Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cubor

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10
16
Yahu dört kitabı okumuş bir adam olarak, yukarıdaki yorumlara ne diyeceğimi şaşırdım. Yani bence bunları direk GEorge R. R. Martin'in blogunda filan paylaşın, adam zevkten 18 köşe olsun :P

Neyse spoiler olmadan söyleyeceğim tek şey şu, Martin okurken, "epik" tahminlerden kaçının!  8)

17
Soru sorulalı 5-6 gün olmuş ama, olsun. Zaten bunun cevabını bu başlık da bir kaç sayfa önce vermiştik. Toliken kitaplarının tamamı basılacak, AMA, torun tolkien'in kitapları düzeltmesini bekliyoruz. Şu anda dünyadaki hiçbir yayınevi, kayıp öyküler in yeni baskılarını yapamıyor.

Bir rivayete göre bu yıl, düzeltilmiş hali, hak sahibi yayınevlerine yollanacakmış.

18
Karakterin olgunlaşmasını bilirsiniz. Yazar da onunla beraber olgunlaşır aslında. İkinci kitap ilkinde olmayan, maceraperest bir yapıya sahip. Biyogragi, yer yer bir "quest" günlüğüne dönüşüyor. Ve doğrusunu isterseniz, ilk kitabı okumuş kişiler olarak, Rothfuss'dan yapmasını hiç ummadığımız bazı şeyleri paldır küldür yapılmış buluyoruz.

Salvatore'vari bir savaş sahnesini Rothfuss'un yazınına koymayı denesenize, pekiiiii, Lewis Caroll'dan bir bölüm koymaya ne dersiniz? Ah sanırım araya biraz Harold Robbins koymayı unuttum.

Fantastik kurgu okurları, beklentilerini ilk kitaba göre koyarlarsa ikinci kitaba zayıf not verebilirler. Ama öyle yapmazsanız, ortaya acaip birşey çıkıyor. Değişik birşey, saşırtıcı ve BEKLENMEDİK. İşte bu yüzden bence ikinci kitap ilkini bile aşmış durumda. Zira ilk kitaptaki bazı kalıplar kırılıp, farklı üsluplara bile giriliyor.

Eğer bu farklılık bizi rahatsız ederse, yukarıdaki sizlerin (diğer okurların) yorumları doğru, etmezse (ki beni zerre kadar etmedi), o zaman da benim yorumum doğru :)

19
Arkadaşlar, Bilge Adamın Korkusu'nun sonarına yaklaşmaktayım. Daha fazla dayanamayıp sizlerle bazı şeyleri paylaşmak istedim.

Eğer aranızdan bazıları, Rüzgarın Adı'na olağanüstü demişse, ikinci kitap için çok daha farklı bir tanım bulması gerekecek, zira ikinci kitap bir edebiyat başyapıtı. İlk kitabı bile aşan muhteşem bir başarı var. İngilizcesini okurken, değerini bilemediğim satırlar sevgili Cihan'ın çevirisiyle adeta yeni bir anlam bulmuş.

Bilge Adamın Korkusu, bizi ilk kitabından bile daha fazla sarsacak ve bittiği zaman Rothfuss'a kızacağız. (ben çok kızmıştım)

Kendinizi mental olarak ilkinden bile daha değişik bir deneyime hazırlayın....

20
Yazarlar / Ynt: Anne McCaffrey aramızdan ayrıldı...
« : 23 Kasım 2011, 20:34:06 »
Bundan yıllar önce Dragonflight'ı ilk elime aldığımda, sıradan bir fantazi kitabı daha diye başlamıştım. Ellinci sayfa civarında oturduğum yerde rahatsızca kıpırdandığımı hatırlıyorum. Bu kitapta yolunda gitmeyen birşeyler vardı. Bir bilim kurgu eseriyle Fantastik eseri birbirinden ayıran o tanıdık kesin çizgiler kayıptı. Fantazi, bilim kurgunun içine usta bir nakış gibi işlenmiş, karakterler, sayfalardan çıkıp yanımıza gelmek ister gibi gerçekçi bir tablo haline getirilmiş, kurgu, okuyucuyu, kitabın başından kalkmasını yasaklar gibi örülmüştü.

Kitabı bitirdiğimin ertesi günü yayınevine koşmuş, ballandıra ballandıra anlatmıştım. Sonuçta İthaki yayınları bu muhteşem seriyi Türkçe'mize kazandırmıştı.

Sonra uzun yıllar hem başka kitaplarını okudum McCaffrey'in hem de bilimkurgucu dostlarımla uzun uzun tartışmalara girdim, bu kitap bilimkurgu mudur yoksa fantazi midir diye. (ki bence katıksız bilimkurgudur)

Bizlere bu denli muhteşem öyküler sunan bu yaşlı kadın aramızdan göçüp gitmiş. Dilerim herbirimiz onun geride bıraktığı olağanüstü eserlerin ve keyfin onda birine sahip olabilir. Anne Mccaffrey yattığı yerde daha çok uzun yıllar sevgiyle anılacak ve öyküleri, bedeni kadar kolayca ölmeyecektir.

Huzur içinde uyusun....  

21
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 22 Kasım 2011, 13:13:35 »
Başvurular her zaman yapılabilir. Bu bir seferlik bir organizasyon değil. Yeni kitaplar yayınlandıkça devam edecek. Seçilme kısmına gelince....

Ahhhh, ahhh ben bilseydim bu kadar muhteşem bir ilgi olacağını. Üç beş kişi gelir sanıyordum. Onlarca muhteşem adayla tanıştım, seçmesi ise apayrı bir dert olacak....

22
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Şemsiye Akademisi
« : 18 Kasım 2011, 19:12:58 »
Sonunda diyorum, ve sevgili Jedmau'yu sadece üç ay gecikmeyle bu muhteşem çizgiromanı çıkarttığı için ayrıca tebrik ediyorum!!!!
 :elf :fight:

23
O zaman benden de güzel bir haber. "Bilge Adamın Korkusu" şu anda bende. Tahminen Aralık'ın ilk haftası gibi bitirmiş olurum. Bu durumda 2011 bitmeden kitap sizle olabilecek gibi görünüyor, sanırım, umarım, bir aksilik olmazsa, program değişmezse.... :) 

24
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 08 Kasım 2011, 11:23:39 »
Spinetti benim yazarlarımdan biri değil. Ama bayram sonrası ilk iş bu soruyu ilgili editör arkadaşa soracağım.

25
Duyurular / Ynt: “Yardımcı Editör” Olmak İster Misiniz?
« : 02 Kasım 2011, 21:30:07 »
Dünden beri sizlerden yardımcı editör olmak isteyenlerle görüşmeler yapıyorum. O kadar istekli ve muhteşem arkadşlarla görüşüyorum ki, eğer bu proje başarılı olursa, önümüzdeki yılda ondan sonra da devam eder.

Ve belki bir gün aranızdan bazılarını cidden yayın dünyasına kazandırırız.

Zaten en büyük mutluluğum da bu olur! :)

26
Duyurular / Ynt: “Yardımcı Editör” Olmak İster Misiniz?
« : 02 Kasım 2011, 18:43:30 »
Birincisi, sanırım 18 yaş sınırı var burada? Yani 18 yaşından küçüklerin bu işe başlaması yasal mıdır?

İkincisi, yasal olsa dahi, 5. madde iç karartıcı bir madde.

Hahaha,

Hayır, Raisor, 18 yaş sınırımız yok ama 5. madde Demokles'in Kılıcı! :)

Ayrıca yukarıda da anlattığım gibi bu gerçek bir iş değil. Hobiniz olan kitap okumayı yaparken bir yandan da faydalı olabileceğiniz ve belki az da olsa para kazanabileceğiniz bir teklif.

27
Duyurular / Ynt: “Yardımcı Editör” Olmak İster Misiniz?
« : 01 Kasım 2011, 17:32:30 »
Offff yahu, bu iyi haber değil ki...

Neyse Dekadans hayırlısı diyelim.

Bu arada yukarıda tarif edilen işin, tam zamanlı bir iş olmadığının ve yarı hobi, yarı part time gibi olacağının farkındasınız değil mi?

28
Dan Simmons'un kitaplarını çevirmeyi düşünür müsünüz?

Bildiğim kadarıyla yayın hakları başka bir yayınevinde.

29
Okulu ya da gelecekteki mesleğimi bırakmaya bahane arıyordum ben de tam.

3. ve 5. madde, benim için Sevr Maddelerinden beter olmuş ancak önümüzdeki 10-15 sene içerisinde neden olmasın. Başvuran arkadaşlara şimdiden başarılar.

Ne yaptın sen Madcap!!!?

Birincisi sakın okulu bırakmak için hiçbirşeyi bahane olarak kullanma.

İkincisi 10-15 sene sonra senin gibi kişileri yardımcı editör olarak değil, veteran editör olarak görmek istiyoruz. Kendine haksızlık etme! :)

30
Tartışma Platformu / Ynt: Tekrar Okumak
« : 30 Ekim 2011, 19:20:46 »
Özellikle Lise ve Üniversite yıllarımda ilgi alanıma giren kitapları bulmak çok zordu. Bulabildiğim az sayıda kitabı bir çırpıda okur bitirirdim. Yeni kitap bulamadığım zaman veya yeni çıkan kitaplara ayıracak para bulamadığım zamanlarda ise tadı dimağımda kalmış eski kitapları tekrar tekrar okurdum.

Bu zamanların üzerinden çok uzun yıllar geçti. İşimin yoğunluğu , akşam vakitlerinin önemli bir kısmını eşime ve çocuklarıma ayırma mecburiyeti ve keyfi, eskiden kitap okumak için ayırdığım zamanın çooook büyük bir kısmını aldı götürdü.

Eskiden nerdeyse iki günde bir yeni bir kitap okuyan ben, artık işim gereği okuduğum kitaplar bir yana ayda ancak bir kitap okur hale geldim.

Türk yayıncılık dünyasındaki gelişmelerle, artık hoşuma giden türden binlerce kitap basılıyor ve biliyor musunuz...  1980'li yılların başlarında, Türkiye'de Bilim Kurgu türünden basılmış tüm kitapların kütüphanesinde olmasıyla övünen benim, şu anda kütüphanemde olmayan ve Türkçesi basılmış yüzlerce kitap var hem de hepsine sahip olacak gücüm olmasına rağmen!

Bu nedenle, eğer henüz orayya gelmemiş olanlarınıza hitaben şunu söyleyebilirim: Bir kitabı kaç kez okuduğunuzun hiçbir önemi yok. Hazır zevk alabiliyorken ve bunu başarabilecek zamanınız ve isteğiniz varken okuyabildiğinizi okuyun. Becerebiliyorsanız ve hoşunuza gidiyorsa, beş kere okuyun :)

Bir gün gelecek, bu deneyimleriniz aklınızda bahsedilmeye değer hoş anılar olarak kalacak, ve elinizdeki tek güç, bu muhteşem keyfi kendi çocuklarınıza geçirmek olacak.

Kitap okuma macerası ona ne denli az ya da çok zaman ayırırsanız ayırın ASLA bitmeyecek. Bir ya da üç kez okumanız yalnızca geçmişin silik ama keyifli anılarından biri olacak.

Her ne yaparsanız yapın bu anıya bir çocuğun annesine sarılması kadar hararetle sarılın. Ancak bu şekilde bizden sonrakilere edebiyatın sonsuz denizlerinde yelken açmayı öğretebiliriz. :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10