Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Nightmare

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 40
31
Tartışma Platformu / Ynt: Dişi Protagonist
« : 10 Ağustos 2016, 00:06:05 »
Sissoylu - Vin örneği de var. Kitabı okurken bu konu aklıma bile gelmedi doğrusu.

32
Tartışma Platformu / Ynt: Dişi Protagonist
« : 09 Ağustos 2016, 23:08:03 »
Bahsi geçen konular hakkında kendime ait fikirlerim yok. Ben sadece tartışmanın gittiği yöne ve bazı şeylere dikkat çekmek için geldim.

Daarlan Gardan kullanıcı adlı arkadaşın tek bir mesajla, tek bir konu üzerinden foruma veda etmesini anlamlandıramadım. Bu çıkışın daha önceden birikmiş bazı şeylerden geldiğini varsayıyorum. Ve herkes gibi keşke kendi argümanlarını sunarak tartışmaya katılsaydı. Bu tarz fikir çatışmaları her zaman rayından çıksa da küslüklerin olması rahatsız edici.

İkinci olarak asimovfreerobot adlı arkadaşın mesajlarını da hoş bulmadım. Savunmaya çalıştığı fikir yüzünden değil karşısındaki kişiye yaptığını düşündüğüm saygısızlık dolayısıyla. "Arkadaş laf olsun diye bir şey yazmış..." diye başlayan cümlenin ardından gelen karşı mesajdan sonra gülen surat emojili bir mesaj göndermiş. Dediğim gibi tartışma rayından çıkıp tatsızlaşabilir. Uzun süren her tartışmada bu böyle olmuştur diye düşünüyorum. Ama bu tarz yaklaşımlar doğru değil.

Son olarak içimde kalmasın, bir kaç kelam ederek mesajımı sonlandırmak isterim.

Erkekler kadınlardan güçlüdür gibi genellemeleri çok yanlış bulduğum gibi, "erkek ve kadın tamamen eşittir, kadın erkeğin yaptığı her şeyi, erkek de kadının yaptığı her şeyi yapabilir" gibi ifadeleri de yanlış buluyorum. Her şey doğal olduğu müttetçe güzeldir, bazı şeyleri doğasına aykırı yönde zorlamamalıyız. Tıp gelişti diye erkeğin hamile kalması ne kadar anormalse kas yığını bir kadının dünyayı yönetmesi de bir o kadar anormaldir kanımca.

Bunlar benim görüşlerim. Bu arada araya bu şekilde dalıp tartışma hakkında yaptığım yorumlar kalbinizi kırmasın, tam tersi kalbimizin kırılmaması için bu yorumu yazdım. Saygılar.

33
Tartışma Platformu / Ynt: Okur Olarak En Büyük Korkunuz
« : 09 Ağustos 2016, 13:39:33 »
Sissoylu 2 kuşatmanın 60 70 sayfası karışık basılmıştı. Yani sayfa 64' ü bitirdiğimde karşıma sayfa 87 felan geliyordu. Bir an önce okumak istediğim için sesimi çıkartmadan eziyet altında o karışık bölümü bitirdim. Bu da büyük bir korkudur aslında. Özellikle internet' ten alışverişlerimde bu tarz hatalar olmaması için dua ediyorum. Okuma zevkimi baltalıyor bu tarz şeyler.

34
Çok severek okuduğum kitapları unutmak. Çok sık başıma geliyor, kitabı bitiriyorum, huşu ile geçen bir günün ardından bir iki hafta hafızamdan çıkmıyor kitap. Ama bir iki ay sonra kitap aklımdan uçuyor. Ana karakterleri bile unuttuğum oluyor.
Aslında bunu bir lütuf olarak da görebilirim. Çok sevdiğim bir seriyi ya da kitabı sürekli okumak zevkli olabilir. Tam karar veremiyorum.

35
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Yeni Tasarımıyla Yayında!
« : 21 Temmuz 2016, 14:23:54 »
"Yeni her zaman daha iyidir."
Yeni logo çok güzel. Dikkat çekici duruyor. Yeni site arayüzü de güzel. Mobil ve masaüstü, ikisinde de kullanımı rahat. Emeği geçen arkadaşları tebrik ederim. Hayırlı olsun derim.

36
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 12 Temmuz 2016, 21:25:30 »
Arkadaşlar buralar sessizleşti son zamanlarda biraz. Burayı unutmayalım, çevirilere yardımcı olalım. magicalbronze' un dediği gibi bir proje oluşturmak istiyorsak bu işi hızlandırmamız gerek. Bu kadar yol kat etmişken vazgeçmeyelim çabucak. Yardımcı olabilecekler bir ses edebilir mi acaba?

37
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 28 Haziran 2016, 18:33:17 »

38
Kitabın 28'inci sayfasında bıraktım. Şunu diyebilirim ki kesinlikle çok farklı ve ilginç bir kitap. İlerilerde neler göreceğim çok merak ediyorum.

39
Bence de eskiden yaşadığı olayları anlatıp şimdiye bağlayacak. Belki de olayları bağlamada sorun yaşadığı için bu kadar çok bekliyoruz. Çünkü kitapların çok yavaş ilerlediğini biliyoruz. Handaki Kvotheye kadarki kısmı bitirebilir. Bitiremeyedebilir. Daha farklı şeylerle de karşılaşabiliriz. Ama bu kadar çok beklediğimize göre güzel bir şeyler bizi bekliyor olacak. Ama yazarın açısından bir sorun var. Beklentileri çok yükseltti arayı bu kadar açarak. Ben de dahil çoğu kişi mükemmel bir kitap bekliyor. Gerçi ben yine efsane bir kitap olacağına eminim ama istediği etkiyi yaratamayabilir.

Ek: Dizi ve film çalışmalarını da bekliyor olabilir. George Martin vakası olabilir yani.

40
Peki 3. kitapla seri bitecek mi kesin olarak sizce?

41
Derdi ne peki bu adamın?

42
Sonunda kavuşmak üzereyim. Siparişimi verdim bekliyorum. Bu arada 4 yıldan bu yana kimse yorum atmamış. Ben geç kaldım sanırım.

43
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okumanın Zararları
« : 10 Haziran 2016, 22:22:15 »
Zarar demek yanlış. Bence tutku veya hayal gibi kelimeler uygun. Şöyle ki bahsettiğin mutsuzluk durumunda, çevrenden yeterli hazzı alamadığın durumda içinde oluşan şey bir "keşke" duygusu. Fakat bu iyi yönde de olabilir. Yani bir huzursuzluk getirdiği gibi hayatında seni daha ilginç şeyler yapmaya da itebilir. Bulunduğun ortamdan memnun ve daha fazlasını istemiyorsan sorun yok, fakat mutsuzsan dediğin şeyler olabilir. Fakat bu demek değildir ki kitap okunmamalı. Mesela aynı durum dizilerde de geçerli. Hatta daha bile fazla. Çünkü gerçek hayatta geçen bir kurgudan bahsediyoruz, (genellikle) karakterleri ve yaşamlarını bizzat görüyorsun. Kendi hayatınla kıyaslaman daha kolay. Bu durumda içinde oluşan mutsuzluk kitaplara oranla bin kat fazladır. Hatta söz konusu fantastik ve bilimkurgu kitapları ise bu daha da azdır. Çünkü kitaptaki durumun yaşanma ihtimalini biliyorsun. Açıkçası ben, Tolkien, Rothfuss, Sanderson vb yazarların kitaplarını ya da çocuk-gençlik tarzı kitapları okurken bunu hissetmedim. Ama How i met your mother izlerken oradaki dostluğa imrenir kendime "neden" sorusunu çok kez sorarım. The walking dead izlerken "keşke hayatım bu kadar sıkıcı olmasa, biraz aksiyon için neleri vermezdim" triplerine girerim. Fakat asıl mesele şu ki sorun yine tamamen biz, ve çevremiz kaynaklı. Eğer sıkı dostların, küçük de olsa maceralar yaşadığın bir ekibin yoksa bu duyguları her türlü kurgu ürününü tüketirken yaşarsın. Acı gerçeğimiz bu bence.

44
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 09 Haziran 2016, 19:05:28 »
Elinize sağlık arkadaşlar. Bu şekilde de gayet güzel oluyor. Ancak amara'yı kullanarak youtube videolarına altyazı şeklinde çevirsek daha iyi olmaz mı, ne dersiniz?

Arkadaşlar ikinci videoya alt yazı ekledim. Yani direk videodan da izlenebilir artık. Ancak ne zaman yayınlanır bilemiyorum.

Edit: Videoya alt yazı ekledim. Ama youtube üzerinden ne zaman izlenir, ya da izlenebilir mi bilmiyorum. Şimdilik sitenin linkini atıyorum. Sol alttan türkçe alt yazı seçmeyi unutmayın.

http://www.amara.org/en/videos/vG4vfds53bQQ/info/brandon-sanderson-lecture-1-ideas-are-cheap-25/

45
Kitabım sonunda elime ulaştı. Önsözde Patrick Rothfuss'un yazısını görmek de beni mutlu etti. Kitabı bayağı övmüş. Umarım dediği kadar vardır.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 40