Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Elendil_XX

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33
46
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 14 Ağustos 2016, 14:03:20 »
İlk yarısından sonra çıkmak zorunda kaldığım için tamamını izleyemedim ama ilk yarısı gerçekten çok keyifliydi. Arkadaşımla beraber heyecanımızı bir an yitirmeden izledik. Margot Robbie ablaya bir kez daha aşık oldum. İkinci yarısını seyretmeyince bir yarım kalmışlık oldu, yakın zamanda yine gitmeyi düşünüyorum. İçim hiç rahat değil.

Valla çok şanslısın bence, keşke benimde bir işim çıksaydı da 2. yarıyı görmeseydim. Sen sen ol, görmek için tekrar gitme filme. Bak ne güzel "gayet eğlenceli, iyi bir film" olarak kalmış aklında. Bırak öyle kalsın.  :D

Ve inan "yarım kalmışlık" falan yok ortada, saçma sapan bir final var sadece. Ha Joker'in bir iki sürpriz sahnesi var, onları daha sonra izlersin.  :P

47
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 13 Ağustos 2016, 18:53:23 »
İlk yarısı müthiş eğlenceli ve harika olan, ikinci yarısında ise bambaşka ve saçmalıklarla dolu 3. sınıf bir yapıma dönüşen bir film oldu benim için Suicide Squad. Finaldeki aksiyonu hafızamdan silmek istiyorum, o derece. Sadece ilk yarısıyla hatırlamak ve değerlendirmek istiyorum filmi resmen. Ama bir bütün olarak düşünecek olursak vasat bir film tabi.

Kendi adıma bayıldığım bir ton şey var filmde. Bir kere çizgi roman atmosferine en çok yaklaşan bir süper kahraman filmi kesinlikle. Karanlık ve renkli tonuna bayıldım. Öte yandan Harley Quinn rolüyle Margot Robbie harikalar yaratmış resmen, muhteşemdi.

Joker'i değerlendirebilecek kadar bile göremediğimiz için br yorum yapmak istemiyorum. Ama bence Leto elinden geleni yapmış. Aşık ve çılgın Joker rolünü iyi kotarmış.

Fazla uzatmayayım, genel olarak filmi sevdim. Finalini saymazsam beni tatmin etti ve keyif aldım. Filmi yerden yere vuran eleştirmenleri de...neyse.

Ha bir de müziklerin harika olduğunu söylemiş miydim? Kesinlikle gidin ve izleyin.

48
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 09 Temmuz 2016, 14:29:26 »
Yukardaki teoriyi hazırlayan arkadaştan yeni bir video geldi:

DAENERYS'İ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE | Game of Thrones Teorileri - 2

Valla bu da şahane bir teori, her ne kadar dinlerken beynim yansa da sonunda tüylerim tiken tiken oldu.  ;D
Daenerys'in işi çok zor zaten ya  :P

49
Ve Gürkan fabrika ayarlarına döner :) Şaka bir yana, yazarın kafasındaki fikirlerin seninkiyle uyuşmaması bir seriyi bıtakmak için ilginç geldi ilk başta. Bu işte bir yanlışlık var dedim. Sonra aklıma Drizzt ile Salvatore geldi ve sustum :P

Yine de seriden ne bekliyordun, beklentin neydi çok merak ettim doğrusu
Ha ha, valla abi inan sevmeyi çok istedim ama olmadı.  :D

Valla ne beklediğimi tam olarak bilmiyorum ama onlarca sayfa Locke'un Sabetha'ya yalvarmasını veya hiç bir şekilde ana hikayeye katkısı olmayan tiyatro oyunu kesitlerini okumayı beklemediğim kesin. Bunlar beni çok baydı. Kitabın yarısına geldiğimde ise ortada henüz  hiç bir şeyin olmayışını dehşetle farkettiğimi hatırlıyorum. Daha sonra gerçekleşen olaylarsa beni ne şaşırttı, ne de heyecanlandırdı açıkçası.

Bilmiyorum, ilk kitapta yazarın yaratıcılığına, Locke ve çetesinin oyunlar içindeki oyunlarına hayran kalmıştım. Son 2 kitaptır bunu göremiyorum. Ha eğlendiğim, güldüğüm anlar olmadı mı? Tabi ki oldu. Hoşuma giden birçok unsur da var kitapta.

Ama dediğim gibi beklenti yüksek olunca tatmin edemedi açıkçası. Devam kitaplarını merak ettirmek için son bölümlerde ortaya atılan şeyler de beni çekmedi. Neyse, yine de okurken keyif aldığım bir kitap oldu.

Ha bu arada ana karakterlerimizden Jean bu kitapta ne yaptı? Kendisini ve de marifetlerini çok az gördük sanki? Cık cık cık...

50
Kitabı bitirdim. Ve üzgünüm.
Sanırım Centilmen Piç'ler ile maceramız buraya kadar, devam kitaplarını okuyacağımı düşünmüyorum.

Kitap kötü değil, sadece Locke ile Jean'in macerası son iki kitapta hiç bir şekilde beklediğim doğrultuda gitmedi, ilerlemedi. Kişisel olarak beni tatmin edemiyor gerçekleşen olaylar. Artık ilk kitaptan sonra nasıl bir beklentiye girdiysem, hikaye ilerledikçe hayal kırıklığı da katlanıyor. Ayrıca bu kitapta yazar o kadar çok fazla ayrıntıya ve gereksiz "duygusallığa" girmiş ki, çoğu zaman gözlerimi devirerek sayfaları çevirdim açıkçası. Locke'un sevdiği kız olan Sabetha ile diyalogları ise gülünç ötesi. Kendimi basit bir türk filmi izliyormuşum gibi hissettim çoğu zaman.

Locke'un geçmişine dair ortaya atılan bir takım "şeyler"i ise zorlama buldum. Yaratıcılıktan uzaktı bence. Neyse, 2. kitaptan sonra çok büyük umutlar beslemiştim bu kitaba ama tam bir hüsran oldu benim için. Anlaşılan sevgili Scott Lynch'in kafasında "beni çekmeyecek" fikirler dolaşmış ve dolaşacak. Kendisine ve Locke'a hayatlarında başarılar.

51
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 03 Temmuz 2016, 19:44:18 »
Bahsi geçen videoyu ben de dün gece izlemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Oldukça da sağlam bir teori bence, Sam'in macerasının da o yöne doğru gittiğini görüyoruz zaten. Gerçekleşirse de hoş olur, güzel olur.

Bu arkadaşı takip etmeli, anlaşılan daha bize anlatacak çok teorisi var :)

O değil de sezon finalini izleyeli kaç gün oldu, hala şu efsane müziği dinliyorum. Manyak mıyım neyim? :D

52
Arkadaşlar bu seriye yönelik çok büyük ilgi var sanırım. Ben de dayanamayıp sorma gereği hissettim. Kesinlikle okumalı mıyım?

Sevenleri kadar sevmeyenleride var serinin, o yüzden sana "kesinlikle" oku diyemem şahsen. Zevk meselesi. Fakat Sanderson ve Rothfuss tarzı epik fanteziden hoşlanıyorsan seveceğini düşünüyorum. ;)

Ama yinede Locke sevilmez mi yahu?  ;D


Bu arada 3. kitap haberi şahane oldu. 2.si biraz hayal kırıklığı yaratmıştı, umarım bununla ilk kitaptaki havaya döneriz.  :hömm:

53
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 16 Mayıs 2016, 13:53:29 »
Penny Dreadful

Her sezon buraya gelip bir kere övmeden geçemeyeceği sanırım bu diziyi. Her dakikası birer sanat eseri olan bu yapıma daha fazla kayıtsız kalmayınız.

Hele bu sezon yeni katılan bir "karakter" var kii...of ki ne of!

54
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Mayıs 2016, 13:47:05 »
Uzun süredir böyle şahane ilerleyen bir sezon izlememiştik. Şimdilik orgazmik bir şekilde gidiyor dizi, aman diyim bozmasın.

Son bölümün en güzel sahnesi ise bana göre şuydu:
Spoiler: Göster
Tormund - Brienne bakışı  ;D

55
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 14 Nisan 2016, 09:49:07 »
Valla Anathem konusunda teşekkürü borç bilirim arkadaşlar. Ne zamandır okumak istediğim kitabı hemen hemen bedavaya almış bulunmaktayım biraz önce. Müteşekkirim. :)

56
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 29 Mart 2016, 09:42:28 »
Sanırım çoğu kişi bu konuda hemfikir: senaryo çok kötü, görsellik ve oyunculuklar iyi.

Fakat filmin bu denli aşırı karanlık olmasının sebebi niye onu anlamadım, gerçek anlamda karanlıktan bahsediyorum. Gerçi izlediğim salondan da kaynaklı olabilir bilmiyorum ama filmdeki gündüz sahnelerinin bile zifiri karanlık olması seyir zevkimi aşırı baltaladı benim. Hiç bir şey seçemedim çoğu sahnede. Film hakkında son sözü söylemeden bir kez de bluray'de izlemek istiyorum şöyle adam akıllı. Ama bu senaryodaki vasatlığı kurtarmaz tabi. Yahu bu nedir ya, böyle bir saçmalık affedilemez sevgili Zack:
Spoiler: Göster

Senin annenin adı Martha, benimki de Martha. Hadi gel kardeş olup kötü adamları haklayalım!


Wonder Woman ve Justice League'e bağlama sahneleri ise filmin en muhteşem anlarıydı.
Öte yandan şu benim için kesin artık. Ben Affleck:

BEST. BATMAN. EVER

57
Sinema / Ynt: Deadpool (2016)
« : 21 Şubat 2016, 01:16:07 »
Bende filmi 2. haftasında, tamamen dolu bir salonda ve 2. defa izledim. :D
Uzun zamandan beri ilk kez bir filmi 2. kez izlerken hiç görmemiş gibi aynı heyecanla seyretmemiştim. Cidden "olmuş" bu film.

Tek bir şey diyeceğim: WHAM!
Bak yine çalmaya başladı...I'm never gonna dance again...Guilty feet have got no rhythm...

58
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 17 Şubat 2016, 00:03:35 »
Bahri Doğukan Şahin, Robert Sheckley’nin "Mevki Uygarlığı" adlı eserini inceledi: Oligarşik Hiyerarşi: Mevki Uygarlığı

59
Sinema / Ynt: Deadpool (2016)
« : 15 Şubat 2016, 09:59:08 »
Bu yaş sınırı olayının bizim ülkemizde geçerli olmadığının farkındayız sanırım? Filmi izlediğim salondakilerin %90'ı 15 yaş altıydı çünkü. Kimse bakmıyor yani insanların yaşına :P

60
Sinema / Ynt: Deadpool (2016)
« : 15 Şubat 2016, 09:42:00 »
Valla okuduğum ve okuyacağım her olumsuz eleştiriye saygı duyuyorum. Herkesin filmden beklentileri çok farklıdır sonuçta. İnsanların sevebileceği ve nefret edebileceği çok şey var filmde.

Ama kendi adıma bir "Deadpool" filminden ne beklediysem fazlasıyla aldım. Filmin o muhteşem giriş jeneriğinden tutun, kapanışına ve hatta after credits sahnesine kadar benim için kusursuz bir film oldu. Bir iki defa daha sinemada izlemeyi düşünüyorum bazı şeyleri tam oturtmak için. Çünkü filmin oldukça hızlı akan temposuna kaptırarak bazı şeyleri kaçırabiliyorsunuz.

Sonuç olarak benim için EFSANE bir film oldu. Böyle bir filmi yapmaya cesaret edenleri canı gönülden kutluyor ve alınlarından öpüyorum. :D

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33