Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 2 [3] 4
31
Unutulmuş Diyarlar / Faerûn Forgotten Realms Total War
« : 03 Eylül 2012, 16:56:41 »


Total War dünyasını bilir misiniz? Shogun total war ile başlayıp medieval, rome,medieval 2,empire,napeleon,shogun2, fall of the samurai oyunları ile strateji severlerin dünyasında hayranlar Medieval 2 Total War'a bir mod hazırlamaktadırlar.

Girişi
Yıl 1372 Vadi Takvimi(DR) ya da hepimizin bildiği öbür adıyla Vahşi Büyü Yılı...Faerûn savaşlar ile çalkalanmaktadır. Bu savaşta sizde yerinizi alın çok geç kalmadan.

Devletler:

Luskan:Kuzeyli eşkıyalar ile korsanlar ve Gizem Kardeşliği adı verilen bir yeraltı örgütünün elininde bulunan bu viking kültürlü şehri beş yüksek kaptan yönetmektedir.Bu şehirde korsanlar, barbarlar, paralı askerler ve büyücüler bulunmaktadır.

Derinsu: Tüccarların bulunduğu bu batı kültürlü şehirde değişik ırklarda ve kültürlerde insanlar bulunmaktadır.Soylular konseyi tarafından yönetilen şehrin zenginliği komşularını kendine düşman etmektedir. Ordusu şövalyelerden büyücülere zırhlı piyadelerden vur kaç taktikli hafif süvarilere kadar çok geniş bir yelpazeye sahiptir.

Baldur Kapısı:Baldur Kapısı Büyük Dükü Faerûn'daki en önemli insanlardan biridir. Kuzeyde Derinsu güneyde Chult'a kadar uzanan denizcilik ağı ve içeriye doğru giden coğrafyanın hakimidir. Fakat Chult'un zenginlikleri peşindeki Amn ona büyük bir sorun yaratabilir.

Gümüş Sınırlar: Ünlü yedi kardeşten Alustiriel Silverhand tarafından yönetilen başkenti Gümüşay olan bu konfederasyon çok sayıda kale,şehir ve kasabadan oluşmaktadır. Zenginliği, cüce işçilikleri ile meşhur olmuş olan kuzeyin incisi yeni bir düşmanla karşı karşıyadır.Orklar...

Bol-Ok Krallığı:Tarih sahnesine yeni çıkan ve içlerindeki kinle kuzey diyarına dehşet saçan bir krallık. Başında Felbarr fatihi Büyük Obould Bol-ok.Çeşitli ırklardan oluşan ordusunda kuvvetli warg binicileri ve devrilmez devler göze çıkan ilk kısımlarıdır. Ordusunun goblin ve ork kalabalığı ile insanlara korku salmaktadır. Tek bir hedefi vardır.İntikam

Elturgard: Baldur Kapısı ile iyi ilişkileri bulunan bu şehrin Lordlar İttifakına üye olan teokratik lideri Lord Torm'un kutsal savaşçıları ve rahipleri tarafından yönetilmektedir.Şehrin ordusunda korkusuz şovalyelerin yanı sıra yiğit mücahitler(paladin) de bulunmaktadır.Bu şehre saldıracaklar bir daha düşünmelidirler.

Shadovar Netreil İmparatorluğu: 1372 DR'de Faerûn'a geri dönen bu kadim imparatorluk büyük çöl Anarouch'un içinde büyümek ve yayılmak için beklemektedir.Başlarında büyük prens olan on iki prens tarafından yönetilen bu imparatorluk kuzeydeki güç dengelerini kökünden sarsacaktır.

Cormyr:Ormanlar Krallığı olarak da bilinen Cormyr İmparatorluğu Faerûndaki en eski insan krallığıdır. Bir hanedab tarafından yönetilen bu ülke Mor Ejderhalar adlı şövalyeleri ve ağır piyadeleri ile yenilmesi güç bir ülkedir.

Sembia:Sembia Cumhuriyeti zenginliği ile meşhur soylu tüccar aşiretleri tarafından yönetilmektedir. Kayan Yıldızlar Denizinde bulunan bu ülke ticaretin önemli bir merkezidir. Eğitimli piyadeleri ile dosta destek düşmana ölüm saçarlar.

Chondath:Chondath fedarasyonu yerel beyler tarafından yönetilen şehir devletlerinden oluşmaktadır. Ordusunda insan askerlerden başka Chondath Ormanlı elfler de yer almaktadır.

Zhentarım:Karanlıklar ülkesi olarak bilinen bu ülke şehir ve kaleleri ile kötücül Bane'in gösterdiği yol ile Faerûna kötülüğü yaymaya hazırlanan bir devlettir.Ordularında yetenekli askerlerin yanında orklar ve Bane mücahitleri de bulunmaktadır.

Amn Amn Cumhuriyeti kılıç sahilinde bulunan ve deniz aşırı sömürgeler kurup donanmaları ile çevresine hükmetmek isteyen bir devlettir. Chult'un zenginlikleri için Baldur Kapısı ile büyük bir mücadeleye girmiştir. Kim kazanır bilinmez ama kazanın galibiyeti büyük olacağı kesindir.

Tethyr:Tethyr krallığı eski bir insan krallığıdır. Antikaları ile meşhur olan bu ülke ordusunda yer alan büyücüler paralı askerler ve mücahitlerle nizamsız Faerûn'e nizam salmak için birebirdir.

Calimshan:Calimshan imparatorluğu güney kültürlü insanlardan oluşan yoğun nüfuslu bu ülke parlak Deniz ve kılıç sahilinde ilerlemeyi planlamaktadır. Düşmanlarına karşı doğal savunması Calim Çölü  ayrıca develi askerleri ile ordusuna güç katan bir yerdir.

Evereska: Evereska elfleri Evermeet adasına çekilen elflerden geriye kalan tek elf devletidir.Elf okçularının desteklediği ordular ile vur kaç taktiğiyle savaşanlar için birebirdir.

Mulhorad:Antik Mısır kökenli bu tarihi devlet gizemli canavarları köle askerleri ve bitmek tükenmek bilmeyen bir şevkle çalışan büyücüleri ile tam bir mısır ülkesidir.

Öbür Devletler:
Unther
Thay
Aglarond
Rasheman
Damara
Büyük Rift
Lapalia
Chessenta
Dambrath
Thar

Oyunda savaş büyücüleri.

 
Oyunda Gümüş Sınırlar


Oyunda Luskan


Bazı ülkelerin sancakları:


Not: Bu modu indirme bölümünü bulamadım büyük ihtimal yapım aşamasındadır.
Kaynak:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=476733

Oyun içi resimlerin hepsinini burada yayınlayamam fakat alttaki linkten resimlere ulaşabilirsiniz:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=476733&page=10

32
Unutulmuş Diyarlar / Pala(Han)
« : 03 Eylül 2012, 16:03:31 »
Luskan limanındaki Yarıay sokağında bulunan han Arumn Gardpeck sahipliğinde tüccarları,paralı askerleri,gezginleri ve korsanları ağırlamaktadır. Han Luskan'ın en işlek hanı olup Yüksek Kaptanlar tarafından silahsız bölge ilan edilmiştir.

Hikayemizdeki Yeri
Not Spoiler içerir.
Luskan'a kuzey diyarları hakkında harita bulmak için gelen Salonun Yoldaşları bu handa konaklamışlardır. Daha sonraki yıllarda; Drizzt ve Catti-brie kaptan Duedermont ile buluşmak için kullandıkları bu handa iblis haykırışlarını zihninden atamayan ünlü barbar Wulfgar koruma olarak çalışmıştır. Burada tanıştığı bir kadınla evlenen Wulfgar yılllar sonra karısı Delly Curtie'nin ölüm haberiyle dönmek üzere handan ayrılır.

Luskan'a her geldiklerinde kaldıkları bu han 1377 DR'de korsanlar savaşında Renthor'un Gemisi'nin yanında durmuştur. Yeni Luskan'da imtiyazlar elde eden bu han 1461 DR'de Arumn Gardpeck'in 3. nesilden kız torunu tarafından işletilmektedir.-Böyle bir bilgi olduğuna göre Drizzt'in ileriki yıllarda(Charon'un pençesi'nde olabilir) bu hana uğrayacağını düşünüyorum-

33
Kurgu İskelesi / Ozan Angoktan Seçmeler
« : 29 Ağustos 2012, 21:53:28 »
Not: Yazacağım metin benim hayal dünyama ait olup bazı mekan kavram ve zamanları anlamamanız doğaldır.
Not: Angoklar Kadim Dünya'da yaşayan iki kollu tek kafalı dört metre boyunda olan canlılardır. Sayılarının az olması ve idarecilik yeteneklerinin fazla olmasyla tanınırlar.Her angok yönetici doğar.Dünya'ya gelen Angokların zaman kavramı değiştiğinden ömürleri sonsuz denecek kadar uzamıştır.


Melk'i tanır mıydınız ey dünyeviler
O melum meleği o kahraman askeri
Tabanı unutan gökteki meleklere inat
Tabanla beraber vakit geçiren dost olan o zat

Bilir misiniz ona yapılan haksızlıkları
Gücünü düşünenler yüzünden atanmamasını 
Ve hatta kovulması  hakkı olan makamdan
Meclisten atılması karaları eleştirdiği zaman

Dünya keşfedildiğinde o da vardı grupta
Önerisi kabul görmemişti Melekler arasında
Melekler karar vermişti kendilerine bağlı bir
Dünya yaratmaya.Ama Melk haykırdı:

Bu dünya meleklerin değil halkındır.
Ve başladı kadim halkları dünyaya getirmeye
Melekler ile çok büyük harp oldu sonuç
Melekler için kötü Melk için felaketti

Melk dostu Büyük Arif'i gömmüştü kulesine
Dostu Doğru Melek Qalyut'u gömmüştü göğe
Kendisi dostları ile kaçmıştı Eridar'a hazırlanmaya
Başladı intikam adına tekrar savaşmaya

Yarattığı iki halktır goblinler ve ogreler
Yarı-kadimdir Melki destekler circiler
Udlar, Ejderhalar ve Angoklar hücüma kalktı.
Melekleri ve yaratılmışları yenmeye and içerek

Son Arif'i öldürdü elfleri doğuya sürdü
Cüceler korkudan mağralarına sığındı
Kadimler yerleşecekti ki dünyaya
Melk aniden kayboldu bu dünyada

Yüz yıl bekledi kadimler geri dönmesi için
Dönmeyince kavgaya devam ettiler. Ve
Ne görsünler. İnsanlar  orklar devler peydalanmış
Melekler tarafından, fakat onlar gitmişti
Melk amacına ulaşmıştı.Dünya onlarındı.

Savaşlar sürdü goblinler çıktı dağa
Ogreler aldı Arif Şehrini eski emaneti
Kuleye girdiler Elflerin yapamadığını yaptılar
Ad değişti şehrin artık Kule Şehirdi.

Kadimler devlet kurdular.
Krallıklar kondurdular
Resmi dillerini Melkçe buyurdular
Tâ ki o karanlık yıla kadar


İki bin yıl geçti Melkten Sonra
Kadimler hezimete uğradılar
İnsanlar yendi kutsal ittifakla
Yeni çağ başlamıştı İnsan Çağı

Ejderhalar kaçtılar inlere.
Kloklar çekildi dağlara
Circiler katledildi insafsızca
Udlar sığındı girebildikleri deliğe

Bu insanların gözü dönmüştü artık
Öldürmüşlerdi savaşta birbirlerini
Ve sonra kadimlerin bıraktıklarını
Paylaşamadılar yeni savaş yakındı.

Peş peşe yaşandı üç Veraset Savaşı
İnsanlar parçalandı unuttu arakadaşı
Zaman sabretme devriydi. Sabır...
Ak Ovalar dışında kalmamıştı kadim diyar.

Ozan Angok'um gördüm tarih-i Cihanı
Hatırlıyorum yaşadıklarımı an be anı
Ve görüyorum ki silemediler dökülen kanı
Alamadılar Eridar dağlarındaki kadim vatanı

Ozan Angok Yıl: Melkten Sonra(MS) 2690.

34
Unutulmuş Diyarlar / Cüce Cobble
« : 28 Ağustos 2012, 17:44:10 »
Not: Spoiler içerir.

Cobble Kimdir
Cobble Mitril Salonu'nda yaşayan erkek bir Moradin rahibidir. O kısa sarı sakallı ve gücünü vatana harcayan yiğit bir cücedir. Kral Bruenor tarafından Cobble'a Mitril Salonu'nun En Kutsal Rahibi ünvanı verilmiştir.

1357 DR'de Salon'un Yoldaşlarından Drizzt Do'Urden ile Regis kılığına girmiş Artemis Entreri'nin kaybolması üzerine Bruenor Battlehammer önderliğindeki grupta bulunan Kutsal Rahip Coddle karanlıkaltına gitmiştir. Orada tuzağa düşürülen ve kralı için ölümüne savaşa girişen rahip Vierna Do'Urden tarafından katledilir.Ve Drizzt'in mirası-Kara elfin peşindeki karaelfler- bir cüceyi daha Moradin'in Salonu'na yollamış olur.

Drizzt'in mirasını anlatan "Miras" adlı kitabın kapak resimlerinin birleştirilmiş hâli:

35
Unutulmuş Diyarlar / Takvim
« : 28 Ağustos 2012, 17:17:35 »
Unutulmuş Diyarlarda kullanılan önemli beş takvim bulunmaktadır: Vadi Takvimi(DR),Cormyr Takvimi(CR), Kuzey Takvimi(NR),Mulhorad Hesabı(MC) ve Günümüz Takvimidir(PR).

Vadi Takvimi diyarlarda en çok kullanılan takvim olup başlangıç yılını Yükselen Bayrak Yılı kabul etmektedir.

Cormyr Takvimi diyarlarda yerel olarak kullanılıp başlangıç yılı olarak Diyarlarda kurulan ilk tapınağın(Deneir adına yapılmıştır) yapıldığı sene olan  Rünler Yılını(25 DR) kabul etmiştir.

Kuzey Takvimi diyarların kuzeyinde yer alan Derinsu ve çevresinde yerel takvim olarak kullanılmaktadır. Başlangıç yılı olarak İlk Derinsu Efendisi olan Ahghairon'un tahta çıkış sene olan  Bakire Gecesi Yılını(1032 DR) kabul etmektedir.

Mulhorad Hesabı kadim bir takvim olup günümüzde geçmiş ile araştırma yapan alimler ve bazı büyücüler dışında pek kimse tarafından bilinmez.Takvimin ilk yılı Vadi Hesabıyla -2104 DR'dir.

Günümüz Takvimi Diyarlarda kullanılan en yaygın ikinci takvimdir. Sıkıntılar Zamanı'nın olduğu Gölgelerin Yılını(1358 DR) başlangıç yılı kabul eden takvimdir. Halk arasında sayının küçük olması ve Sıkıntılar Zamanı'nın etkileri olması bu takvimi önemli yapmaktadır. "Sıkıntılar Zamanından beri" veya "Sıkıntılar Zamanı'ndan -bir sayı- sene sonra -veya- evvel" tabirleri bu takvim için kullanılmaktadır.

36
Unutulmuş Diyarlar / Ejderha Yaşları
« : 28 Ağustos 2012, 16:58:26 »
Ejderhaların uzun hayatları yaşlarına göre dönemlere ayrılır. Yaş ilerledikçe boy ve kuyruk uzar, kütle artar kanatlar genişler. İnsanlardan farklı olarak Ejderhalar yaşlandıkça büyür ve gelişirler fakat insanlar bir döneme kadar büyür ondan sonra duraklar. İhtiyarlayıp ölmek ejderhalar için kullanılan kavram değildir.Ve hatta tam tersi yaşlı bir ejderhayı öldürmek çok daha zordur.Ejderhaların genizlerinden gelen özel yeteneklerinin(Kızıl Ejderhalarda Ateş,Kara Ejderhalarda zehir, beyaz ejderhalarda dondurucu hava püskürmek gibi) geliştiği dönem Ergenlik dönemidir.Kontrol edebildikleri dönem ise yetişkinlik dönemi olup ilerleyen her yaşında bu gücü de gelişir.

0-5 Yaş Arası  Bebek
6-15 Yaş Arası Yavru
16-25 Yaş Arası Küçük
25-50 Yaş Arası Çocuk
50-100 Yaş Arası Ergen
100-200 Yaş Arası Yetişkin
200-400 Yaş Arası Olgun
400-600 Yaş Arası İhtiyar
600-800 Yaş Arası Çok Yaşlı
800-1000 Yaş Arası Antika
1000-1200 Yaş Arası Wyrm(çeviremedim anlamını bilen lütfen yardım etsin)
1200 Yaş Üstü Efsanevi

Bebek Ejderha

Yetişkin Ejderha

Wyrm Ejderha

Efsanevi Ejderha



37
Unutulmuş Diyarlar / Gnom Firble
« : 28 Ağustos 2012, 16:04:01 »
Not: Spoiler içerir.

Firble'ın Fiziksel Özellikleri
Firble Blingdenstone'da yaşayan bir dip gnomdur.35 kilo aşan ağırlığı ve 1 metreyi geçen boyu ile ideal bir dip gnomdur-Dip gnomlar yüzeydeki akrabaları olan Taş Gnomlarına göre daha kısa ve zayıftırlar.-



Firble Kimdir
Firble Kral Schnicktick'in yönettiği Blingdenstone'un bir konsülüdür. Firble'ın görevi Drow Jarlaxle ile konuşup özellikle Blingdenstone'a yakın olan Menzoberranzan'la ilgili ucuza bilgi toplamak ki konu Jarlaxle olunca pek ucuza bilgi edinilmiyordur ve ticaret yapmaktır. 

1358 DR'de drow istilası yüzünden Blingdenstone'u boşaltan dip gnomlarla beraber batıya gitmiştir. daha sonra üç yüz savaşçı dip gnom ve yakın dostu En Şerefli Oyuk Sorumlusu Belwar Dissengulp'la Karanlığın Kuşatması altındaki Mitril Salonu'na yardıma gitmiştir. Mitril Salonu Nesme'den gelen kırk süvari ve Gümüşay'dan iki yüz Gümüş Şovalyesi yardımından başka yardım beklemezken uzaktan ve Mitril Salonu kralı Kral 2. Bruenor'un hiç bilmediği bir diyardan, yüzeyde savaşan barbarlara moral olan ve destek çıkan üç yüz gnom savaşçısı desteği gelmiştir. Yiğitçe savaşan ve Firble'ın içinde bulunduğu gnomların yarısı Mitril Salonu'ndan tanrıları Taşın Efendisi Derin Kardeş Callarduran'ın yanına gitmiştirler.

Dip Gnomların tanrısı Derin Dünyanın Efendisi Derin Kardeş Taşın Efendisi Callarduran Smoothhands'ın sembolü.

38
Kurgu İskelesi / Elf Destanı
« : 26 Ağustos 2012, 20:43:40 »
Not: Anlattığım konular benim dünyamla ilgili olup anlamamanız doğaldır.
Kırk Çöl aşılır bedevilerle
Gölkul’a gidilir gemilerle
Bu cihanda her şey olur
Yapanı bildiğin sürece
Ata da binilir gemiye de
Doğuya da gidilir batıya da
Elf ormanlarına cüce mağralarına
Goblin tepelerine  ve ork ovalarına
Her yere gidersin yeterki dostun ola
Unutma erzağını, çıkma atsız yola
Yol tehlikelidir pişman olma sonra
Amacından sapma gönül ver o uğura
                  ...
Batı yaratıkları aldı elimizden
Sürdüler bizi gönül şehrimizden
Şimdi yaşarız bir ormanda
Ayılar ve kurtlarla
Dost oldu bize ağaçlar
Ummar’da yaşar bizim ihtiyar
Akar ve Makad  unutma bir de Unt
Dosttur bu üç kale yaşayanları ile
Düşmandır ogreler ve yandaşları
Dosttur insanlardan Braniler
Büyük Arif’in kulesinden atıldıktan beri.
Ariflerdir bizim ustalarımız doğal olarak da hakkımız
Onlara bırakmayız biz böyle tarihi
Cihan olsa düşmanımız, Ürüd salsa korsanlarını
Nafile eder bunca şey yenilmez kudretli Erebrin
Ayıkanlar ve bedeviler dolaşsa ormanda
Tek tek avlar bizim avcılar
Kolcular ile hüküm ederiz
Birleşik Krallık nasıl bölündü
O yüce devlet kaldı mı dünyaya
Her şeyin bir sonu var biz elfler sonsuzuz
Ak Ovalar'da circiler ve son kalan kral
Onlar bir hiç hele goblinler ve cüceler
Sayılmaya bile değmezler
Fatse ile ayrıldık tamamiyle
Onlar seçti dost olmayı çirkinlerle
Ariflerin öğretileriyle öğrendik bu yaşamı
İlk biz doğduk ve en son biz öleceğiz
Çünkü biz elfleriz ormanlarda yaşar
Geyik avlar gölde yüzdürürüz gemileri
Ürüd de kimmiş peh! korsan memleketi
Kuzeyde kim mi kaldı çirkinler ve barbarlar
Doğu da mı Ürüd’ün ve Fatse’nin himayesi
Ha bir de Zalim Filip’in memleketi
Batı da mı ne var kaybeden Amrot
4 ler toplansa n’olur Branileri yensen n’olur
Bizim gibi halkı Kutsal İttifak bile yıkamaz
Ormanlara giren yabancı asılır meşenin altına
Kalkan ile ok ile girenlerden cesetler kalır
Doğuda sömürgen olsa n’olur Ürüd
Batı da dostun olsa güneyde halkı toplasan
Yine de bizi yenemezsin İmbava'yı kurtarsan
Akar Valisi Süleyman’ı uyandırsan
Branilerin ormanına kast edenlerle dost olsan
Gemilerle iş yaparsın fırtınan olacağız tepene bineceğiz
Seni gömüp sileceğiz bu tarih sahnesinden, binlerce genç
Hazır ariflerine bağlı, şüphesiz insanlar yenilir
Gölkul'u hak eden biziz ve orta deniz bizim olacak
Gözünü aç! şüphesiz ki Ürüd bir nesil ölür ancak
Elflerin daha çok ömrü var  çirkin getirsen kuzeyden
İnsan getirsen her yerden ve dev çalsan  dağlardan
Cücelerle anlaşsan Kral Angok’u ikna etsen
İkken’den Tosa’dan bilmem nereden getirirsen getir
Hepsi görsün Ürüd’ün düşüşünü korsanların ölümünü
Cihan kurtulsun sizden denizciler bayram etsin
Elf iktidarı ile dünyada huzur ve mutluluk gelsin

39
Unutulmuş Diyarlar / Beluarian Kalesi
« : 26 Ağustos 2012, 17:28:41 »
İngilizce adı "Fort Beluarian" olan Beluarian Kalesi Chult Ormanlarında paralı asker hizmeti vermek için Baldur Kapısı Güvenlik Teşkilatı Flaming Fists tarafından yaptırılmıştır.Özellikle bölgeyi aramaya çıkan define avcılarını korumakla görev yapan Beluarian Kalesi Chult adasının kuzeyinde kalır.


Flaming Fists logosu:


Paralı askerler lizardfolk goblin yuanti gibi çeşitli canavar yüzünden korkan kişilere muhafızlık hizmeti vediler. Özellikle Chult'un meşhur kızıl ejderhaları ve dolayısıyla dillere destan hazinelerini aramak için çok fazla maceracı gelir.Maceracılar; Beluarian Kalesi'nde bir rehber bulabilir, konaklayabilir ve adam eksikse hazineden pay verme karşılığı paralı asker tutabilirlerdi.

Büyü Vebası'ndan sonra başlayan yüz yıllık kaos ile karışan dünya ve Metropol Mezro'nun yıkılması çoğu insanı öldürdü.Ve bütün Faerûn'de büyük bir asker ihtiyacı doğdu. Fort Beluarian 1372 DR'de 300 kişilik olan paralı asker kotası 1479 DR'de 1000'i aşmıştı.Paralı askerler; maceracılar Chult'a Ay piramidi'ni aramaya, Mezro harabelerini yağmalamaya, veya iş kurup Chult'un altın, mücevher, egzotik bitki ve parfümlerini toplayıp ticaretini yapan tüccarlara koruma sağlıyordu.


40
Unutulmuş Diyarlar / Böcayılar
« : 26 Ağustos 2012, 13:04:13 »
"Böcayı" Nereden Geliyor
İngilizcesi "Bugbear"dır. "Bug" "Böcek", "Bear" ise "Ayı" demektir. Birleştiriken kulağa hoş gelsin diye "Böcayı" şeklinde birleştirilmiştir.

Böcayılar Kimdir
Böcayılar insansılardan goblinimsi alt grubuna üyedir  fakat goblinlerden çok daha büyük ve güçlüdürler. Birçok goblinimsi gibi böcayılar da Goblince konuşur.Kendilerine ait kürkleri olan tek goblinimsidir.

Böcayılar'ın ömrü ortalama 75 yıl kadardır.Ortalama yetişkin bir böcayı 130 kiloya kadar ulaşabilir ve boyları 2.2 metreyi bulur. Sevdikleri yaşam alanları tepe zirveleri ve yüksek dağ etekleridir.







Böcayıların, Bane'in takipçisi olan ve Büyü Vebası'ndan sonra tanrı olacak olan orta seviyeli tanrısı Hruggek'tir. Böcayılar büyüyle ilgilenmeyi sevmez kas gücünü ve fiziksel yetenekleri severler. Hruggek şamanları pek rastlanmaz fakat iyi dövüşçü Böcayıların tanrıları tarafından kutsanması görülmemiş olay değildir.

Böcayılar  en iyi dövüşçünün yönettiği küçük kabileler halinde yaşarlar. Barbar yaşantısı olan ve ava dayalı hayatlarında her zaman dövüş için hazırlıklıdırlar. Ve bazı zamanlarda böcayılar Hruggek'in kutsanmış kahraman bir böcayı veya kudretli büyücüler tarafından birleşip tek bir amaç uğruna yaşadıkları zorlu dağları terk ederler: İyi halklardan intikam almak için...
 

41
Unutulmuş Diyarlar / Maglubiyet
« : 26 Ağustos 2012, 12:40:27 »
Maglubiyet ya da goblinler arasındaki yaygın ismiyle Büyük Şef,Kara Efendi Bane'in bir takipçisisdir.Büyük bir tanrı olan Maglubiyet; Alevli Göz ve Savaş Efendisi olarak da bilinmektedir. Eğilimi doğal kötülük olan Büyük Şef goblinlerin, goblinimsilerin şeflerin ve savaşın tanrısıdır. Silahı savaş baltası olan Maglubiyet Büyü Vebası'nda(veya Bozumu) tanrılık mevkisine yükselmiştir. Goblin Pantheon'unu demir yumruk ile yöneten Maglubiyet'e bu yüzden Demir Şef de denir.

Maglubiyet'in silahı


Ateşli Göz Maglubiyet


Maglubiyet'in gözdesi olan Grodd Goblinlerinin yanı sıra goblinler, goblinimsiler ve warglarla kendisini egemenlik altına almaya çalışan Gruumsh ve Ork Pantheon'uyla savaşır. Bu savaşta galip geldikten sonra kendi pantheon'unun da diktatörü ve başı olur.

Devler,orklar, ogreler ve böcayılar karşısında ezilen zavallı goblinlere bir ümit ışığı olan Maglubiyet her zaman her yerde goblinleri hakettiği yere taşımaya çalışır. Kendi rahipleri olan şamanlarına çeşitli savaş büyüleri gönmderen bazı savaşçılarını kutsayan Maglubiyet çok zorlu bir savaşa girmiştir:Elfler cüceler ve insanlar bir yana orklar tarafından bile hor görülen bir ırkı yükseltme savaşına.

Maglubiyet Faerûn'da yaşarken Kara Efendi Bane'in takipçisi olmuş ve onun tarfından kutsanmıştır. Kutsamadan sonra bir devin boyuna yakın bir boya tam tamına 3.2 metreye yükselmiş ve kas gücü tarafından muhteşem bir hâle gelmiştir.


Sıkıntılar Zamanında Cyric'in Bane'i yenmesi ve çok güçlü bir tanrı olması Maglubiyet'e bağımsızlık yolunu açmış ve ihtiyacı olan Büyü Bozumu'nda Tanrılık Seviyesine yükselmiştir.

42
Unutulmuş Diyarlar / Tymora
« : 26 Ağustos 2012, 12:06:37 »
Tymora ya da daha çok bilinen adıyla Şans Hanımı orta düzeyde bir tanrıçadır.Gülen Hanım veya Bizim Gülen Tanrıçamız şeklinde de bilinir. Eğilimi kaotik iyi olan bu tanrıça iyi şansın ve güzel geleceğin tanrıçasıdır. Özellikle şansa ihtiyaç duyan maceracıların,kumarbazların Hafifayak Buçukluklarının(ligthfood halflings) ve çok gelişmiş bir büyü cemiyeti olan Harperların tanrıçasıdır. Kumarbazların dilinden düşmeyen bir söz vardır:
"Tymoranın şansı benimle olsun"

Sembolü; resminin bulunduğu bir jetondor.



Nasıl atılan paranın iki yüzü varsa, olsalılıkların da iki yüzü vardır:İyi yüz Tymora'nın ve kötü yüz ise kötü şans ve talihsizlik tanrıçası olan ve aynı zamanda Tymora'nın kız kardeşi Beshaba'dır.

Kız kardeşi Beshaba ile dövüşürken Tymora.


Tymora'ya inananlar bir bölge ile sınırlı olmasa da buçuklukların memleketi Lurien'de Tymora çok önemli bir ilahtır. Tymora buçukluk pantheon'una üye olmasa da buçukluklar tarafından çok sevilir.(pantheon: Tanrı grubu.)

Not:Ed Greenwood'un kitaplarında Tymora'dan "Tyche" şeklinde bahsedilir.

Resimler:




Tymora'yı anlatan ikinci nesil bir kitabın kapak resmi

43
Unutulmuş Diyarlar / Ork İstilası
« : 25 Ağustos 2012, 19:20:01 »
Önemli Not: Metnin tamamı spoilerdır. Avcının kılıçları serisi ve Ork Kralı okuyanların veya asla okumayacakların okuması tavsiye edilir.

Ortaya Çıkışı
Sorun çıkartmak konusunda üstüne olmayan dört drow:Ad'non Kareese, Donnia Soldou, Kaer'lic Suun Wett ve sonradan aralarına katılan Tosun Armgo. Felbarr kalesinin fatihi ve büyük kabile Bolokların Şefi Obould Bolok dağlardaki yaşamdan sıkılmış ve orkları toplayarak yağmaya başlamıştırlar. Yanlarında Parlak Beyaz'ın meşru olmayan reisi Gerti Orelsdottr ve yanlarına katılacak olan Hepkırların en yiğit ve cengaver trollü Çift Başlı Proffit vardır.

Resimler:
Spoiler: Göster






1370 DR'de İlk çıkan olay ise Shallows'a cüce el işlerini satmak için giden işinin ehli Felbarrlı tüccar Duggan McKnuckles ve grubunun katli olmuştur. Bu olaydan sonra bir düzine dev ile destekli bin ork Dünyanın Omurgası Dağlarından inip köy ve kasabalara saldırmıştır. Etrafı surla çevrili olan ve 1000 kişilik tek kasaba olan Shallows, Kral olmak Buzyeli Vadisi'nden Mitril Salonuna giden Kral Bruenor, dostları ve muhafızları ile direnmiştir. General Dagna'nın oğlu Dagnabbit Shalows Müdafasında yenilip Moradin'in Salonlarına doğru giderken çok büyük yaralar alan Kral Bruenor yataktan kalkamaz gözlerini açamaz hale düşmüştür. Yakutu sayesinde bir warg ile kaçan Regis Mitril Salonu'na gidip; Kral Bruenor'u tebrik etmek için gelen Yükselen Ruhlu İvan ve Pikel ile Pwent karındeşen taburu ve başlarında deneyimli ihtiyar Banak Brawnanvil olan çok sayıda yiğit cüce Shallows'a doğru yola çıkmıalarını sağlamıştır. Druid Pikel'in ahşap Gruumsh heykeli ile muhasarayı daraltan ork ordusunu şaşırtmış ve ani bir hücümla Shallows'u kurtarmışlardır. Bin orkun komutanı Kral Obould'un oğlu general Urlgen Üçyumruk devler ve dağılan orklarla savaş meydanını terk etmiştirler.

Bu sırada Vekilharçlığını ilan eden Regis Mitril Salonu tahtına "vekil" adıyla oturmuştur. Shallowslu mülteciler ile Mitril Salonu'na dönen ordu deneyimli general Banak Brawnanvil sayesinde Beköçi Vadisi'nde istihkam hatları kurup konuşlandılar. Obould Oğluna bir şans daha verip cüceleri Bekçi Vadisi'nden atmakla görevlendirir. Kral Bruenor ile Mirabar'dan gelen Torgar Hammerstriker ve dostalrı Bekçi Vadisinde yiğitçe mevzilenir ve kendilerini artık Mitril Salonlu görmeye başlarlar.

Vekilharç Regis Gümüşay'dan destek ister doğu ve batıya asker yığar önemli generalleri görevleri atar ve Felbarr'ın yardımını nasıl getireceğine karar vermekle meşguldür. Bu sırada Obould'un dostu troll Proffit'in Nesme'ye hücüm haberini alınca kırk yiğit cüce ve başlarında oğlunu kaybetmenin hırsıyla tutuşan General Dagna'yı güneye göderir.Ne yazık ki bir daha geri dönemediler.

Bekçi Vadisinde çatışmalar şiddetlenirken doğuda Obould eşi ve Gruumsh'un şamanı Arganth Snarrl tarafından kutsanır ve kendini Gruumsh'un seçilmişi olarak tanıtır. Çok güçlü olması ve hiçbir şey geçirmeyen muhteşem bir zırhlı ile ününe ün katmış ve dağlardan onlarca kabile dağa çekmiştir. Gelen kabileleri nizama sokmuş ve çeşitli yerlere dağıtarak ordusunu büyütmektedir.

Bu sırada dostlarından ayrılan Ve Kral Bruenor'un öldüğünü düşünen Drizzt bulduğu iki elf arkadaş ile ork avlamaya çıkmıştır. Güneyde nası bir savaşın olduğunu bilmemekle dostlarını kaybetmenin hırsıyla önüne gel orku katletmiştir.

Mitril çıkışının doğusunu kaybeden ve Gümüş Sınırlar ile bağlantısı kesilen Mitril Salonu çok zor zamanlar geçirmektedir. Bekçi Vadisi ise Devlerin fırlattığı taşlar ve bitmeyen orklarla uğraşmaktadır. Pikel Bouldershoulder bir kaya ile yaralanır ve kolunu dirseğine kadar kaybeder.

Bu sırada Mirabar Markisi Elastul'un Mitril Salonu'nun madenlerini vurması için usta simyacısı gnom Nanfoodle Bekçi Vadisi'nin altından tüneller aracılığıyla devlerin durduğu tepenin altına, madenlerden çıkan uçucu gazları doldurur. Bol sayıda patlayıcı varilleri fişekleyip dünyanın en büyük patlamasını yaratır.Yirmi devden geriye kimse kalmaz. Bu kayıp üzerine Gerti savaştan çekilme kararı alır. Pwent ve grubu sanki patlama olduğunda ölmüş gibi yaparak üzerlerine de kırmızı şarap dökerek orkları kandırır ve orklar yanlarından geçince hücüma kalkan karındeşenler Bekçi Vadisi cücelerine büyük bir zafer yaşatır. Bu sırada Obould'un oğlu Drizzt ve elf arkadaşı İnnovindil tarafından katledilir.

Artık Obould Bolok sıkılmıştır ve oğlunun kaybına üzülmüştür. Topladığı bütün güçle Bekçi Vadisi'ne ve batı kapısına saldırır. Cüceler ağır kayıplar vererek Salona kaçarlar. Fakat orklar Salonun tünellerine adım adım ilerlemeyi bile başramaz duruma gelince Obould geri çekilir. Bekçi Vadisine mancınık kurudurp orayı muhafaza etmesi için bir ordu bırakır ve kuzeye döner. Hayali değilmiştir. Fethettiği topraklara bir ork ülkesi kurmak istemektedir artık. Ve Kara-ok kalesi ile bol sayıda istihdam ve yerleşim yeri kurdurur.

Bu sırada Felbarr'dan gelen yardımla birleşmek için cüceler baskın vuruşu ile doğu kapısından çıkarlar. Ve orada kalan ve Surbrin ile Mitril Salonu'nu ayıran orklarla büyük bir savaş kopar. Sonunda savaş cüceler için zaferle sonuçlanır. Duba ve şamandıralardan yüzen bir köprü kurulur. Ve Winter Edge kasabası ile Mitril Salonu Gümüş Sınırlar'a yollar ile bağlanır.

Kışın yaklaşması ile iki tarafta gayriresmi bir ateşkes yapar.Bu ateşkeste Mitril Salonundaki mülteciler önce Gümüşay'a ve ardından Nesme'ye doğru yola çıkarlar. Fakat ateşkes istemeyen bazı orklar da vardır.

Alustriel ve büyücüleri Surbrin Nehri Köprüsü adı verilen bir köprü inşaa ederken ork tecavüzleri devam eder.Yarı ork yarı ogre olan bir ork klanı elf ormanlarına ve büyücülere saldırır. Ve vu yeni klana karşı orkların çoğu sempati duyar ve kendisini Gruumsh'un yeni seçilmişi ilan eder. Bol-Ok Krallığında bir iç savaş çıkar Obould ve ordusu yeni seçilmiş ve ordusu ile savaşır. Savaşa Bruenor ve dostları da katılır. Görenler hayrete düşüren bu olay cüce ile orkların yan yana savaşa bildiklerini gösterir.

Ve bu istila baharda Garumn Geçişi Antlaşması(1372 DR) ile sonlanır. Gümüş Sınırlar'ın kuzeyinde yeni bir devlet-bir ork devleti-  kurulur. İlişkiler gergin olsa da ticaret yapılır ve orklar ile cüceler arasında çok gergin bir barış oluşur. Fakat iki tarafta bu barışı bozmak bu istisnai ork ile istisnai cücenin çabalarını söndüremez.

44
Unutulmuş Diyarlar / Nesme
« : 25 Ağustos 2012, 18:16:11 »
Toril'in en büyük kıtası Faerûn'un kuzey kesiminde kalan ve Gümüş Sınırlar(Dördüncü nesildeki adı Lururar Konfederasyonu) içinde bir kasaba.Yöneticisi Konuşmacı Tessarin Alaurun'dur. Hepkırlar'ın ile Surbrin Nehri sınırındadır. Gümüşay'la olan ticareti Surbrin'i geçerek sağlamaktadır. Hepkır trollerine karşı sınır kasabası olması yüzünden özellikle Gümüşay tarafından desteklenip kollanmaktadır.





Hikayemizdeki YeriSpoiler içerir.
Salonun yoldaşları-Bruenor, Drizzt,Regis,Wulfgar-  Mitril Salonu'nu bulmak için arayışa çıkmıştırlar. Luskan'da  buldukları bir hartia ile Gümüşay'a doğru giderleken Nemse'den geçmek istediler. Nesme devriyelerinin trollerle olan mücadelelerine yardım etselerde aralarında bir karaelf bulunduğu için Nesme'yi dolayısıyla Surbrin'i geçemediler. Ve hepkırlar içinden geçmek zorunda kaldılar.

1370-71 Savaşları Tek Göz Gruumsh'un şeçilmişi Kral 1. Obould güçleriyle Gümüş Sınırlar'ın kuzeyine akın etti. Shallows kasabası direnişi yıkılan cüceler Bekçi Vadisi'ne çekildi. Orklar kuzeydeki kasaba köy ve mezraları teker teker aldılar. Orkların pususuna düşmeyenler ise Mitril Salonu'na sığınacak kadar şanslıydı.

Gümüş Sınırlar kuzeyden gelen bu istilacılar konusunda dehşete düşmüştü. Bu sırada Obould'un yanında çalışan drow elfleri Proffit adlı iki başlı trollü ikna ettiler ve Proffit Hepkır'larda toplayabildiği bütün güçle Nesme'ye saldırdı.

Proffit ve ordusunun bir kutu oyundaki figürleri


Nesme etkili bir direniş gösteremedi ve dağıldı. Dört bir yana kaçan mülteciler ile troller arasında çatışmalar yaşanıyordu. Vekilharç Regis; Mitril Salonu Fatihi Adbarlı Büyük General Dagna'yı bir avuç askerle güneye Nesme'ye gönderdi.-Daha fazla gönderemezdi. Kuzeyde General Danga'nın oğlu komutan Dagnabit ölmüştü ve Banak Brawnanvil'in güçleri ise Bekçi Vadisi'nde zor durumdaydı.- General Dagna ve cüceleri alt tünellerden trolleri yara yara Nesme'ye vardıklarında bulabildikleri iki yüz mülteciydi. Onları doyurdular ve örttüler. Proffit ve troll ordusu General Dagna ve yavaş giden mültecileri pusuya düşürdü. Ve General Dagna cücelerine savaş nâraları ile Moradin adına marşlar altında ölüm hücumuna kalktılar. Proffit'in ordusu dağıldı troller kaçıştı. Geriye bir cüce dahi kalmamıştı. Bu zamanda mülteciler Troller tarafından yağmanlanmış Nesme'ye girdi. Gümüşay'dan gelen güçler ile-ki aralarında efsanevi Gümüş Şovalyeleri de vardı- mülteciler bulundu ve Nesme koruma altına alındı.
Bu savaşlardan, 1370 DR'de 6000 nüfuslu Nesme'den, geriye 1372 DR'de kuzey diyarından kaçan ve Mitril Salonu'ndan ayrılan mültecilerle toplam 2000 kişi kalmıştı. Gümüşay Nesme'ye çok büyük yardımlar yaptı ve o kasabayı hayatta tuttu. Kral Bruenor binlik ork orduları ile savaşırken yanına gelmeyen fakat insanlar tehlikeye girinci topyekün seferber olan Gümüşay'a ve Leydi Alustriel'e çok bozulmuştu bir daha düzelemeyecek şekilde. 


45
Unutulmuş Diyarlar / Cüce Athrogate
« : 24 Ağustos 2012, 13:23:37 »
Önemli Not:Yazımın tamamı spoiler içermektedir. Cadı Kralın Vaadi,Artemis'in Yolu, Korsan Kral ve Hayalet Kral kitaplarını okuyanların ve asla okumayacakların okuması tavsiye edilir.

Kişiliği
Atrogate savaşmayı ve içmeyi, kendi uydurduğu uyaklı redifli maniler okumayı seven genizden gelen gülüşüyle yerle göğü inleten  bir cüce savaşçısıdır. Sinirli ve asabi olan cüce tek mutlu olduğu an içip bir sızdığı ve silahlarıyla bir şeyleri parçaladığı andır.Geçmişi hakkında konuşmayı hiç sevmez.

Eşyaları
Seheryıldızları: Bir çift büyülü Seheryıldızıdır(Bir tür tokmak). Büyüleri birinin patlayıcı yağ salgılayıp çarptığında büyük bir darbe vurması ve öbür seheryıldızının büyüsü ise pas yapan bir sıvı salgılamasıdır. Dokunduğu metali paslandırarak kırılmasına bile sebep olabilmektedir.
İblis Domuz: Jarlaxle tarafından ona verilen alt düzlemlerin bir savaş domuzudur. Toynaklarından ateş fışkıran bu savaş domuzu bir oniks heykelciği ve emir kelimesi"horultu" ile kendi boyutundan madde düzlemine çağrılır.Athrogate; savaşa kendisi kadar deli olan bu domuzla ve "puhahaha" şeklinde genizden bir gülüşle atılır.



Geçmişi ve Hikayemizdeki Yeri
1104 DR'de Felbarr Kalesini fetheden Bol-Ok kabilesi önderliğindeki ork orduları; Felbarr'da bir aile kurmuş üç çocuklu olan Athoragate'in ailesini yıkar. Çocuklarından biri kendi elinde can verir. Athrogate yaşını söylemesede bu olayı görüp hatırlaması hatta üç çocuğunun olduğu düşülürse yaklaşık 370 kış görmüştür.
Ailesi yok olduktan ve Felbarr'dan atıldıktan sonra orayı bırakmıştı. Felbarr'ı almak için kurulan sefere dahi katılmayan Athrogate diyarı dolaşmış ve yolu Damara ve Vaasa'da korkulan bir yeraltı örgütüne kadar uzanmıştır. Jarlaxle Baenre sayesinde ortaya çıkan bu örgüt, Zhengi adındaki kudretli bir liçi yenen Vaasa ve Damara Kralı Gareth Ejderfelaket'i(rumuzumu aldığım kişi) tarafından çökertilmiştir. Athrogate tutuklanmıştır. Ve Jarlaxle'ın isteği üzerine idam cezaları Artemis Enteri ve Athrogate için sürgün olarak değiştirilmiştir.

 Memnon'a kadar giden Jarlaxle ve ekibi  orada Selune'un tapınağını basmıştır.Memnon'dan Luskan'a geçen Jarlaxle ve Athrogate Korsan Kral olmak isteyen Yüksek Kaptan Kensidan'a yardım etmiştirler. Büyünün Sahip kulesi ve valilik makamının çöküşünün ardından Luskan şehri beş bin Luskanlı ile ölmüştür. Yerine serbest bir liman kurulmuştur.

Luskan'da Drizzt Do'Urden'le  dövüşen cüce Drizzt'in savunmasız bir anda öldürmek yerine adil bir dövüş için saklamıştır.Adil dövüşü kaybeden Athrogate Kimmuriel Oblodra'nın sayesinde hayatta kalmıştır.

1385 DR'de Athrogate "Stuttgart" adıyla Mitril Salonuna gitmiş ve Ağ'ın azizliğine uğrayan zavallı Catti-Brie'e yardım etse etse Cadderly Bonaduce eder demiştir. Yolda Jarlaxle ve Antrogate'in katılımı ile altı yoldaş Yükselen Ruh'a doğru devam etmiştirler.

Yükselen Ruh'ta Hayalet Kral Ejderliçle savaşan Kral Bruenor, Karındeşen Pwent, Antrogate, Drizzt, Jarlaxle, Danica ve Cadderly düşmanlarını alt etmiştirler. Yıkılan Yükselen Ruh'tan ayrılan ekip yanlarıdan cüce kardeşler İvan ve Pikel ile Cadderly'nin veledleri ile fakat Cadderly olmadan Mitril Salonuna geri dönmüşlerdir.

 Atrogate'in fügürleri. 



Sayfa: 1 2 [3] 4