Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Elendil_XX

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 33
16
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 18 Mayıs 2017, 00:32:36 »
Elendil zevklerini ve tercihlerini beğenen biri olarak bu Alien Covenant'a olan eleştirin beni şaşırttı.

https://www.youtube.com/watch?v=Zb4184xqqqw&feature=youtu.be

İzlemek faydalı olacaktır. Paylaştığım videodaki görüntüleri neden çıkarmışlar fikri olan var mı ?

Paylaştığın videodaki bazı sahneler filmde vardı. Diğerleri, zaten film için özel olarak "prologue" şeklinde internette yayınlandı sadece.

Bu arada bu filmi beğenmeyenleri, yerden yere vuranları anlayabiliyorum. Filmde tonla tutarsızlık, tonla saçma sapan gereksiz sahne var. Önceki filmlere nazaran konsept olarak çok benzer aynı zamanda. Ama işte bunların yanında müthiş akıcı da bir film var karşımızda (en azından benim için). "Prometheus" hikayesini gayet merak uyandırıcı ve mantıklı bir biçimde devam ettirmesi beni baştan tavlıyor zaten. Bunun yanında David'in geldiği nokta, izleyiciyi düşündürdüğü/sorgulattığı şeyler benim daha çok ilgimi çekiyor ve filmi gözümde muhteşem kılmaya yetiyor. Birde tatlı niyetine filmin başındaki inanılmaz uzay sahneleri ve Xenomorph sekanslarını da eklersek deymeyin keyfime... ;D

Kısaca tercih ve zevk meselesi, ben filmden her anlamda müthiş keyif aldım ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum. :hömm:

17
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 16 Mayıs 2017, 23:40:10 »
King Arthur: Legend of Sword

Dev hayal kırıklığı oldu.

Fragmanı izlemek yeterliymiş bu film için. Resmen genişletilmiş hali gibi bir şey olmuş. Keşke aklımda fragmandaki haliyle kalsaydı.

80-90'lı yılların ucuz fantastik filmleri gibiydi. Ne karakterlerin bir derinliği-motivasyonu var, ne senaryo adam gibi, ne oyuncular iyi, derinlik sıfır yani...Görsel efekte boğulmuş, tarihi video klip denemesi gibi bir şey olmuş. Hele o finaldeki dövüş sekansı...aman yarabbi evlere şenlik.

Charlie Hunnam ise karizmatik bir oyuncu olmasına rağmen bir "Kral"ın vermesi gereken o duyguyu-motivasyonu geçiremiyor, çok düz oynamış.

Tek hoşuma giden Guy Ritchie'nin sihirli ellerinin değdiği belli olan hızlı, izlemesi zevkli sahneler. Müzikleri zaten dinlemiştim, harikaydı. Onlar da filmi kurtarmaya yetmiyor malesef. 5/10

18
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 15 Mayıs 2017, 18:25:53 »
Karanlık sular kapağındaki özeni Asimov baba içinde gösterirsiniz diye umuyorum.
:clap

Aynen öyle.

19
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 15 Mayıs 2017, 13:32:12 »
İzlerken "Biz sanki bu filmi daha önce izledik" hissiyatı dışında gayet eli yüzü düzgün bir filmdi, ben oldukça beğendim.

Filmin başı, ortası ve sonundaki David sahneleri apayrı değerlendirilmesi gereken ve filmi bir tık üst seviyeye taşıyan efsane sahneler.

Spoiler: Göster
Hele "Tanrıların Valhalla'ya Girişi" sahnes, of ki off...


Ayrıca korku ve gerilim dışında bilimkurgu ve uzay atmosferi sevenler içinde tam bir görsel şölendi film. Ridley Scott bu işi biliyor. Bu konuda tek enteresan olan şey bir önceki film olan Prometheus'da uzay gemisinden tutun envai çeşit teknolojik alet edevatdan sonra bu filmde birden her şeyin analoğa dönmesi. O olmamış, belkide bu filmdeki aracın modeli düşüktü ajdfgjdjfd, her neyse.

Gayet iyi film, ıskalamayın.  :hömm:

20
Şahane haber.

Daha birkaç hafta önce İthaki'ye sormuştum tekrardan basacakmısınız diye, meğer başka bir yayınevine geçmiş. Artemis yayınevi ve kapak olayı biraz hayal kırıklığı oldu tabi ama nicedir yollarını gözlediğimiz kitap nihayet çıkıyor! DANS! :clap

21
Oyunları oynamamış biri olarak kitabı okudum:

Ne çok muhteşem, ne vasat bir fantastik eser. Eğlenceli, okuması keyifli, başkarakteri karizmatik bir kitap o kadar. İlk kitap için konuşacak olursak yaratılan dünya oldukça sığ, gerçekleşen olaylar sizi fazla etkilemiyor ya da heyecanlandırmıyor. Sadece bazı klasik masallara yapılan göndermeler ve çarpıtmalar çok iyi ve oldukça şaşırtıcı.

Onun dışında dediğim gibi okuması keyifli düz bir fantastik eserden öteye gidemedi şimdilik benim için. Belki devam kitaplarında çok daha farklı bir havaya bürünüp daha etkileyici hale gelebilir, okuyup göreceğiz bakalım.

22
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 28 Mart 2017, 18:08:23 »
asfzdkjxfghaljsdh akşam akşam güldürdün Hazal   :D

Biraz önce mesajlarınızı görünce bende aynı şeyi düşündüm.  ;D ;D ;D

23
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 25 Mart 2017, 13:48:34 »
3. kitap "TOZ" da çok yakında geliyor. Monokl kapağın bir kısmını paylaşmış resmi twitter hesabında:

https://twitter.com/MonoklEdebiyat/status/845333245784928256

24
Helal olsun Epsilon'a şu seriye hak ettiği değeri verdiği için, güzel haber.

Öte yandan Gürkan'ın sevdiği serilerin yeni kitapları çıkmaya devam ediyordu...ama o hiçbirini okumaya fırsat bulamıyordu...ağlıyordu...

25
"Iain M. Banks - The Culture" serisi çevrilecekti, bu konuda bir gelişme var mı?

Jim Butcher'ın steampunk türündeki yeni serisinin ilk kitabı "The Aeronaut's Windlass"ı ithaki kalitesiyle okuma şansımız var mı?

Baskısı bulunmayan bazı kitaplarınızın yeni baskısı olacak mı yakın zamanda? Örnek: "Ben Efsane!"


26
20. kitabın hangisi olacağı belli:

Robert Heinlein - Ay Zalim Bir Sevgilidir

27
İthaki editörü Alican Saygı Ortanca'nın yeni yayınlanan söyleşisinden alıntı:


Bazı fantastik ya da bilimkurgu serileriniz pek çok ciltten oluşuyor. İthaki okurlarından, hepsini kucaklayıp, alıp gideni gördüm. Bu çok büyük bir risk mesela: Serinin tamamını yayımlamak. Bunu nasıl göze alıyorsunuz?

Onu göze almak zorundayız. Çok önemli bir seri ama on beş kitap mesela; biz yayımlamazsak yayımlanmayacak. O misyonu göz önünde bulundurmak lazım bir yandan. Örnek vereyim: Bir şehir fantazyası olan Dresden Dosyaları’nın beş kitabını yayımladık. Zamanında çok büyük paralar verilmiş haklarını almak için. Ve tutmadı Türkiye’de, olmadı. Bizim sözleşmelerimiz bitecek bu sene sonunda. Yurtdışı devam edip etmeyeceğimizi sordu. Beş yıldır tekrar baskısını yapan bir cilt bile olmamış. Devam edelim diyoruz, yurtdışında on dördüncü kitabı çıkmış mesela. Okuyan az da olsa, “Bunu yayımlayalım,” diyorsunuz, “okuyan insanlar var ve şansımızı deneyeceğiz,” diyorsunuz. Yurtdışıyla yeniden anlaşıp, fiyat düşürülmesini rica edip -ki genelde yardımcı oluyorlar- devam ediyorsunuz. Kemik kitle, sadık okur demek bir anlamda. Ne olursa olsun, o okur şunun farkında oluyor: Ben bunu alıyorum ve bana başka güzel kitaplar gelebilir, serinin devamı gelecektir. O anlamda ihanet etmiyorlar yayıncıya. Sizin de onlara sadık kalmanız gerekiyor. Sorun şu: On tane devam eden serimiz varsa hangi birini çıkaracağız? İki kitap arasına bazen bir sene girebiliyor, bunda da yapabilecek bir şey olmuyor. Ama devamlılık önemli ve buna özen gösteriyoruz. Bu türün okuru biraz tutkulu. Bir gecede oturup Yüzüklerin Efendisi üçlemesini seyretmek gibi, öyle bakıyorlar. Bir kitap bittiğinde hemen diğer kitaba başlamak istiyorlar. Çok anlaşılır ama yayıncı için o kadar kolay bir şey değil. O kadar sürdürülebilir bir şey değil… O açıdan en az üç ay ya da dört ay koymaya çalışıyoruz iki kitap arasında. Altı ay bu tür için çok uzun bir süre...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu şimdi "devam edeceğiz" mi demek oluyor, ben tam anlamadım? ;D

28
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 07 Mart 2017, 13:48:29 »
Legion

izleyin, izlettirin.

Ben bu denli mind f**k yaşadığım bir yapım daha görmedim. Süper kahraman dizisi böyle yapılır, böyle anlatılır demiş adamlar resmen.

Arrow ve Flash gibi çöpleri bırakın da şu diziye bir göz atın. Pişman olmayacaksınız.

29
Televizyon / Ynt: Fargo
« : 07 Mart 2017, 13:43:23 »
Son yayınlanan teaser'ı ilk izlediğimde Ewan Mcgregor'u tanıyamamıştım. Daha sonra bir yerde o olduğunu okuyunca dönüp tekrar izledim :blink. O nasıl bir değişim yahu? Oyunculuk akacak bu sezon oyunculuk...

19 Nisan gel artık...

30
Yazarlar / Ynt: George R. R. Martin
« : 07 Mart 2017, 13:13:24 »
Düzenbazlar derlemesine baktım, Patrick Rothfuss'un "The Lightning Tree" hikayesini göremedim. İki cildin ikisinin de içindekiler bölümüne dikkatle baktım yoktu.

 :ne
Sırf bu öykü için bir manyaklık yapıp alacaktım. Kitabı satın alan arkadaşlardan bu konuda acil cevap bekliyoruz.. :hömm:

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 33