Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Narr

Sayfa: 1 ... 7 8 [9]
121
Duyurular / Ynt: 2011 Nebula Ödülleri Sahiplerini Buldu!
« : 04 Temmuz 2011, 18:58:29 »
Yaratıcı olmalıyız. Bilgili olmalıyız. Örneğin Goethe, Faust'u tüm hayatı boyunca yazıyor. Faust'un 3 edebiyat dönemini kapsayan önemli bir kurgu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun içine Goethe'nin doğabilimciliği giriyor, dönemin önemli düşünürü Kant'ın felsefi akımları giriyor, sürekli bir değişim, edebiyatı ilerlere taşıma ilkesi kafalarda dolaşıyor. Avrupa aydınlanmayı yaşıyor. Tüm bu ürünler 600-700 yıllık bir birikimin eseri. Biz Ayınlanmayı yaşamadık ki. Biz daha çok genç bir toplumuz, bizim yeni gördüğümüz şeyler çoktan milyonlarca kez düşünüldü ve tartışıldı. Ve bizim toplumumuz birazcık disiplinsiz, ama azıcık, hakaret unsurları taşıyan bir cümle olarak algılamayın bunu. Herneyse, gereken şey ciddi bir eğitim, tutku, disiplin, ve yaratıcılık. Ve gerçekten başarabileceğine inanmak. Sağlam olmak. Ama gönlüm rahat, yıllar içinde biz de bunlara kavuşup, kendi edebiyatımızı filizlendirebilecek "kapasite"de insanlarız.

122
Liman Kütüphanesi / Ynt: Alien Evreni.
« : 04 Temmuz 2011, 18:49:12 »
Facehugger ismi itibariyle birazcık rahatsız edici, oldukça rahatsız edici. Chestburster tamam olabilir eğer alıcaksa o alsın, surat murat fazla can sıkıcı. Hırt diye alır gerçekten. Maazallah. Yani göğsümü yarana kadar sorun yok organlar gidiyor da.. Yok intihar etmek daha mantıklı. Hangisi olursa olsun. Vücudumun yumurta olarak kullanılmasına karşıyım.

123
Yorumları okuduktan sonra, tereddüt ettiğim için utandım kendimden; aklımda bulunan, okumam gereken kitaplar arasına hemen, çaktırmadan sıkıştırdım. Teşekkür ederim.

124
Sinema / Ynt: İzlemeniz gereken 24 bilimkurgu klasiği!
« : 04 Temmuz 2011, 13:00:49 »
Biilim Kurgu diyince nedense aklıma Matrix geliyor, o listede olması gerekirdi, bilim kurgu değil mi diye düşündüm bir an, sonra klasik oldukları için mi yok dedim ama District 9'ı görünce iyice çıkmaza girdim yardım edin.
Sonracığıma çok fanı olmasam da Inception da izlenmesi gereken bir film bu türe ait. Eternal Sunshine of the Spotless Mind da gayet başarılı. Donnie Darko var yine, hoş. Düşüne düşüne yazıyorum, kopuk kopuk oluyor kusura bakmayın. Bir adet V for Vendetta var yine. Avatar, eah, hollywood dışı olsaydı çok daha anlamlı olurdu. Children of Men de çok etkilemiştir beni. The man from Earth o filmi izleyin filmin geçtiği tek yer evin bir odası. Aksiyonsuz bir kurgu. Mr. Nobody, Moon, Watchmen gibi filmler de hoşuma gitmişti. District 9 iliklerime kadar beğendirtmişti kendisini, evet. 12 Monkeys oldukça iyi. 28 Days later, Zombieland gibi zombi filmlerini de sevdim. Var yaa, baya varmış, pek klasik olmasalarda modern ve postmodern denebilir.
İyi günler.

125
Ben Gediksavaşları Efsanesi'nden sonra okumadım, sizce nasıl? Tavsiye eder misiniz ki?

Sayfa: 1 ... 7 8 [9]