Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24
316
Unutulmuş Diyarlar / The Sentinels(Nöbetçi)
« : 23 Ağustos 2012, 10:30:48 »
The Sentinels NewYork Times Bestseller yazarı R.A. Salvatore ve onun oğlu Gene Salvatore tarafından yazılmış ve Tymora'nın Taşı Üçlemesinin üçüncü ve son kitabıdır.

Konusu
Ejderha ve bir iblisle olan düellodan sonra Kaptan Maimun anladı ki taşı canı uğruna da olsa yok etmeli.Geriye kalan tek soru "Nasıl?".Onun tarafındaki Joen ile Maimun sorusunun cevabı için Alaca Karanlık Kulesi'ne tanınmış bir büyücü olan Malchor Harpell'a gitmektedir.Fakat Harpell'in yardımı pahalıya gelmektedir.Dostlar düşman olmaktadır. Ve saklı sırlar gün ışığına çıkmaktadır.Ve derin gölgelerde nöbetçiler olayları izlemektedir ve taşı korumaktadırlar.Birisi ölmeli anlamına gelse bile Maimun'un durmaya niyeti yok...(Not:Arka kapak yazısından uyarladım. Resmi arka kapak yazısı değildir.)

Kapak Resmi


İlgililere
Orjinal arka kapak yazısı:
http://www.goodreads.com/book/show/7949235-the-sentinels-forgotten-realms

317
Unutulmuş Diyarlar / The Shadowmasks(Gölge Maskeleri)
« : 23 Ağustos 2012, 10:16:26 »
The Shadowmask, Tymora'nın Taşı Üçlemesinin(Stone of Tymora Trilogy) ikinci kitabıdır. Yazarlar baba-oğul Salvatore'lar hikayelerine kaldıkları yerden devam etmektedir.

Konusu
Kaptan Maimun kara elf Drizz Do'Urden ve Kaptan Duedermont'un tayfası ile maskeli gizemi çözmeye var mısınız?

Kaptan Maimun'un, 12 yaşında bir iblis tarafından yenmeye bırakılması ve gizemli biri tarafından soyulması hâlâ hatıralarındadır.Ve peşlerine düştükleri bu gizem ve kötücül canavarlara karşı bir kin beslemektedir. Kaptan Maimun ve Drizzt Do'Urden büyük bir sınava tabii olacaktır.Ve Maimun'un arayışı onun ve geminin sonunu hızla yaklaştırmaktadır.
(NOT: Arka kapak yazısı tarafından uyarladım. Resmi arka kapak yazısı değildir.)
 
Kapak Resmi


İlgililere
Resmi İngilizce arka kapak yazısı:
http://www.goodreads.com/book/show/6695504-the-shadowmask

318
Unutulmuş Diyarlar / The Stonaway
« : 23 Ağustos 2012, 09:58:20 »
The Stonaway, Geno ve R.A. Salvatoreların yazdığı ve oğul Salvatore'un ilk kitabıdır. Yirmi yılı aşkın süredir kitap yazan R.A. Salvatore genç oğlunu kendi verdiği eğitim ve eklemeleriyle kitap yazdırdı. Bu kitap baba-oğul ortak yazdığı Tymora'nın Taşı(Stone of Tymora) serisinin ilk kitabıdır.

R.A. ve Geno Salvatore


Konusu
Korsan Kralı okuyanlar bilirler Denizci Maimun'u. Maimun'un başından iyi denemeyecek günler geçer.Tutuklanır ve gizemli bir müttefiğin yardımı ile kendi köyüne kaçar.Tekrar denizlere açılır hepimizin çok iyi bildiği bir gemiyle.Su Perisiyle...
O sıralarda Kaptan Duedermont'un arkadaşı olan Drizzt Do'urden'le karşılaşır.Kara elf'in peşinde bir bela vardır.Drizzt Do'Urden'i öldürmek isteyen bir  yarı-iblis...
(Not: İngilizcesini okuyup yorumladım. Resmi arka kapak yazısı değildir.)

Kapak Resmi


İlgililere
Arka Kapağın orjinalini buradan okuyabilirsiniz.
http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/The_Stowaway

319
Unutulmuş Diyarlar / Guenhwyvar
« : 23 Ağustos 2012, 09:35:01 »
Guenhwyvar Kimdir

Guenhywar astral boyutta yaşayan 300 kiloluk(tam tamına 272 kilo) kara bir panter. Her iki günde bir 12 saatliğine madde düzlemine çağrılabilen Guenhywar'ın efendisi onun oniks heykelciğini taşıyan kimsedir. Efendisinin emirlerine isteyerek veya istemeyerek uymak zorundadır.

Astral Düzlemde Guenhwyar
Spoiler: Göster


Yazarla İlişkisi
R.A. Salvatore evcil hayvanları çok sevmektedir. Üç kedisi vardır. Kara olan kedisinin adı Guenhwyar'dır. Hikayemizdeki kediciğide kendi kedisinin adını vermiştir.

Gerçek Guenhwyar
Spoiler: Göster


Hikayemizdeki Yeri
Not spoiler içerir.
Menzoberranza yaşarken Drizzt Do'Urden sık sık devriyelere katılırdı. Hunt'et ailesinden Masoj'un kedisi olan Guenhwyar'la bu devriyelerde tanışmıştır. Devriyelerde arkadaş olup beraber avlanmışlardır. Masoj Hunt'et ise buna sinirlenmiş ve onları ayırmaya çalışmıştır. Drizzt kaçışı sırasında onu öldürmek isteyen Masojla dövüşmüş ve onu öldürmüştür.(Drizzt'in öldürdüğü ilk drowdur.)Oniks Heykelciği almıştır ve 1479 DR'ye(şimdiki yıl) kadar onda kalmıştır.

Guenhwyar Drizzt'in başı sıkıştığında ona yardım etmesi ve korkusuzca savaşması ile bilinir. Regis'i yıkılan Cryshal-Tirith'ten(Kristal Kule elfçe "Tirith kule demektir.")  kurtarmıştır. Gizlenerek ve çok hızlı saldırarak iyi bir kolcu yoldaşıdır. Bir keresinde Drizzt'i bir verbbeg'in kalın sopasının altından kurtarmıştır. Bir keresinde Buzölüm adlı bir ejderhayla karşı karşı kalan drizzt'e zaman kazandırmak için Ejderha'nın kafasına atlamıştır. Büyük bir ork istilasında düşman hatlarını yarmada, Bruenor'un çok ağır yaralandığı vakit onu korumada görev almıştır. Grubun(salonun yoldaşları) arasında çok önemli bir rol oynar. Düşmana korku saldığı gibi onları şaşırtır ve zorda kalan bir dostun hemen yardımına koşar. Bir Ejderliçle savaşmış, dağılan ve kaçan ork gruplarını temizlemiş, ve yoldaşlar düşünürken kaşıyabilecekleri yumuşak tüylü bir sırta sahiptir.
 

320
Süngerbob da emperyalist çizgisi ama ben ikisine de severek baktım bolşevik amerikancı diye ayırmadım.

321
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Irklarının Çizimleri
« : 22 Ağustos 2012, 22:34:13 »
Türklerle Moğollar aynı atadan protürklerden gelmektedir. Hatta bütün altay dillerini konuşanlar aynı atadan gelmektedir. Ural-Altay dil ailesi buna örnektir. Fakat biz moğollarla daha geç ayrıldık japonlara göre.

322
Genel Kültür / Ynt: İngilizceyi Geliştirme Yolları..?
« : 22 Ağustos 2012, 19:14:10 »
İlgilendiğin bir konuda ingilizce kaynak oku. Şahsen ben UD'la ilgili pek Türkçe kaynak bulamadığım için internet siteleri ve pdflerle araştırdım. Bunun sayesinde ingilizcem gelişti. Bu yolu size tavsiye ediyorum çünkü sıkılmıyorsunuz araştırırken.

323
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drider
« : 22 Ağustos 2012, 19:06:14 »
Türkçe çeviride Dromcek olarak yazılır :)

Dırömcek :D çok güzelmiş. Bunu unutmayacağım :D

Spoiler: Göster
Evet  hatta Dinin'in Drider resmini gördüm içim cızz etti kıskanç bir kardeşti.


Spoiler: Göster
Evet abisini de katletmişti ya birinci oğul olabilmek için.


324
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Şehir Haritaları
« : 22 Ağustos 2012, 18:52:38 »
Lordlar Şehri
Derinsu


Spoiler: Göster





325
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Favori Tanrınız?
« : 22 Ağustos 2012, 18:45:25 »
Kara Güneş Cyric(tanrılık makamına yükselme hikayesini seviyorum), Tek Gözlü Gruumsh(orkların  meşhur tanrısı olduğundan seviyorum) ve -isminden dolayı- Büyük Şef Maglubiyet en sevdiğim tanrılardır.

326
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drider
« : 22 Ağustos 2012, 18:38:26 »
 Drider=DRow+spİDER(örümcek)

Bir drowun istemeyeceği bir şeydir. Çünkü uzuvları artık Loth ve rahibelerine amadedir. Hiç bir zarif drow böyle bir hantal canavara dönüşmek istemez.Erkeklerin pek bir önemi olmayan drow toplumunda driderlar genelde erkektirler.

Spoiler: Göster





327
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap okumaya nasıl başladınız?
« : 22 Ağustos 2012, 18:29:37 »
Annemin iş yerinde sıkılmamak için Vahşiler Futbol Takımı'nı aldım.O seride ilerledim fakat sıkılınca fantastik serilere yumuldum.Ailem ve çevremdeki insanlar sürekli olarak hayalgücümün  çok geniş olmasından bahsederlerdi ve beni  fantastik kitaplara yönlendirdiler sonrasında ise ne okuyacağımı kendim seçmeye başladım.Dedektif Kurukafa ardından Gölgelerin Efendisi,Unutulmuş Diyarlar  diye bu sıra uzar gider fakat bu forumdaki çoğu kişiden daha genç olduğum için henüz kitap kariyerimin başında bir çömezim yani sürekli ktap okurum ama burada benden daha fazla okuyan bir sürü insan var ve bende onların okudukları kitapları okumak için bu forumdan bilgi sahibi olup yorumlarımı dile getirmeye başladım.

Bana da hayal gücün çok geniş dediler.(Hatta kendi dünyamı yaratıp bir kaç hikaye bile yazdım.) Ailem kitap okuyorum diye bir şey demedi hatta oku oku oku dedi destekledi. :) Fakat dedem sorardı "Ne okuyorsun?" diye. Ben "Tarihi kitap" derdim diyemezdim fantastik kitap diye çünkü dedem sonra eklerdi:"İyi iyi anarşist kitapları okuma da"

328
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap okumaya nasıl başladınız?
« : 22 Ağustos 2012, 18:25:39 »
Ben JRR Tolkien'in baş yapıtı olan Yüzüklerin Efendisi'nin filmlerini izledikten sonra orta dünya'yı çok sevdim. Abim daha önceden okumuştu. Ve geceleri bana iki kule'yi(en çok sevdiğimi) okuyordu. Arada bana verip "beş on sayfa da sen oku yoruldum diyordu" öyle öyle başladım okumaya.

Abim bana Harry Potter'a başla dedi ben sevmem deyip geri çevirdim. Abi Faerûn konuları açtı mı merak eder onu dinlerdim. Çok meraklıysan başla dedi ve benim için Anayurttan itibaren iki kılıca kadar bütün kitapları aldı.(Kendisi daha önceden şafağa geçite kadar internetten okumuştu.) Bu kitapları alınca ben okudum o okudu. Sonra diğer kitapları da aldı ve okuduk. Şuan ben ondan daha fazla okumuş durumdayım. :) Bir atasözü vardır bilir misiniz?
Boynuz kulağı geçti

329
Eğlence & Mizah / Ynt: Fantastik Yaratık Bilmece
« : 22 Ağustos 2012, 18:19:06 »
Herhalde Faerûndaki yegane sevimli canavarlar bunlardır. :)

330
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 22 Ağustos 2012, 18:18:06 »
"Gandalug Battlehammer'ı yanına alan Moradin'e şükrediriz.Mitril Salonun kralı artık yok.Ondan önceki kral yine kral olcak adını taşıyan klandan Bruenor Battlehammer.Kral Bruenor'un ömrü bol birası pek ola"
                                                                                        Thibbledorf Pwent Karındeşen Tabur Komutanı.

Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24