Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - MISIRKAFA

Sayfa: [1]
1
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 27 Kasım 2015, 20:14:07 »
Kimyasal gazları moleküllerine ayırmak gibi bilinen olguları anlatmak yerine bilinmeyenin anlatılması bilimkurgu adına daha çekici olabilirdi. Yine de zeki bir adam, hakkını yemeyim.

2
Bu serinin kitapları tükenmemiş miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
http://www.kitapzen.com/orson-scott-card/ender-serisi-box-set-6-kitap.htm Gayet uygun bir fiyata satılıyor.

Bir ara tükenmişti ama yanlış bilmiyorsam yeni baskıları yapılmştı bir ara.

Bu arada evet biraz fazla abartılmış diyebiliriz, hatta ilk kitaba göre bakarsak beni de pek sarmamış, biraz genç işi kalmıştı. Ancak ikinci kitap çok çok farklı bir boyuta geçiyor. Zaten yine yanlış bilmiyorsam yazar önce ikinciyi yazmış sonra buna bir ön hikaye olsun diye birinci kitabı yazmış.

Ben de sadece birinci ve ikinciyi okudum ama birinciyi beğenmeyip seriyi bırakan olduysa ikinciye bir şans vermenizi tavsiye ederim. Ne demek istediğimi göreceksinizdir.

Fazladan bir bilgi de; Ursula Guin'in kitaplarında geçen bir teknoloji ender serisinin ikinci kitabında da geçiyor. Gezegenler arası anlık konuşma teknolojisi. Bunu çok da güzel işlemiş hikayeye Orson Scat...

3
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Neuromancer // William Gibson
« : 23 Aralık 2012, 00:25:03 »
Kitabı Sarmal'dan okumuş varsa merak ediyorum, Sarmal yayınevinden almaya değer mi? Okumak istiyorum fakat yorumlar sayesinde altıkırkbeş'den alamayacağım kesinleşti.

Ben Sarmal'dan okuyorum şu an ama bunda da çok iyi olduğunu söyleyemicem. Arada sırada altıkırkbeş'teki hataların benzerlerine rastlıyorum ancak yine de sarmal'da birazcık daha akıcı bir dil var gibi. Altıkırkbeş'e pek devam edememiştim, 100. sayfalara geldiğimde bırakmak zorunda kalmıştım, ama sarmal'da iyi gidiyorum şu an.

4
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 27 Şubat 2012, 19:12:29 »
Henüz bitirmedim ama Herbert'e hayran oldum bu kitaplar dizisi ile. Böylesine başarılı bir evren yaratmak her yazarın harcı değil. Kurgusu süper. Fazla abartmadan övmek istesem de kendimi tutamıyorum.

Sayfa: [1]