Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - manslayer3

Sayfa: [1]
1
Ejderhan Mızrağı,Unutulmuş Diyarların farklı yazarlar tarafından yazılmış onlarca kitapları varken Yüzüklerin Efendisinin veya Orta Dünyanın neden yan kitapları yok?

Aceba diyorum Tolkien tüm haklarını satın alıp hakkında kitap yazılmasını istemedi mi?

2
Evet,yanlış duymadınız!

Tolkien Yüzüklerin Efendisi'nin hikayesini Hüsn-ü Aşk'tan çalmış...

Lisedeyken ebediyat hocamızın okulun dergisinde kaleme aldığı bir makaleydi bu.Hatırladığım kadarıyla bu iddaasının dayanaklarını söyleyim size.
1)Frodo ile yüzük arasındaki ilişki aslında nefs ilişkisiymiş.Yani yüzüğü takanlar nefslerine hakim olamadıklarından yüzüğe bağlanıyolarmış-Hüsnü Aşk ise zaten tasavvuf bir eser olduğundan baştan sona kadar nefs ile ilgili.
2)Daha önce pek İngiliz edebiyatında pek kullanılmayan ak sakallı bilge dede figürünü(Merlin dışında) ilk kez ciddi anlamda Tolkien bu eserinde kullanmış(Gandalf).Hüsnü Aşktaki ak sakallı bilge kişi ise Suhan.
3)Hüsn ü Aşkta(hikayeye http://tr.wikipedia.org/wiki/Hüsn_ü_Aşk burdan bakabilirsiniz) ana karaktere zorluklarda yardım eden bir karakter var adı Gayret ki buda anlayacağınız üzere Sam oluyor.

Daha birçok şey vardı makalede ama ben direk olarak karşı çıktığım için pek üzerinde durmamıştım.Tolkien in tek bir eseri olsa o da Y.E olsa haklı olabilirdi ama Tolkien bu dünyayı taa ne zmandan beri kurmaya başlamış o yüzden bana biraz saçma gelmişti.

Sayfa: [1]