Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Good Life

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6
61
Düşler Limanı / Son iki gün..
« : 12 Mart 2011, 23:23:29 »
Arkasına döndü, ağlayan kadının suratına baktı.Ne acınasıydı hali.Kapının tokmağına uzanan elini geri çekti birkaç saniye bekledi tekrar kadına döndü.Kadın bir cevap bekler gibi bir şans sezer gibi irkildi.Adam içerideki odalardan birinden gitarını aldı ve onu sırtladığı gibi valiziyle evi terketti.

Bir mekana oturması çok zamanını almadı her şeyi düşünmek için biraz zamana ve içecek birkaç şeye ihtiyacı olacaktı.Garson geldiğinde kafası iki elinin arasında masadaki anlamsız deseni inceliyordu.Kafasını kaldırdı alımlı, sarışın ve hafif dekoltesi olan saf görünümlü kadından bir viski(sek) istedi.Olanları düşünmek, viski bardağı yenilendikçe anlamsızlaşıyor ve zorlaşıyordu.Gitarı ve valiziyle bir başınaydı.Şimdilik..

Sabah uyandığında bilmediği bir evde, bilmediği bir çarşafın üstünde, bilmediği bir kadınla aynı yataktaydı.Kadın Clare olamazdı çünkü sarışındı.Oldukça içmiş olmalıydı, hiç bir şeyi hatırlamıyordu ve inanılmaz derecede başı ağrıyordu.Gitarı yatağın yanıbaşındaydı, yavaşça doğrulurken kadın biraz homurdandı fakat baygın bir halde yatıyordu zaten uyanamayacağı belliydi.Kalktı, üstüne gömleğini ve kotunu geçirdi ve çoraplarını giymek için yatağa oturduğunda yatağın yanındaki masada telefonunu gördü.Mesaj gelmiş olacak ki ışığı yanıp yanıp sönüyordu, gelen mesajda neler yazılmış olduğunu tahmin edebiliyordu.Kendinden beklenmeyeni yaptı, mesaja bakmadan telefonu orada bıraktı ve evi terketti.

Valizini bir türlü bulamamıştı, uyandığı o garip,küçük ama sevimli evde.Geçen gece gittiği bara geri döndü, kapıdan içeri giriyordu ki Clare'ı gördü.Hemen kapının arkasınasaklandı, daha iyi bakınca, biraz daha kalıplı belli ki vücut çalışmış yakışıklı sayılabilecek biriyle konuştuğunu gördü.Birkaç dakika geçmeden ağlamaya başlayan kadın o adamın kollarında teselli buldu.Tam üç dakika öylece sarıldılar, geçmek bilmeyen üç dakika, o kas yığınından nefret etmesi için yeterli bir süreydi hatta biraz da kıskanmış gibiydi.Kadınla, adam birbirinden ayrılırken kapıdaki küçük çan çınladı, gözler kapı için irkildiğinde O çoktan gitmişti.

Öfke, nefret evet bu duygular esir almıştı bedenini.Hızlı adımlarla geri gidiyordu çıktığı eve.Kapıyı çaldığında yarı çıplak, sarışın, alımlı o kadın duruyordu.Kadın elindeki sigarayla diğer odaya geçerken adam yatak odasına gitti, sanki anlaşmışlar gibi.Kapı açık kalmıştı fakat biraz sonra sarışın kadın, o da yatak odasına geçerken kapıyı kapattı.Adamın yanına oturdu, ellerini tuttu hiç bir söz etmeden, adamın pürüzsüz teninden akan gözyaşlarını sildi sonra dudağına küçük bir öpücük kondurdu, sonra bir tane daha, bir tane daha...

Saatlerce seviştikten sonra uyumuşlardı.Yani en azından kadın uyuyordu.Adam yaptıklarına, yaşadıklarına, gördüklerine inanamıyordu.Kanayan acılarını durdurmak için başka bir beden basmıştı yarasının tam üstüne, mikrop kapmışa benziyordu.Clare'ı düşündü, gitarını almak için girdiği odadaki herşeyin sebebi olan ince,sarışın bir adamı kadınıyla beraber gördüğünde hissettiklerini yine hissediyordu.Son iki günde bütün hayatı değişmişti..

62
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Elfçe İsimler
« : 12 Mart 2011, 01:10:18 »
Harika bir çalışma ve eminim ki bir o kadar da zordu bunu hazırlaması öncelikle eline sağlık çağıl.İkincisi,ben elf olsam sanırım
Ash
From the ash tree  Lithônion
(Leeth-on-ee-on) tercih ederdim .  :)

63
Sinema / Ynt: İlk 10'unuz?
« : 12 Mart 2011, 00:47:32 »
Sıraya koymaktan ziyade bunlar en çok sevdiğim filmler arasında.

Yüzüklerin Efendisi (1-2-3)  !
Matrix (1-2-3)  !

300 Spartans
(Gerard Butler oyunculuğu ile büyümüş ve kurgusu müthiş bir film.)
Inception
(C.Nolan'ın zekasının kurguya yansımış şekli olağan üstü bir film.)

Notebook

P.S. I love you
(Yine Gerard Butler'ın ve O'nun yanı sıra Hilary Swank'ın gerçek aşkı anlatan oyunculuğunun ortaya serildiği harika bir aşk filmi.)

The Ugly Truth

Law abditing citizen
(Gerard Butler'ın sadece yakışıklı adamı oynamadığını kanıtladığı müthiş bir aksiyon/macera filmi, ayrıca Jamie Fox'un mutheşem oyunculuğu.)
Reservoir Dogs
(İlk izlediğimde bu kadar az bir kadro ve bu kadar dar bir konuyla bu kadar harika bir aksiyon filmi nasıl çekilir diye merak ediyordum.Sorunun cevabı yönetmeninde:Quantin Tarantino)
Pulp Fiction
(Bruce willis ve John Travolta'nın başrolleri paylaştığı bir Quatin Tarantino filmi çok söze gerek yok gibi.)
Red
(Morgan Freeman, Burce Willis ve John Malkovic yeterli sanırım .)
From Paris with Love
(John Travoltayı bu filmedki gibi hiç izlemediğinize eminim. )
Seven Pounds
(Will Smith'den harika ötesi bir film .Duygusal sevenler için harika bir baş yapıt)
The Social Network
(Facebook'un kurucu olan Mark Z. hayatı konu alınmıştır)
I'm Legend
(Will Smith ve olağan dışı bir oyunculuk örneği. Duygusal/Aksiyon )

Dear John

Rock'n Rolla


şimdilik aklıma gelen bunlar .  :)

64
Düşler Limanı / Ynt: Bir Rüya..
« : 12 Mart 2011, 00:18:06 »
En azından biraz paragraf bıraksaymışsınız daha iyi olurmuş gibime geliyor. Okumakta epey zorlandım. Onun dışında biraz daha geliştirilebilir bu yazı diye düşünüyorum. Konusu bakımından bir yerlere gelebilir. Yine de ellerinize sağlık :)
Teşekkürler bir dahakine bunu dikkate alara daha iyisini yapmaya çalışacağım  :)

65
Filmler / Ynt: Yüzük Kardeşliğinin bilinmeyenleri
« : 11 Mart 2011, 00:54:26 »
' bilbo bagginsin doğumgünü pastasında 111 tane mum varmış ve normal olarak polyesterden yapılan pastayı tutuşturuvermiş. '

Bilmediğim 1-2 tane daha vardı bunun dışında ama bu çok iyimiş gerçekten   ;D

Orlando Bloom'un Legolas için geri çağırılması ise filmi gerçekten film yapan öğelerden biri olmuş.
Faramir'i oynasaydı .. yok yok bunu düşünmeyelim iyi böyle  :D :D

66
Eğlence & Mizah / Ynt: Ölecek olsan hangisini seçerdin?
« : 11 Mart 2011, 00:39:57 »
Hindistan cevizi olayına koptum hocam o nasıl bir ölümdür ya   :D Helal olsun o şekilde ölene valla   :D :D

67
Televizyon / Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
« : 11 Mart 2011, 00:33:31 »
12. bölümün son sahnesini izledikten sonra fakettim ki 13. bölüm dvd'nin içinde yok saat çok da geç değildi ama gece olmuştu dvd'ci tam kapanırken zor bela alıp izledim ve buna değdi kesinlikle 13. bölüm müthişti.Dizi tamamıyla harika ilk başlarda kan'dan tiksinen falan oluyor fakat sonradan herkes alışıyor çünkü dizi adam kesmece gibi salak bir mantık üzerine oturtturulmamış. 13. bölümün sonunda asıl hikayeye giriş yapacaklardı ki, Filmin başrol oyuncusu Spartacus'u canlandıran oyuncunun sağlık problemleri sebebiyle farklı bir format izlemek zorunda kaldılar .Herşeyiyle harika bir dizi.  :)

68
Düşler Limanı / Bir Rüya..
« : 11 Mart 2011, 00:04:42 »
En son baktığımda gece üşüyordu.New York'da o hani herkesin çok güzel dediği Times meydanındaydım.Bu kadar parıltılı binaların arasında hiç mi beni anlatan bir şey olmaz herşey mi bu kadar soğuk herşey mi bu kadar anlamsız gelir diye düşündüm.Yanıldım..Karşı kaldırımdaydı saat gece 2 sularıydı ve karşı kaldırımdaydı yine gözlerimin önümde duruyordu.Hakim olamadım kendime, aynı anda çöktük dizlerimizin üzerine aynı anda başladık ağlamaya sanki.O kadar parıltı o kadar sahtelik arasında O oradaydı ve 10 metre karşımda duruyordu.Yavaşça doğruldu , filmlerdeki gibiydi herşey, kollarını açtı, gel der gibi, gözlerinden yaşlar birer birer yere düşerken, ben hala dizlerimin üzerindeydim ve şaşkınlıkla O'na bakıyordum.

Tesadüf diye düşündüm tıpkı tanışmamız gibi, bir iş görüşmesi için Rennes'e gitmem gerekmişti aksilik bu ya gece çalışırken uyuyakalmıştım ve sabaha iş görüşmesine 18 dk kala evden çıkabilmiştim anca.Kravat, gömlek o biçim işte bilirsin.. Araba yolun karşısındaydı  koşarak giderken , yolda yatarken bulmuştum kendimi.Gözlerimin içine bakıyordu insanın içini ısıtan kahverengi gözleri vardı .Bir telaşla kalktım O'nun yardımıyla.O özür dilerken ben sadece O'nun gözlerine bakıyordum sonra bir an sustu arabasından gelen müzik sesi duyuldu.Three Doors Down- Here Without You çalıyordu sözü değiştirmek istedim ve bir şekilde artık yolun ortasından çıkmamız gerekiyordu.Çevremdeki insanlar dağıldıktan hemen sonra O'nun arabasıyla önce hastaneye gittik.Bir kaç sıyrıktı ama çok telaşlıydı gözlerinden okuyabiliyordum.Derken tanışmış oldum O'nla bana arabayla çarptıktan 3 yıl 4 ay 12 gün sonra bir Perşembe günü hiçbir sebep belirtmeden ağlayarak giden o kadınla..

Ayağa kalktım yavaşça sersemlemiş gibiydim sanki Times Meydanının ışıkları daha fazla daha hızlı yanıp sönüyordu.Gözlerimi sildikten sonra başımı O'na doğru çevirdiğimde kollarını indiriyordu bana doğru adım atarak.O kadar çok adım atmak isterken bir santim bile kıpırdayamadım yerimden .Yolda, yavaş yavaş yürüyerek bana geliyordu, kahverengi gözleri ışıkta parladığı an bir fren sesiyle irkildim ! .

Uyandım.. Rüyaydı evet rüyaydı ama inanamıyordum hem rüya olmasını diliyor hem de bu kadarı fazla diyordum sabah 7 'ydi.Birden telefon çaldı korkarak açtım telefonu, yutkunarak dediğim 'Alo' kelimesi boğazımda yumru gibi saplandı, telefon elimden düştü, duvara yaslandım, yavaşça aşağıya kayarken alnımdan süzülen ter gözyaşımla birleşmişti bile.Telefon yere düştükten sonra gelen sesler rüyamı gerçek kılan son cümlelerdi...

69
Televizyon / Ynt: How I Met Your Mother
« : 10 Mart 2011, 23:10:33 »
1 numarılı Yabancı dizim kesinlikle belki inanmayacaksınız ama 5 sezonunu yaklaşık 5-6 gün de bitirdim bir gecede 1 sezondan fazla izlediğim olmuştur   ;D Barney konusuna gelince ' He is Awe...some'  :D Gerçek hayatta gay olduğunu duyunca hayallerim çöktü ama sonra alışıyor insan  ;D ;D Neyse gerçekten harika bir dizi  :)

70
Genel Kültür / Ynt: İngilizceyi Geliştirme Yolları..?
« : 10 Mart 2011, 23:02:11 »
Aç sözlüğü oku kardeş intermediate isen zaten belli tense kalıplarını biliyorsundur kitap okumak için kelime dağarcığını geliştir.
Daha ağırdan alacağım diyorsan bu işi seviye 1-6 arası 1'den başlayarak sırayla kitap oku .
Yalnız rastegele kitaplar değil bunlar.. Örneğin: The Edge(Lvl.6) önerebilirim ya da Far From the Madding Crowd(Lvl.5) olabilir ama en baştan başlamak isteyenler için 'Starter' kitaplar öneririm.çünkü Lvl kelime çeşit sayısına göre değişiyor daha çok bu sebepten 'Lvl.1' den başlamaları pek uygun olmaz. :)

71
Çizgi / Ynt: İblis, Savaçı ve Şaman-Genç Yetenekler
« : 10 Mart 2011, 22:40:44 »
Gerçekten güzel çalışmalar bunlar. paylaşımlar için teşekkürler eline sağlık   :)

72
Düşler Limanı / Ynt: Bu hayat
« : 09 Mart 2011, 15:20:34 »
Hayat zordur ama yaşamaya değer. Var olan güzellikler için savaşmaya değer.

O biçimde güzellik yoktur, var olan güzellik güzelliğin var olabileceğinin hayalidir.

Güzellik arzulanan her şeydir. Güzellik algıyla ilgilidir, nesneyle değil.
Dediğin ne kadar doğru olsa da var olan güzellik algısı çoğu zaman nesnelerden ve insanlardan kaynaklanır.Bu durum kişiden kişiye değişir o ayrı bir konu.
Bu arada tebrik ederim 'Canina' eline sağlık güzel betimlemeler ve konu olarak hayattan bıkmışlığı farklı bir açıdan güzel yorumlamışsın.

73
Sinema / Ynt: Inception | Başlangıç (2010)
« : 09 Mart 2011, 12:43:38 »
Son zamanların en iyi filmlerinden kesinlikle.Ayrıca bu senaryoyu yazan aklı bir düşünün bu kadar gizemli bu kadar etkileyici ve bu kadar güzel bir senaryoyu çok az kişi yazabilir. C.Nolan da onlardan biri.Kendini unutturmayacak tekrar tekrar izlenecek bir film bence.

74
Mitolojiler / Ynt: Tanrıların Yaratılışı
« : 09 Mart 2011, 01:36:34 »
Doğuşların ve Ölümlerin hikayeleri, Savaşların ve İttifakların hikayeleri ..Tanrı'ların ve Olympos'un efsaneleri... Muhteşem hikayeleri barındıran bir konu biz daha çok 12 Olymposlu Tanrı devrini hatırlarız.Zeus,Poseidon ve Hades 3 büyük kardeş ve diğer kardeş ama çok daha eskiye dayanan savaşlar ve mitler, işte asıl mitoloji orda başlamıştır..

75
Çizgi / Ynt: Karakalem
« : 09 Mart 2011, 01:10:57 »
Hakan, Yağız ben.Çizimlerini inceleme fırsatı bulamamıştım daha önce fakat Tunç'un överek bahsettiği birinin yani senin çizimlerini merak ediyordum gerçekten.Gerçekten çok iyi ,'iyi' sıfatı her ne kadar pasif kalsa da gerçekten harika çizimler...
Ayrıca katılmadan edemeyeceğim :Daha düzgün daha doğru bir kağıt ile herşey yerli yerine daha fazla oturur ki bu dediğim devede kulak gibi bir kavram.

Bunlara bakıp da kıskanmamak elde değil. Keşke benim de böyle bir yeteneğim olsa dedirten, kesinlikle övgüyü hakeden çizimler. Bence resimlerdeki ayrıntılar o kadar iyi ki, kağıtın kötü oluşunu gölgede bırakıyor tamamen. Ama iyi bir kağıt da fena olmazdı tabi
  dert görmeyesin ellerine sağlık  ;D
Tabiki de bu çocuğa katılıyorum, Gothic dostum.Ellerine sağlık  :)

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6