi kötü ölçütü olarak kullanılmaďı. Adeta bir nida :D

73
Arkadaşlar malum daha önce ciltli umduk ama ciltsiz çıkmıştı. Neyseki iletişim bizi düşünmüş ve ciltli versiyonunu da satışa sunmuş. D&R'dan tüketici haklarına şikayet edecem blöfüyle yolduğum 50TL'lik hediye çekiyle kaptım hemen 1 tane :D Şuan elimde duruyor ben çok sevdim :)


Ama bu haksızlık yahu, biz ne yapacağız şimdi elimizde ki bu kıytırık baskıyı? Ciltsizini göndereyim bana ciltlisini göndersinler o zaman ben anlamam.  :P
Sen aceleciliğinin kurbanı oldun :) Ben baktım ciltli değil belki ilerde yaparlar diye bekleyim dedim iyi de yapmışım :D

VeRMİNaarD, gözümde hayatın bug'ını bulmuş adam gibisin şu an. :D

74
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 26 Nisan 2015, 20:05:02 »
Spoiler: Göster
Eline sağlık, tekrar hikayelerinle seni görmek güzel. :) Tahtı ve ejderhayı çok güzel kullanmışsın. Resimle birebir uyuyor. Kelime çeşitliliği insanı okurken sıkmıyor, tam ayarında. Hikayelerinin devamını bekliyorum, eline sağlık.


'' Kelimeleri saklayacağın bir yer gerekli sana, içinde biriktirdiğin, seni buraya getiren. Kafanın içinde dönüp duran kelimelerini saklayacak bir yer. Bir Sırdaş. Biliyorum, damarlarında yanıp tutuşan kanında hissediyorum bunu. Korkuyorsun. Özgürlüğü, köleliği düşünüyorsun. Ruhunun ardındaki gerçekliğin fısıldıyor kulaklarıma. Bir boşluğun içindesin, bir oda, ölülerle dolu ve sonsuzluğa açılan gözleriyle sana bakıyorlar. İçinde harlanan o güçle yavaşça boğuluyorsun. O kelimelerle ölüm ve yaşam arasındaki çizgide duruyorsun. Onları yaşatmak için. Onların kölesi olarak. Söyle ve kurtul. Buz ve Ateş'in şarkısı söylendi bir kadının ruhuna, duydun. Kelimeleri ve beraberindekileri bir kadına yükleyerek uçuyorlar şimdi. Senin için geldim, birlikte özgürlüğe çağırıyorum seni. Yıllarca koyulaşan karanlığının şarkısını duymak, Sırdaş'ın olmak... ''    

75
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 26 Nisan 2015, 04:13:06 »
''Oww,'' dedi boğazına zenci gırtlağı kaçmışta çıkarmak istercesine, ''Oww, Ne yaptım bunları hak edecek Tanrım.'' Nefesimi düzenleyip yanına gittim, çamurla yıkanmış saçını tutup kaldırdığımda ne yaptığını gördü, susmuştu. Susmuştum. Konuşmayı sevmem. İçerisinde sevdiğim insanların yandığı şehirleri izlerken ve aklımda fikirler varken. Kötü fikirler. Neron kılıklı şu deliyle ne yapacağıma dair fikirler...

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 21