Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - eretrusilden

Sayfa: 1 ... 7 8 [9]
121
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Tılsım-ı Kudret
« : 25 Mart 2011, 13:12:53 »
Olumsuz eleştiri yapmak istemiyorum ama ben pek beğenmedim.

Edebi dili çok iyi ama karakterleri pek beğenmedim.
Sanki çok ilginç isimler bulmam gerek diye kasmış.

122
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ilgana
« : 25 Mart 2011, 13:02:18 »
Okuyacağım, söz:)

Ben yine de Ilgana'yı beğendiğimi söylemek isterim. Etrafta bu kadar ortadünya çakması kitap dolanırken, bizim gözümüzden orta dünya nasıl olurdu bunu görmek beni mutlu etti.
Dahası, mantığı oturmamış, havalı olacağım diye kasan, kurgusu bile olmayan onca kitaptan sonra su gibi geldi. Bence keyifli bir haftasonu için ideal bir kitap. Klasik olmayacak, hele hele modern dede korkut felan hiç hiç hiç olmayacak (zaten mitolojiyi birebir alıp sonra da kitap moderndir nasıl der yazar buna da şaşıyorum) ama keyifli bir haftasonu için tavsiye edeceğim bir kitap.

Kimse bunu okuyup hayatı sorgulamaz, ya da "vay be hiç bu açıdan düşünmemiştim" demez, ama keyif alır.

123
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ilgana
« : 25 Mart 2011, 12:49:42 »
kesinlikle okuyacağım ama belirtmek isterim ki Ilgana'yı türk kültürünü tanıttığı için beğenmedim. Hatta ille türklükle ilgili fazla takıntılı bulduğumu söyleyebilirim. Ben kurguyu beğendim.

Puslu kıyalar atlasının tanıtımını görünce kitabı hatırladım. Ben Osmanlı deyince Türkleri hatırlamıyorum, ve dünya da anadoluda yaşayan türkler haricinde de Osmanlı deyince kimse türkleri hatırlamıyor.
Tabi bu benim görüşüm. okumadan kitaba yorum yapmak istemem.
Ama tılsımı kudret gibi farsi olup türk kültürü de densin istemem.

124
Ben kitabı okurken, karakterlere biraz ihanet edilmiş gibi hissetim. Özellikle calisufer'e -ki kendisi benim en sevdiğim karakterlerdendir. Yok cin'di halıydı, kediydi. Şart mıydı kılıktan kılığa sokmak.
Howl karizmasından bir şey kaybetmemeliydi sanki. Yine de sabırsızlıkla üçüncü kitabı bekliyorum.

125
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ilgana
« : 24 Mart 2011, 23:50:44 »
Valla, ben Türkçe yazılmış fantastik kitaplara biraz önyargılı yaklaşırım. Neden, Türkler yazamaz diye değil, kıskandığım için!
Aklımın bir yanı hep olmamış olmamış der!
Bütün bu önyargıma rağmen ben Ilgana'yı çok beğendim. Öncelikle karakterler sağlam, öykü de güzel kurulmuş. Mekanlar gözünüzde canlanıyor.
Ama kusursuz da değil hani. İnanılmaz özgün, hiç bir yerde görülmemiş gibi lanse edilmesine rağmen, orta asya türkleriyle orta avrupa dönemi büyücülerini savaştırmış en nihayetinde.
Hele bir de modern dede korkut iddiası tamamen asılsız, çünkü dedekorkut hikayelerinde o düşündürücü zekayı göremiyorsunuz. Yani sanki bir avrupalının ağzından dinliyormuşsunuz gibi. Ya da ben öyle hissettim.
Uzunluğu beni yormadı ve keyifle okudum ama belli ki yazar yazmaya doyamamış ve finalden sonra sözü biraz uzatmış.
Bir frpcinin elinden çıktığı belli.

Sayfa: 1 ... 7 8 [9]