Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Demigod

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 15
16
Müzik / Ynt: Lady Gaga
« : 27 Ocak 2012, 19:05:47 »
Çok şarkısını dinledim diyemem dolayısıyle sanatçı olarak ne derece kalitelidir bilemem ama gerek konserlerindeki hareketleri gerek saçma sapan kıyafetleri nedeniyle çok itici bulduğum kişidir.

17
Sinema / Ynt: 84. Oscar Ödül Töreni
« : 24 Ocak 2012, 21:08:25 »
Umarım Harry Potter'ın makus talihi kırılır da bir Oscar kazanır.

Onun dışın şu "Tinker Tailor Soldier Spy" filmi anlaması çok zor -gözünü kırpmaya gelmiyor- durağan bir filmdi ama kadroya hayran kalmıştım. Filmin yarısına kadar bile dayanamadım gerisini izlemedim ama babamın dediğine göre muhteşem bir filmmiş. Onda potansiyel var sanırım.

Hugo'nun fragmanını sinemada görmüştüm ve izlemek için can atmıştım. (Başrolde oynayan çocuğa bir zaafım olsa gerek.) Sonra unutmuşum. Ama en yakın zamanda izlemek istiyorum.

İşin ilginci bu kadar çok dalda aday gösterilen "The Artist'i duymadım. Siyah-beyaz, dram-romantik bir filmmiş.

Gözlerim "Immortals'ı aradı. Halbuki onu çok beğenmiştim.

War Horse'a sevindim onu beğenmiştim. Aynı şekilde Rase of the Planet of the Apes de iyiydi.

Bir İsrail filmi orda aday iken neden bir Türk filmi yok? Sinemada acil ilerlememiz gerek. Belki şu Fetih 1453'ten bir şey çıkar. Gerçi o animasyon filminden fırlama efektlerle nasıl olur bilmiyorum.

Yanılmıyorsam iki tane Brad Pitt filmi var. O ilgimi çekti. Geri kalanlardan da az çok bilgi sahibi olduklarım var ama bir çoğunu izlemedim.

Bakalım kim ne kazanacak?

18
Gollum'un sırıta sırıta yok olması gözlerimin önünden hiç gitmez. :D

19
Tam böyle baktım başlığa. Göstere tıklayacağım aklımdan da geçiyor böyle şimdi dehşet saçan bir büyücü geliyor diye. Bi tıkladım. Gargamel ve Azman güle oynaya koşturuyor. :)


20
Ben yazmıyorum ve de sanırım tecrübeli bir okur olduğum söylenemez. Hala ilerleme safhasında olduğum düşünülürse bir yazıyı eleştirmek için yeretsiz olduğumu düşünerekten yorum-eleştiri vs. yapmam. Ama okurken hoşlandığım yazılarda genelde bunu belirtirim. Eh, hatırladığım kadarıyla da daha önce bir yazara eseri hakkında görüş belirtmedim.
Sonuç olarak ben genelde sadece okurum, kendimce eleştirimi içimden yaparım diyelim.

21
Bir şekilde yazılarınız -özellikle başlıkları- beni güldürüyor ancak bu seferkinin sebebi fotoğraf olsa gerek. Gerçekten ilginç bir pozisyon. :)

22
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 23 Ocak 2012, 15:07:20 »
 “Winter will never come for the likes of us. Should we die in battle, they will surely sing of us, and it’s always summer in the songs. In the songs all knights are gallant, all maids are beautiful, and the sun is always shining.”  
Winter comes for all of us, Catelyn thought.
-A Clash of Kings

“Bizim gibiler için kış asla gelmez. Savaşta ölürsek adımız şarkılarda geçecek. Şarkılarda mevsim hep yazdır. Şarkılarda bütün şövalyeler kahramandır. Bütün kızlar güzeldir ve güneş hep parlar.”
Kış hepimiz için gelecek, diye düşündü Catelyn.
-Kralların Çarpışması

23
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kane Günceleri
« : 19 Ocak 2012, 13:45:57 »
3. kitabın adı Serpent's Shadow. 1 Mayıs 2012 tarihinde Amerika'da yayınlanacak. Ön okuma yayınlanlandı.

Türkçesi aşağıda Ancak çevirinin güvenilirliğinde emin değilim.
http://tr-tr.facebook.com/notes/kane-g%C3%BCnceleri/kane-g%C3%BCnceleri-3-yilanin-g%C3%B6lgesi-%C3%B6n-okuma/357017197647330

Orijinal dilinde okumak isteyenlere:
http://disney.go.com/disneybooks/kane-chronicles-the-serpents-shadow-chap1/

@askgulduuf
Sitemizde "Değiştir" butonu mevcuttur. Art arda iki mesaj atmak yerine söylemek istediklerinizi bu buton sayesinde ilk mesajınıza ekleyebilirsiz ki daha hoş olur.

24
Dublörün Dilemması
Yazar: Murat Menteş

Diyebileceğim ilk şey şu olur: Anlatım gerçekten sıradışı. 
Akıp giden vakit geçirmelik edebi değeri olamayan romanlar olur ya. Bu öyle değil. Hem akıp gidiyor hem de kitap bitene kadar kelime hazineniz bayağı doluyor. Okurken yazarın genelkültürüne hayran kaldım. Bölüm başlarındaki binbir çeşit yerden alıntılar da kitabı zenginleştirmiş.
Aralara alakasız bölümler de atmış ki itiraf edeyim o sayfaları yırtıp hemen olaya dönmek geldi içimden. Ama o bölümlerde bile güldürmeyi ve okuyucuyu kitaba çekmeyi başarmış.
Kitapta bol bol betimleme-benzetmeye başvurulmuş. Ama o ne benzetmeler. Gülmekten kırdı geçirdi. Aynı şekilde diyaloglarda da yazarın mizahi zekası göze çarpıyor. Hele karakterlere verdiği isimler öldürdü beni. 
Belirli bir kronolojik sıra yok. Yazar ordan burdan dalıyor fakat en sonunda hepsini birbirine bağlamayı başarmış. Bu başta kafa karıştırıyor ama sonra taşlar yerine oturuyor.
Başta gereksiz gelen arkaplan karakterleri bir anda önemli rollere bürünüyor. 
Ve de kitap buram buram kalite kokuyor. 
Bu kitap beni Murat Menteş'e aşık etti diyebilirim.
Hemen alın okuyun derim. 

Yazar şu an afilifilintalar.com da yazmaya devam ediyor. Göz atmak isterseniz...

25
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 16 Ocak 2012, 23:49:23 »
War Horse
Savaş zamanı bir genç ve atının hikayesi anlatılıyor. İki saatten uzun ama sıkmadan izlettiriyor kendini. Görsel efekt olarak göz dolduruyor diyebilirim. Savaş zamanı ama aksiyon anlaşılmasın. Dram-duygusal gibi. Ben beğendim. Tavsiye ederim.

26
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 16 Ocak 2012, 16:53:33 »
Yeni Türkü - Yaprak Dökümü 
http://www.youtube.com/watch?v=vTqrL8w6Dk0

27
Çok çok çok çok secret.

Spoiler: Göster
Sanırım Rhaegar Targaryen'in oğlu Aegon Targaryen ölmemiş. Beşinci kitapta Fırtına Burnu'nu işgal eden kişi oydu, yani VI. Aegon. Evet Robb Freylerin ihaneti sonucu ölüyor, Catelyn'de ölüyor fakat Beric Dondarrion hayatını feda edip büyüyle onu hayata döndürüyor falan.

Lütfen yapmayın bunu yazmaktaki amacınız nedir merak ediyorum. Hayır ben okumakta sakınca görmedim çünkü serinin Türkiye'de çıkan kitaplarını okudum. Bu düşünceyle göstere tıkladım ki ne göreyim. Görmemek için insan çabalıyor ama göz kayıyor bir şekilde. Heyecan falan kalmadı sayenizde.

28
[spoiler] Belki de Benjen Stark aynı Jon gibi yabanıllara katılmıştır. Madem kitapta bu konu bir türlü netliğe kavuşmadı, arkasında bir şey vardır. Öyle öldü diye kestirip atılmaz bence.
Bir de Dany ne ara kurt başlı demir taçlı bir görüntü görüyordu? Kitabı biraz karışdım ama bulamadım.

29
Televizyon / Ynt: Sherlock
« : 10 Ocak 2012, 06:51:22 »
Sadece bir bölümünü izledim bu dizinin. Cnbce'de rastlamıştım. Sinema filmi gibiydi diyebilirim. Çok sevdim ama diğer bölümleri izlemeye pek fırsatım olmadı. Malum biraz uzun olunca... Ama izlenilesi olduğu her halinden belli.

30
4. Yıl / Ynt: 4. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 07 Ocak 2012, 17:23:51 »
Tam olarak ne zaman başlayacak? Bu hafta yazılı haftası da ':/ Ona göre belki ben de şansımı deneyebilirim. :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 15