Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Arlinon

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 27
31
Düşler Limanı / Ynt: Bu hayat
« : 13 Ocak 2011, 14:06:47 »
Hayat zordur ama yaşamaya değer. Var olan güzellikler için savaşmaya değer.

O biçimde güzellik yoktur, var olan güzellik güzelliğin var olabileceğinin hayalidir.

32
FRP Genel / Ynt: Örnek Bir D&D Oyunu Paylaşımı
« : 09 Ocak 2011, 17:03:23 »
Çoğu şey sözlükte çıkmıyor.

Cep sozluklerinden cikmamasi dogaldir. Buyuk bir sozluk olsa iyidir de, en guzeli internetten bakmak. Zargan falan var pek cok secenek veriyor dogru anlami bulmaniz sorun olabilir bir tek. Ama bir seyi reism olarak aratip ne olduguna bakmak falan da ise yarar bir yontem. Kisacasi, internet ingilizce ustune kurulu. Biraz ustune giderseniz hallolur. Ugrasma meselesi.

33
FRP Genel / Ynt: Örnek Bir D&D Oyunu Paylaşımı
« : 09 Ocak 2011, 16:12:39 »
Alıntı
Şimdi şöyle bi şey var bizim inglizceler pek sağlam değil


Dert etme öyle fazla bir ingilizce gerekmez. Sözlüğe baka baka halledersiniz.

34


Arka Kapak Yazıları:
1. Drow Kızı

  Ölümcül olduğu kadar güzelliğiyle de göze çarpan, Menzoberranzan'ın ayrıcalklara sahip asil ailelerinden birinin kızı olan, Liriel Baenre, kara elflerin şehri Menzoberranzan'ın gölgelerinden sıyrılarak, drowların gündelik uğraşılarından ihanet ve cinayetlerin arasından, kendisine seslenen başka bir şeyyin farkına varır...güneşten uzak karanlık dünyanın ötesinden gelen bir şeyin.Ve ardından, Rüzgaryolcusu'na, ancak güç merkezlerinden rastlanabilecek büyünün, istenilen her yere taşınmasını sağlayan büyülü bir nesneye rastlar. Bu Rüzgaryolcusu adı verilen tılsım, drowlara özgü büyülerini, bsüyülü nesnelerini ve kara elf güçlerini zarar görmeden yüzeye taşıyarak, kalbindeki keşif duygusunu tatmin etmesine yardımcı olacaktır.Ancak bu nesnenin peşindeki tek kişi Liriel değildir. Genç bir savaşçı olan Fyodor, gittikçe kontrolünden çıkarak daha şiddetli hale dönüşen savaş öfkesini dize getirmenin tek çaresinin Rüzgaryolcusu'nun güçleri olduğunu öğrenmiştir.

2. Karmaşık Ağlar
  Yurdundan sürgün edilen drow Liriel Baenre, yoldaşı Fyodor ile birlikte yüzey dünyasında zorlu bir rün yolculuğuna çıkmıştır. Fyodor'un başıbozuk nöbetlerinin giderek şiddetlenmesi ve Liriel'in düşmanlarının dünyanın dört bir yanında ördükleri ağlar, yolculuklarının vahametini arttırırken, Liriel yaradılışına rağmen sevgiyi, dostluğu ve güveni öğrenmek için mücadele vermektedir. Ancak güzel drow prensesi, sevginin bazen büyük fedakarlıklar gerektirdiğini, güç sahibi olmanın bedelini ve bir rünün her çizgisinin onulmaz acılarla şekillendiğini de öğrenecek; yaban diyarlarda bir yabancıyken, gönlünün Menzoberranzan'ın karanlığında yatmadığını anlayacaktır.


3. Rüzgar Yolcusu
  Macera peşinde Faerun'u baştan başa kat eden Liriel ile Fyodor nihayet menzile, Fyodor'un anayurdu Rashemen topraklarına varır. Diyarın hakimi olan cadıların ve kara elflere nefret besleyen halkın arasına karışmak isteyen Liriel, bunu ancak başka birinin kimliğine bürünerek başarabilecektir. İstenmeden söylenen yalanlar ile yarı gerçekler dallanıp budaklandıkça, yoldaşlar kendilerini bir çıkmazın içinde, birbirine bağlanmış yazgılarına doğru sürüklenirken bulur. Artık Liriel'in kendi doğasını ve vazifesini keşfetme; Karanlıkaltı'nın dehlizlerinden yıldızların altına çıkalı beri bir an bile peşini bırakmayan düşmanlarıyla yüzleşme zamanı gelmiştir. Elaine Cunnigham, başka göklere kanat açan kuzgunun öyküsünü yüreklere işleyen bir romanla sona erdiriyor.

Yorum:
  Şu zamana kadar başlığının açılmamış olması ilginç. Ben de okuyalı çok oldu bu seriyi. Zamanında benim dikkatimi çeken noktaları şöyleydi.
  Kitap bildiğimiz Menzoberranzan tasviri konusunda en az diğerleri kadar başarılıydı, gerçi olayların ufak bir kısmı orada geçiyordu. Bununla beraber, anlatım diğer UD kitaplarına göre bir miktar daha duyguluydu denebilir, bayan yazar rulez. Kendine has bir tınısı vardı. Kuzgun Liriel'in macerasının gayet ilgi uyandırıcı ilerlediğini de söyleyebilirim. UD okuyanların gözardı etmemesi gereken bir seri.


---

35
Çizgi / Ynt: Karakalem
« : 09 Ocak 2011, 14:45:13 »
Şöyle kalite kağıtlar bir de adam gibi kalem - boya falan geçse eline var ya. Teee :svampire:

36
Kurgu İskelesi / Ynt: Yeni Bir Hikaye
« : 06 Ocak 2011, 22:19:03 »
Hmm. Kimi cümlelere rötuş yapman iyi gider, mesela Sevdiği kadını bu yüzden kaybedecek, bu yüzden sevilmeyen adam olacaktı işte. Deki işte fazlalıktır denebilir. Bu bakışla bir gözden geçirirsin metni.

Anlatım yer yer ön bildirimler ve coşkulu ifadeler içeriyor ki bunlar yakalamak istediğin destansı anlatımı desteklemekte görevlerini iyi kötü yerine getiriyor. Yalnız bunun destansı anlatımı ağır basan bir hikaye olacağını varsayarsak, tasvir olayına ağırlık vermeni öneririm. Tasvirler ile anlatım teraziyi dengelemeli, böylelikle yazın belirli bir yoğunlukta ilerlerlemesi ilkesine katkıda bulunulur. Sonuçta pek çok yeni kavram yaratıyorsun ve bunları bilsen bile okuyucuya da orada geçenleri kavrayacak kadar bilgiyi bir şekilde itelemen lazım. Devam et! :fight:

37
Mitolojiler / Ynt: Yunan Tanrıların Soy Ağacı
« : 06 Ocak 2011, 18:23:16 »
Soy ağacında Afrodit eksik :shrlock

Afrodit'in doğuşu ile ilgili bildiğim iki şey var. İlkinde, Afrodit, Kronus Oranosun.. ee testisini koparıp denize attığında, afrodit oradaki köpüklerden doğar. Diğeriyse Zeus ile Dione diye az bilinen bir tanrçanın çocuğu olduğu yönünde.

İlki olması lazım; Afrodit'in tüm Olimposlulardan yaşça büyük olduğuna dair bir şeyler okumuştum.

Sahi mi? :hıö Hangi kaynağın "gerçek" olduğu yönünde bir yargıda bulunmak biraz saçmadır, mitolojiyle ilgili yazılarda aynı kişinin/olayın birden fazla metinde farklı farklı anlatıldığı sık rastlanan bir durumdur. Ki bunların çoğu bilindik metinlerdir hani, Homer'in destanları, Hesiod'un Theogony'si gibi.

Şu da var ki Plato'nun Symposium'unda bir diyalogda da iki afroditi de kabul ettiklerinini okumuştum. İlkine ulvi(heavenly), diğerineyse bilindik(common) afrodit diyorlardı.

38
Mitolojiler / Ynt: Yunan Tanrıların Soy Ağacı
« : 06 Ocak 2011, 06:07:45 »
Soy ağacında Afrodit eksik :shrlock

Afrodit'in doğuşu ile ilgili bildiğim iki şey var. İlkinde, Afrodit, Kronus Oranosun.. ee testisini koparıp denize attığında, afrodit oradaki köpüklerden doğar. Diğeriyse Zeus ile Dione diye az bilinen bir tanrçanın çocuğu olduğu yönünde.

39
Gezginler Kamarası / Ynt: Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
« : 06 Ocak 2011, 01:58:23 »
Adam yazıyor beyler. Böyle şeylere ağırlık ver aslında hlan iyice ilerletirsin baba şeyler çıkar ortaya. :elf

Sonrekilere edit: WAAOSHFOHASSAF GECEMI YEDIN ;D ;D Yaşantı ürünü olan eserler nasıl da belirginleşiyor değil mi hahaha. ;D

40
Tartışma Platformu / Ynt: Çevreniz ve Fantastik Edebiyat
« : 05 Ocak 2011, 18:36:36 »
Neymiş bu yaygın fantastik anlamazlığı böyle ya. Bense babam okurken görüp ilgimi çektiği için ilk kez ciddi anlamda fantastik okumuştum. :hıö

41
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 03 Ocak 2011, 23:47:08 »
Overpower dan öte, fazla şanslı adam. :fight:

42
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Edgar Allan Poe Öyküleri
« : 02 Ocak 2011, 22:12:35 »
peki bu ciltli kitabı başka bulabilecek bir yer var mı? malesef internet sitelerinden alışveriş yapmaya aşina değilim.

Hemen her yerel kitapçıda antolojilerine rastlıyorum, ama internetteki kampanyalar iyidir bence bir an önce aşina olun. :D

43
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ilgana
« : 30 Aralık 2010, 18:43:57 »
Gene Tolkien'e laf atmışlar. :elf

44
görüneni anlamaya çalışıyorum...olmayanı varmış gibi algılamak gerçeklikten uzaklaşıp olmayan boyuta yolculuk değilmidir? cevap olarak evet böyledir ne olur ki diyen,gerçek olan kendisini inkar etmiş sayılmaz mı? bu satırları buraya yazıyor olmam havadan atıpta tutturmak isteyen ruhsuz dilin kelamı değil...inanın anlamak istiyorum...fantastik edebiyat değiştiremeyeceğimiz bir çok şeyin var olduğunu bilipte çaresizlikten doğan bir edebiyatmıdır?

Anladığım kadarıyla fantastik edebiyat insanları sapıttırır mı dan öte fantastik edebiyat daha iyiye özlemin yarattığı hayaller midir demek istemiş sayın üye. Eğer doğru anlamışsam, evet, bence öyledir.

45
Gezginler Kamarası / Ynt: Boş Konuşan Adam
« : 12 Aralık 2010, 07:28:11 »
Akan düşünceleri böylesi akıcı anlatman harika, eline sağlık.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 27