Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Amras Ringeril

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 137
16
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 30 Mart 2015, 05:49:48 »
Afiyet olsun diye düşünüyor, düşündüğü için başkalarına afiyet oluyor; dudaklarda akıl kırıntıları var.

17
Ben olsam üşenir kayıt yatırmazdım ama büyücü dünyasındaki herkes gizli işler çevirecek diye bir şey mi var? Belki adam posta baykusu ve en büyük hayali buydu.

18
Harry Potter / Ynt: Ölüm Lanetinin Kullanım Şartları
« : 30 Mart 2015, 01:14:27 »
Bence Slytherin mevzusunda Çataldil çok güzel bir metafor. Çataldil'in her zaman kötücül olmayabileceğinden bahsediyordu Dumbledore. Slytherin de öyle görülebilirdi. Ama Seçmen Şapka'nın bütün hinleri aynı yere toplaması, topluca onları onlara göre bir eğitim verme amacıyla yapılmış olabilirdi. Olmadı. Hepsi Ölüm Yiyen olup duruyor. Sokak çocuklarının tinerci olup arabesk rap yapması gibi.

Ama Baal söylediğine bir noktada katılmıyorum. Harry Potter serisinin edebi dilinden ahlaki içeriğine, sertliğinden esprilerine kadar her şey karakterler büyüdükçe büyüyor. Dördüncü kitapta başlayan o öpüşme furyasını hatırlayın. Beşinci kitapta sürekli köşelerde, merdivenlerde, ihtiyaç odasında orda burda öpüşen oynaşan insanlar vardı. Bence bu açıdan bir bütünlük yok seride.

Başlığın konusu da öyle bir açık olabilir. Belki de bugdır. Ama düşününce şimdi aslan saldırsa sana ormanda avada kedavra yaptın diye azkabana atmasınlar bir zahmet.

19
Animeden çok Family Guy gibi olmamış mı?

20
Liman Kütüphanesi / Ynt: Marşandiz Fanzin
« : 28 Mart 2015, 04:46:00 »
Deney gibi bir şeydi. Bir ara hepsini koyacağız. Bir de bundle gibi bir şey yapacağız muhtemelen basıli olarak da.

21
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Orta Dünya'da ne yok
« : 21 Mart 2015, 00:11:12 »
Dinin özünden gelen mistisizm ve kendini manevi olarak ihya etme ihtiyacı duyulacak bir ortam yok Orta Dünya'da. Lordmuti'nin söylediği en somut sebep gibi duruyor. Bir de şu açıdan bakabiliriz, koyu bir hıristiyan olması neden din yok sorusunu doğurabilir ama kendi içinde soruya cevap da olabilir. Dinsiz olma ihtimali Tolkien'i korkutuyordur belki de.

22
Tartışma Platformu / Ynt: Yazmayı Unutmak?
« : 21 Mart 2015, 00:08:46 »
Yetenekler bisiklete binmek gibidir. Uzun yıllar binmesenizde bir kaç pedL çevirdikten sonra hatırlarsınız...

Yazmak bir yetenek mi sizce?

23
Harry Potter / Ynt: Hangi Kitap En İyi??
« : 17 Mart 2015, 15:35:49 »
Sağ Kalan Çocuk :(

24
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 17 Mart 2015, 02:33:20 »
Breaking Bad, karakterler ve hikaye anlamında çığır açıcıydı, bu görsel estetiği aynı görüntü yönetimi ve yönetim ekibiyle vermişti ama bu kadar stilize değildi. Bence işte bunun sebebi de hikayesinin Better Call Saul'a göre daha iyi olmasıydı. Better Call Saul'da hikaye daha tekdüze olduğu için görsel estetik daha çok öne çıkıyor gibi sanki.

25
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 17 Mart 2015, 01:53:11 »
Better Call Saul'un görsel estetiğine bayılıyorum. O kadar bayılıyorum ki kıskanıyorum. Ben bu kadar güzel görsel estetiği olan bir dizi daha görmedim.

26
Hikaye aksiyon filmi olmaya çok müsait. Umarım öyle bir şey olmaz. Bir zamanlar süper bir Monte Kristo Kontu filmi vardı Hugh Jackman'ın oynadığı. Öyle bir şey bekliyorum umarım :/

27
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi
« : 17 Mart 2015, 01:41:20 »
İlk kitabı okudum da ikincisini bulamıyorum kütüphanelere baktım adamın bilimsel makaleleri falan var, onları mı okusam :( Sadece ilk kitap için söylersek karakterlerin yoğunlukta olmaması bölüm geçişlerinde insanı biraz hayal kırıklığına uğratıyor ama alışınca çok eğlenceli oluyor.

28
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 15 Mart 2015, 20:07:23 »
Ama orda Asimov bu şekilde okunmalı dememiş ki, yalnızca kronolojik sırayı belirtmiş.

"Doubleday tarafından basılan bu 14 kitap tamamen tutarlı olmayan bir tür gelecek tarihi sunar çünkü başlangıçta tutarlı olmayı planlamadım. Kitapların gelecek tarihi açısından kronolojik sıralaması(basım tarihlerine göre değil) aşağıdaki gibidir."

Bundan bir önceki paragrafa dayandırıyorsak görüşümüzü eğer;

"Her durumda bu durum yeterince karmaşıklaştı öyle ki okuyucuların bir çeşit rehberi hoş karşılayabileceklerini düşündüm çünkü kitaplar belki de okunması gereken sırayla yazılmadılar."

Hemen ondan bir önceki paragraftaki okuyucu baskısına da bakmamız lazım. Benim anladığım kadarıyla Asimov, böyle bir sıralama önermemiş. Sadece kronolojik sıranın bu olduğunu belirtmiş. O da insanların kafası çok karıştığı için olmuş gibi duruyor.

Bu algı karışıklığını Asimov yarattı diyorsanız ben laflarımı geri alırım ama :D

29
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 15 Mart 2015, 19:50:05 »
Yazarın hangi sıralamayla yazdığını biliyorsak bu nasıl kendi tercihi olabiliyor ki herkesin? Yaratılmış bir kurguyu, yaratan kişinin yarattığı şekliyle değil de kendi algımız doğrultusunda şekillendirirsek, o eser hakkında yorum yapma hakkımızı kendi kendimize yok etmiş olmuyor muyuz?

Bir kitap serisinin hangi sıralamayla okunması gerektiği öznel olabilir mi gerçekten? Şimdiye kadar tartıştığımız şeyler değil sanırım bunlar. Ama ben okuma sıralamalarının farklılık göstermesine pek anlam veremiyorum.

Marius da şöyle bir şey söylemiş:

"Eğer yazıldığı sıra ile okursan seriye giriş biraz hızlı olduğundan "noluyor lan burda?" diye düşünebiliyorsun yer yer."

İlk üç sayfa tüm kitaplarda noluyor lan burda dersin zaten. Vakıf'ı 10 sayfa okuyup da anlamayan biri varsa sanırım ilkokul kitaplarından tekrar başlaması gerekir.

30
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 07 Mart 2015, 15:51:22 »
Ragga Oktay - Çukulata Kız

Peki buna ne demeli? Al beni duy beni sar beni sev beni Özgür.

Nil Karaibrahimgil - Ben Özgürüm

Bir soru vardı ya cevapsız akıllarda? Onu napcaz.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 137