Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Scyther

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11
106
Kurgu İskelesi / Ynt: Şizofreni
« : 09 Ağustos 2012, 00:27:51 »
Erkan daha iyiymiş sanki :) okurken gülümsediğim yerler oldu çok güzel olacağa benziyor . Okumak isterim :)

107
Kurgu İskelesi / Ynt: Kara Maske ve GKB
« : 08 Ağustos 2012, 23:30:12 »
Arkadaşım özür dilerim fakat ben yazını okumadm daha doğrusu okuyamadım :( şekil olarak daha güzel yapıp paylaşabilirdin bu tür konulara çok bakılır fakat cevap olmaz. Kim görürse böyle bir harf savaşını konudan çıkar birazcık daha ayırarak şekil bakımından dikkatli davranarak paylaşırsan çok daha verim alırsın yorum bakımından :) konuşmalar ve paragrafları daha iyi ayırırsan albenisi olur konunun :) Seni kırmak için söylemiyorum fakat dediklerimi yaparsan inan daha güzel bir yazı olur :) Teşekkürler.

108
Kurgu İskelesi / Ynt: Marangoz'un Doğuşu
« : 29 Temmuz 2012, 00:52:38 »
peki. :) Bu onlardan değil ama. :)

109
Kurgu İskelesi / Ynt: Marangoz'un Doğuşu
« : 29 Temmuz 2012, 00:41:56 »
Mesela geçmişimizi seçerken olanlar gibi mi ? :D

110
Kurgu İskelesi / Ynt: Marangoz'un Doğuşu
« : 29 Temmuz 2012, 00:22:00 »
Warband'ı severim şuan bilgisayarımda da yüklü ve oynuyorum . :) Fakat yazılarımı oyun senaryoları film senaryoları ya da başka kaynaklardan esinlenerek asla yapmam çünkü o zaman yazım özgür olamıyor. Warband vb. şeylerde yaparsam aklım warband oyununda yapabileceklerim kadar düşünür ne kadar yorum katsamda :) Yazıda tamamen olmak istediğim ve hayal ettiğim bir karakteri yazıyorum böylece benim hayalim neyse kurgumda o oluyor . :) Zaten kim hayal gücü gibi bir dünya varken , film ve ya oyun senaryosu gibi odalara tıkılsın ki değil mi ? :D

111
Kurgu İskelesi / Ynt: İsyan
« : 29 Temmuz 2012, 00:17:34 »
Önemli değil :) Biri konuna girdiğinde karşılaştığı ilk şey blok blok sanki kalıptan çıkmış gibi bir yazı içeriğine bakamayan biri aynı yazıyı kopyala yapıştır yapmışsın diye bile düşünebilir. Birkaç diyalog konuşma ve daha iyi biçimlendirilmiş paragraflar yazını daha okunabilir yapar . Göze hitap etmeli ki okunabilsin di mi ? :)

112
Kurgu İskelesi / Marangoz'un Doğuşu
« : 28 Temmuz 2012, 23:38:16 »
                                         Marangoz'un Doğuşu
                    
                                          Bölüm 1 - Ralph'ın Ormanı


  Kanın damarların içinde dolaştığı , buğdayın taşların arasında ezildiği ve insanların ‘’Refah için !’’ dediği bir dönem. İnsanların yaşamlarını yaşlı Dünya’nın sırtından  kazandıkları ,onun sırtındaki yerler için birbirleri ile mücadele ettikleri bir dönem.  
 Akşam yemeği sırasında herkes önlerindeki etleri iştahla yudumlarken , Baba Ernald önünde duran ve içi geçmek üzere olan şeftaliyi ısırdı , Ağzını şapırdatarak:

''Tanrı yardım ederse bütün hasatı  Henry’e satacağım ve çok iyi para alacağım.’’ dedi.

Anne Esilia  yüzünden rahatça okunabilen mutluluk ifadesiyle tam bir şey söyleycekti ki ailenin tek oğlu olan Ralph yüzündeki alaycı sırıtışı saklamak için başını öne eğdi ve tabaktaki etleri tahta kaşıkla ezerek:

''Kel Henry !’’ dedi ve göz ucuyla masada oturan aile fertlerine  baktı.

 Aslında bu bakış söylediği sözün annesinin yüzünde tebessüm oluşturup oluşturmadığını öğrenmek içindi zira annesi bu şekilde yapılan şakalara gülerse babasınında kızmayacağını anlardı. Annesinin yüzüne daha gelememişken sofradan kahkahalar yükselmeye başlamıştı bile . Baba Ernald iki elinide havaya kaldırıp indirirek ve başını aşağı yukarı sallayarak:

''Kel olması alacağımız parayı değiştirmiyor ukala Ralph. ’’ dedi.

Anne Esilia  göz kırparak:

’’Baban haklı Ralph konuşmalarına dikkat etmelisin !’’  dedi.

Annesinin koruması altında olduğunu anlayan Raplh  başını öne eğerken uzun saçları arasından annesine öpücük yollamayıda ihmal etmedi.

  Devimer ailesi Solera  şehirne bir fersah uzaktaki Eskaf kasabasında yaşıyordu. Bu kasaba çiftçileriyle ünlüydü şehrin yarısı yiyeceklerini bu kasabadan temin ediyorlardı ve tabii bazı soylularda. Kasabada sık sık av ve yemek pişirme turnuvaları yapılırdı . Bu seneki yemek pişirme turnuvasına tabi ki bayan Esilia da katılıcaktı. Son altı  yıldır jürinin en gözde yarışmacısıydı, bu kadar uzun süre olmasına rağmen  her sene evde aynı heyecan yaşanıyordu daha doğrusu Anne Esilia heyecanlanıyordu . Ralph ise her sene bir sürü angarya iş yapıcağı için içten içe turnuva hakkında söyleniyordu. Sabahın erken saatlerinde deneyimli ama bir o kadar da heyecanlı yarışmacı Esilia domatesler kurutuyor , türlü sebzelerin yaprakları teker teker ayıklıyor ve onlarca baş soğanın sadece cücüklerini alıyordu. Ralph  ise yatağında olabilecek en saçma pozisyonda uyuyordu. Raplh’ın deyimiyle Prenses Esilia elindeki bıçağı ve kestiği domatesi bırakarak merdivenleri çıktı , içerisinde kasabanın en pis kokan çoraplarının olduğu odanın kapısına geldiğinde elini burnuna götürmekten başka çaresi yoktu , kapıyı açtığında ise kokusunu almadığı ama tahmin ettiği , dışarsına göre daha sıcak bir hava Ralph’ın odasına hoş geldiniz diyerek yüzüne vurdu. Esilia’nın etrafa biraz baktıktan sonra bir eliyle burnunu tutuyor bir eliyle de etrafı toplayıp civarın en pis çocuğunu uyandırmaya çalışıyordu.  Ralph hala yatıyordu annesinin her dürtüşünde yatağının içine biraz daha gömülüyordu . Esilia odadaki pencereyi açtığında pencerenin dışına yuva yapmış bir güvercin gördü . Her ne kadar oğlunun korkacağını bilsede o an için yapacak başka bişey yoktu. Güvericini ellerinin arasına alıp oğlunun elinin üzerine koydu. Ralph annesinin eli sandığı güvercin ayağına dokunduğunda güvercinin kanat çırpışıyla  ve çıkardığı seslerden dolayı birden yataktan fırladı o kadar ki başını yatağın başına çarpmıştı. Anne Esilia uzunca güldü ve ellerini beline koyarak:

‘‘Giyinip , temizlenip sofraya inmeniz için beş dakikanız var Kral Ralph yoksa aç kalıcaksınız !’’ dedi.

Ralph güvercinin odada olduğunu unutmuştu gerinmek için ellerini iki yana açtığında sol eliyle güvercine vurdu odada yine bir muharebe başlamıştı hemen odadan çıkıp banyoya doğru yol aldı. Esilia ise arkasından bakarak onu ne kadar sevdiğini içinden geçirdi. Beş dakika sonra aşağıda , kahvaltı için mutfaktaydı annesinin gözlerinin üstünde olduğunu çoktan anlamıştı , masadan kalktı annesine doğru reverans yaparak:

''İstekleriniz benim için emirdir Prenses Esilia !'' dedi.

Aldığı iltifat ve vericeği görevin çoktan kabullenilmesinin verdiği mutlulukla gülümseyerek:

''Sevgili ormanından , aletlerinden ve tabiki senden malzemelerim için bir sandık istiyorum , bu sene biraz erken hazırlandım galiba bozulmalarından korkuyorum.’’ dedi.

 Yüzündeki gülümseme yerini endişeye bırakmıştı . Ralph ağzını yudumlarla doldurmuş  hem onları yutmaya çalışıyor hem de çantasını sırtına geçiriyordu. Annesinin yanına giderek:

'' İstekleriniz benim için emirdir prenses!’’ dedi ve annesinin yanağıyla dudağı arasında kalan ufak deri parçasına öpücük kondurdu . O ormanına doğru koşarken annesi ardından bakarak:

‘’Dikkatli ol !’’ diye bağırdı. Ralph arkasına bile bakmadan ormanına gitmeninde heyecanıyla:

'’Tamam anne !’’diye bağırdı.

  Bu genç delikanlı çok iyi bir marangozdu  tahtalarla uğraşmayı onlara şekiller vermeyi çok seviyordu hatta gününün yarısını ormanda geçirirdi. Ailseinin nerdeyse her ihtiyacını karşılayabiliyordu . Babası onun iyi gelirli bir tüccar olmasını ve refah içinde yaşamasını istiyordu fakat onun aklında çok farklı bir seçim vardı ne tüccarlık ne de marangozluk o bir asker olmak istiyordu daha doğrusu bir savaşçı . Turnuvalara katılmak ve ya kısa yolda mal taşıyan kervanları korumak istiyordu ama bunu ne babasına söyleyebilirdi ne de gerçekleştirebilirdi.

113
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüzgar Adam[4/12]
« : 28 Temmuz 2012, 23:27:54 »
Biçim bakımından  daha güzel yapabilirsin . :) Noktalama işaretlerini daha sık ve doğru yerlerde kullanırsan çok daha çekici bir yazı olur ki bence tek amacımız güzel ve çekici yazılar yazmak . :)

Kurgu olarak bakarsak , ben daha hareketli bir bölüm bekliyordum bence bu kadar sakinlik yeter ama iyi gittiğini itiraf etmeliyim . :)

114
Kurgu İskelesi / Ynt: İsyan
« : 28 Temmuz 2012, 21:23:50 »
Biçim olarak biraz daha fazla düzeltebilirdin. :) Eleştiri yapmak için bende daha çok amatörüm . :)

115
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüzgar Adam[412]
« : 28 Temmuz 2012, 01:00:55 »
Akşam film kopacak galiba . :) Devamını bekliyorum.

116
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüzgar Adam
« : 27 Temmuz 2012, 23:12:41 »
Peki o zaman . :) Bekliyorum .

117
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüzgar Adam
« : 27 Temmuz 2012, 21:58:30 »
Hayır ! Silme hikayeyi en azından sonunu söyle. Anlat biraz . :D

118
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüzgar Adam
« : 27 Temmuz 2012, 15:15:18 »
Zevkle okudum .:) Kusura bakma böyle araları dolduruyorum ama ?

Kurgu diğer bölümler gibi çok güzel biraz daha aksiyon katabilirsin bence , ekmek için kumar oynayan adamlar falan mesela . Noktalama işaretlerini az kullanıyorsun gibi geldi dikkat edersen her bakımdan güzel olacak bence.

119
Tartışma Platformu / Ynt: Harita için .
« : 26 Temmuz 2012, 15:37:33 »
Çok sağol :) yardımcı olacaklardır :)

120
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüzgar Adam
« : 26 Temmuz 2012, 02:33:31 »
Peki kolay gelsin devamını bekliyorum yazının.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11