Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - daifunka_vc

Sayfa: 1 ... 29 30 [31]
451
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 05 Ağustos 2011, 12:06:51 »
Brandon Sanderson bu aralar Twitter'da ciddi derecede aktif. Söylediklerine bakılırsa son kitap gümbür gümbür geliyor. Kitabın son kısmını değişik bakış açılarından anlattığını ve bunlardan birinin yaklaşık 50000 kelime sürdüğünü söyledi en son. Beni hüzünlendiren haber ise kitapta toplu kıyım yaşandığı haberi oldu. Kimlerin ya da kaç kişinin öldüğüne dair hiç bir ipucu vermedi tabii ki. Eh Mart 2012'ye şunun şurasında ne kadar kaldı ki. :D

Hmm ilginçmiş iyi oldu burada paylaştığınız teşekkürler. Kıyım ha, babiterken de rahatlamıyor desene.

Kıyım yapacak gibi algılandı, ama şiddeti ne olur bilemem. Sanderson, başlangıçta kitabın son bölümlerini farklı bakış açılardan yazacağını ve bunun ilginç bir deneyim olduğundan bahsetti. Yazarken de bir ara size şimdiye kadar kaç karakterin öldüğünü söylesem çok mu bozarım okuma zevkini gibisinden bir şeyler söyledi. Bir ara hadi başlıyorum saymaya dedikten sonra kararından vazgeçti. Velveleye verdi ortalığı anlayacağınız. :D

Beni hüzünlendiren haber ise kitapta toplu kıyım yaşandığı haberi oldu. Kimlerin ya da kaç kişinin öldüğüne dair hiç bir ipucu vermedi tabii ki.

İnşallah Kitaba dramatik bir hava katıcam derken içimizi baymaz.Herşey bir yanada ben şunu merak ediyorum.
Ejder Kehanetlerinde şöyle bir bölüm var."Beş kişi ileri doğru at sürer ve dördü geri döner. "
Bence Rand ve Nyneave'in Shayol Ghul'e gidecek beşliden ikisi olacağı kesin gibi.Sizce diğer 3'ü kim olur ve kim geri dönemez?


Spoiler: Göster
Başlangıçta İki Nehirler'den yola çıkanların 5 kişi olduğunu düşünürsek Shayol Ghul'e gideceklerin onlar olacağını söyleyebilirim. Rand'in öleceğine ise 1'e 1.00000001 gibisinden bir oran veriyorum. :D

452
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 05 Ağustos 2011, 00:35:10 »
Brandon Sanderson bu aralar Twitter'da ciddi derecede aktif. Söylediklerine bakılırsa son kitap gümbür gümbür geliyor. Kitabın son kısmını değişik bakış açılarından anlattığını ve bunlardan birinin yaklaşık 50000 kelime sürdüğünü söyledi en son. Beni hüzünlendiren haber ise kitapta toplu kıyım yaşandığı haberi oldu. Kimlerin ya da kaç kişinin öldüğüne dair hiç bir ipucu vermedi tabii ki. Eh Mart 2012'ye şunun şurasında ne kadar kaldı ki. :D

453
Zaman Çarkı'nı almamdam dolayı çok büyük bir darbe yiyen bütçem Ejderha Mızrağı veya Unutulmuş Diyarları kaldırmaz.Ne yapalım bütçenin iyileşmesini beklicez artık.

Zaman Çarkı'nı okuduktan sonra Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarların sana ciddi derecede yavan geleceğini söyleyebilirim. İki kitap serisini de Zaman Çarkı'ndan önce okudum. Ejderha Mızrağı'nı Ruhlar Savaşı'nın ilk kitabında, Unutulmuş Diyarları ise Buçukluğun Mücevheri'nin başlarında bıraktım. (Eh, ancak oraya kadar dayanabildim Anayurt'un gazıyla.) Bu kitapları sonradan okusaydım oralara bile gelemezdim. Zaman Çarkı'nı erken okumak çok sıkıntılı bir iş, çünkü ciddi anlamda önüne gelen çoğu kitaba burun kıvırıyorsun ve eskiden okuduğun kitapların adını bile anmak istemiyorsun. (Eh, son dediğim biraz abartılı olabilir. :D )

454
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 02 Ağustos 2011, 19:05:37 »
Aman aman, altı üstü bir gün bilgisayar başına geçmedim, sorular yağmış :)

Önce söz verdiğim açıklamalara sonra da cevaplara geçeyim:

1-) Zaman Çarkı'nın son kitabı ile beraber büyük bir harita verme fikri bizim yayın kurulunda da çok beğenildi. Grafiker arkadaşlar üzerinde çalışmaya başlayacak. Pek ihtimal vermiyorum ama kazara saçma bir maliyet artışı getirmezse, son kitapla birlikte güzel bir haritamız olacak :)

2-) Philip Pullman'ın şu anda dört kitabı daha fırına atılmış durumda. Bu yıl sonu ve önümüzdeki yıl içinde sizlerle buluşacak.

3-) Kafka'ya tam gaz devam edilecekmiş. Bu yazarın ve benzeri yazarların başka eserleri de önümüzdeki yayın döneminde sizlerle buluşacak.

4-) İndirim konusu... :)

Her ne kadar İthaki'nin, İstanbul Kadıköy'de Penguen kitabevi adı altında bir saqtış noktası varsa da, ordaki indirimler de çok hoşunuza gitmeyebilir. En doğrusu www.ilknokta.com u kullanmanız. Bu da bizim yayınevinin internet satış sitesi olup, en yüksek indirimleri buradan bulabilirsiniz. Bazı serilerde %50 ye varan indirimler olabiliyor.

1. açıklamaya çok sevindim. Dört gözle bekliyorum.

455
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 31 Temmuz 2011, 16:07:54 »
Kronolojik olarak 1. kitaptan öncesindeki olaylardan bahsediyor; ancak serinin genel hikayesiyle ve karakterlerle ilgili okumaktan alacağın zevki büyük ölçüde baltalayacak bilgiler barındırıyor içinde. Sana tavsiyem yayınlanma sırasıyla okuman ya da 4 ve ya 5. kitaptan sonra.

456
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 31 Temmuz 2011, 13:33:52 »
Fillerları zaten atlıyorum genel olarak animelerde. Çok olumlu yorumlar alan fillerlar hariç elbette.(Fillerdan anime bırakacak olsaydım bu muhtemelen Naruto olurdu. :D)
Zevkler ve renkler tartışmasına çok girmek istemiyorum; ama Bleach'in hikayesi beni çileden çıkartmaya başlamıştı. Daha doğrusu hikaye anlatımı demeliyim. (Yok yok bir daha düşündüm de hikaye de beni delirtmişti.)  Animeyi çok önceden bırakıp sadece mangadan devam ettim bir süre. Daha sonra o da katlanılamaz bir hal almaya başlayınca tümden bıraktım. İleride bir mani olmazsa manga bittiği zaman oturup bir gün sabahtan akşama kadar okuyup bitirmeyi düşüncesi aklımın bir kenarında duruyor.

457
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 31 Temmuz 2011, 12:19:37 »
En son bitirdiğim anime serileri Tengen Toppa Gurren Lagann ve Full Metal Alchemist idi. Tengen Toppa Gurren Lagann mecha türünü ve gaza gelmeyi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir anime. İzlemeden önce spoiler yememeye özellikle dikkat edin, çünkü ortalıkta dolaşan en önemli spoiler tüm seyir zevkinizi baltalayabilir.
Full Metal Alchemist ise herkesin izlemesi gereken bir anime. İlerleyen bölümlerde mangasından kopup animeye özgü hikayeyi takip ederek bu şekilde bitmesine rağmen harika bir şekilde idare edilmiş bu durum. Bu seriyi bitirdikten sonra Brotherhood'u da izleyip bir de mangaya sadık hikayeyi görmenizi kesinlikle tavsiye ederim ki mangası şahanedir. (Muhtemelen Brotherhood'u daha çok beğeneceksiniz.)   
Eh bir de bitmeyen animelerim var tabii. One Piece, Naruto, Fairy Tail, Detective Conan. Detective Conan haricindekiler mangasını da takip ettiğim animeler. Mangalardan dolayı hikayeyi önceden bilsem de anime olarak izlemek yine de ayrı bir keyif. (One Piece'in animesindeki çizimler rezaletleşmeye doğru emin adımlarla gitmekte olsa da)
Bir de Bleach izlemeyi düşünen varsa da hiç bulaşmasın derim. Mangasını da animesini de yarıda bıraktım ve çok çok boş zamanım olmazsa geri döneceğimi de zannetmiyorum. (En azından animesine)

458
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Tolkien'in Yerinde Olsanız
« : 30 Temmuz 2011, 22:58:26 »
Muhtemelen Morgoth'u bir şekilde boşluktan geri getirirdim. Eh, aslında bunu yapmak kabak tadı verdirmeye başlardı muhtemelen.

459
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 30 Temmuz 2011, 22:27:28 »
Benim Zaman Çarkıyla alakalı bir isteğim olacaktı.

Kitaplardaki haritalar hem biraz küçük hemde fazla ayrıntılı değil bence.Ben kitapları okurken genelde internetten bulduğum haritaları kullanıyorum. A Memory of Light basılırken son kitapla birlikte bir harita hediye edilse biz serinin hayranları için gayet hoş bir jest olabilir.Hatta Yüzükler Efendisi'nde yapıldığı gibi haritaya ejder kehanetlerinden bi kaçıda konabilir.

Tabi bunun yapılabiliritesi nedir mümkün müdür değil midir bilmiyorum ama yapılabilirse efsane bir seriye çok güzel bir veda olurdu bence.

Evet ya, bu çok hoş olurdu. Ben de kitapları okurken internetten bulduğum haritalara bakmak zorunda kalıyorum. Tabii elinin altında bir tane olması kadar rahat olmuyor.

460
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 28 Temmuz 2011, 09:23:06 »
Sayın Cubor arkadaşlarım cevaplar için çok teşekkür ediyor ve İnançsız nasıl yeni diye merak ediyorlar 2007 de çıkmamış mıydı?Ve devamı çıksa yine alıp büyük bir zevkle okurlarmış (Bende merak ettim hemen alayım bulabilirsem )Doğruluk kılıcı serisi nasıl çocuksu olur ? Birinci kitap okuduğum en sert kitaplardan biriydi dediler :D Ve Sherrilyn Kenyon için en kısa zamanda bir liste gönderilecektir size :D 

Ayrıca Fantastik Sever ve İthaki Sever Arkadaşlarımın bir ricası var.Kitap fiyatlarınız emsallerine göre daha pahalı.Fiyatlar az daha makul olsa bütün kitapları düşünmeden alırız diyorlar.Siz ne dersiniz.




Terry Goodkind edebi yönden çocuk gibi yazıyor. :D Onu kast etmiş olabilir Cubor. Cidden o yönde sıkıntıları olduğu geniş derecede bir kabul görmüş durumda. Yoksa içerik olarak dediğin gibi öehhh dedirten yerler az değil.

Sayfa: 1 ... 29 30 [31]