Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - emuk

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15
76
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 09 Ekim 2012, 23:05:21 »
Merhaba!(Duvarın dibindeki çizgisini bozmayan genc)

77
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 30 Eylül 2012, 20:43:01 »
"Merhaba, ben emuk." dedim ve hala yaşıyorum. İyi bir şey olsa gerek.
Bu arada rıhtım ekibiyle buluşmak benim için çok hoş bir deneyim oldu. Hepsi de birbirinden sıcakkanlı ve şeker insanlar. Bir daha görüşmek dileğiyle.

78
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 30 Eylül 2012, 01:52:56 »
Şu diyalog aklıma geldikçe buz kesiyorum: "Merhaba, ben emuk."
Neyse, iyi şeyler için bazı fedakarlıklar lazım. Eğer bir aksilik çıkmazsa yarın görüşmek üzere!

79
Yazarlar / Ynt: George R.R. Martin yerini hak ediyor mu?
« : 25 Eylül 2012, 21:41:06 »
Sevmiyorum diyemem. Ancak bazı kişilerin çok abarttığını söyleyebilirim. Martin'i Robert E. Howard'dan, hatta Tolkien'den iyi görenler var. Martin her yerde bastıra bastıra söyler, Tolkien benim çocukluk hikayem, ilham kaynağımdı diye. Buna rağmen hala karşılaştırma yapmaya çalışanlar var.

Martin'i Tolkien'den daha çok seviyorum; onu daha iyi bir yazar olarak görüyorum, dersem en yakın tenhada kıstırılacakmış gibi hissediyorum :) Bende mi bir algıda seçicilik var bilmiyorum; ama Tolkien sevmemek olağanüstü birşeymiş gibi tepkiler veriliyor; bir tür dogma, ezberden konuşma(arkadaşlar yanlış anlamasın, genel görüşüm hakkında konuşuyorum). Sevmiyorum diyemem; ancak ondan daha fazla sevdiğim belki onlarca yazar. Neden bilmiyorum fakat Yüzüklerin Efendisi'ni hiç bir zaman bir Zaman Çarkı ya da Buz ve Ateşin Şarkısı serilerindeki gibi okuyamadım.

Evet, Martin'i Tolkien'den daha çok seviyorum ve yerini fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.

80
Aslında Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş diyarlar gibi serilerin ilk üç kitabını okumak kafi bence(Unutulmuş Diyarların ilk üç kitabından kastım Drizzt serisinin üç kitabıdır). Eğer ki beğenir ve dünyaya ısınırsanız devam edersiniz.

Zaman Çarkı okumak biraz birikim gerektiriyor bence. Önce diğer serilerle ve temel eserlerle pişmenizi öneririm. Çünkü yoğun karakter ve kişi tasvirleri alışık olmayanlar için boğucu olabilir; bu da eserin kalitesini farketmenizi zorlaştırır.

Yüzüklerin Efendisi konusunda ise, kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Film ile kitabın atmosferleri arasındaki fark hemen gözünüze çarpacaktır. Kaldı ki Tolkien okumak da bir ayrıcalık :)

Bir de naçizane tavsiyem Dresden Dosyaları olabilir. Fantastiği sevmek için ideal eserlerden kanımca. Dil konusunda ağır bir eser olmamakla beraber konu ve hikaye kısmında hiç de çocuk kitabı yaftası yiyecek türden değil.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Keyifli okumalar.

81
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 24 Eylül 2012, 18:32:47 »
Sonlarına doğru mu? Daha başlamadı bile, yarın açılıyor fuar. 12'den daha önce de gelemiyoruz bizler ne yazık ki. Aynı yerde toplanıp büyük bir koloni halinde girmekti hayalimiz oysa ki :)

Yarın başlıyor işte, perşembe falan bitiyor zaten kitaplar, sonra her stantta saçma sapan şeyler kalıyor. O yüzden bir saat bile erken gitsek daha iyi olur diye demiştim ben ama madem mümkün değil, öyleyse festival bizden korksun. :)
Kitap hep alırsın yahu, maksat forumdakilerle tanışmak. En azından benim için öyle.

82
Kurgu İskelesi / Ynt: Kan İçici
« : 22 Eylül 2012, 03:40:37 »
Seviyorum bu tarzı. Okurken hep hayal gücüne tanık olmak ve ters köşeye yatmak isterim. Bu öykü beni tatmin etti. Tebrikler Malkavian.

83
Radyo Kulesi / Ynt: Son Gulyabani'nin Yeri
« : 21 Eylül 2012, 19:57:21 »
Geçmiş olsun, haftayı iple çekiyoruz.

84
Kurgu İskelesi / Ynt: Mete Han // Bölüm III
« : 17 Eylül 2012, 21:08:27 »
Merhabalar Malkavian,

Hikayen yavaş yavaş büyüyor ve tabiri caizse "saga" halini alıyor. Böyle diyorum çünkü olay perspektifini bir hayli genişletmişsin. Dil yine güzel; ancak o cümlenin(yukarıda firari de belirtmiş) yeri bende ayrı.

Bilmem hiç bir kitabını okudun mu, ama son hikayendeki şaman kadının Robert Jordan'ın Zaman Çarkı serisindeki Aes Sedai'lerine benziyor. Her nedense şamanı okumak bana bir Aes Sedai'yi okumayı andırdı. Hatta daha önce seriyi okumuş arkadaşlardan biri bunu okursa onun da aynı aurayı yakalayacağından eminim.

Bu arada kurdun geçen bölümdeki aldığı çağrının da sebebini inceden güzel belirtmişsin. Altyapı sağlam ve üzerine düşünülmüş; bu da okuyucuya güven veriyor.

Yalnız küçük bir eleştirim var. Hikayenin başındaki saray nöbetçilerinin yaşlı kadın karşısındaki ezilip büzülmeleri bana çok da inandırıcı gelmedi. Büyük olasılıkla bu olayı şaman kadının ne kadar kudret saçan bir aurası olduğunu göstermek için yaptın; ama nöbetçilerin tepkileri biraz daha hafifletilip okuyucunun önüne sunulsa daha iyi olurmuş gibi. Ama tabiki bu küçük eleştirim hikayenin genel kalitesini hiç düşürmüyor.

Öykü büyüyor, önünü alamıyoruz. Daha nice öykülere. Tebrikler.

85
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Karakter Sorunsalı!
« : 17 Eylül 2012, 01:52:32 »
Bu daha iyiymiş. Teşekkürler; ama keşke ingilizcem daha iyi olsaydı :(

86
Zaman Çarkı / Zaman Çarkı - Karakter Sorunsalı!
« : 17 Eylül 2012, 01:07:19 »
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere Zaman Çarkı'nı okumanın en zor yanlarından biri de sayısız olay ve karakteri akılda tutmak. Zira kitapta yüzlerce karakter var. Kişi çoğu zaman sayfa aralarında "Halima kimdi ya?" ya da "Egwene en son Taren salında değil miydi?" gibi sorular sorabiliyor. Robert Jordan bu işi biraz yokuşa sürmüş; karakterin önceki hareketleri için pek az açıklama yapıyor ve okurun bunları hatırlamasını talep ediyor.
Not tutmak sizi bir yere kadar götürse de her yeni giren karakteri not almak okuma işini bayağı bir sekteye uğratıyor.
Velhasıl kelam, diyeceğim şu ki ekşi sözlükte hepsini değil ama bir çoğu hakkında kısaca entry girmiş "phoera" adında bir yazar var. Entryleri de okuma zevkini baltalamayacak şekilde spoiler ibareleriyle sınırlandırılmış. Şu ana kadar aradığım her ara karakterin bilgisine onun entryleri ile ulaştım, tavsiye ederim.

87
Evet penguen kitabevi ithakinin bir uzantısı olduğu için itahki ürünlerinde %20 kadar bir indirim yapıyorlar.

88
Radyo Kulesi / Ynt: Kötü Yazmanın Erişilmez 1001 Sırrı
« : 14 Eylül 2012, 00:26:10 »
Nice ütülü ve mataralı yayınlara.

89
Sırtınızı akmar ve nezih'e dönüp sola doğru yaklaşık 100 metre gidin. Oturakların olduğu ve ufak bir meydan gibi yere gelmeden önce Tschibo diye bir kahveci olacak solda bir yerde; oradan dönün. Biraz inince sol tarafınızda "Penguen Kitabevi"ni göreceksiniz.

Ya da;

Akmarın oralarda bir yerde penguen kitabevini sorun, onlar size gösterirler.

90
Radyo Kulesi / Ynt: Rüyagezer Günlükleri
« : 12 Eylül 2012, 01:08:24 »
İnanın, inanın; güzel günler bekliyor bizi, güneşli günler...

Geçmiş olsun, sizin için yoğun ve yorucu bir süreç olsa gerek. O "işin mutfağı" diye tabir ettiğiniz bölümleri dinlerken bile yorulmuştum; bu sürece katlanmak bile takdir edilesi...

...Bu arada;

Meşgulüm falan diyorsun ama trenlerle ilgili fevkalade şeyler yazıyorsun? Açıklama istiyoruz. (Böyle hikayeler yazacaksan hep meşgul ol.)

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15