Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - manslayer3

Sayfa: 1 [2]
16
Her iki eserden cümleler alıntılayarak yaptığı karşılaştırmalarda vardı,dergiyi bulur bulmaz tam metni koyucam.Üzerinden yıllar geçti dergiyi bulmak zor da olsa bakıcaz bi çaresine.

17
İnanılmaz derecede divan edebiyatına bağlı biriydi.Sınıfta kavga etmiştik Tolkien yüzünden Y.E de sadece tasvirler iyiymiş gerisi ise Tolkien'in tanrıcılık oyunundan ibaretmiş.

18
Sinema / Ynt: The Prestige ~
« : 29 Eylül 2010, 01:08:20 »
Bu filmde Teslayı gördükten sonra Teska hakkında kitaplar okumaya başladım ve Edison'un ne kadar kötü biri olduğunu görmüş oldum.

19
Sinema / Ynt: Ejderha Dövmeli Kız
« : 29 Eylül 2010, 01:03:44 »
Kitaba hiç mi hiç yakışmayan bir film olmuş. Bu kadar derinlikli karakterlerin,diyalogların olduğu kitabı ancak böyle bir filmle heba edebilirlerdi.Oyuncu seçimleri de tamamen yanlış.Yazarın kemikleri sızlamıştır mezarda.Artık Hollywood yapımını bekliyce güzel bir kitap filmi için.

20
Televizyon / Ynt: Fringe
« : 29 Eylül 2010, 01:00:23 »
Çıkmış mıııı?
Son 2 aydır aldığım en mutlu haber, gerçekten teşekkür ederim.

21
Evet,yanlış duymadınız!

Tolkien Yüzüklerin Efendisi'nin hikayesini Hüsn-ü Aşk'tan çalmış...

Lisedeyken ebediyat hocamızın okulun dergisinde kaleme aldığı bir makaleydi bu.Hatırladığım kadarıyla bu iddaasının dayanaklarını söyleyim size.
1)Frodo ile yüzük arasındaki ilişki aslında nefs ilişkisiymiş.Yani yüzüğü takanlar nefslerine hakim olamadıklarından yüzüğe bağlanıyolarmış-Hüsnü Aşk ise zaten tasavvuf bir eser olduğundan baştan sona kadar nefs ile ilgili.
2)Daha önce pek İngiliz edebiyatında pek kullanılmayan ak sakallı bilge dede figürünü(Merlin dışında) ilk kez ciddi anlamda Tolkien bu eserinde kullanmış(Gandalf).Hüsnü Aşktaki ak sakallı bilge kişi ise Suhan.
3)Hüsn ü Aşkta(hikayeye http://tr.wikipedia.org/wiki/Hüsn_ü_Aşk burdan bakabilirsiniz) ana karaktere zorluklarda yardım eden bir karakter var adı Gayret ki buda anlayacağınız üzere Sam oluyor.

Daha birçok şey vardı makalede ama ben direk olarak karşı çıktığım için pek üzerinde durmamıştım.Tolkien in tek bir eseri olsa o da Y.E olsa haklı olabilirdi ama Tolkien bu dünyayı taa ne zmandan beri kurmaya başlamış o yüzden bana biraz saçma gelmişti.

22
Çizgi & Anime / Ynt: Soul Eater
« : 29 Eylül 2010, 00:28:08 »
Olay orda zaten makanın babası ve şu umutsuz kızın adı neydi chronaydı galiba onlar sürüklüyor animeyi :D

23
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Oniki
« : 29 Eylül 2010, 00:12:25 »
Kitabı ben aslında tarihi yönü ağır basar diye okuduştum ama hiçte öyle olmadı.Bence bu kitap güzel yazılmış basit bir hikayeden ibaret.

24
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Zaman Çarkı Çizgi Roman Oldu
« : 29 Eylül 2010, 00:09:58 »
Aynen katılıyorum.Seriyi okumayıp çizgi romanı okumak bence yazara karşı büyük bir ayıptır.

25
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dresden Dosyaları
« : 28 Eylül 2010, 23:56:00 »
2. kitabı sabırsızlıklar bekliyorum.İlk kitap gayet hoştu.Olayları Harry'nin anlatması;sırf o anlatmayı okumak için okunur bu kitap.

26
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Amber Yıllıkları
« : 28 Eylül 2010, 23:47:57 »
Gerçekten ama gerçekten muhteşem ötesi bir seri.Özellikle Corwinli kitaplar muhteşem,oğlunun olduğu kitaplar bence hikaye yönünden birazcık heyecan kaybetse de yine de okunmaya değer.

Spoiler: Göster
Aceba niye Benedict hakkında fazla bahsedilmemiş kitapta?Geçmişini ve akıbetini çok merak ediyordum oysa.

27
İlk 10 a giren kitaplar bence hakkıyla girmiş.Böyle bir listenin çizgi romanlar için olanı yok mu?

Sayfa: 1 [2]