Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Alpi

Sayfa: 1 [2]
16
Eskilerin Efendisi / Ynt: Apostate // Alpi
« : 11 Kasım 2015, 19:07:32 »
Gideceğim yer sadece Orman'ın biraz içlerindeydi, yıllar önce her şeyin başladığı yere yakın olmasa da bu kadar yaklaşmak beni tedirgin ediyordu. Bağlantılarıma göre orada bir iş teklifi gelecekti. Tapınak'tan kaçtığımdan beri bu ormana gelmemiştim. Burada son bulunduğumdan beri ne kadar zaman geçmişti hatırlayamıyordum. Bazen yüzyıllar geçmiş gibi geliyordu bazen sadece bir kaç ay. Emin olduğum şey o zamanki yeniyetme olmadığımdı.

O zamanlar basit kontrol büyülerini bile yapamazken artık toprak ve gölge büyücüsüydüm. Toprağı kullanabilir, ona istediğim şekli verebilmenin yanı sıra ondan golemler de yaratabilirdim. Gölgeler ile yeni yeni insan zihnindekileri duyabilmeye ve çok zeki olmayanlara istediğimi yaptırabilmeye başlamışsam da o kadar yeni bir yetenekti ki benim için sürekli çalışmam gerekiyordu. Fakat fazla görünmemem gerektiği için bunu öldürdüğüm insanlar üzerinde geliştirmekten başka çarem yoktu.

Anlaşma yerine doğru ilerlerken zihnimde Uzdis'in bana söylediklerini dinliyordum. "Adalet'i bulmalısın. Adalet'i bulmak için seçtiklerimdensin. Adalet'i anla, herkes için geçerli kuralı bul ve uygula." Bu sözler Tapınak'ta tehlikeli bulunup atılmamı sağlayan sözlerdi. Ustalarım Tanrıların bizlerle konuşmadığını ve asla konuşmayacağını, kötücül güçlerin zihnime girdiğini, benim kötü şeyler yapmamı sağlamaya çalıştıklarını söylemişlerdi. İşin aslı, artık benim için arada bir farkın olmadığıydı. Eğer bu sözleri söyleyen Uzdis'se de yöntemimi benimseyip benimsemeyeceğini bilmiyordum. Yok eğer kötü ruhlar içimdeyse, zaten yapabileceğim bir şey yok, onların eseriydim.

Uzun süre düşündükten sonra herkes için adaleti bulmuştum, ölüm. Ölüm herkes için adildi, herkes ölürdü. Benim için tek gerçek haline gelmiş bu cümleyi bir dua gibi sürekli kendime tekrarlardım: "Adalet ölümdür, herkes ölür."

Bir tepenin başında ay ışığının izin verdiği ölçüde biraz ileride, aşağıdaki açıklığı gördüm. Toplanacağımız yerin orası olduğuna kanaat getirip oraya doğru inmeye başladım.

17
Eskilerin Efendisi / Ynt: Eskilerin Efendisi
« : 10 Kasım 2015, 23:13:50 »
Cahilliğime verirseniz bir şey sormak istiyorum. Bu puanlar tam olarak ne işe yarıyor? Karakter kartı yaratırken nasıl kullanacağım?

Kaba anlatımla, eğer zırh giyen kılıç kuşanan biriysen kaslı olmalısın, zırh giymek ve balta sallamak için fazla zeki olmak gerekmiyor. Bir büyücü de kas gücü kullanmayacağından güçlü olması gerekmiyo fakat büyüleri öğrenebilmek, hatırlayabilmek ve doğru yapabilmek için zekaya ihtiyaç duyar. Beceri de yapabilecekleri başarabilme olasılığını arttırır. Karizma diğer insanları etkileyebilme, onlara bir şekilde lider olduğunu hissettirebilmek, kabul ettirebilmek için gerekir.

Geri kalan ayrıntıları GM'ye paslayıp kaçabiliriz :)

18
Eskilerin Efendisi / Ynt: Eskilerin Efendisi
« : 10 Kasım 2015, 16:45:32 »
Ben teşekkür ederim :) Oyunu sabırsızlıkla bekliyorum

19
Eskilerin Efendisi / Ynt: Eskilerin Efendisi
« : 09 Kasım 2015, 14:18:24 »
Sabırlı bir öğretici varsa öğrenmeye ve oynamaya hazırım :) Mesajımı güncelleyerek kartımı ekliyorum, gm'miz münasip görürse karakterim budur:

Genel Bilgiler
İsim: Apostate
Irk: Elf
Yaş: Bilinmiyor
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Kiralık Katil (Büyü temelli)
Para: 100
Hürmet ettiği tanrılar: Untos ve Uzdis

Yetenekler (Irk + Meslek)
Kuvvet:   3 (2+1)
Beceri:    6 (3+3)
Zeka:      6 (3+3)
Karizma: 1 (3-2)

Hikayesi: İçindeki büyü gücü fark edildiğinde küçük bir çocuk olan elfimiz genç yaşında Tapınak'ta eğitime alındı. Nedenini kimsenin bilmediği öfkesiyle karanlık büyüye kaymaya başladığı kısa sürede fark edildi. Tapınak, o ve onun gibileri dikkatle ve gizlice izlemiş, Tapınak Kuralları'na riayet etmeleri için çaba göstermişse de Kurallar'ı önemsemeyenler ile büyünün gücünü küçümseyerek onun esiri olanlar gizlice ortadan kaldırmaya başlamıştı. Fakat bunu öyle dikkatle yapmaktaydı ki bu büyücü çırakları organize olup birlikte hareket etme fırsatı bulamazlardı. Kahramanımız da ortadan kaldırılmak üzere ormana götürüldüğünde zihninde beliren görüntülerle ona yapılacakları görmüş, içindeki öfke ve yaşadığı hayalkırıklığıyla eşlikçilerini öldürerek kaçmıştır.

Bundan sonra hayatta kalmak için öğrendiği, yarım kalmış veya kendi denemeleriyle keşfettiği büyülerle kendi tarzını geliştirmiş, kiralık bir katile dönüşmüştür. Giydiği uzun ve kukuletalı bol kıyafeti sayesinde dış görünüşü hakkında kimsenin fazla bir fikri yoktur. Adını kimse bilmemektedir fakat böylesine büyü yeteneği olan birinin ancak Tapınak'tan kaçmış olabileceğine kanaat getirilmiş ve Apostate lakabı üzerine yapışmıştır.

20
Bayram sonuna kadar herhangi bir yayın olmamasını yürekten diliyorum şahsım adına :)

21
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü ||Cumartesi -21.00
« : 15 Ağustos 2015, 22:38:17 »
Kör Baykuş'tan Burun'a bildiğim yerlerden çıktı bugün :)

22
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Edgar Allan Poe Öyküleri
« : 10 Ağustos 2015, 23:04:24 »
Bu noktada şu hususu konuşmakta fayda var tek ciltlik versiyon ile iki ciltlik yeni versiyondan hangisini tercih etmeliyiz?

Uzun zaman önce duyduğum dedikodulara göre tek cilt olan beklentileri karşılayamamış, çeviri beğenilmemiş vesair. Fakat bu eleştirimsileri ilk ağızdan duymadığım için dedikodu seviyesinde diyelim şimdilik.

İnternette araştırabildiğim kadarıyla Dost Körpe'yi beğenenler olsa da Hasan Fehmi Nemli'nin çeviride çok daha başarılı olduğuna dair izlenimler var. Sizin fikirleriniz nedir?

23
Çizgi & Anime / Ynt: Darker than Black (Kuro no Keiyakusha)
« : 10 Ağustos 2015, 21:49:16 »
Bi kaç eksikliği gidermek isterim :)

Serimiz 2 sezondan oluşur ve 4 OVA'sı bulunmaktadır.

1. sezon aksiyon ağırlıklıyken 2. sezon Hei'nin yeteneklerini kaybetmesi ve depresyona girmesi nedeniyle drama yönelir. Ayrıca 2. sezon Japon İzanagi ile İzanami mitine göndermeler içerir.

OVA'lar ise iki sezon arasında gerçekleşen ve izleyici olarak bizim bilmediğimiz olayları işler.

Bu serinin bende ayrı yeri var, zira ikinci sezon başladığında yanlış hatırlamıyorsam "10 Yıl Önce" ibaresi çıkıyo ve izlemeye başlıyoruz. İkinci sezonu uzun süre "e bunlar 10 yıl önce olduysa şu nasıl oldu, bu niye böyle yaptı" diye izledikten sonra bi an geldi ve o on yıl önceki olayın sadece  yazının göründüğü ilk kısımlar için geçerli olduğunu, sonrasında yine şimdiki zamanda geçtiğini anlamamla iyice işin içinden çıkamaz hale gelmiştim :D

24
Çizgi & Anime / Ynt: Psycho Pass
« : 10 Ağustos 2015, 21:34:00 »
Psycho-Pass sadece 22 bölümle insanın doğasını, iyiliğin ve kötülüğün net sınırları olmadığı, bunların konulara nasıl yaklaştığında ilgili olduğunu anlatan çok güzel bi distopyaydı.

Karakterlerin düşünceleri, birbirleriyle ilişkileri, yaşayış tarzları, toplumlarının yargılarının onlara - onların düşüncelerinin topluma etkisinin işleniş tarzı etkileyici.

Kahramanlar yine kahraman, fedakarlar yine fedakar, hırslılar yine hırslı tabii ama 'hiç bi şeyin göründüğü gibi olmadığı' teması da güzel işlenmiş. İzleyiciye verdiği bilgiler ve mesajlar bi çok yerde net, ihtiyacın olan bilgiyi tam zamanında ve bilmen gereken kadarını veriyor.

Sayfa: 1 [2]