Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Nightmare

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 40
16
Geliyorummm.

17
Lise 1'deyken daha kitap okuma alışkanlığım yokken okumuştum, günlerce etkisinde kaldığımı hatırlıyorum. Muhtemelen hayatım boyunca unutmam bu kitabı. Bir de bu malum TV8'de olan olaya bakalım. Resmen utandım o videoyu izlerken.

https://youtu.be/1N078lUWR7I

Her insan hata yapar, herkes her şeyi bilmek zorunda da değil. Ama bilmediği bir kitabı hala ben okudum diye ısrarla anlatmaya çalışması gülünç.

18
Genel Kültür / Ynt: Dünyayı Kurtarmak İsteyen Var Mı?
« : 13 Ekim 2016, 06:55:09 »
Paylaştığın blog nedense çok çekici geldi, yarım saattir yazılarını okuyorum. Herhalde artık sıkı bir takipçisi olacağım :D Teşekkür ederim okuyacak birşeyler arıyordum bende.

Edit : Bahsettiğim forum, http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/

Bu kişiye karşı sanıyorum başka bir başlıkta uyarmıştım insanları, burada da yineleyeyim. Kimseye, hiçbir şeyle ilgili "bunu okuma", "bundan uzak dur" gibi tavsiyeler vermeyi sevmem. Ve fakat geçmişte kendisini sıkı takip eden biri olarak bu arkadaşı okurken çok  dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Müthiş etkili bir anlatımı var. Çoğu insanı tamamen kendi yazdığı bir senaryonun gerçekliğine rahatlıkla inandırabilir -ki yaptığı bundan çok da uzak değil, ama neyse- ve bu tehlikeli bir beceri. İnsanları ikna etmek için belli başlı teknikleri de güzel kullanıyor (örnek: "onlar göremiyor, onlar sizinle dalga geçer, onlar ekşici piç" gibi laflarla sizi ayrıcalıklı olduğunuza inandırmak). Hitap ettiği kitlenin %99'u anlattıklarını doğrulamak gibi bir çaba içine de girmediğinden istediği gibi at koşturabiliyor. Okumayın demiyorum, hobi olarak yine okuyun ama fazla da ciddiye almayın. Bir komplo teorisyeni olmadığına kendini bile inandırmış olabilir, ama gerçek maalesef böyle değil.

Zamanında uyarılanlardan biri de benim. Arkadaşın da dediği gibi çok etkili bir anlatımı var. Bu yüzden her anlattığı doğru gibi gelebilir. Şu an anlıyorum cahilliğimi. Tabi ucunda ölüm yok, biraz inceledikten sonra saçmaladığını fark edersin zaten.

19
Benimki duruyor?

20
Kingkiller emin ol tıpa tıp aynıyız şu an. Sınavdan sınava çalışırdım, o da tamamen ezber. Sana tavsiyem bir çalışma programı edinmen. Ama şu saatli olanlar değil. Üzerinde soru sayısı, çözdüğün konu, ders, kaç doğru kaç yanlış, kaç boş yaptığın yazan cinsten. Bunu sürekli yaptığında, yapmadığın gün rahatsız hissetiğini söylüyorlar. Ben de daha yeni başladığım için bilemiyorum. Bir de bir oturuşta tüm günü bitirmene gerek yok. Uzun aralar verebilirsin kendine. Zamanla bunu da kısaltırsın.
Bunlar nacizane tavsiyelerim olsun. Ben de duyduklarımı öğrendiklerimi paylaştım. Hayırlısı olsun herkes için.

21
Yalnız sınav sitresi hiç aklıma gelmemişti. Elodin haklı olabilir, belki de sonuna kadar kitap okunmalı. Ama okuncaksa da çok sevdiğim bir kitabı okumam açıkçası. Sonra okumadan duramam, zamanım gider, Kingkiller sınavda bana fark atar vs. :D

22
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Ama buna sorun bile diyemem çünkü hala kitap okumaya ve dizi izlemeye devam ediyorum. Sadece eskisi kadar çok değil ve planlı olarak yapıyorum. Yani ders çalışma zamanlarının dışında kalan vakitlerimde. Ders çalışmama etki etmediği sürece şimdilik bu şekilde ayarlıyorum kendimi. Ama Ygs iyice yaklaştığında yani 2-3 ay gibi, tamamen bırakabilirim(dizi film kitap vs.) Yani bu birazda sigarayı bırakmak gibi. Eski alışkanlıkları bırakmak zor. Zamana yaymak gerek.

23
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 03 Eylül 2016, 17:23:30 »
Üniversite sınavıma 7 ay kaldı ve ben hala çalışmaya başlamadım. Nasıl çalışacağımdan pek emin olmamakla birlikte hala hedefimi tam olarak seçebilmiş değilim. :(

Merak etme yalnız değilsin  :)

24
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayalleriniz?
« : 02 Eylül 2016, 21:10:17 »
Bir yazar olarak imza günümün yapılması.

25
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 31 Ağustos 2016, 20:35:31 »
Sevgili Daarlan Gardan, şu arkadaşla bir akrabalık falan var mı?


26
Dakikada kelime sayısı (DKS) 63
Tuş Vuruşu 315
(315 | 0)
Doğru kelime 58
Yanlış kelime 0

Laptop olmasa görürdünüz siz.  :gobelin:

27
Son ikiyi atsak ve sene sonuna kadar listeyi güncellesek tamam mıdır yani? Yanlış anladım sanırım?   :fringa

28
Bu sene 6 Brandon Sanderson kitabı okudum. Sene sonuna kadar kaç olur bilemem. Bana kalırsa en iyi fantastik kitaplar sıralamasında olacak kitaplar bunlar. Bu kitapların dahil olduğu 3 seriyi kendime göre sıralamak istiyorum. En son da okuduğum 12 kitap arasında bir sıralama yapacağım.

1. Fırtına Işığı Arşivi Serisi - Parlayan Sözler

Bu sene okuduğum en iyi romanlardan biri. Kralların yolundan sonra beklentim gökyüzüne çıkmıştı, bu kitap beklentimin de üzerindeydi. Fakat şaşırmıyorum, çünkü yazarı Brandon Sanderson.

2. Sissoylu - Son İmparatorluk

Çoğu serinin ilk kitabı beni daha çok etkiler. Bu da o kitaplardan biri. Özgün bir evren, özgün karakterler ve allomansi sırlarıyla dolu bir serinin en çok sevdiğim kitabı.

3. Firefight

Gençlere yönelik olduğu söylenen bu roman diğer Sanderson romanlarına göre daha akıcı, ve daha az karışık. Bu yönüyle benim çok aşina olduğum bir dilde yazılmış. Steelheart karakterinin gizeminden daha iyi bir gizem yakalamış Brandon Sanderson. Bu yüzden steelheart' den iyi, ama bir kralların yolu değil.

4. Fırtına Işığı Arşivi Serisi - Kralların yolu

Geçen sene yapsaydım bu sıralamayı zirvede olurdu. Ama bu sene ikinci defa okuduğum için kendisine cömert bir şekilde sunduğum 4. sıraya oturup teşekkür etmelidir.

5. Sissoylu - Kuşatma

Serinin ikinci kitabı. Kitaba adını veren kuşatma kısmı inanılmazdı. Vin' in hata yaptığını anlayıp geri dönmesi de inanılmazdı.

6. Sissoylu - Çağların Kahramanı

Mükemmel olduğu gerçeği bir yana biraz karışıktı. Bu yüzden son sırada, ama yinede okuduğum en iyi kitaplar arasında olduğu değişmez bir gerçek.

Şimdide genel sıralamaya bakalım.

1. Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss

Yorum yapmama gerek yok.

2. Bilge Adamın Korkusu - Patrick Rothfus

Buna da yorum yapmıyorum.

3. Fırtına Işığı Arşivi Serisi - Parlayan Sözler

4. Sissoylu - Son İmparatorluk

5. Firefight

6. Fırtına Işığı Arşivi Serisi - Kralların yolu

7. Sissoylu - Kuşatma

8. Sissoylu - Çağların Kahramanı

9. Yolun sonundaki okyanus - Neil Gaiman

Güzel bir hikayeydi. Fakat Neil Gaiman' ın neden bu kadar övüldüğünü anlamama yetmedi

10. Mezarlık kitabı - Neil Gaiman

Neil Gaiman' ın masal kitabı yazmaya sevdiğini kabul ederim, fakat bunu yetişkinlere satarken resim koymasa daha inandırıcı olurmuş. Yine de bu da iyi bir hikaye / masal sayılabilir.

Herkes üç beş kitap yazmış ben biraz abarttım ama benim de bir bonusum var. Eminim bitirdiğimde Otostopçunun Galaksi Rehberi de bu kitapların arasında ilk sıralarda olacak.

29
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Steelheart - Brandon Sanderson
« : 14 Ağustos 2016, 12:46:21 »
Calamity hakkında ne biliyoruz gençler, bir gelişme var mı acaba?
Şu aralar çıksa da okusak yahu. :)
Yayınevine facebook' tan sorduğumda senenin sonuna doğru demişlerdi. Bir kere daha sormak lazım.

30
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 12 Ağustos 2016, 21:48:43 »

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 40