Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 37
481
Müzik / Online Soundtrack Dinlemek İster misiniz?
« : 11 Ağustos 2008, 18:39:13 »
www.streamingsoundtracks.com

Bu siteye girin ve sağ alt taraflarda User Info kısmında Register seçeneğini tıklayıp üye olun. Üye işleminizi gerçekleştirdikten sonra kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Sonrada üstteki sekmelerden imleci Station'un üstüne getirip çıkan linklerden Listen seçeneğini tıklayın. Gelen sayfada hemen üstte Winamp vardır zaten. 64k -Medium seçeneğinde Listen seçeneğini tıklayın ve her türlü film müziğinden dinlemeye başlayın. Ben dinliyorum, sevenler için ayrı bir tadı olacaktır eminim... :D

482
Eğlence & Mizah / İsminizin Vampirce Karşılığı
« : 09 Ağustos 2008, 13:20:07 »
İsminizin elfçesi, hobittçesi oluyorda, vampircesi neden olmasın? :D İşte isminizi vampirce karşılığını öğrenmeniz için girmeniz gereken site;

http://www.emmadavies.net/vampire/

Benimki; "Margrave of Flesh" :D

ve Tunç yerine Tunc yazıncada "Beno Pope"

483
Yüzüklerin Efendisi serisinin yapımcılarından olan Michael Lynne geçtiğimiz hafta (ki tamda 18 kişinin ölümüne sebep olan hain terör saldırısı günü) Türkiye'ye gelmiş ve dört gün İstanbul'u doyasıya gezmişti.

Saffet Emre Tonguç'un sorularını yanıtlayan Lynne "Dünya tek bir devlet olsa, başkenti İstanbul olurdu." dedi.

Yüzüklerin Efendisi filmleri hakkında sorulan sorulara da cevap veren Lynne filmin neden ayrı ayrı değilde beraber çekildiğini Viggo Mortensen'in Aragorn rolüne şans eseri olarak nasıl getirildiğini ve daha bir çok ayrıntıyı anlattı.

Sorun şuradaki biz bunu (geldiğini) yeni farkediyoruz.. :P

Bugünkü Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde röportajın tamamını bulabilirsiniz. Lakin alamam diyenler merak etmesin. Yarın röportajı bilgisayara geçirip sizlere sunacağız.

Şimdilik gazeteden taranmış şu resim ile idare etmenizi isteyeceğiz.


Karşınızda röportaj, herşeyiyle birlikte..

Dünya tek bir devlet olsa, başkenti İstanbul olurdu.

Yüzüklerin Efendisi serisinin yapımcılarından Michael Lynne, geçtiğimiz hafta dört gününü İstanbul'da geçirdi. İstanbul'u "İnsanı heyecanlandıran tarihi eserlerle dolu, sofistike ve kozmopolit bir şehir" diye tanımlayan ünlü yapımcı bu şehre olan hayranlığını, başlığa çıkardığımız Napolyon'un meşhur sözüyle dile getirdi.


İşte Saffet Emre Tonguç tarafından sorulan sorulara verilen cevaplar;


Türkiye ile ilgili ilk izlenimleriniz neler oldu?
- İstanbul'a maalesef bombaların patlayıp, 18 can aldığı gece geldik. Otele giderken endişe içindeydik, ilk gelişimizdi, ülkenizi fazla tanımıyorduk. Akrabalarımız ve dostlarımız arayıp, geri dönmemizi, İstanbul'un çok tehlikeli bir şehir olduğunu söylüyordu. Şehri gezip gördükçe, endişelerimizin gereksiz olduğunu gördük. Türkiye'nin terörle birlikte anılması çok büyük talihsizlik. Terörün sona ermesi imajınızı da değiştirecek.

Türkler hakkındaki düşünceleriniz ne?
- Kesinlikle çok sıcaklar. Türkiye muhakkak geri döneceğim ülkelerden biri. Bunun en büyük nedeni de insanların güleryüzle birleştirdikleri misafirperverlikleri. Sokaktaki insanların "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinden ne kadar etkilendiğini görmek beni çok gururlandırdı. Bu da Tolkien'in kitaplarının ve filmlerin evrenselliğini gösteriyor. ABD'de yaratılan, Yeni Zelanda'da çekilen filmlerimizin yankılarına İstanbul sokaklarında rastlamak büyük bir sürpriz oldu.

İstanbul'u nasıl buldunuz?
- Muhteşem bir şehir. Eşsiz bir tarihe sahip ve çok enerjik. Boğaziçi İstanbul'a cazibesini katıyor. Topkapı Sarayı'nın hayallerin ötesinde bir görkemi var. Yüzyıllar öncesinden gelen mükemmelliği çok etkileyici. ABD yeni bir ülke. Oysa Roma ve Bizans imparatorları ve Osmanlı sultanları İstanbul'da dünyanın önemli bir bölümünü asırlarca yönetmişler. Medeniyet İstanbul'da gelişmiş. Napolyon "Dünya'da tek bir devlet olsa, başkenti İstanbul olurdu." demiş, dediği ne kadar doğru...

İSTANBUL SÜRPRİZLERİNİ GİZLEMEKTE ÇOK BAŞARILI

Başka gezdiğiniz müze oldu mu? (Topkapı dışında...)
- Yerbatan Sarayı'nın benzeri dünyada yok. Sultanahmet Camii görsel bir şölen. Ayasofya ise çok etkileyici. 537 yılında, sadece beş yılda bitirilen binanın ortasında tamir maksatlı bir inşaat iskelesi bulunuyor. 20 senedir orada olduğunu ve hala kaldırılmadığını öğrendik. Umarım bu görüntü faciasından en kısa zamanda kurtulursunuz.

Başka nerelere gittiniz?
- Mısır Çarşısı, sıra dışı lezzetleri ve baharatların aromaları ile insanı büyülüyor. Kapalı Çarşı ayrı bir dünya, adeta zaman tünelinde bir yolculuk. Gittiğimiz bir halıcının altında sergi ve konser salonu olarak kullanılan 1500 yıllık bir sarnıç vardı. Hatta Yale Üniversitesi'nden bir grup ağustosta burada bir konser verecekmiş. Dışardan baksanız aklınıza bile gelmez. İstanbul sürprizlerini gizlemekte ne kadar başarılı bir şehir.

Gelelim "Yüzüklerin Efendisi"ne... (İşte bizim kısım..)
Bu seriyi çekmeye nasıl karar verdiniz?

- Kitabın film hakları 30 yıldır Saul Zaentz'deydi. O yapamadı, başka bir yapımcı ise üç kitaptan tek film yapmayı teklif etmiş. Biz üç kitabı da film haline getirdik. Bu film, yönetmen Peter Jackson'ın hayatında bir dönüm noktası oldu. Daha önce yaptığı filmler sıradandı.

Filmleri ne kadar zamanda çektiniz?
- Karar verdikten 15 ay sonra çekimlere başladık. Bir film çekimi normalde üç-dört ay sürer, oysa bizim çekimler 18 ay sürdü. Biri montajlanırken diğeri çekiliyordu.

Genelde devam filmleri öncekilerin başarılı olması halinde çekilir. Neden üç filmi bir arada çektiniz?
- Üç filmi bir anda çekmek sinema dünyasında bir ilkti. İki sebebimiz vardı. Çekimler Yeni Zelanda'nın koruma altında olan bölgelerinde yapıldı ve hükümetten sadece bir seferlik izin alabildik. O yüzden çekimlerin belli bir sürede bitirilmesi lazımdı. İkincisi, filmlerde rol alan genç oyuncular vardı, onlar büyümeden ve diğer oyuncuların ifadeleri değişmeden, bütünlüğü kaybetmeden çekimleri bitirmek istedik.

Film çekimleri esnasında ilginç olaylar oldu mu?
- Memnun kalmadığımız için başroldeki Aragorn'u oynayacak oyuncuyu çekimlere başlamadan iki hafta önce değiştirdik ve yerine Viggo Mortensen'i aldık. Bu kararımızın ne jadar doğru olduğunu sonradan gördük ama bu çok beklenmedik bir durumdu.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ 3 MİLYAR DOLAR KAZANDIRDI

Filmlerle ilgili söyleyeceğiniz başka neler var?
- "Yüzüklerin Efendisi"ni kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Prodüksiyonda binin üzerinde kişi görev aldı. 400 milyon dolar harcadık, sadece ABD gişe hasılatı 900 milyon dolar oldu. Dünya genelinde üç milyar doları geçti bu rakam. Filmleri vizyona Aralık 2001, 2002 ve 2003'te Noel'den önceki son cuma günü soktuk. Şimdi Isaac Asimov'un Foundation (Vakıf) isimli üçlemesini çekmeyi düşünüyoruz.

Türkiye'de film çekmeyi düşünür müsünüz?
- ABD dışında çektiğimiz filmlerin maliyeti çok yüksek. Ancak kamu ya da özel sektör bir teşvik programı çerçevesinde bizi desteklerse burada film çekebiliriz. Kült filme dönüşen "Topkapı" ve James Bond filmlerinden "Rusya'dan Sevgilerle" ile "Dünya Yetmez" ülkenizin tanıtımına büyük bir katkıda bulunmuştu. Yeni Zelanda'dan aldığımız teşvik "Yüzüklerin Efendisi" için o ülkeyi tercih etmemizdeki önemli nedenlerden biri. Turizmlerine ve tanıtımlarına çok büyük katkımız oldu.

484

Evet sonunda merakla beklenen röportajımızı yayınlamaktan gurur duyuyoruz. Weta Stüdyoları tarafından gerçekleştirilien bu soru-cevap şeklindeki röportaja 6000 küsür üye katıldı. Yaklaşık 7000 soru soruldu ve bunların arasından 20 soru seçildi. Del Toro ve Peter Jakson'da ellerinden geldiğince (bu konuda gerçtektende ellerinden geldiğince..) cevap vermeye çalıştılar.

Röportajın çevirisi için bir çok arkadaş görev aldı ve nihayet sizlere sunmak için hazır bir hale getirebildik. Röportajda çeviride emeği geçen ve bu röportajın sizlerle buluşmasını sağlayan Amras Ringeril adlı arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz ki en fazla emeği o verdi. Daha sonra tekrar çeviride emeği geçmiş olan arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkürler. Okumayı bitirdikten sonra Hobbit hakkında istediğinizden de fazla bilgi bulabileceğinize emin olun. :)


- Michael Evans
- Lucilla Clarté
- Sophié
- Arlinon
- chucky
- zuzu


Röpörtajımızı okumak için buraya tıklayın.

Röportajı okuduktan sonra yorumlarınızı ve sorularınız bu başlık altında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Herkese iyi eğlenceler...

485
Bilim & Teknoloji / Youtube.com.tr geliyor
« : 02 Ağustos 2008, 15:45:07 »
Sorunun çözümü için YouTube ve Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerde şirketin Türkiye `ye özgü bir arama motoru oluşturması kararlaştırıldı. Buna göre siteye Türkiye `den YouTube .tr ya da YouTube .com.tr adreslerinden ulaşılacak. Böylece sitede, İnternet Güvenliği Yasası `nda suç sayılan Atatürk `e hakaret, porno, müstehcenlik, kumar ve intihara özendirme gibi içerikler ayıklanmış olacak. Zaman`a konuşan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, YouTube yetkilileriyle devam eden görüşmelerde çözüm için belli bir aşamaya gelindiğini çıkladı. Acarer , YouTube `un Türk halkının ulusal değerlerini, duyarlıklarını ve İnternet Güvenliği Yasası`nda belirtilen 9 katalog suçu dikkate alan YouTube .tr ya da YouTube .com.tr adıyla bir site oluşturacağını söyledi. YouTube `un, Almanya , Çin ve ABD için de benzer siteler kurduğunu ifade ederken, `İnternet kullanıcıları ister Youtube .com.tr`ye isterse de Almanya `nın ABD `nin Youtube `una girer.` dedi. Acarer , önemli bir uyarıda bulunmadan da geçemedi:`Türk kullanıcıları, ülke hassasiyetlerini dikkate alan `youtube.com.tr sitesine giriş yapsın.` Tayfun Acarer , bundan sonra, YouTube ile Türkiye arasındaki hukuki ve idari işlemlerin, şirketin Türkiye `de açacağı temsilcilik vasıtasıyla yürütüleceğini kaydetti. Bugüne kadar YouTube `da 111 zararlı içerik tespit edildi, bunların 67`si siteden kaldırıldı. AnkaAnkara 11 . Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla Atatürk `e hakaret içeren yayınlar nedeniyle 6 Haziran 2008 tarihinden beri YouTube `a erişim yasak.

486
Tartışma Platformu / Favori Fantastik Kitabınız?
« : 26 Temmuz 2008, 10:25:49 »
Konu hala açılmamış, ilginç.. Bu konuda diğerleri gibi gayet basit ve net.

En sevdiğiniz fantastik edebiyat - kurgu serisinin ismini istiyoruz sizlerden.

Bakalım kimler hangi serilerden hoşlanıyor?..

487
Tartışma Platformu / Hangi fantastik film kitaba daha sadık?
« : 24 Temmuz 2008, 18:45:38 »
Bugüne kadar okuduğumuz bir çok fantastik kitabı sinema filmi olarakta bize sundular. Bir çoğumuz bu filmleri izleyip kitapçılara koştuk şu kitap var mıdır diye. Hatta bazı yayın evleri kitapların ikinci veya daha sonraki baskılarına film resimleri konuldu. Peki sizce bu filmlerin kaç tanesi kitabı anlatıyor. Kaç tanesini izlediğimizde "işte tam hayal ettiğim gibi." diyebiliyoruz? Peki kitaplara pek sadık kalınmayarak yapılan filmlerdeki amaç neydi. Yapan kişilerde bunun farkında değiller mi? Farkında iseler neden bu yolu seçtiler?...

Kısaca bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.

488
Bilim & Teknoloji / En İyi Cep Telefonu Markası?
« : 23 Temmuz 2008, 10:21:47 »
Görelim bakalım en çok hangi marka tercih ediliyor.

489
Televizyon / Prenses Perfinya
« : 22 Temmuz 2008, 16:17:30 »
Şu anda bir çoğunuz böyle bir konuyu açmama anlam vermeye çalışıyorsunuz, farkındayım. Fakat durun, küfretmeden önce bir okuyun!

Eli kulağında olan diziciğimizin itü sözlük'te ki tanıtımına tamamen tesadüf eseri rast gelmiş ve orada yazılarını çok sevdiğim misuf nickli arkadaşın girisini okumuştum. Giriyi okuduktan sonra kahkahalara boğulmuş, bununla beraber sandalyeden düşmüş üstüne böyle rezil bir haldeyken gülmeye devam etmiştim.

İşte şimdi size o arkadaşın yazısını paylaşıyorum. Umarım sizlerde sandalyenizden düşersiniz!

Alıntı yapılan: misuf
fox tv'nin yeni bombası. bez bebek gibi kült olmuş bir dizinin sezon finaline girmesinin hüznünü daha üstümüzden atamamışken aynı ayarda, yine ışınlanmalı falan bir dizi yapmışlar sağolsunlar.

kadrosu en az bez bebek kadar kaliteli!! günde 6 saat paralize olmuş gibi bez bebek izleyen bünyelere bire bir. son açıklamalara göre yaz döneminde 6 saat bez bebek yayınlamak yerine 4 saat prenses perfinya, 4 saat de bez bebek tekrarları yayınlanacakmış. ama düşünüyorum da, bu dizinin gerçek değerinin anlaşılması için ingiltere liglerinin tatilde olmaması gerekiyordu. kısmet değilmiş.

bez bebek!! gözün arkada kalmayacak..

misuf'a, böyle bir giri için sonsuz teşekkürlerle...

490
Sinema / Terminatör 4
« : 19 Temmuz 2008, 18:10:11 »

Makinalarla insanların savaşı, bir kez daha beyazperdeye geliyor. Mayıs 2009’da vizyona girmesi beklenen Terminatör-4’ün fragmanı şimdiden dönmeye başladı. Sinemaseverler, bu kez, serinin ilk 3 bölümünde başrol oynayan Arnold Schwarzenegger’den yoksun bir kadroyla karşılaşacak ama, yapımcılar sıkı bir aksiyonu garanti ediyor.

FİLMİN ÖZETİ
Kıyamet sonrasındaki 2018 yılında geçen, ünlü seri Terminator’un uzun zamandır beklenen devam filminde Christian Bale, kaderinde Skynet ve Terminator ordularına direniş için insanları yönetmek olan John Connor’ı canlandırıyor. Ama John Connor’ın yetiştirilirken inandığı gelecek, en son bir ölüm hücresinde bulunduğunu hatırlayan Marcus Wright adlı yabancının ortaya çıkmasıyla değişiyor. Connor, Marcus’ın gelecekten mi yollandığına yoksa geçmişten mi kurtarıldığına karar vermek zorunda kalıyor. Skynet en son taaruzuna hazırlanırken, Connor ve Markus, onları Skynet’in operasyonlarının kalbine götürecek, insanoğlunu belki de tamamen ortadan kaldırabilecek korkunç sırrın ardındaki gerçeği ortaya çıkaracakları destansı bir yolculuğa çıkıyorlar.

Filmin fragmanınıda youtube'ya girebiliyorsanız oradan veya ntvmsnbc sitesinden yani buraya tıklayarak izleyebilirsiniz..

491
Evet OKS herkes için iyiydi peki ya ÖSS. Sanırım bu bölüm diğerine nazaran daha bir dolu ve daha bi gergin olacak gibi. Bakalım ÖSS'ye giren arkadaşlar nasıl notlar elde ettiler. Umarım hepinizin gönlüne göre olmuştur. Ve şimdide konuyu size bırakıyorum. Hadi bakalım..

492
Narnia Günlükleri / Narnia Günlükleri // Prens Caspian
« : 11 Temmuz 2008, 18:57:03 »
Şimdi niye başlıkta Kaspiyan değilde Caspian yazdın demeyin. Bana sorarsanız hiç yakışmamış Türkçe çevirisi.. :P Neyse, sinema filmi gün itibarı ile çıkmış bulunmakta. Tartışmalarınızı, yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bu başlık altında yapın. Çok yakında içerik olarak da bir şey eklenecektir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

493
Güncel / Evet notları alalım bakalım!!! // OKS
« : 11 Temmuz 2008, 09:22:07 »
Bugün OKS'ye giren arkadaşlar için pek heycanlı bir gün olacak çünkü notları açıklanıyor. Bakalım neler neler almışlar, bekliyoruz..

Bu arada 97 öğrenci 500 Tam Puan alarak birinci olmuş. Vay be, rekor ha.. :D

İsimleride saydılar şimdi teker teker ve hangi şehirde olduklarınıda söylediler. (Kocaeli'den bir çok kişi çıktı mutlu oldum bak.. :P )

494
Televizyon / TV'ler için yapılan dublajlar !!!
« : 07 Temmuz 2008, 13:00:36 »
Geçtiğimiz cumartesi akşamı "Buz Devri 2" Show Tv'de ilk defa olarak televizyona verildi. Bende düzgün bir şekilde izlememiş olduğumdan açıp bir bakayım dedim. Bakmaz olaydım ama...

Bir filmin kalitesi dublaj ile bukadar çok düşürülebilir galiba. Zamanı vaktinde Harry Potter filmlerinde gördüğümüz olayı ilk defa başka bir filmde gördüğüm için şaşırmadan edemedim. Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer gibi ustaların sesini beklerken bir karaktere bukadar uymuyacak bir ses duyduğumda filmden soğudum resmen...

Burada anlatmak istediğim televizyon kanalları için bazı filmlere ayrı dublajlar yapılıyor. Peki sizler bunun rahatsızlığını hissediyor musunuz? Görüşlerinizi merak ediyorum...

495
Aslında bu başlığın asıl yerinin forum oyunları olması gerekiyordu fakat böyle bir bilgi deposu olacak konunun lunaparkta çürümesine gönlüm el vermedi..

Peki ne mi yapacağız? Çok basti, bir üstümüzde sorulan soruya cevap verip alttaki kişi için bir soru yazacağız. Yavaş yavaş bir çok bilgi depolanmış olacak. Böylece konuya bakan birisi fantastik dünyadan (serilerden...) çat pat bir şeyler kapabilecek.

Tek bir kuralımız var. Oda 3 kişi kuralı. İki kişi ard arda sadece bir cevap gönderebilecek...

Unutmadan ekleyeyim, sorular fantastşk edebiyat ile alakalı olacak. Ben uyarımı yapayımda sonra neme lazım.. :P

----0----0----0----0----0----0----0----0----0----0----0----0----


İşte ilk soru...

Elenium serisinde Sör Sparhawk`ın atının adı nedir?

Sayfa: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 37