Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Buzmavisi

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
Kurgu İskelesi / Ynt: Mete Han // Bölüm III
« : 20 Eylül 2012, 17:48:16 »
Bu öykünün aşağıdaki kitapla bir ilgisi yok galiba :) Geçende DNR'da dolaşırken gördüm bunu. Başka bir şey alacaktım elim buna gitti. Henüz okuyamadım ama çok güzel bir şeye benziyor:

Metehan Büyük Hun Hakanı - Ahmet Haldun Terzioğlu
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=467361

To Malkavian:
Bu arada öykünüzü takip ediyorum, birkaç bölüm daha çıkmasını bekliyorum. Öyle hepsini birden okuyacağım.

32
Kurgu İskelesi / Ynt: Katana +18
« : 20 Eylül 2012, 17:41:10 »
Çok iyi gidiyor. Devamını bekliyorum mutlaka. Tane tane özene bezene yazılmış... Çok tebrikler.

33
Aslında sadece ilk 4 bölümü yayınlamayı planlıyordum ama birkaç ısrarlı email aldığımdan ötürü devam ediyorum yayınlamaya. Öbür hafta için 5. bölümün devamı gelecek.

35
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejder Kral - Bekir Sert
« : 12 Eylül 2012, 09:47:22 »
Kitap için DNR'a gittim iki defa ama bulamadım. Onun yerine Yaşlı Adamın Savaşı'nı aldım :) DNR'a gelse de alsak. Kitap için internetten alışveriş etmeyi hiç sevmiyorum.

36
Ben de sonunda okudum kitapları ama işin komik tarafı tatile giderken kitabı yanıma almamıştım ben de İngilizcesi'ni okudum. Sonra baktım çok güzel gidiyor ikinci kitabın da İngilizcesi'ni okudum bitirdim. İlk başta biraz sert yaklaşmışım gördüm. Bir de Türkçe'lerini okuyacağım kaçırdığım bir şey varsa diye.

Spoiler: Göster
Üniversite olayı biraz HP'yi andırsa da kendine özgü havası, bilimsel yaklaşımlar diğer konuşmalar çok etkileyiciydi. Kvothe'nin oradan kovulacak olmasına üzüldüm. Kitapta anlatılan fantastik şeylerden en çok "isimleri" beğendim. "Taborlin her şeyin ismini bilirmiş," en çok aklıma takılan cümle oldu tabii bir de Rüzgar'ın Adı... Ama sempati daha çok vodoo büyülerini andırıyor. Hatta neredeyse bir çok yönden aynı, tabii tek farkı bilimsel yaklaşımı. Onun dışında Fae dünyası müthişti, tabii ki Faelurian'ı hiç söylememe bile gerek yok:) Denna'ya başından beri gıcığım.


Üçüncü kitap kim bilir ne zaman çıkacak. Bu güzel kitapları Türkçe'ye kazandırdığından ötürü Kayıp Rıhtım ailesine teşekkürlerimi bir borç bilirim...

37
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Esrarname
« : 12 Eylül 2012, 09:36:36 »
Ben ilk kitabı okudum da çok güzel olmasına rağmen Osmanlıca çok kelime vardı. Ben İngilizce kitap okurken sözlüğe neredeyse hiç bakmam. Bunda ise sürekli yanımda bir sözlük bulundurmak zorunda kaldım :) İkinci kitaba bakalım bakalım.

38
Kurgu İskelesi / Ynt: Katana +18
« : 11 Eylül 2012, 16:33:06 »
Anlatımınız çok güzel. Öyküyü güzel tasvirlere bölüştürmüşsünüz gibi. Devamını görmeden başka bir şey söylemek istemiyorum çünkü çok kısa.

39
Kitabımı okuyan iş yerimden ikinci kişisiniz herhalde:) Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

İkinci kitap bu sene sonu olur diye tasarladım ama henüz kesin bir şey yok. Devamını getireceğim buradan. Haber veririm.

40
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejder Kral - Bekir Sert
« : 08 Eylül 2012, 20:32:22 »
Çok başarılar dilerim. Umarım satışlarınız bol olur.

41
Asıl ben teşekkür ederim.
Umarım bir nebze olsun katkımız olmuştur.

42
Sinema / Ynt: The Avengers 2
« : 02 Eylül 2012, 19:11:16 »
Ben sadece birkaç kez seyrettim fazla çocuksu idi Avengers daha bir karizmatik ve mantıklı.

Onda süpermen nasıl uçuyor efendim?
Efendime söyleyeyim yeteneği var öyle uçuyor. Marvelin saçma karakterlerinden biri bence.

Avengers'i niye seviyorum

Aynı soru İronman için sorulsaydı teknolojisini geliştirmesini ve hikayesini rahatlıkla bir saat boyunca cevap niteliğinde anlatabilirdi.
Thor'da biraz saçma nedenlerle uçuyor ama sonuçta adam İskandinav Tanrısıydı.

Eskiden başta çocuklara hitap eden bu Süpermen gibi bazı saçma karakterler her nekadar mantıksız olması gereksede  bu kadar sallanmaz be yaw.Neymiş efenim adam uzaylıymış neymiş efenim her havalı özellik onda varmış.

Bu biraz yapımcıların ''ultra mega havalı''' ve saçma düşüncelerinden kaynaklanmış.Justice League'i sevmiyorum fakat Avengers'i seviyorum hatta filmde farkettiyseniz savaş sahnesinde okçu olan ajana  ironman ''legolas ''diye seslendi buda benim daha fazla  hoşuma gitti.

Biraz şaşırtmışsınız durumu. Süpermen neden uçuyor? Adam bu dünyadan değil bu kadar basit. Başka bir dünyadan geliyor, bence bitti, eminim çizgi romanda neden uçabildiğine dair bir açıklama yapılmıştır üstü kapalı olsa da. Justice League oldukça güzeldir ama denildiği gibi DC'nin sadece iki üç karakteri popüler. Ben izlemeden önce neredeyse hiçbirini tanımıyordum. Bir de çok eskiler: Green Lantern, John Johnss, Harika Kadın... Mesela Hawk Girl'ü hiç bilmiyordum.

43
Şamanlar Diyarı

Şamanlar Diyarı bize çok zengin bir evrenin kapılarını aralıyor. İnsanların tarih boyunca birbirlerine yaptıkları zalimlikleri bu dünyada da gözler önüne seriliyor. Sırf gözbebeklerinin siyah yerine beyaz olması gibi insanları ayrı düşüren, birbirlerine zalimlik yapmalarına sebep olan saçma sapan nedenler... Gerçek dünyanın gerçeklerinin çok iyi bir yorumuydu.

Oluşturulan evren çok iyi hazırlanmış, gelenekler, düşmanlıklar, statüler... Sırf kötülük yapmak için kötü olan insanlar gibi klişelerden uzak. İyi ve kötü kavramının bulunmaması, sadece seçimlerin insanları bir yolda taşıdığını göstermesi gibi ayrıntılar güzel işlenmiş. Çok renkli karakterler bulunuyor, hepsinin geçmişinin sıkıcı bir hal almadan romanın gidişatına sıkıştırılmış olması da ayrıca bir başarı. Onun dışında bu evrendeki canlılar, canavarlar, nar kuşları, Nazkor Ayıları... Yazarın hayal gücü oldukça geniş. Çok alacalı ve rüya gibi bir evren...

Gelelim şamanlara, istedikleri zaman herhangi bir hayvana dönüşebilen bu insanlar sadece ezilen halklara yardım eden soyları tükenmeye yüz tutmuş bir grup idealistlerden oluşuyor.

Bazı eleştirmek istediğim konulardan bahsedeceğim.
Ben yazarın şamanlar hakkında çok fazla bilgi vermemiş olmasını tercih ederdim. Birazcık esrarengiz kalmalıydı. Onun dışında yer tasvirleri oldukça az, belki bilerek yapılmıştır akıcılığı bozmamak açısından fakat bu da birçok şeyi okuyucunun hayal gücüne bırakıyor. Bazı karakterlerin arka planı oldukça sığ... Kitap bence daha uzun tutulmalıydı, birçok ayrıntı atlanmış. Kitabın sonu tahmin edilebilir çıktı onu söylememiz gerekir. Belki sonunda bir iki sürpriz vardı ama yine de o kadar şok edici değildi.

Bunların haricinde roman akıcı bir anlatımla insanı yormuyor. Bittiğinde ise devamını okumak istiyorsunuz. Irkçılık yüzünden yapılan haksızlıkların, savaşların, terör eylemlerinin, halkları birbirlerine düşman etmenin anlatıldığı bu fantastik kurguyu herkesin denemesini tavsiye ediyorum.

44
Fantastik dünyada isimler kültürden kültüre değişebilir ancak bazı arkadaşların yazdığı gibi: Ejderha Hasan, Vampir Hüseyin demek saçma olur, neden mi, bu iki fantastik varlık da Batı Edebiyatı' ndan dilimizde yer edinmiştir. Hiç aşinalık yok.
Tabii bu demek değil ki, Ejderha Jerry, George veya Vampir Amy demek de çok doğrudur. Zaten dikkat ettiyseniz çoğu öyküde ejderhaların isimleri uydurmadır. Uzunca isimleri vardır. Ama dediğim gibi ejderha Jerry diye yazılmışsa o öykü ciddi değildir, komik olsun diye yazılmıştır.

Ayrıca Türk Kültürü'nde ejderhanın adı Yelbegen'dir, daha bir sürü değişik yazılışı var. Bunu kullanabilirsiniz.

İkinci olarak kültürümüze uygun şeylerden bahsedeyim. Mesela Büyücü Mehmet Efendi, Büyücü Asım Hazretleri demek kulağa çok mu kötü geliyor? Belki de bu tuhaflık hep yabancı yazar okumamızdan geliyor, onların öyküleri hep elfler, fae'ler, ejderhalar, karanlık warlocklar içeriyor, hep bunlara aşina olmuşuz. Yakın zaman içinde bu kötü aşinalıktan kurtulmamızı umut ediyorum.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9