Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 37
91

Zaman çarkı döner, çağlar gelir ve geçer, efsaneleşen anılar bırakır. Efsaneler solarak mit olur ve onları doğuran çağ yeniden geldiğinde mitler bile unutulur.

Uzun zaman önce Oliver Rigney, Jr. adında bir adam 6 kitaplık bir seri planladı. “Zaman Çarkı” adını verdiği bu serinin ilk kitabı 28 yıl önce tamamlandı, fakat bu ilk roman 22 yıl önce yayımlanma şansı buldu. Kitabın adı “Dünyanın Gözü” idi. Yazar adı olarak da Robert Jordan geçiyordu. Yani Oliver Rigney, Jr.’ın kullanmayı seçtiği takma adı…

Yıllar yılı kovaladı ve “Zaman Çarkı” serisi dünyaca üne kavuştu. Seriyi okuyan herkes hayran olmakla kalmıyor ayrıca bundan daha iyisini bulabileceğini de düşünmüyordu. Öyle ki, her kitabı neredeyse binlerce sayfa uzunlukta olan serinin büyüleyici etkisi tüm dünyada kendini belirgince hissettiriyordu.

Gel zaman git zaman bu 6 kitap olarak planlanan seri daha sonra 12’ye çıkmış fakat nihai olarak 14’te karar kılınmıştı. Ancak bundan 5 yıl önce bu dünyanın yaratıcısı beklenmedik şekilde kurguladığı diyara doğru uzun ve geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıktı. Tüm planlar, yüz binlerce okurun beklediği son yarım kalmıştı…

Fakat sonra bu serinin yarım kalmaması gerektiği gerek serinin yayıncısı, gerekse yazarın ailesi tarafından belirtildi. Zira kendi isteklerinden çok bu düşleri bizlerle paylaşan kişinin hayaliydi. Böylece yarım kalan seri bir kez daha farklı bir yazarla fakat aslına sadık şekilde karşımıza çıkmaya devam etti. Hem de beklenmedik ölçüde, iyi bir biçimde.

Ve çark döndü, yıllar geçti, anılar efsaneleşti… Nihai son kapıya dayandı. Serinin 14. yani son kitabı “A Memory of Light” (Işığın Anısı)’ın yazımı tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde de yayıncının sitesinde giriş bölümü niteliği taşıyan bir pasaj yayımlandı.

Bizler de bu diyarın Türk okurları için son kitaplarda olduğu gibi çevirisini gerçekleştirdik.

Bu ön okumanın çevirisini Sinan Narmanlı, düzeltisini de Yosun Erdemli üstlendi.

İşte bu şekilde seriye ait her yıl yaşadığımız ön okuma maceralarının da sonuna gelmiş bulunuyoruz. Belki sonrası için yine yayıncıları tarafından yayımlanacak belli bölümlerini çevirme ihtimalimiz bulunsa da, konuyla alakalı vedamızı şimdiden yapalım. Bizlere bu dünyanın kapılarını açan Robert Jordan’a ve yarım kalmış öyküyü devam ettiren Brandon Sanderson’a sonsuz teşekkürlerimizi sunalım…

Ve daha da fazla uzatmadan ÖN OKUMAya ulaşmak sizleri BURAYA, indirip okumak için de BURAYA alalım.

Işık sizi korusun. Hepinize iyi okumalar!

92
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Otuz Dördüncü Ay
« : 08 Nisan 2012, 23:14:06 »

Selamlar,

Seçki, otuz dördüncü sayısıyla her zamanki gibi karşınızda. Açlık temalı konseptimiz şu aralar adını sıkça duyduğumuz Açlık Oyunları sinema filminin gösterime girmesiyle aynı zamana denk geldi. Kitaptan uyarlama bu film izlenme listelerinde birinci olurken, bu ayki seçkimize de diğer aylara nazaran daha fazla katılım oldu. Öyle ya da böyle, yeni sayımızla birlikte yine birbirinden güzel öykülerle karşınızdayız.

14 adet, oku oku bitmeyecek ve sizi bir ay boyunca maceradan maceraya sürükleyecek öykülerimize isterseniz gelin hep beraber şöyle bir göz atalım:

     - Öğle Arası adlı öyküsü ile Amine Zortul

     - Avare Günlükleri: Bir Siperköy Gecesi Kabusu adlı öyküsü ile Burak Malkoç

     - Karanlıktaki Yabancı adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - Dryad’ın Çığlığı adlı öyküsü ile Çilem Özel

     - Fikir Adam adlı öyküsü ile Emre Balcı

     - Hanım adlı öyküsü ile Esra Tanrıöver

     - Tılsım adlı öyküsü ile Melahat Yılmaz

     - Şeddat Hoca’nın Çılgın Deneyleri adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

     - Sadece Bir Bedel adlı öyküsü ile Merve Sarıoğlu

     - Hazretleri İnkisarıhayal adlı öyküsü ile Onur Selamet

     - Pazuzu, 3. Kısım adlı öyküsü ile Orçun Can

     - Puslu Vadi adlı öyküsü ile Rıdvan Gök

     - Açlık Yolu adlı öyküsü ile Sezer Tiryaki

     - Asil Ruh ve Aç Beden adlı öyküsü ile S. Samet Demir

Sözü fazla uzatmamak için, bir sonraki temanın "Kukla" olduğunu haber verip, yazacağınız öyküleri kayiprihtim@gmail.com adresine göndereceğinizi de hatırlatıp huzurlarınızdan ayrılıyoruz. Sizlere de bu güzel serüvenlere hayal gücünüzle eşlik etmek kalıyor.

Hepinize öykülerle büyümeye devam edeceğiniz bol okumalı günler.

Sevgiler,
Hakan "magicalbronze" Tunç

93
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Otuz Üçüncü Ay !!!
« : 07 Mart 2012, 02:07:14 »

Merhaba sevgili öykü sever dostlar!

Yine yeni bir ayda, havanın oldukça çetin geçtiği kış şartlarında evinizde oturmuş, belki de sıcak bir kahve eşliğinde bu satırları okuyor olabilirsiniz. Öyleyse ne mutlu size! Çünkü yine oldukça heyecanlı ve de maceralı bir temayla karşınıza gelmenin gururu içindeyiz.

Rehine temasıyla otuz üç ayı devirdiğimiz bu seçkide yeni isimler, emektar yazarlar, devam öyküleri her zamanki gibi sizleri bekliyor. İsterseniz gelin hep beraber bu öykülere göz atalım:

     - Avare Günlükleri - Misial’in Döngüsü adlı öyküsü ile Burak Malkoç

     - İhale adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - 12 Saat adlı öyküsü ile Defne Tuncer

     - Özgürlük adlı öyküsü ile Emre Balcı

     - Döngü adlı öyküsü ile Ezel Nogay Tekin

     - Dişlilerin Arasında adlı öyküsü ile Gökcan Şahin

     - Mavi Noktanın Ölümü adlı öyküsü ile Mümin Can

     - Badem Çiçeği adlı öyküsü ile Nihan Kabalak

     - Dans Eder Ardından Ekmekler adlı öyküsü ile Onur Selamet

     - Pazuzu 2. Kısım adlı öyküsü ile Orçun Can

     - Bilinemeyen Rehine adlı öyküsü ile S. Samet Demir

Umuyoruz bu öykülerle maceradan maceraya koşar, edebiyatın o engin sularında özgürce kulaç atarsınız. Yeni temamız da "Açlık" olarak belirlendi. Öykülerinizi yeni ayın ilk günlerine kadar kayiprihtim@gmail.com'a yollamanız ile sizler de yazar kamarasındaki boş koltuklardan birine sahip olabilirsiniz.

Öykülerin içindeki o eşsiz dünyayı, sonsuz hayal gücünü her daim tatmanız dileğiyle,

Sevgiler,
Hakan "magicalbronze" Tunç

94
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Baskan Kurgu-Bilim Dizisi
« : 04 Mart 2012, 14:18:58 »

Baskan Yayınları. 80’lerin çocukları çok iyi hatırlar bu yayınevini. Özellikle genel kültür niyetine günün çocuklarına eşsiz birer bilgi kaynağı olan “Neden Niçin?”, “Kim Kimdir?”, “Bugün Ne Oldu?”, “Ne Olacağım?” şeklinde ansiklopedik bilgileri ince ciltler halinde yayımlamışlardır. Ve işte o ciltler bugünün büyükleri için çok büyük anlam teşkil etmektedir.

Sadece bunlar mı peki? Elbette değil. Bilgi verdikleri kadar çocukların içindeki o maceracı ruhu, o hayalgücünü ortaya çıkaran eserleri de dilimize kazandırmıştır. “Langelot”, “Kare As” gibi maceraların yanı sıra “Siyah Lale”, “Tom Amcanın Kulübesi” türü klasikleri de bizlerle buluşturmuştur. Bunlar için yayınevi sahibi ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Matbaası’nın da kurucusu olan Ali Rıza Baskan’a ne kadar teşekkür edilse azdır…

Yazının devamı, liste ve künye bilgileri için BURADAN buyurun.

Son olarak serideki bir kitap hakkında yorum yapmak isteyen arkadaşlar "Eser Adı - Yazar Adı" şeklinde yazıp bir de buna gerekli künye sayfası linki verebilirlerse düzenli bir yorum sistemi geliştirmiş oluruz. Bunun haricinde seriyle ilgili genel düşüncelerinizi de paylaşabilirsiniz. Bekleriz.

95
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Almuric - Robert E. Howard
« : 28 Şubat 2012, 17:41:56 »

Barbar Conan’ın yazarı Robert E. Howard’ın diğer bir romanı Almuric, birkaç hafta içinde Türk okurlarla buluşacak!

Yazarının ölümünden sonra, temsilcisi Otis Adelbert Kline’ın ofisinde el yazmaları bulunan eser Mayıs 1939’da Weird Tales dergisinde 3 bölüm halinde yayınlandı ve ilk kez 1964 yılında kitap olarak basıldı. Edgar Rice Burroughs’un John Carter of Mars serisi ile benzerlik gösteren roman,bilimkurgu ve fantezinin karışımı olan “planetary romance” (gezegenler arası aşk) tarzındadır.

Monokl Yayınları’ndan çıkacak, çevirisini Yosun Erdemli’nin üstlendiği Almuric’in ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Künye bilgileri kısa süre içinde eklenecektir.

İyi okumalar!

96
4. Yıl / 4. Yıl Şenlik Yarışmaları #1
« : 27 Şubat 2012, 02:43:31 »

Ve şenliklerimiz sonrası gelen ilk yarışmamız yayında!

İlk yarışmamızın sorusu size vermiş olduğumuz cümle içindeki karışık kelimelerin ve aynı zamanda kelime içindeki karışık harflerin doğru sıralamasını yaparak hemen aşağıdaki forma ad soyad, e-posta ve cevabınızı yazarak bizlere yollamanız!

Soru ve detaylar için BURADAN buyurun.

97
Röportajlar / “Resul Yalçınkaya” Röportajı Yayında!
« : 14 Şubat 2012, 23:30:10 »

Ambrosia Laneti’nin genç yazarı Mustafa Resul Yalçınkaya romanının başında Albert Camus’un satırları ile selamlıyor okuru. Camus’un ‘umut’ ve ‘umutsuzluk’ kavramlarını iç içe geçiren cümlesi -“Bir olay karşısında umutsuzluğa kapılan korkaktır; ama insanlığın gidişinden umutlu olan aptaldır…”- genç yazara göre romanı tüm açıklığı ile tanımlıyor.

Yalçınkaya’nın bilimkurgu türünün kapılarını aralayıp, kendine bir roman kurgusu yaratması yazın hayatında çok eski bir geçmişe sahip değil. Türler arasında gezinmeyi ve üretmeyi seven yazar, edebi yolculuğunda farklı metinler kaleme almış ve almaya devam ediyor.

Şebnem Atılgan’ın yazarla gerçekleştirdiği röportajı okumak için BURAYA tıklamanız yeterli!

Hepinize iyi okumalar…

98
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Otuz İkinci Ay !!!
« : 12 Şubat 2012, 23:30:45 »

Selamlar,

Otuz iki ayı devirdiğimiz şu günlerde, Lahit temalı seçkimizle karşınıza gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her adımda üçüncü yılımıza yaklaşıyor, her seçkide birbirinden farklı maceraların içine dalıyoruz. İşte yine birbirinden güzel öyküler, heyecanlı serüvenlerle siz okurların karşısındayız. Gerek yeni yazarlar, gerekse eski dostlarla bir seçkiyi daha ifa ediyoruz. Hepsi birbirinden eğlenceli, her biri diğerinden daha sürükleyici tam altı adet öyküyle karşınıza geliyor.

Gelin hep beraber kimler hangi öyküsüyle buyur etmiş, göz atalım:

     - Bitmeyen Gecenin Şarkısı adlı öyküsü ile Beyza Taşdelen

     - İlk Kar adlı öyküsü ile Gökcan Şahin

     - Uyku Eşlikçileri adlı öyküsü ile Hatice Dırmıkcı

     - Halı adlı öyküsü ile Melahat Yılmaz

     - Pazuzu adlı öyküsü ile Orçun Can

     - Yalnız Ruhun Mezarı adlı öyküsü ile Özgürcan Uzunyaşa

Sizlere iyi okumalar dilemeden önce bir sonraki seçki temamızın “Rehine” olduğunu belirtip, yazdığınız öyküleri kayiprihtim@gmail.com adresine yollayacağınızı da hatırlatmış olalım.

İşte şimdi içimiz rahat bir şekilde huzurlarınızdan ayrılabilir, sizleri öykülerle baş başa bırakabiliriz. Hepinize iyi okumalar, neşeli günler.

Sevgiler,
Hakan “magicalbronze” Tunç

99

Ülkemizde çok fazla duyulmamış olsa da yurt dışında oldukça iyi tanınan bilimkurgu yazarı John Scalzi’nin 2005 yılında çıkan ve 2006 yılında en iyi roman dalında Hugo ödülüne aday gösterilen kitabı Old Man’s War – Yaşlı Adamın Savaşı nihayet Türkçe çevirisiyle mart ayında İthaki Yayınları’ndan çıkıyor!

Uzun süredir takip ettiğimiz ve herhangi kitabının bir an önce dilimize çevrilmesini istediğimiz bu yazar sonunda gerek sevdiğimiz bir yayınevi gerekse en iyi kitaplarından biriyle raflarımızı süslemeye hazırlanıyor!

Özellikle yayınlandığı tarihten itibaren büyük ses getiren ve eleştirmenlerden tam not alan kitabın devamı da yazıldı. Toplamda dört kitaptan oluşan serinin ayrıca iki adet kısa hikâyesi bulunuyor. Son bir dipnot olarak kitabın filminin çekileceğini de belirtmiş olalım.

Peki tüm bu haber sadece kitabın mart ayında çıkacağı haberi miydi? Elbette hayır! 75 yaşındaki John Perry’nin artık dünyada yapacak bir işinin kalmadığını düşünmesi ve askere katılması ile başlayan maceranın giriş bölümünü ÖN OKUMA olarak yayımlıyoruz!

Çevirisini Cihan Karamancı’nın üstlendiği ve Ozancan Demirışık’ın yayına hazırladığı romanın İthaki Yayınları tarafından yollanan giriş bölümüne BURADAN ulaşabilirsiniz!

Çevirisini Cihan Karamancı'nın, yayına hazırlığını ise Ozancan Demirışık'ın yaptığı, İthaki Yayınları'ndan çıkacak kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar dileriz.

100
Aylık Öykü Seçkisi / Seçkide Otuz Birinci Ay !!!
« : 16 Ocak 2012, 12:23:19 »

Selamlar sevgili okurlar,

Yeni yılın ilk ayında, seçkimizin otuz birinci sayısında tekrar birlikteyiz. Kayıp Rıhtım'da gerçekleşen şenlikler sebebiyle bu ay seçkimiz biraz geç yayınlansa da yine birbirinden sürükleyici ve eğlenceli öykülerin sizleri beklediğini haber vermekten mutluluk duyuyoruz!

Ocak 2012'ye özel seçmiş olduğumuz "Demir Yumruk" ismine forum kullanıcıları FRP oyunundan aşinadır. Lakin elbette yazarlarımız bu oyuna paralel öyküler yazma gibi bir zorunluk içinde değildiler. Bu nedenle yine birbirinden farklı maceralar çıktı ortaya. Tam on bir adet öykünün bulunduğu seçkimize kimler hangi öyküleriyle katılmış isterseniz hep beraber göz atalım:

     - Çivilere Ruh Üfleyenler adlı öyküsü ile Alper Kaya

     - Deve Karıncası Güreşleri adlı öyküsü ile Cevdet Denizaltı

     - Küçük Kırmızı Paket adlı öyküsü ile Defne Tuncer

     - Gen 2 adlı öyküsü ile Erman Yücel   

     - Dönüt adlı öyküsü ile Fatih Kaçar      

     - Yıkım Alayı adlı öyküsü ile M. İhsan Tatari

     - Kaf Dağı İhtilal Örgütü adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık

     - Yeşil Siyah adlı öyküsü ile Melahat Yılmaz

     - Yalancının Kehaneti: Demir Yumruk adlı öyküsü ile Mert Bitmez

     - Rayaltı adlı öyküsü ile Onur Selamet   

     - Puslu Gözler, Paslı Yanaklar adlı öyküsü ile Özgürcan Uzunyaşa

Sizler bu farklı maceraların peşinde koşmadan önce bir sonraki ayın seçki temasının "Lahit" olduğunu da duyurmuş olalım. Öykülerinizi her zamanki gibi kayiprihtim@gmail.com mail adresine yollayabilirsiniz.

Hepinize mutlu yıllar, iyi okumalar!

Sevgiler,
Hakan "magicalbronze" Tunç

101

Veee, şenliklerimizde bulunan son röportajımızı da yayınlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz! Ama bu öyle sıradan bir röportaj değil, çok tanıdığımız ve kitaplarını okumaktan keyif aldığımız iki yazarın beraber yapmış oldukları keyifli bir söyleşi, bir muhabbet adeta!

Geçtiğimiz yılın mart ayında, amazon.com için bir araya gelen Kralkatili Güncesi'nin kalemşörü Patrick Rothfuss ile Mistborn, Elantris ve Zaman Çarkı'nın kalan kitaplarının yazarı Brandon Sanderson arasında uzun mu uzun bir söyleşi gerçekleşti. Biz de üşenmedik ve şu aralar ülkemizde de takipçileri büyük oradan artmış bu iki yazarın keyifli röportajını sizler için çevirdik!

Aile hayatlarından kitap yazım tekniklerine, fikirlerin nasıl oluşup kağıda döküldüğünden hayran kitlelerinin kendilerine gösterdikleri ilgiye kadar her konudan söz eden bu ikilinin konuşmaları okurlarını da bir hayli memnun edecek.

İsterseniz gelin, daha fazla beklemeden Patrick Rothfuss ve Brandon Sanderson arasında gerçekleşen röportaj için BURAYA tıklayın! Şimdiden keyifli okumalar.

Şenlik yazılarımız incelemeler ile devam edecek, bizden ayrılmayın!

102
4. Yıl / “Ulaş Apak” Röportajı Yayında!
« : 07 Ocak 2012, 21:16:49 »

Şenliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor! Sırada çok sevdiğimiz ve yeni kitapları bir an önce dilimize çevrilsin istediğimiz bir serinin, Dresden Dosyaları’nın çevirmeni Ulaş Apak ile yapmış olduğumuz söyleşi bulunuyor!

Özellikle Dresden Dosyaları’nın başarılı çevirisi ile karşımıza çıkan Ulaş Apak’ın bu işe nasıl başladığı, seri hakkındaki görüşleri, Harry’nin içine bulaştığı amansız durumları ve elbette serinin yeni kitaplarının dilimize çevrilip çevrilmeyeceği hakkında hoş bir sohnet gerçekleştirdik.

Seri hayranlarının sabırsız bekleyişlerini buradan hissediyor ve sizleri fazla bekletmeden BURAYA alıyoruz! Hepinize iyi okumalar.

Yeni şenlik yazılarında görüşmek üzere, bizden ayrılmayın!

103
4. Yıl / “Onat Bahadır” Röportajı Yayında!
« : 06 Ocak 2012, 19:11:15 »

Ve nihayet Kayıp Rıhtım 4. Yıl Şenlikleri’ne çok sevdiğimiz yazarlardan Onat Bahadır ile yapmış olduğumuz röportajla başlamış bulunuyoruz! Yaklaşık bir hafta boyunca sürecek şenliklerimizde röportajdan incelemesine, rehberinden makalesine, radyo programlarından ödüllü yarışmasına kadar ne ararsanız bulacaksınız!

İşte şimdi kendisini daha çok Deliliği Beklerken kitabıyla tanıdığımız, aynı zamanda kitap eleştirisi yapan ve şu aralar bir kültür sanat programıyla uğraşan Onat Bahadır ile yapmış olduğumuz röportajı sunuyoruz sizlere! Favori kitapları, sektöre dair izlenimleri, yazıları ve daha fazlasıyla sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap verdi. Kendisine samimi cevapları için bir kez daha sonsuz teşekkürler.

İsterseniz sizi daha fazla bekletmeyelim ve şenliğin bu ilk ayağı olan röportajı okumanız için BURAYA alalım. Şimdiden hepinize iyi okumalar diliyoruz.

Kulağınız bizde olsun, diğer yazılar göz açıp kapayıncaya kadar burada olacak!

104
4. Yıl / 4. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 06 Ocak 2012, 17:56:33 »

Gelen yoğun isteklere ve mail kutumuza yağan "Hâlâ niye turnuvayı başlatmadınız!" feryatlarına sessiz kalamadık. Her yıl özenle gerçekleştirdiğimiz ve site var oldukça gerçekleştirmeye devam edeceğimiz "Geleneksel Satranç Turnuvası"nı bu yıl da başlatmış bulunuyoruz!

:: ÖDÜLLER ::

Birinciye;   bir adet Satranç takımı, 7 şişe rom ve bir ay boyunca Satranç Şahı rütbesi.
İkinciye;    5 şişe rom ve on beş gün boyunca Satranç Şahı rütbesi.
Üçüncüye;   3 şişe rom ve yedi gün boyunca Satranç Şahı rütbesi.



FİNALİST
daifunka_vc

İKİNCİ
Crawley

ÜÇÜNCÜ
Finarfin



:: FİNAL MAÇI::
Crawley VS daifunka_vc Kazanan: daifunka_vc

:: ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI::
Lordmuti VS Finarfin Kazanan: Finarfin

:: YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ ::
Spoiler: Göster
daifunka_vc VS Lordmuti Kazanan: daifunka_vc

Crawley VS Finarfin Kazanan: Crawley


:: İKİNCİ TUR EŞLEŞMELERİ ::
Spoiler: Göster
     Finarfin vs anduril Kazanan: Finarfin

     Lordmuti vs azizhayri Kazanan: Lordmuti

     KoyuBeyaz vs Crawley Kazanan: Crawley


:: İLK TUR EŞLEŞMELERİ ::
Spoiler: Göster
     Rhonin vs daifunka_vc -  Kazanan: daifunka_vc

     mit vs anduril  - Kazanan: anduril

     DarLy OpuS vs Lordmuti - Kazanan: Lordmuti

     Finarfin vs kahlan amnell  -  Kazanan: Finarfin

     Ensar Karakaya vs Crawley  -  Kazanan: Crawley

     Amras Ringeril vs azizhayri - Kazanan: azizhayri

     dekadans vs BuzSakal

105
4. Yıl / Yılın Enleri - 2011
« : 27 Aralık 2011, 23:23:45 »
YILIN ENLERİ
2011

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da sizlerden geçtiğimiz yılın enlerini rica edeceğiz. Aşağıda belirli kategoriler olmakla birlikte dilediğinizi listeden çıkarabilir, yine dilediğiniz farklı bir kategoriyi ekleyerek cevabını verebilirsiniz.


          Yılın Olayı (sitede):

          Yılın Olayı:

          Yılın Kitabı:

          Yılın Sinema Filmi:

          Yılın Tv Dizisi:

          Yılın Denemesi (düşler limanı):

          Yılın Öyküsü (kurgu iskelesi):

          Yılın Öyküsü (öykü seçkisi):

          Yılın Animesi:

          Yılın Üyesi: (bayan)

          Yılın Üyesi: (bay)

          Yılın En İyi İşi:(sitede)

          Yılın Kategorisi: (forumda)

          Yılın İncelemesi: (portalda)

          Yılın en iyi radyo programı (rıhtım radyo'da)

          Yılın en iyi yayınevi (türümüz dahilinde)

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 37