Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Rhonin

Sayfa: [1] 2 3 ... 8
1
Oyunlar / Ynt: Minecraft
« : 24 Temmuz 2013, 01:56:57 »
Oynayıp da bir türlü bu silahları puanlarla güçlendirme vs. yapana kadar ilerleyemedim hep elmasları alıp cehenneme gittik. Hala oynayan arkadaşlar varsa oynarım bir özel msj atın.

Uzun zaman olmuş foruma bakmayalı.

2
Eğlence & Mizah / Ynt: Mordor Sosyalist İşçi Partisi
« : 12 Mart 2013, 22:38:22 »
Davamıza canımız feda!

İlk seferde alt tarafı okuyunca pek bir şey anlamamıştım doğrusu , "Tolkien Ne Yaptı?" yazı dizisine göz gezdirip hemen ardından eleştiriyi okuyunca her şey yerine oturdu.

Çarklar işledi.Hah işte çark demişken burdan eleştirmek bana düşer mi bilmem ama Teknoloji Karşıtı Tolkien olayını pek anlayamadım ben, zira teknolojinin sadece kötüler tarafından kullanıldığından bahsedilmiş ancak ben cüceleri bahsedilen teknoloji kullanılmadan nasıl dağları taşları oyduklarını düşünemedim.Kötüler tarafından kullanılan teknoloji olayı Saruman'ın kullandığı çark sistemi falan ise aynı şeyi insanlarında akıl edebileceklerini düşünüyorum ha birde orklar arbalet kullanıyor da insanlar yay kullanıyor diye ortalığı karıştırmaya gerek yok.Birde ben okuduğum kadarı ile Tolkien eserlerinde makine falan görmedim yani neyin teknolojisi bu anlamış değilim.

Bir adet de ben yazayım,
Güzel günler göreceğiz çocuklar/ bulutlu günler/ göreceğiz/ wargları rohana süreceğiz çocuklar.süreceğiz..
Spoiler: Göster
Nazım hikmetin güzel günler göreceğiz  güneşli günler göreceğiz şiirinden gönderme

3
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Konu
« : 11 Mart 2013, 16:26:24 »
Öncelikle benden önceki arkadaşların hepsine katılıyorum.
Normal romanlar yazma yetisine sahip olmayan birinin fantastik roman yazabileceğini düşünemiyorum kanımca.Hatta ve hatta önce öyküler denemeler yazmalı kendine özgü dil uslup oluşturulduktan sonra romana geçmeli.Birde yazarların kendilerine konu belirleyip o konuyu yazacağım diye kendilerini kastıklarını hiç düşünmüyorum.

Harry Potter dışındakilerin çoğu demişsin ama zaten çoğunda büyücüler büyüler sihirli dünyalar zaten var Harry Potter'ın farklı yanını anlayamadım ben.Fantastik öğeler diye adlandırılan şeyler fantastik kitapları fantastik yapan şeyler zaten bu öğeler hepsinde var.Öğe olarak farklı şeyler yaratman oldukça zor.




4
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 09 Mart 2013, 18:46:29 »
Bethesda deyince The Elder Scrolls Online (TES Online diye geçebilir) Beta Kayıtları başladı ben kayıt oldum kabul ederlerse betayı deneyeceğim.Yaz itibari ile oyunu satın almak istiyorum benim için çok harika bir haber bence.:)

5
Genel Kültür / Ynt: Kılıçlar Hakkında & Kendo
« : 07 Mart 2013, 00:00:14 »

Bu nodaçi çok havalı bir şey yahu.Bunun hafifini yapsak olmaz mı? :) Ekstra olarak japonyada neredeyse herkesin evinde duvarda bir katana asılı olurmuş onunda özel bir ismi olurmuş.Ailedeki erkek evi/hanesini korumakla yükümlüymüş.
Eskrim ve dahası hakkında yazdıklarını okumuştum ryuk, kılıç değilde şu pala olarak geçenler hakkında bir bildiklerin varsa (scimitar falan olsa gerek) bildiklerini paylaşabilirsin.Mesela fantastik kurgularda sıklıkla rastladığımız pala kullanan havalı karakterler gerçekte varmı yoksa bile olabilir mi.Filmlerde gördüğüm iki katana kullanan havalı karakterlere bende hayran olurdum.Nasılda hızlı falan derdim.Sen şimdi olmaz deyince hayallerim yıkıldı birazcık. :D

Not:Sanki bu yazdıklarımız sözlükte olsa daha iyi olurdu gibime geliyor. öyle hissettim şuan.

Spoiler: Göster

NEEEEEE!!!!! ŞOOK GEÇİRDİM SAMURAY DEDİĞİN MERHAMETLİ OLUR İYİNİN HAKLININ YANINDA OLUR!!! O zaman o filmleri yapmasalarmış :D :D
Ek bilgi: "Samuray" , bizim filmlerde gördüğümüz gibi "iyi, mert, dürüst savaşçı" değildir. Samuraylar (diğer adı buşi) Japonya'daki derebeylerinin korumalarıydı ve maaş karşılığı kendilerini ve kılıçlarını derebeyinin hizmetine sunarlardı. Bu konu ile ilgili fikir sahibi olmak isteyenlere Akira Kurosawa'nın yönetmenliğini yaptığı "Yedi Samuray" (bkz: Seven Samurai) filmini şiddetle öneririm.
DipNot:Bahsedilen Seven Samurai filmi western filmlerine ilham kaynağı olup Türkçesi 'muhteşem yedili' olarak çevrilmiş ve 4 haftadır trt1 de gösterilmektedir.Her pazar saat 10:00 da :) Üzgünüm ama en son muhteşem yedili:son macera vardı yani son maceranın üstüne bir macera daha yaşamadılarsa bilemiyorum artık.Muhteşem Yedili'yi izledim ama Seven Samurai'i izlememiştim ancak aklımada birşey takıldı bu Samurai7 isimli anime de mi bundan ilham alındı acaba?? Araştırayım editlerim burayı.

6
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 06 Mart 2013, 20:59:03 »
14-15 Mart dan sonra internete uğrayamayacağım maçların bir an önce oynanması çok iyi olur bence yani. :)

İhsan abi ile ne zaman müsaitse oynayalım (benim için akşam 7 den 8 den sonra olursa daha iyi olur.ama ihsan abi öğlen saatlerinde müsaitse öğlende olabilir.

Edit:Sevgili mit'e keyifli müsabakası için ben teşekkür ederim.Neden bir ilk daha yaşamayıp şampiyon olmasın? olamaz mı olabilir.

7
Genel Kültür / Ynt: Kılıçlar Hakkında & Kendo
« : 06 Mart 2013, 20:41:36 »
Mythbusters isimli belgesel serisini çoğunluk biliyordur.Bilmeyen varsa hemen izlemeye başlasın gerçekten izlediğinize değer cinsten hemde canınızı hiç sıkmayacak konular(mitler) hakkında gerçekleri açığa çıkarmak  için çabalıyorlar.Ryukun yazdığı son mesajı görünce bende girip bir bakayım dedim.İzlediğim bir bölümde(linkini bulmak için çabaladım ama bulamadım üzgünüm.) kılıçlar hatta daha çok katanalar hakkındaydı yanlış hatırlamıyorsam kill bill filminindeki 'bride' karakterinin havalı katana kullanışından sonra bu bölümü yapmışlardı.Katana ve ryukun bahsettiği Arming sword u karşılaştırdılar.Türkçeye geniş ağızlı uzun kılıç olarak çevrildiğini duymuştum.(Sapından sonraki kısım geniştir.Uzun ayrıca oldukça ağırdır iki elle kullanılır.Sanki çelik zırhlı ağır kılıçlı şovalyeler ile japon samurayları karşılaştırıyorlar gibiydi.)

Neyse efendim samuray zamanı japonyasında öldüğü tahmin edilen iki insan iskeletleri bulmuşlar.Kemikleri incelerken kafatasında kusursuz bir yarık(sanki ortadan ikiye ayrılırcasına) olduğunu gördüler.Bu yarığının nedeninin efsane kılıcımız katana olduğunu düşünüyorlardı.Samuraylar 4-5 yaşlarından beri kılıç eğitimi almaktalarmış ayrıca samuray olmayanlarda eğitimden geçiyorlarmış.Konuyu fazla saptırmayayım , hayvan kemiği alıyorlar birini katana ile diğerini geniş ağızlı uzun kılıçla parçalamaya çalışıyorlar(tek bir darbe ile) Katana derin çizikler ve yaralar açarken geniş ağızlı uzun kılıç kemiği eziyor.Daha güçlü bir katana darbesi ile kafatasında benzer bir yarığın açılabileceğini öngörüyorlar.

Katana kullanıcısı vs. geniş ağızlı uzun kılıç kullanıcı olarak düşünürsek katana ile çelik zırhı delmek oldukça zor olduğu için ve uzun kılıçla indirilen darbenin katananınkinden daha güçlü olduğunu düşünürsek kazanan orta çağ şovalyeleri oluyor.

Not:Siz en iyisi mtyhbusters'ın o bölümünü bulmaya çalışın.(Merak ediyorsanız yani.)

Spoiler: Göster

ingilizceniz yetiyorsa, (benim pek  yetmiyor ancak pratik yapmak için okudum ve kendimce anlamaya çalıştım)
siz en iyisi bunlarada biz göz atın http://www.spcnet.tv/forums/showthread.php/25058-katana-vs-other-swords#.UTeJf6KeOSo       http://www.spyderco.com/forums/showthread.php?23936-Mythbusters-Cutting-a-Sword


Edit: Samuraylar 4-5 yaşlarından beri kılıç eğitimi almaktalarmış ayrıca samuray olmayanlarda eğitimden geçiyorlarmış. Bunu neden yazdığım hakkında en ufak bir fikrim yok.Heralde aklımda kalan şeyler arasında olduğu için gelişigüzel yazmışım. Bir kaç anlatım bozukluğu yapmış isem üzgünüm yapmamaya gayret ediyorum.

8
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik mekanlar
« : 20 Şubat 2013, 21:13:00 »

Norveç'le Kanada'nın arasındaki bağı çözemedim. Kar yağışından bahsediyorsan eğer, 14 yıl Erzurum'da yaşamış biri olarak hikaye üzerimde pek de bir etki bırakmadı. Kış en sevdiğim mevsimdir. Sonbaharla yarışırlar hatta ama genelde ipi göğüsleyen kış olur.

Hmm. Erzurumda oldukça soğuk olduğunu duymuştum.Kanada ve Norveç benzerliğini bulmak çok kolaydı aslında.Enlem dereceleri aynı.İkisinde de kar yağışı oldukça fazla.Oldukça fazla benzer yönleri var aslında.Şimdi düşündüğün zaman dört mevsim kış var,Türkiyenin geneli yazları sıcak ve kurak.Türkiyeden 4 mevsim kış bir yere gidince mutlu olunabileceğini düşünmemiş yazan arkadaş.

9
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik mekanlar
« : 20 Şubat 2013, 20:08:23 »
Aha da budur efendim. Roros/Norveç. Hava sürekli böyle. Loş bir ortam. Ve kar. Daha ne isterim ki? Çok şirin.

Alttaki hikayeyi okumadığını varsayıyorum :) :). Bende yazdıklarınızın hepsine katılıyorum ancak güz vakti ormanlar çok hoşuma gitmiştir her zaman.Yok cannıııım güz alacakaranlığın ejderhalarıyla bir alakası yok.Hogwards da fantastik neler var demişler.Sevimli hayatlerler,Hareket eden merdivenler,gizli geçitler var daha ne olsun.

Antalya'dan Kanada'ya Taşınan Türk,
Spoiler: Göster
Sevgili Günlük

12 Ağustos
Kanada'daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım. Burası çok güzel.
Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için  sabrımı zorluyorum.
 
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyor. Böyle harika hayvanları öldürmeyi nasıl olur da isterler

anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Burayı seviyorum.
 
 2 Aralık
Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile kaplanışını  seyretmek için gece kalktım. Tıpkı kartpostal gibi.

Dışarı çıktık,  merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım).

Kar temizleme makinesi (belediye'nin) gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık.

Harika bir yer. Kanada'yı seviyorum.


 12 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı

seviyorum.
  
 19 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için garajdan çıkamadım. Burası  çok güzel bir yer fakat kürekle

kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme  makinesine Lanet olsun!
 
 22 Aralık
Bu beyaz btan dün gece biraz daha yağdı. Kürekle kar atmaktan ellerim su  topladı ve belim ağrımaya başladı.

Kar temizleme makinesinin ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinden izlediğini

düşünüyorum.
 
25 Aralık
S....ttiğimin yılbaşısı. Yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini
kullanan pez...i bir elime geçirirsem yemin ederim o op...u
ço........ğunu gebertecem. Yollardaki lanet buzları eritmek için neden daha fazla tuz kullanılmadığını

anlamıyorum.
 
27 Aralık
Allahın belası dün gece yine yağdı. Kar temizleme makinesinin en son  gelişinden beri 3 gündür karları kürekle

atamadığım için eve hapsoldum. Hiç bir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim

daha yağacağını söyledi. 25cm karın kaç kürek edeceğini biliyor musun ?
 
 28 Aralık
Kuşbeyinli spiker yanılmış. 83cm daha yağdı. Bu gidişle karlar yazdan önce erimez. Kar temizleme aracı kara

saplandı ve hıyar oğlu hıyar sürücü benden küreğimi ödünç istedi. Karları temizlerken tam altı kürek kırdığımı

ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk duyacağımı söyledim

4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı.

Arabamda yaklaşık 3, 000 dolarlık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım. Lanet yaratıklar her

yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kökünü kurutur.

 3 Mayıs
Arabayı şehirde bir tamirciye GÖTürdüm. Yollara dökülen baş belası  tuzlar yüzünden arabamın kaportası

çürümüş.
 
 10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve Antalya'ya bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. S..k..rim Kanada'yı da, karı

da, geyikleri de...

the AND


Bu kadar uzun olduğu için bende üzgünüm :(

10
Eğlence & Mizah / Ynt: En iyi Harlem Shake Kayıp Rıhtım'da!
« : 18 Şubat 2013, 19:32:32 »
Harlem Shake çok komik gerçekten ancak verdiğin link açılmadı bende. Bana  Yakar Top isimli bir filmin son bitiş jeneriğini hatırlattı .
Spoiler: Göster
şimdi dandik bir filmin bitiş jeneriğini nerden hatırlıyorum diye işte bu yüzden http://www.youtube.com/watch?v=OyNOd0lm3_E

11
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Büyük Orta Dünya - Harita
« : 14 Şubat 2013, 22:38:11 »
Spoiler: Göster
Arkadaşlar internette gördüğüm bir fotoğraf hani konumuzla pek alakası yok ama kim bu haritaya bakmak istemezki    

Not:Fotoğrafın eski versiyonu çok daha güzeldi sanırım çekenler daha iyisini çekip koyalım diye değiştirmişler.Hemde mepgörlümüzüde değiştirmişler.Neyse bununla idare edin artık.

12
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik silahlar
« : 14 Şubat 2013, 21:03:51 »
-Icingdeath ve twinkle diyorum.Drizzzt abimizin silahları.biri soğukta hafif parlıyordu.
-Ebony&Ivory bunlarda Dante(devil may cry) abimizin oyuncakları.(Hatunları.)


Aklıma gelmeyen bir kaç büyülü silah daha var aklıma geldikçe yazarım.

13
Ay kenan bey ne yapacağım ben şimdi.Çok mutlu oldum yayına katılmayı gerçekten çok isteyip katılamamıştım.









14
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 11 Şubat 2013, 20:01:11 »
Distopya ya bukadar kişinin oy vereceğini bilmiyordum doğrusu.Distopya kazanmalı bence.

15
5. Yıl / Ynt: Ödüllü Radyo Programı - +1 Kitap
« : 10 Şubat 2013, 18:21:38 »
Yayına katılamamıştım bari bu çekilişe katılayayım ben varım. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 8