Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ebru Ersin

Sayfa: [1]
1
Birbirimizi sonunda anlayacağımıza emindim zaten. Aslına bakarsanız, sizi rahatsız eden türden bir yayın yelpazesine sahip yayınevleri beni rahatsız etmiyor. sonuçolarak kitap alır ve okuyacağım kitapları seçerken yayınevine değil kitaba dikkat ediyorum. Eminim ki sizde benzer kriterlerle hareket ediyorsunuz. Öyle ya da böyle, anlaşmış olmamıza sevindim çünkü yukarıda yazdıklarınızı okuyunca ben de sizin sözlerinize daha büyük bir sempatiyle bakmaya başladım. :)

Sevgili emuk, ne yazık  ki tarih veremem. Aslına bakarsanız, yazdığım onca şeye rağmen sürecin yavaş ilerlediğini ben de kabul ediyorum. Şimdi bir tarih verecek olursam, sonra o tarih geldiğinde bana soracaksınız, noldu diye. Onun için sessiz kalmayı tercih ediyorum. Eğer sizi çok rahatlatacaksa, en geç 2015 yılının ilkbaharında çıkmış olur diyeyim... daha önce çıkınca sevinmeniz garanti olsun.

Şaka bir yana, biz de elimizden geldiğince hızlı olmaya gayret ediyor, hem Kralların Yolu'nu hem de yeni Stroud kitabımız olan Süleyman'ın Yüzüğü'nü bir an önce yayınlamak için çalışıyoruz.

alayışınız için hepinize teşekkür ederim.

2
Öncelikle klüçük bir yanlış anlaşmayı açıklığı kavuşturmalıyım... ben sinirli bir mesaj yazmamıştım... İnternette iletişimin zorluğu burada ne yazık ki. İstediğinizi istediğiniz şekilde anlatamayabiliryorsunuz.

eleştiriye her zaman açığız biz. Ne yazık ki 1100 sayfalık bir kitapla uğraşıyorken zaman hızlıca akıp gidiyor. Benim anlatmaya çalıştığım şey, böylesine güzel ve değerli bir kitabı bir an önce çıkarmak için işleri aceleye getirmek istemeyeceğimizdir.

yukarıda yazdığım mesajları şimdi yeniden okudum. Açıkçası, bana çok da sert çıkmışım gibi gelmedi. Tek söylemeye çalıştığım, kitabı hakkıyla yayınlamak için gerekenleri yapmak istediğimiz ve bir an önce yayınlanması için kalitesinden taviz vermeye niyetli olmadığımızdı. Yoksa kimseye kızmış ya da sert çıkıyor değildim.

Benim İçin Öl konusunda ise, "ikinci bir Alacakaranlık beni derin bir hayalkırıklığına uğrattı. Üzgünüm, ama keşke böyle olmasaydı." demişsiniz. Ben de bu sözlere alındım açıkçası. Kitabı beğenmedik, güzel değil gibi sözlere tek kelime etmezdim. Ama "keşke böyle olmasaydı" demenize yol açacak ne oldu ki? Ya da derin bir hayal kırıklığına uğramanıza neden olacak ne yaptık? Kitabı beğenmezsiniz buna kimsenin diyecek bir şeyi olmaz... ama böyle ifade etmek de bana biraz garip geliyor.

Yazdıklarımın size biraz sert gelmesi benim aynı şeyleri defalarca yaşamış olmam belki de. Herkes ilgilendiği kitabın bir an önce yayınlanmasını isitiyor ve bunda tuhaf bir şey de yok. Ama umudu kesmenize neden olacak ya da böylesine büyük hayal kırıklıkları yaşamanıza neden olacak ir şey de yapmadık ve her gün bu işle uğraşan ve ortaya iyi bir şeyler koymaya çalışan biri olarak, yukarıda sözlerin bir can sıkıntısı yaratacağını da siz kabul etmelisiniz sanırım.

Umarım bu sefer anlatmak istediğim şeyleri anlatmayı başarabilmişimdir.

3
bu arada Sanderson kitaplarına yazık oldu doğru. Elantris'i kaç kişinin aldığını duysanız şaşarsınız... Yayıncıyı suçlamak en kolayı zaten.

Manga konusunda çok güzel gelişmeler olacak... hatta bu olası gelişmelerden bir kısmı kesinleşti ama büyük bombayı bekliyoruz... Büyük haber de kesinleşince bombaları bir bir patlatacağız. Manga ve diğer tüm kitaplarımız hakkındaki yeni haberler ilk olarak Facebook sayfamızda yer alacak. http://www.facebook.com/akilcelenkitaplar

Benim İçin Öl hakkındaki eleştirinize ne yazık ki katılamıyorum. Şimdiden 2 baskı yapan bir kitap oldu ve ilk günden bu güne kadar işittiğim yegane olumsuz sözler sizinkiler. Tabii ki sevmemiş olabilirsiniz ama binlerce kişi arasında sevmeyen tek kişi olduğunuzu da söylemeliyim.


4
Arkadaşlar paniğe gerek yok. Fantastik kitapların yayını ile en azından bir 15 yıldır uğraşırım, bu ne zaman çıkacak, aman umudu kestim meselesi bitmedi. Zaten ikinci cilt de henüz yayınlanmadı, her halükarda bekleyeceğiz. Bu kitabı yarım yamalak, her sayfasında hatala olan bir kitap olarak mı okumak isterdiniz yoksa biraz daha beklemeyi mi? Diyecek söz bulamasanız da en kötüsünden cümleleri kursanız da kitabın işleri bittiği zaman bitecek, yayına hazır olduğu zaman yayınlanacak.

5
Mistborn hala çeviride. İşlemleri biraz daha uzun sürer gibi :)

Warbreaker ile ilgili henüz bir planlama yapmadık. Belki gelecek günlerde üzerinde düşünürüz. Net bir şey diyemiyorum ne yazık ki.

6
Arkadaşlar,

teknik bir arızadan dolayı Facebook sayfamızın linki değişmiş bulunmaktadır. Yeni linkimiz:

https://www.facebook.com/pages/Arkada%C5%9F-Yay%C4%B1nevi/351347281544393

Eğer sayfamızı ziyaret edip, yeniliklerden haberdar olmak isterseniz, sayfamızı beğenmeniz yeterli olacaktır. Sorularınızı Facebook üzerinden daha çabuk cevaplayacağımıza emin olabilirsiniz.

7
Farklı tarzda roman çıkartmaya özen gösteriyoruz. Herkesin zevki takdir edersiniz ki farklı. Dolayısıyla her zevke hitap etmek istiyoruz. Sonuçta bu sizin okumaktan zevk aldığınız kitapları ihmal edeceğiz anlamını taşımıyor.

Anlayışınız için teşekkürler.

8
Arkadaşlar,

uzun bir zamandan sonra sizlere iki kitap birden tanıtmak istiyoruz!

1)

‎'Delicatessen' ve 'Amelie' filmlerinin ünlü yönetmeni Jean-Pierre Jeunet tarafından sinema film çekimleri süren ve orijinal ismiyle "Selected Work Of T.S. Spivet" olarak tanınan kitabın Türkçesi artık piyasalarla!

"T.S. Spivet'İN Seçme Eserleri" adıyla okuyucusuyla buluşan kitabın tanıtım metnini aşağıda bulabilirsiniz.

Unutmayın, gerçekten okumaya değer çünkü yayına hazırlığına ben yaparken büyük bir zevk aldım :)

T. S. Spivet’in Seçme Eserleri

“İyi romanlar eğlendirir, harika olanlar ise onu bulabilecek kadar şanslı olan okuyucular için bir armağandır. Bu kitap bir hazine.”
STEPHEN KING

***International Bestseller***
***Guardian First Book Award shortlist***
***South African Boeke shortlist ***
***Borders Original Voices Fiction finalist ***
***Montana Book Award Honor Book ***
***Indies Choice Book of the Year finalist***
***Deutscher Jugendliteraturpreis 2010 Finalist***
***Prix Amerigo Vespucci 2010 Winner (France)***


On iki yaşındaki dahi haritacı T.S. Spivet'e, Smithsonian Enstitüsü'nden saygın Baird Ödülü'nü kazandığını bildiren bir telefon geldiğinde, sıradan hayatı ansızın değişir.  T.S. kendini, Montana'nın kuzeyindeki çiftlik evinden ülkenin öteki ucundaki müzenin o kutsal salonlarına kadar uzanan bir maceranın ortasında bulur.
Çiftlikten uzaklaştıkça bu yolculuğun aslında onu evine ne kadar yaklaştırdığına da tanık olur. Valizindeki gizli bir defter ona atalarının öyküsünü ve uzun yıllar önce batıya nasıl geldiklerini anlatarak geride bıraktığı ailesini ve o ailenin içindeki rolünü daha iyi anlamasını sağlar. T.S. defteri okudukça gerçekle kurgu arasındaki görünmez sınırı keşfeder ve her şeyi mantık yürüterek açıklamaya ne kadar çalışırsa çalışsın,  etrafındaki dünyanın gizemle dolu olduğunun farkına varır.
Coppertop Çiftliği'nden başlayıp, Washington D.C'de son bulan bu yolculuk kolay olmayacaktır. Kayıp bir kardeşin acısı, kalp kırıklıklarının, yalnızlıkların ve aşkın haritası çizilebilir mi dersiniz? Montana'dan Washington'a uzanan bu yolda Spivet, sorularının bazılarının cevaplarını bulurken, karşısına yepyeni sorular çıkacaktır.

REIF LARSEN Brown Üniversitesi'nden mezun oldu ve kurgu edebiyatı üzerine yüksek lisans derecesi aldığı Columbia Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ediyor. Ayrıca bir film yapımcısı olan Larsen,  Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Aşağı Sahra'da belgeseller çekmiştir. Brooklyn, New York'ta yaşamaktadır.




2)

İkinci bir ALACAKARANLIK, ancak bu kez Zombilerle!

BENİM İÇİN ÖL                                                      o, AŞKI İÇİN ÖLMEYE DEĞİL, ÖLMEMEYE SÖZ VERDİ

“Gizemli ve romantik bir aşkı anlatan bu romanı elimden bırakamadan bir çırpıda okuyup bitirdim.”
New York Times en çok satanlar listesinde 1 numara olan Kanatlar dizisinin yazarı Aprilynne Pike.

Amy Plum, paranormal üçlemesinin ilk kitabı olan Benim İçin Öl’de (Die For Me) , Amerika’da anne babasını trafik kazasında kaybedince, ablasıyla dedelerinin yanına taşınmak zorunda kalan Kate ile onun saf güzelliğine tüm benliğini kaptıran yakışıklı Fransız genci Vincent’ın ruhlara işleyen aşklarını anlatıyor.
On altı yaşındaki Kate, Brooklyn’den, çoğu kişinin hayalini süsleyen “Işıklar kenti” Paris’e taşındığında, acı günlerini kitap okuyarak ve sanatla iç içe geçirerek atlatmaya çalışır. O sırada, uyur hâldeyken bile onu görebilen bir çift gözün kendisini aşkla izlediğinden habersizdir. Kate’in, bir kafede kitap okurken gördüğü ve tüm genç kızların yüreğini hoplatacağını, kendisine hiç takılmayacağını düşünerek iç geçirdiği Vincent’ın gözleridir bunlar. Ve Kate de Vincent’a gönlünü kaptırır.
Ama bu aşkın önünde gizemli ve ürkütücü bir engel vardır. Vincent normal bir insan değildir. Hayatını her gün riske atmasına neden olan korkunç bir yazgıya mahkumdur. Ayrıca onu ve tüm ırkını yok etmeye çalışan ölümsüz ve tehlikeli düşmanlara karşı koymak zorundadır.
Okurken nefes nefese kalacağınız Benim İçin Öl’ün yazarı Amy Plum, ikincisi 2012’de yayımlanacak paranormal üçlemesinin bu ilk kitabıyla gençlerin kalbinde şimdiden taht kuruyor.

Akılçelen Kitaplar, Paris’in muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olacak bu üçlemenin ilk kitabını sizlere sunmaktan gurur duyuyor.


İkisi de birbirinden heyecanlı ve okuması keyifli emin olun :)

9
Arkadaşlar, uzun bir süre cevap yazamadığımızı için kusura bakmayın. İnanılmaz bir yoğunluk içerisindeydik.

Sorularınıza gelince:

- Mangaların satışı birçok sitede yapılıyor. Hangi siteler olduğunu söylerseniz ilgilenebiliriz.

- Lois Lowry'nin kitaplarını zaten yayınlayan bir yayınevi olduğumuzdan elbette başka kitaplarını da yayınlamayı düşünürüz. Ancak hangileri olduğu konusunda henüz bir bilgi veremeyeceğim.

- The Way of Kings'in çevirisi tamamlandı. Ancak şimdi kontrol, denetleme ve yayına hazırlık aşamaları başladı. Ne yazık ki bir kitabı en iyi şekilde hazırlamak oldukça zaman alıyor. Bu işe başladıktan sonra kitabı yayına hazırlamanın ne kadar uzun bir zaman aldığını gördüğümde ben de şaşırmıştım :)

Umarım sorularınızı bu cevaplarla giderebilmişimdir.

10
Arkadaşlar Merhaba,

Arkadaş yayınevi'nin Facebook sayfasını beğendiğiniz takdirde yeni çıkacak olan Manga-Death Note Serisi'nin kitaplarını kazanmak için hak kazanacaksınız. Kısacası Sayfayı beğenin, çekilişe katılın :)

Linki aşağıdaki gibidir:

http://www.facebook.com/arkadasyayinlari


11
Evet, doğru cevap... piyasaya sunmak üzere hazırlanıyor kitap. Çeviriden geldi ancak birkaç farklı süreçten daha geçmesi gerekiyor. Tarih belirlediğimizde sizleri bu konuyla ilgili haberdar ederim. Ancak şimdiden şunu söyleyebilirim ki kitabın tam okumasını yaparken inanılmaz büyük bri keyif aldım ;))

12


Bu da Death Note 2'nin kapak görseli :)

13
Boyutlar daha büyük olacak.. gerisi sürpriz olsun :)

14
Ekim ayında dört cildi aynı anda piyasaya süreceğiz. sonrasında geriye kalan 8 cildi sanırım her ay bir tane şeklinde çıkartmaya başlayacağız. Yani diğer ciltlerin ne zaman çıkacağını buradan ben size haber veririm.
Ekim ayında kitapalrın piyasaya çıktığı günü de elbette sizlerle paylaşacağım. Ben bile sabırsızlıkla bekliyorum, dediğiniz gibi ben de kitaplığıma yerleştireceğim çıkar çıkmaz :)
Unutmadan ekleyeyim: Manga-Death Note yukarıda eklediğim kitap kapağından da göreceğiniz üzere Arkadaş Yayınevi'ne bağlı olan Akılçelen Kitaplar tarafından piyasaya sürülüyor. Alacağınız zaman karışıklık olmasın ;)

15
Merhaba Arkadaşlar,

Çok yakında, hatta 2-3 hafta sonra Manga-Death Note raflarda yerini bulacak. Toplam 12 kitaptan oluşacak olan serinin ilk 4 cildi birden ekim ayında Türkçe şekliyle piyasalarda kendine yer bulacak.

daha fazla bilgi edinmek isterseniz facebook sayfamızdan da araştırmalarınıza devam edebilirsiniz  ;)

http://www.facebook.com/#!/arkadasyayinlari

Gelişmeleri bildirmeye ve sorularınızı olabildiğince cevaplamaya devam edeceğiz.


Sayfa: [1]