Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ryuk

Sayfa: 1 ... 32 33 [34]
496
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Githyanki-Githzerai
« : 14 Aralık 2011, 16:49:20 »
Planescape : Torment oyununda en sevdiğim karakter (dakkon) bir githzerai idi. "the unbroken circle of zerthimon" adlı tabletler okunmaya değerdir :)

497
Peki doğrudan mitoloji hakkında bilgi veren bir kitap arıyorsak? Ne önerebilirsiniz? Burda sordum ama yanlış mı bilmiyorum, bir türlü kurallar gibi bir başlık bulamadım.

Şefik Can - Klasik Yunan Mitolojisi
Yaşar Çoruhlu - Türk Mitolojisinin Ana Hatları

Direk bilgi veren olarak bunlar var okuduklarım içinde tavsiye edebileceğim.

498
arama motorunda bulamamıştım :) özür diliyorum :)

499


Geçmiş olduğum derslerin kitaplarını bir daha görmemek üzere satmak amacıyla gittiğim sahafın, bana kitapların karşılığında para ödemeyi reddetmesinin hıncıyla "en azından ben de bir iki kitap aliim de öyle gidiyim verdiklerimin karşılığında" diyerek kitap yığınlarını karıştırırken bulmuştum bu kitabı.

Kitap birbirinden bağımsız öykülerden oluşuyor, bu öykülerin hepsi Anadolu'da ya da yakınındaki topraklarda geçiyor. Sümer, Assur, Roma vb... topraklarında/zamanlarında yaşanan, şimdiye kadar okuduğum kitaplardan çok farklı bir "fantastiklik" anlayışı taşıyan öyküler hepsi de.

Anlatım çok hoşuma gitmişti okurken. Anlatılan olayların benim yaşadığım coğrafyada geçiyor olması beni daha da bağlamıştı karakterlere, olaylara. Çünkü genelde ortaçağ avrupası kokan çoğu eserde göremediğim kadar "buralara ait" ve "samimi" her şey.

Fazla övüp beklentilerinizi yükseltmek istemiyorum. Ama yine de çok güzel bir kitap :)

500
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 08 Aralık 2011, 00:39:37 »
Hiç birşey üretmeden sadece eleştiren insanları anlamıyorum, bunu genel olarak söylüyorum sözüm sadece size yönelik değil. Ama kapitalist dünyanın oyunları bunlar diyince güldüm. Ee madem Türk FK edebiyatı olarak bunun karşısına bir şey sunun o zaman diyorum. Eleştirmek kolay diyorum. Ve siz de gene yabancı bir yazardan örnek veriyorsunuz maalesef. Buz ve Ateşin Şarkısı kitabını Arkabahçe döneminde okumuştum, benim de baya bir ufkumu açtı diyebilirim, diziyi bile izlemedim çünkü hala ilk kitabın hafızamdan tamamen silinmesini bekliyorum. Yani söyledikleriniz genel anlamda zaten bildiğim şeyler. Ama birini eleştiriyorsak karşısına ne koyuyoruz? Derdim buydu...
Yazdıklarınıza hak veriyorum zaten. Kendisi bir şey üretmeyip sürekli etrafa saldıran insanlar sinir bozucu oluyor:) Ama ben de ticari kaygılarla üretilen ve FK'yı gereksiz yere popülerleştiren yazarlara karşı da sinirliyim biraz :) Yakın zamanda Türk edebiyatının örneklerinden bildiğim kadarını da şimdiki yoğun dönemim bittikten sonra ilgili başlıklara yazmayı düşünüyorum.

501
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 07 Aralık 2011, 18:03:19 »
Böyle bir eser zaten var; "A song of ice and fire". Hiç bir karakter kusursuz değil, hiç bir karakter "epik" değil, en önemlisi karakterlerin hiç biri "yenilmez", "ölmez" değil. Yanlış kararlar verenler ya da yanlış zamanda yanlış yerde olanlar patır patır ölüyor. Kimse ayrıcaklıklı değil.

Tabi bizim memlekette tutması zor oldu "içinde şişirilmiş karakter barındırmayan" bir serinin. O yüzden ismi bilinmedi pek.

Aslında romanların, özellikle fantastik olanların sinemaya ya da televizyona uyarlanmasından hoşlanmasam da "Game of thrones" dizisi gayet yerinde bir yapım oldu bu konuda. Sadece romanda dazlak olan Syrio Forel, dizide oldukça saçlı olarak canlandırılmış ama o kadar kusur kadı kızında da olur :)

502
FRP Genel / Ynt: Elder Scrolls Pen & Paper
« : 07 Aralık 2011, 14:03:39 »
Bir süredir Elderscrolls dünyasında geçen senaryolarda dm'lik yapıyorum. Şöyle bir yol izledim; dünya aynı kaldı (harita, ırklar, hanedanlar, imparatorluk, mitler ve efsaneler vb...), classlar da aynı fakat skill ve level sistemini uygulamak pek kolay değil gibi geliyor bana. Elderscrollsun internet sitesinden classların tanımlarının yapıldığı sayfanın çıktısını aldım. Oyunculara önce bunu gösterip nasıl bir sınıf seçmek istediklerini kabaca belirlemelerini sağlıyorum. sonrası şöyle:

Örneğin bir oyuncu witchhuner olmak istedi. Skilleri içinde "blunt weapon" var witchhunterın. Normal D&D sistemindeki silah skillerinin bulunduğu tabloda tüm "blunt" sayılabilecek silahlarda "proficient" sayıyorum oyuncuyu. mesela flail, club, hammer gibi silahların hepsinde bir skill puanı veriyorum. sonra oyuncu bu silahların içinden istediğini seçip o silaha daha çok skill point verebiliyor level atladıkça.

Her classın  yoğunlaştığı iki temel unsur oluyor. İsimlerini hatırlamıyorum ama örneğin assassinler "stealth" ve "intelligence" üzerine yoğunlaşıyordu. Bu iki unsurla ilgili olan skillere de birer artı koyuyorum oyun başlangıcında, oyuncu level atladıkça bu unsura dahil olan yetenekleri diğerlerinde n daha hızlı ilerliyor. Örneğin her üç seviyede bir bir artı geliyor.

Major-minor skills konusunda çöyle bir yaklaşımım oldu, Major skillere dağıtmak üzere her level için (mesela) 2 puan veriyorsam, minor skiller için 3 levelda bir 2 puan veriyorum. Oyuncu bu iki puanı ilgili skill sütununda istediği skille dağıtabiliyor. Miscalennious skills kısmına ise 5 levelda bir 1 puan.

Birthsignlarda bir değişiklik yapmadım. Bence Elderscrolls'a has çok güzel bir uygulama. Olduğu gibi Ekliyorum.

Zırh gierken büyü yapma konusu: Bu konuyu bir "feat" olarak ele aldım.Eldrscrolls'ta bazı classlar tanımları gereği zırh giyerken büyü yapabiliyorlar.Bu classları seçen oyuncularda bu feat oyunun başından veriyorum. Ama tanım gereği "zırh giyerken büyü yapan" cinsten olmayan classları seçmiş oyuncular ise bu özelliği levellarına bağlı olarak feat şeklinde alabiliyorlar. Light, medium ve heavy armor için ayrı featler kullanıyorum.. (bu sistemin aynısını tüm sınıflara uygulyorum zırh konusunda)

Kısaca D&D sistemini Elderscrolls dünyasına uyarlamış gibi bir şey olmuş sanırım :)



503
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 04 Aralık 2011, 16:53:00 »
Sözlerim çoğunuzu rahatsız edebilir, fakat bir de bu açıdan bakmanızı tavsiye ederim.

Drizzt Do'urden şişirilmiş bir karakterdir. Savaştaki yeteneğiyle, drowların arasından "evil" olmadan çıkmasıyla ve ara sıra girdiği bunalımlarıyla Salvatore tarafından adeta bir "karizmatik depresif" olması için yaratılmıştır. Hikayelerini okuyanlar yeteneği ve karizması nedeniyle ona hayranlık duyacak, iyiliği ve derin kişiliği nedeniyle girdiği depresyonları nedeniyle de merhamet ve şefkat duyguları besleyecektir.

Saygı duyduğum biri bir zamanlar şöyle demişti :" Drizztin hikayelerinde en çok tekrarlanan söz; 'girdap gibi dönen palalar' dır. Drizztin palaları girdap gibi döndüğü ve önüne gelen herkesi kesip biçtiği içn hikayelerde artık ilginç bir şey kalmamıştır. Drizzt gidip yine orc kesecek, drow kesecek, balor kesecek; kesecek de kesecektir. Bir tek Loth'u kesmediği kaldı."

Böylece seriler dolusu kitaplarda Drizzt'in kahramanlık, kötüye karşı savaş ve bunalım dolu serüvenleri sürecek, yazarın cepi paraya doyacaktır. Bu zaten kapitalizmin edebiyat ve sinema alanında uyguladığı klasik bir taktiktir. insanlara hem merhamet edecekleri hem de hayranlık duyacakları ; hafiften felsefi bir karakter verirseniz satışlar tavana vurur (bkz: twilight).


Sayfa: 1 ... 32 33 [34]