Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - beerold

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 12
31
Oldukça ilgi çekici bir seri. Hak ettiği ilgiden mahrum kaldığını düşünmüşümdür hep. Umarım işler en yakın zamanda yoluna koyulur ve kitaplarınız okuyucu ile buluşmaya devam eder Hakan Bey. 

32
Ben bu soruya sebepleriyle birlikte dört isim vereceğim. Reçete gibi düşünebiliriz bunu. Buyurun başlayalım;

1- Sevgili Mit. Eğer güzel bir öykünün peşindeyseniz önerilir. Çevirileri, mizah yüklü öyküleri, kitapları ve hep mütevazi hali ile tam ihtiyacınız olan isim olacaktır.

2-Sevgili Fırtınakıran. Bilgilendirici radyo programlarına, okumayı planladığınız kitaplar hakkında harika incelemelere, birbirinden ilginç kitap tavsiyelerine ihtiyacınız varsa önerilir.

3-Sevgili Malkavian. Kurgu iskelesine demir atın ve onun imzasını taşıyan öyküleri arayın. Pişman olmazsınız.

Onur Ödülü: It goes to Magicalbronze. Kendisi Legolas kılığında gezinen, oldukça nüfuslu birine benziyor. Bu yapının kurucusu olduğu için bu ödüle layık gördüm kendisini. Affına sığınıyorum. (Umarım yarın başımıza bir iş gelmez. :) )

33
Kurgu İskelesi / Ynt: Mete Han // Bölüm VI
« : 23 Şubat 2013, 19:05:28 »
Merhabalar Buğra,
Uzun bir aradan sonra "Mete Han" isimli kurguya geri döndüm ve kalan kısımları okuma fırsatı yakaladım. Daha önce de Mete Han karakterini çok beğendiğimi ve onunla ilgili bir kurguyu okumaktan mutlu olacağımı belirtmiştim. Bütün bölümleri okuyunca yanılmadığımı görmek beni ayrıca sevindirdi.

Genel olarak bakınca yazı oldukça başarılı bir kurguya sahip diyebilirim. Özellikle ikinci ve üçüncü bölümler hem tasvirleri hem de konuları dolayısıyla daha ilgi çekiciydi. Üçüncü bölümün bitişi ise ayrıca başarılıydı. Bütün hikaye boyunca sadece birkaç cümlede aksaklık çaldı gözüme. Bunlar da genel metnin içinde eriyip gidecek kadar az sayıdaydı. Lafın kısası kalemine sağlık. Beğenerek okudum, okumaya da devam edeceğim. (Artık ben de başlayabilirim yaz şunun devamını diyerek sıkıştırmaya. :P

34
Düşler Limanı / Ynt: Araba Parasının Müellifi
« : 23 Şubat 2013, 18:21:42 »
Araba helal imiş demek ki. :) Şakası bir tarafa güzel bir yazı olmuş. Ülkemizde veya Avrupa'da bir şekilde yazarlık hayali kuranların yaşadığı ortak bir sorundan bahsetmişsin. Okurken hiç takılmadım diyebilirim. Sevgili mit'in dediği gibi ben de Fırat'a çarpan araba kısmında benzer bir şey bekledim, ama köşeyi tutturamayıp golü yedim. :P Elinize sağlık.

35
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 18 Şubat 2013, 16:03:50 »
Dexter dizisinin son sezonunu bitirdim. Severek izlediğim ve yıllardır takip ettiğim bir dizinin daha sona yaklaştığını bilmek, yaşlanmaya başladığımdan mı yoksa bu kalitede başka bir yapım daha bulabilir miyim korkusundan mı bilmem üzücü oldu. (Başladığında yirmili yaşların başındaydım ya :( )
Oyunculuklar, karakterler ve hikaye harika. Kitaplarını da okumayı planlıyorum en yakın zamanda. Tavsiye edilir. 

36
Öyküyü okuyacak olanlar öykünün sonunda yer alan "Öykü üzerine birkaç açıklayıcı not" kısmını okumadan geçmesinler. Öykünün derinliğini anlamak yönünden çok faydalı olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürler. Yine harika bir iş çıkmış ortaya. Herkese iyi okumalar. :)

37
5. Yıl / Ynt: Göktuğ Canbaba Röportajı Yayında!
« : 16 Şubat 2013, 21:21:00 »
Şu sıkıcı hafta sonunda okuyacak güzel yazılarla karşılaşmak iyi oldu. Yazarın Tılsım-ı Kudret isimli kitabı elimde var, ama okumak bir türlü nasip olmamıştı. Yerinde sorulmuş sorulara verilmiş, samimi ve içten cevaplar ile okunası bir röportaj olmuş. Kitabı da yakında okurum artık. :) Elinize sağlık.

38
5. Yıl / Ynt: 2012′nin En İyi Oyunları Dosyası Yayında!
« : 16 Şubat 2013, 18:56:18 »
Çok teşekkürler. Madem öyle, fikrini sorayım. Assassin’s Creed 3 bu listede olmayı hakkediyor mu? Hakkında o kadar çok şey duydum ki kararsızlığa düştüm sonunda. İkinci oyunun yanına yaklaşamadığını söyleyenler de var, seriye eklenen harika bir halka olduğunu iddia edenler de.
Ben Play Station 3 konsolunda oynadım, gerek grafikleri gerekse kurgusu hoşuma gitti. İkiye göre çok ileri seviyede değil ama başarılı bir oyun bence. (Bir dostum bilgisayarda oynadığını ama pek hoş bir sonuçla karşılaşmadığını belirtmişti, bunu da ekleyeyim.) Ezio Auditore Da Firenze karakterinin ardından yeni karakter pek tutulmamış da olabilir. En azından birkaç oyun sitesinde buna benzer ifadeler görmüştüm. :) Kişisel fikrim kesinlikle hoş vakit geçirtecek ve bu listede yer almayı hak edecek bir oyun olduğudur.

39
5. Yıl / Ynt: 2012′nin En İyi Oyunları Dosyası Yayında!
« : 16 Şubat 2013, 17:32:57 »
Çok hoş bir çalışma olmuş. İçlerinden sadece Assassin’s Creed 3'ü oynama fırsatım olmuştu. Diğerlerini de listeye ekledim. (Dishonored isimli oyunu kesin alacağım. :))

40
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik silahlar
« : 14 Şubat 2013, 21:54:25 »
Fırtınayaratan! Tüh, onu nasıl da unuttum? Çok güzel ama bir o kadar da ölümcül bir tercih :) Bir de onun ikizi var tabii, Dulbırakan.
Onu isimden dolayı tercih etmiyorum sevgili İhsan, sevenleri ayırmayayım şöyle bir günde. :)

41
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik silahlar
« : 14 Şubat 2013, 21:50:45 »
Çok güvenilir bir dost değildir kendileri ama ben de bir ekleme yapayım. Büyücü Kral Elric'e ait olan Fırtınakoparan (Stormbringer) isimli kara kılıç.

42
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejder Kral - Bekir Sert
« : 14 Şubat 2013, 21:41:19 »
Sevgili Ufuk, M. İhsan, Orçun ve Yusuf, güzel dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım bir gün yüz yüze görüşme ve tanışma fırsatı bulur, şöyle fantastik edebiyat üzerine doyurucu ve ilham verici bir sohbet ederiz. :)   

43
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejder Kral - Bekir Sert
« : 12 Şubat 2013, 21:17:41 »
Bekir Beyi tebrik ediyorum. Ülkemizde fantastik alanında seri yazan yazarların serisinin 2. kitabı genelde 2 yıldan önce çıkmıyor. Kendisinin bu başarısını kutluyor ve yayın evini ayakta alkışlıyorum :)
Bekir Abi seneye İstanbul Kitap Fuarına gelin lütfen. Kitapları imzalatmak isterim :)
Teşekkürler Şahin. Aslında ilk kitabı yazdığımda bu da hemen hemen tamamlanmıştı, fakat gerek ilk kitapta gördüğüm eksiklikler gerekse yeniden yazdığım kısımlar dolayısıyla basıma gitmesi biraz zaman aldı. Ejder Kral bu ay içinde ikinci baskıyı yapacak diye de güzel bir haber aldım. Umarım "Kızıl Kule" daha çok beğenilir ve yazacağım her kitapta bir adım daha ileri gitme idealime beni biraz daha yaklaştırır. Yayın evinin Tüyap kitap fuarı ile ilgili bir isteği oldu, yalnız daha önce belirttiğim gibi zamanım uyarsa geleceğim. Sizlerle tanışmayı ben de çok isterim. :)

44
"Hayal gücünüzün kapılarını bir kez daha, bu kez ardına kadar aralayın." diyor ya arka kapağında, ben de kırmadım bu güzel eserin sahibini kapıyı araladım. Karşıma birbirinden güzel ve akıcı, meraklandırıcı, gülümseten, bazen de ürperten on öykü çıktı. Bir solukta okuyabilecekken sindire sindire, bitme süresini uzatmaya çalışarak okuduğumu itiraf etmeliyim. (Zaten sahibine etmiştim :))

"Hayal A.Ş." en çok beğendiğim öykü oldu. Bunu kitabın son öyküsü olan "Kemiktepe'de Bir Gece" takip ediyor. En şaşırtıcı olanı ise "Zaferin Yolu" idi. Fantastik ve bilim-kurgu severlerin çok hoşuna gidecek göndermelerle dolu olan "Ufak Bir Müdahale"yi ise apayrı değerlendirmek lazım.

Her öyküden önce yer alan görseller çok iyiydi. Lafın kısası İhsan kardeşime teşekkür ederim. Kalemine, hayal gücüne sağlık.   

45
5. Yıl / Ynt: Bilimkurgunun Şaşırtan İlkleri Yayında!
« : 02 Şubat 2013, 14:31:20 »
Öğretici, eğlendirici ve düşündürücü bir yazı kaleme almış Hazal. Henüz ikinci sayfada insanoğlunun hayal gücünün zamanla gösterdiği gelişim gözünüze çarpacak ve sayfalarda ilerlerken olayların tarihine dikkat ederseniz, edebiyatın bu dalının bilime nasıl katkılar sunduğuna şaşıracaksınız. Harika bir araştırma olmuş, emeği geçenlere teşekkürler.   

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 12