Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Elendil_XX

Sayfa: [1] 2
1
Duyurular / Kayıp Köşeler Bölümü
« : 18 Ekim 2015, 20:00:08 »

Ve geçtiğimiz ay sosyal medya üzerinden duyurusunu yaptığımız Kayıp Köşeler bölümümüz yayın hayatına başlıyor!

Peki nedir bu kayıp KÖŞELER? Neden böyle bir bölüme ihtiyaç duyduk? Haberleri yazıyorduk, incelemeleri de yana ekliyorduk. Eee? Daha ne peki? Derdimiz neydi?

Aslında derdimiz tam da burada başlıyor. Haber metinlerine asgari düzeyde görüşlerimizi ekliyor, yazdığımız inceleme ve tanıtımlara da konuya gelene kadar benzer başka şeylerden bahsettiğimiz oluyordu. Fakat Kayıp Köşeler, tam da anlatmak istediğimiz farklı bilgileri yazıya dökebileceğimiz bir alan olacak. Bazen yakınacağız, bazen dertleşeceğiz, bazen gıpta edecek ve yazacağız. Bazense çok farklı bir açıdan yürüyeceğiz, ama yine de yazacağız.

Bu platform aracılığıyla bizlere belki biraz daha yakından bakacaksınız. Zira daha samimi bir ortama kavuşmuş olacağız. Söyleyeceklerimiz var, sizleri de bekleriz.

Kayıp Köşeler sayfasına girdiğinizde farklı bir tasarım karşılayacak sizleri. Yine portal içinde olacaksınız fakat güneş batmış, lambalar sönmüş olacak. Yıldızların ışığında okuyacaksınız yazılarımızı. Tüm haberlerden ve detaylardan uzak şekilde hem de. İnanıyoruz ki bu değişiklik hoşunuza gidecek. Kayıp KÖŞELER’e ulaşmak için BURAYA tıklayın.

Yakın zamanda yeni yazarların da ekleneceği bu kısımda şimdilik üç isim karşılıyor sizleri.

İlk olarak Köşeler’e giriş yazısı olarak Hakan Tunç tarafından kaleme alınmış kısa bir yazı karşılıyor sizleri. Kayıp Bir Köşenin Belirsiz Başlangıcı başlıklı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Devamında Hazal Çamur’un metroda kitap okumak üzerine kaleme aldığı Raylar Üzerinde Okumak başlıklı yazısını görüyoruz. Buradan ulaşabilirsiniz.

Son yazımız ise M. İhsan Tatari’den geliyor. Sosyal medyanın öteki yüzünü Çığırından Çıkan Zamanlar başlığıyla sunuyor. Buradan ulaşabilirsiniz.

Son dediğimize bakmayın. Her an güncellenecek bir yer burası. Yeni yazarlarımız da kısa süre içinde yazılarıyla bu yeni platformumuza arz-ı endam edecekler.

Umuyoruz memnun kalırsınız. Şimdiden iyi okumalar!

2
Televizyon / Marvel’den Süper Kahraman Dizisi Atağı!
« : 09 Haziran 2015, 18:31:18 »


Daredevil dizisinin umulmadık başarısından sonra, Marvel yeni televizyon ortağı Netflix ile birlikte kurdukları evreni genişletme ve yeni diziler planlama hazırlığında.

...

Detaylar haberimizde

3


Ünlü korku ustası Stephen King’in en ünlü eserlerinden biri olan Mahşer’in televizyona uyarlanması planlanıyor.

Dünyaca ünlü korku gerilim ustası Stephen King’in eserleri ardı ardına sinema ve televizyona uyarlanmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere King’in The Green Mile ve The Shinning başta olmak üzere bir çok eseri sinemaya uyarlanmış ve oldukça ses getirmişti.

...

Haberin devamını okumak için sizi buraya alalım.

4


Pixar Animasyon Stüdyoları’nın büyük bir merakla beklenen son şaheseri “The Good Dinosaur”dan ilk görüntüler yayınlandı.

Animasyon devi Pixar ve Walt Disney Pictures ortak yapımı “The Good Dinosaur”, özellikle animasyon severler için bu yılın en merakla beklenen filmlerinden biri.

Bilindiği üzere geçen sene herhangi bir yapımla karşımıza çıkmayan Pixar bu yıl 2 tane filmle bizleri sevindirdi. Bunlardan biri 19 Haziran’da gösterime girecek olan Inside Out. Fakat yıl sonuna doğru gösterime girecek olan “The Good Dinosaur” herkes tarafından çok daha büyük bir merakla beklenen bir animasyon. Şimdiye kadar sadece bir iki görselinden başka pek fazla bilgi sahibi olmadığımız filmin ilk fragmanıysa nihayet yayınlandı.

“Milyonlarca yıl önce dünyaya çarpıp dinazorları yok eden göktaşı, sadece gezegeni sıyırıp geçseydi neler olurdu?” sorusunu soran film, Arlo ismindeki dinozorun bir çocukla yaptığı yolculuğu ve arkadaşlığı anlatıyor.

Peter Sohn’un yönetmenliğini üstlendiği yapımın seslendirme kadrosunda ise Bill Hader, Lucas Neff, Judy Greer ve Neil Patrick Harris gibi isimler yer alıyor. Şimdiye kadar bizleri hiçbir yapımı ile hayal kırıklığına uğratmayan Pixar, fragmandan da anlaşılacağı üzere yine beklentileri fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

The Good Dinosaur ülkemizde 15 Ocak 2016’da gösterime girecek.

Fragmanı izlemek için sizleri buraya alalım.

5



Bağlam Yayıncılık’ın deneme-inceleme türündeki “Edebiyatın İzinde” kitap dizisi, ikinci ayağında “Fantastik ve Bilimkurgu” alt başlığı ile karşımızda.

Daha çok psikanaliz ve sosyoloji türlerinde eserler yayınlayan bir yayınevi olarak bilinen Bağlam Yayıncılık, geçtiğimiz aylarda deneme-inceleme türünde yepyeni bir kitap dizisi yayınlamaya başladı. Seval Şahin, Banu Öztürk ve Didem Ardalı Büyükarman tarafından hazırlanan ve “Edebiyatın İzinde” üst başlığıyla yayınlanan bu dizi, Türk edebiyatının eleştiri alanında gerekli ilgiyi görmemiş türlerini mercek altına alıyor. Bu tam da ihtiyacımız olan ve eksikliğini hissettiğimiz şey!

İlk olarak “Polisiye Edebiyatı” konusuna değinen deneme-inceleme dizisi, bu kez hepimizin ilgisini en fazla çekeceği türle karşımızda: Fantastik ve Bilimkurgu. Bu türdeki yetkin sayılabilecek eleştirmenlerin makale ve incelemelerini okuma şansına erişebileceğimiz derlemede, günümüz fantastik ve bilimkurgu yazarlarıyla yapılan söyleşilere de yer verilmiş.

Bağlam Yayıncılık’a böyle bir inceleme dizisine imza attıkları için ve ilk adımda polisiye, şimdiyse fantastik ve bilimkurgu gibi göz ardı edilen edebiyat türlerine öncelik verdikleri için sonsuz teşekkürler! Özellikle fantastik ve bilimkurguda nitelikli incelemeler bulmak oldukça zor.

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

6

Daha çok genç-yetişkin türündeki eserleriyle tanınan Brandon Mull’un kaleme aldığı Ötedünya serisinin ilk kitabı “Kahramansız Topraklar”, Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Pegasus Yayınları genç-yetişkin türündeki yepyeni bir seriyi daha dilimize kazandırdı. Yazar Brandon Mull’u, bildiğiniz üzere ülkemizde daha önce yayınlanan Fablehaven serisi ile tanımıştık. Yazarın yine bu türdeki bir başka serisi Öte Dünya’yı da nihayet Pegasus Yayınları sayesinde Türkçe olarak okuma şansına erişiyoruz. Oldukça eğlenceli bir okuma vadettiği söylenen serinin ilk kitabı Kahramansız Topraklar raflardaki yerini aldı.

Kitabın tanıtım yazısı ise şu şekilde:

"Bu kelimeleri okuyarak, zorba efendimi tahtından indirmenin tek yolu olan anahtar sözcük’ü bir araya getirmeye gönüllü oldun. Atik davran. Artık sahip olduğun bilgi, tez zamanda idam edilmen için seni hedef gösteriyor. İlk hece ’a’.

Jason Walker hayatının önceden kestirilebilir olmasından sıkılmıştır. Ta ki hayvanat bahçesindeki hipopotam havuzundan, tuhaf ve tehlikelerle dolu bir dünyaya geçene kadar… Lyrian, Jason’ın o güne dek gördüğü hiçbir yere benzememektedir. Halk, kötü kalpli bir büyücü olan İmparator Maldor’un korkusuyla yaşamaktadır. Bir zamanlar ona karşı gelmiş kahramanlar artık ya yenilmiş ya da satın alınmış, geriye sadece kuşku ve korkunun hüküm sürdüğü topraklar kalmıştır.

Eve dönüş yolunu arayan Jason kendisi gibi, dünyadan gizemli bir şekilde Lyrian’a çekilmiş Rachel’la karşılaşır. İkili, Maldor’u yok edebilecek sihirli bir sözcüğü aramaya koyulur çünkü evlerine dönme şansları, kahramansız bu dünyayı kurtarmalarına bağlıdır…"


Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

7


20th Century Fox, viktoryen dönem Justice League‘i olarak bilinen The League of Extraodinary Gentlemen‘i (Muhteşem Kahramanlar) tekrar beyaz perdeye konuk etmeye hazırlanıyor.

Haberin devamı için sizi buraya alalım.

...

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

8

Büyük bilimkurgu ustası Arthur C. Clarke’ın Childhood’s End (Son Nesil) adlı eseri televizyona uyarlandı. İlk olarak önümüzdeki aralık ayında yayınlanacak olan yapım bilimkurgu dizileriyle ün salmış Syfy kanalında gösterilecek.

Battlestar Galactica, Stargate Universe ve Merlin gibi başarılı fantastik ve bilimkurgu dizileriyle ün salmış Syfy kanalı yepyeni bir bilimkurgu dizisine daha imza atmaya hazırlanıyor. Bu kez tüm zamanların en büyük bilimkurgu yazarlarından sayılan Arthur C. Clarke’ın ilk olarak 1953 yılında yayınlanan Childhood’s End (Son Nesil) adlı eserini televizyona uyarlıyor. Yazılan en iyi bilimkurgu kitapları arasında gösterilen eser, 2004 Retro Hugo Ödülü’nün de sahibi. Aynı zamanda daha önce sitemizdeki yayınlanan En iyi 100 Fantastik ve Bilim Kurgu Kitabı listesinde de yer alıyor...

...

Haberin devamını okumak ve fragmanı izlemek için sizleri buraya alalım.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

9
Sinema / Warcraft Filminden İlk Görüntüler Geldi
« : 22 Mayıs 2015, 17:34:17 »


Blizzard’ın tüm dünyada milyonlarca hayranı olan oyun ve kitap serisi Warcraft’ın sinema uyarlamasından ilk görseller geldi.

World of Warcraft oyununun sinemaya uyarlanacağını uzun süredir biliyorduk. Fakat düzenli aralıklarla projenin ertelendiği ve rafa kaldırıldığı haberleri geliyordu; filmde oynayacak oyuncuların açıklanması dışında da çok fazla bir bilgi paylaşılmıyordu. Ancak geçtiğimiz aylarda filmin vizyona giriş tarihi nihayet belirlendi ve böylece geri sayım da başlamış oldu...

Haberin devamını okumak ve Orgrim Doomhammer'a yakından bakmak için sizi buraya alalım.

10
Televizyon / Tom Hardy “Punisher”ı Oynamak İstiyor
« : 07 Mayıs 2015, 13:14:16 »


Tom Hardy “Punisher”ı Oynamak İstiyor

Son yılların en başarılı aktörlerinden Tom Hardy geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda daha fazla çizgi roman karakterini oynamak istediğini belirtti. The Dark Knight Rises’daki muhteşem Bane rolüyle hafızalara kazınan aktörün şimdilerdeyse en çok canlandırmak istediği karakter Punisher.

Haberin devamını okumak ve hayranların müthiş Tom Hardy - Punisher çalışmasına göz atmak için sizleri buraya alalım.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

11


Ubisoft’un dünyaca ünlü oyun serisi Assassin’s Creed beyazperdeye uyarlanmaya hazırlanıyor. Filmin senarist kısmında da yer alan başrol oyuncusu Michael Fassbender uzun süredir beklenen ve artık yılan hikayesine dönen filmin çekimlerinin bu sonbaharda başlayacağını duyurdu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

12


Daredevil Dizisini Görme Engelli Hayranları da Takip Edebilecek

Online dizi devi Netflix, yeni dizisi Daredevil ile herkesi kendine adeta aşık etti. Daredevil’dan sonra diğer süper kahraman dizileri sönük kaldı yanında. Bunu biz değil, diziyi takip edenler söylüyor. Ancak şimdi bununla da bitmiyor. Çünkü Daredevil’ın görme engelli hayranları için Netflix, diziyi “sesli” olarak takipçilerine ulaştıracak. Üstelik aksiyon sahneleri de buna dahil!

Netflix, geride bıraktığımız haftaya damgasını vuran ve uzun zamandır hayranları tarafından merakla beklenen Daredevil dizisi için sesli betimleme özelliğini başlattı. Artık görme engelli hayranlar da bu özellik sayesinde dizideki bütün görsel unsurları detaylı bir şekilde duyup öğrenecekler. Bu özelliğin ilk olarak Daredevil dizisi için seçilmesinin sebebiyse, bildiğiniz üzere, başkarakterin görme engelli bir süper kahraman olması.

Haberin devamını okumak için sizi buraya alalım.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya , Hazal "Fırtınakıran" Çamur

13


Post-it Kağıtlarıyla Oluşturulan Süper Kahramanlar

Ofis duvarlarınızı rengarenk post-it kağıtlarından oluşan süper kahramanların kapladığını hayal edin. Eğlenceli olmaz mıydı? Ben Brucker isimli bir ofis çalışanı bunu başardı ve ortaya harika bir görüntü çıktı!

San Fransisco’daki bir kreatif ajansta çalışan Ben Brucker, ofisinin duvarlarının sıradanlığından fazlasıyla sıkılmış olsa gerek. Çünkü yaratıcılığını kullanarak duvarların nasıl daha renkli ve eğlenceli olabileceği üzerine kafa patlatmış ve birdenbire aklına çılgınca bir fikir gelmiş...

Haberin devamını okumak için ve Ben Brucker ve arkadaşlarının resimleri nasıl oluşturduklarının video'sunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

14
Diğer Fantastik Eserler / Babam Süt Peşinde - Neil Gaiman
« : 29 Mart 2015, 14:14:11 »

Neil Gaiman’dan “Babam Süt Peşinde” Yakında Çıkıyor!

Ünlü İngiliz yazar Neil Gaiman’ın daha çok genç okurlara hitap eden son romanı Babam Süt Peşinde, yakında raflardaki yerini alacak. Yurt dışında yayınlandığından beri yazarın hayranları tarafından Türkçeye çevrilmesi beklenen kitabın tanıtımına Tudem Yayınları’nın Bahar Kataloğu‘nda rastladık.

Haberin devamı ve kitabın tanıtım yazısı için sizi buraya alalım.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

15
Televizyon / The Disciples: Uzayda Geçen Bir True Detective
« : 26 Mart 2015, 13:07:59 »


The Disciples: Uzayda Geçen Bir True Detective


Ünlü korku ustası yönetmen Wes Craven, bilimkurgu-korku türündeki çizgi roman serisi The Disciples’ı televizyona uyarlıyor. Peki biz uzayda geçen bir True Detective benzeri hikayeye hazır mıyız?

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Haber: Gürkan "Elendil_XX" Akkaya

Sayfa: [1] 2