Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - -Kötü karakteR-

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]
136
Başka Kurgular / Sonunda Ölüm Geldi - Agatha Christie
« : 30 Ekim 2015, 21:54:36 »
Eski Mısır'da kıskançlık, ihanet ve seri cinayetleri konu alan zekice yazılmış bir kitap.

MÖ 2000 yılında Mısır'da ölüm demek aslında yaşam demekti. Bir Ka rahibinin metresi olan güzel Nofret'in cesedi bir uçurumun dibinde bulunduğunda, birçokları, genç, güzel ve zalim genç kızın bu ölümü hak ettiğini düşünmüşlerdi. Tıpkı bir yılan gibi ölmüştü.

Ama rahibin Nil kıyısındaki evinde yaşayan kızı Renisenb genç kızın bir cinayete kurban gittiğini düşünüyordu. Ve gün geçtikçe bu şüphesi güçleniyordu. Evin içinde esen kötülük rüzgarlarına aile bir türlü karşı koyamıyor, ihtirasları onları çaresizlik içinde cinayet işlemeye sürüklüyordu...

"Yepyeni, şaşırtıcı bir roman... Ona karşı duyduğum hayranlık her gün biraz daha artıyor." Observer


Kitabın arka kapak yazısı böyle. En sondaki yoruma sonuna kadar katılıyorum, ben de felaket bir Agatha Christie hayranıyım. Şimdiye kadar 10dan fazla kitabını okudum en beğendiklerimden ilk beşe alırım bu kitabı. İlk üçte bile olabilir. Antik Mısır'ı çok sevdiğim için gördüğüm an almıştım bu kitabı almama gerektiği halde. Hiç pişman değilim. Antik Mısır'ı sevmeyenler başlarında biraz sıkılabilir ama daha sonraları sarar, çok güzel bir kitaptır. İlk başlarda o zamanki Mısır yaşamı hakkında bilgiler veriyor, daha sonra karakterleri tanıtıyor, olaylar için zemin oluşturuluyor. Gerekli zemin oluşturulduktan sonra da güm - katil harekete geçiyor. Bunlar Agatha Christie okuyanların zaten bildiği şeyler tabii ama daha önce okumamış olabilirsiniz diye söylüyorum. Daha fazla bilgi vermek istiyorum ama spoiler olacağı için burada kesiyorum. :) Ama kesinlikle okunması gereken enfes bir roman <3

Not: Bu kitap daha önce Yılan İçini Döktü adıyla basılmıştır. Keşke bu isim değişmeseydi çünkü çok daha etkielyici ve hikayeye uygun bir isim ama değişti işte :(

137
İşte okuduğum en iyi seri <3 Üzerine tanımam. Tek kusuru az karakter olması ve 3. kitaba çok konu bırakmış olması nasıl bitecek bilmem. Yüzüklerin Efendisi'ni ya da Zaman Çarkı'nı okumadım henüz ama fikrimin değişeceğini sanmıyorum çok değişik ve güzel yazıyor Rothfuss. İkinci kitaba 50 lira sökülmüştüm ama üzgün değilim yine olsa yine yaparım :D Dizi ya da film olmasına karşıyım, kitapların daha çok rağbet görmesini sağlar ama ilk kitapları okuyanlar için tam bir eziyet olur büyük ihtimalle.

Ben burada bahsedilen üç seriyi de okuyup bitirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, Zaman Çarkı'nı okuyunca fikriniz değişecek. Tabi sizin sevdiğiniz tarz belki başkadır bilemem ama, Rothfuss ve Kvothe'miz ne kadar eşsiz olsa da benim için Zaman Çarkı'nı geçebilen seri yok şu an. Belki Brandon Sanderson'ın gelecekteki çalışmaları. Belki.

Zaman Çarkı'nı ancak birinden ödünç alabilirsem okuyacağım tam bir fikrim olmadığı serinin ilk kitabına 50 lira vermeye pek niyetim yok açıkçası. Brandon Sanderson da merak ettiğim yazalar arasında, Steelheart'ı okuyacağım muhtemelen çok yakın zamanda. Çok yakın zaman dediğim iki ay da olabilir tabii neyse :D

138
Şimdi upuzun bir liste yapacağım hazır mısınız :P

Death Note
Vampire Knight
Naruto ve Naruto Shipuuden
Bleach
One Piece yalnıza mangadan takip ettim o yüzden sayılır mı bilmiyorum :D
FMA Brotherhood
Code Geass
Elfen Lied
Black Lagoon
Katekyo Hitman Reborn
Basilisk
Shingeki no Kyojin
Akame ga Kill
Accel World
Durarara!! ikinci sezonunu da izlemekteyim.
Tokyo Ghoul ve Root A sı.
Kuroko no Basket ve tüm sezonları.
Kuroshitsuji
Owari no Seraph
Sekai-ichi Hatsukoi

Unuttuğum bir iki tane olabilir buradakilerden bazılarını son anda hatırlayıp yazdım ;D
En son Sekai ichi Hatsukoi'yi hala bitirmedim ondan sonra da yeni anime planlarım var 8) Anime aşktır <3


139
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 30 Ekim 2015, 20:32:26 »
Göremiyorum ve üzerinden çok fazla zaman geçmiş yani konu hortlatıyorum...

[spoiler][/img]

140
Bu ekinliği çok beğendim bu aykinin başlamasına çok az süre kalmış ve katılamayacağım da kesin ama bir sonrakine kesinlikle varım! ;)

Tartışma sayfasını bu akşam açacağız, ama konu birkaç hafta boyunca aktif olacak. Hala vakit var yani. :D Sizi de bekleriz.

Geriden de olsa katılabilirsiniz, son mesaj atma tarihi gibi bir sınırlamamız yok.
Vize ödevi için okuduğum kitapları ve keyfi olarak okuduğum normal kitabı zamanında bitirebilirsem neden olmasın ;)

141
İşte okuduğum en iyi seri <3 Üzerine tanımam. Tek kusuru az karakter olması ve 3. kitaba çok konu bırakmış olması nasıl bitecek bilmem. Yüzüklerin Efendisi'ni ya da Zaman Çarkı'nı okumadım henüz ama fikrimin değişeceğini sanmıyorum çok değişik ve güzel yazıyor Rothfuss. İkinci kitaba 50 lira sökülmüştüm ama üzgün değilim yine olsa yine yaparım :D Dizi ya da film olmasına karşıyım, kitapların daha çok rağbet görmesini sağlar ama ilk kitapları okuyanlar için tam bir eziyet olur büyük ihtimalle.

142
Zaten Tüyap'a kesin gidecektim şimdi iyice gaza geldim!

143
Bu ekinliği çok beğendim bu aykinin başlamasına çok az süre kalmış ve katılamayacağım da kesin ama bir sonrakine kesinlikle varım! ;)

144
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Paradokya - Cem Gülbent
« : 30 Ekim 2015, 14:33:45 »
İlk kitabını aldım 250''lerden sonrasında bıraktım. Tanıtımını okuyunca demiştim ki bu bomba bir kitaptı kesin ama hiç de öyle çıkmadı.  Sürükleyici bir anlatımı var ama benim için n önemli olan şey karakter tasviri ve kişilikleridir ve o eksikti. Sanki karakter oluşturmuyor da bir tip veriyor ve o tipe de bir isim. Oktay. Oktay şunu yaptı, Oktay şöyle kaçtı. Oktay nasıl görünüyor ya da Oktay'ın kişilik özelliklerine dair hiçbir fikrimiz yok olaylar süresince. Mekan betimlemesi var ama karakter betimlemesi eksilerde. Kitaba yoğunlaşamıyorum durum böyle olunca her ne kadar maceralı da olsa. 250 sayfayı akıcı dilinden dolayı ve can sıkıntısından muzdarip olduğum anlarda okuyabilmiştim başka kitap yok diye ama yok devam edemedim daha fazla. Konu çok güzel ama balon karakterlerden dolayı yazık olmuş ne diyeyim.

145
Anatolya Efsaneleri Serhan Vural'ın, Şehristan Rivayetleri Serhat Poyraz'ın kitabı lakin kaydederken karışıklık olmuş ve ters kaydetmişsiniz. Düzeltilirse çok iyi olur :)

146
Tyrion'ı severim ama bu kitap tamamen gereksiz bir şey. Seriyi tamamen okumuş olanlar zaten biliyorlar adamın ağzından çıkan tüm kelimeleri neredeyse :D Sırf o da değil neden sadece bir karakterin repliklerini okumak için bir kitap alalım ki? Para, para, para bu kitabın varolmasının tüm nedeni...

Sayfa: 1 ... 8 9 [10]