Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24
331
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: UD'da şu anda okuduğunuz kitap?
« : 22 Ağustos 2012, 16:21:31 »
R.A. Salvatore'nin kitaplarını bitirdim. Yenilerinin çevrilmesini bekliyorum.

332
Unutulmuş Diyarlar / Kabus Atı
« : 22 Ağustos 2012, 16:06:50 »
Anlamı
Kabus Atı ingilizce "Nightmare"dan gelmektedir. "Nightmare" "kabus" demek olduğu gibi "Night" "gece" ve "mare" "kısrak" anlamına gelmektedir. Bir at olmasından dolayı "Kabus atı" olarak çevrilmiştir.

Özellikleri
Toynaklarından alev fışkıran bir atın altı günde gittiği yolu bir günde giden alt düzlemlere ait bir yaratıktır. Bir oniks heykel tarafından taşınır ve "Ateş" dendiğinde oniks heykel Kabus Atına dönüşür. Yorulmaksızın koşması ve efendisine sadakati ile ünlüdür. Kabus atı korkusuzluğu, hızı ve alev fışkıran toynakları ile çatışmalarda endişe edilmeden kullanılabilir.



Hikayemizdeki Yeri
 (Not spoiler içerir.Cadı Kralın Vaadi, Artemis'in Yolu ve Hayalet Kralı okumayanların alttaki yazıyı okuması tavsiye edilmez.)
Vaasa'nın kuzeyinde bulunan Palishcuk kentinde tüccar olan Wingham yeğenin başına gelenleri ünlü bir kolcu olan Avare Mariabronne'a anlatır. Kolcu Vaasa Kapısı'na gitmesi için ona satın aldığı kabus atını verir. Kolcu Vahim kalede öldükten sonra bu değerli at, kolcunun cesedini yağmalayan Jarlaxle'ın eline geçer ve o,  usta drow zanaatkarlarına bir tane daha yaptırır. Birini kendine ayırır, öbürünü Artemis Entreri'ye verir. Diyarlarda dolaşmalarını sağlayar. 1385 DR'de Jarlaxle Bruenor ve vagonuna Yükselen Ruh Katedraline kadar bu atla eşlik eder. Katırların yorulduğu bir zamanda atını vagonun önüne koşum takımı ile bağlamıştır. Özgür tabiatlı kabus atı direnmiştir fakat efendisinin emrine itaat etmek zorunda kalmıştır.

333
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Irklarının Çizimleri
« : 22 Ağustos 2012, 15:49:57 »
şşşştt! Drizzt'in türklere benzetildiği duyulursa ilk kitapta öldürürler onu ona göre :) Daha da kötüsü çok daha kötü bir canlıya çevirirler.

334
Eğlence & Mizah / Ynt: Fantastik Yaratık Bilmece
« : 22 Ağustos 2012, 15:47:09 »
Bu sevimli yaratığı bilin bakalım


335
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar // Harita...
« : 22 Ağustos 2012, 15:19:33 »
Diğer kıtalar çok kötü ve hiç özgünlüğü yok. Kara-tur kıtası asya'ya okadar benziyor ki kes yapıştır diyebilirim. Faerûn aralarında en özgün ve merak uyandırıcı olanı. Ben özellikle Chult'u merak ediyorum keşke R.A. Salvatore oraya birini gönderip öykü yazsa :)

Kara-Tur'da Koryo adlı yerin haritası:


Not:
Spoiler: Göster
Koryo kore'de kurulmuş ve iki yüzyıl dayanmış bir krallıktır. Kuzey Kore kendisini Koryo'nun devamı olarak görmektedir.


Kara-Tur'da Wa adlı yerin haritası:


Not:
Spoiler: Göster
Japonya'ya ne kadar da benziyor değil mi?


Kara-Tur'da Tabot adlı yerin haritası:


Not:
Spoiler: Göster
Tibet'e ne kadar benziyor değil mi?


Kara-Tur'da At Düzlükleri denilen yerin haritası:


Not:
Spoiler: Göster
Orta asya bozkırlarına ne kadarda benziyor öyle değil mi?

336
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 22 Ağustos 2012, 15:05:50 »
Bir şey sormak isrtiyorum. Okuma rehberine baktımda farklı serilerden farklı kitaplar yayınlanmamış.
Unutulmuş Diyarlar kitaplarının belirli bir yayım sırası varmı yoksa Laika kafasına göremi yayınlıyor kitapları.

Ayni soruyu ben de soracaktim. Bir yanit gelmemis. Kristalin hizmetkari arkabahceden karanligin yollari serisi 3. kitap olarak cikti. Laika ise karanligin yollari serisi ismini kullanmiyor. Karanligin yollari serisindeki1-2-4. kitabi Drizzt Efsanesi 11-12-13. kitap olarak isimlendirmis. Kristalin hizmetkarini ise Kiralık kılıçlar serisinin 1. kitabı olarak basmis. Benim elimde de laika basimlari var. Simdi hangisini okumaya baslayacagimi bilemiyorum.

Siz Drizzt Efsanesini okumak istiyorsanız sırasıyla Kara Elf, Buzyeli Vadisi, Drizzt'in Maceraları,Karanlığın Yolları, Avcının Kılıçları, Kiralık Kılıçlar, Değişimler serilerini okumanızı tavsiye ederim.

Bu sıra bazı yerlerde çok önemliyken(Ork Kraldan önce Avcının Kılıçlarını okumak gibi) bazı yerlerde de önemsiz olur.Örneğin Kiralık Kılıçların ilk kitabı olan "kristalin hizmetkarı"nı Avcının Kılıçları serisinden önce; Değişimler serisi ilk kitabı olan "Ork Kral"ı da Kiralık Kılıçlar Serisinden önce okuyabilirsin.

337
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Irklarının Çizimleri
« : 22 Ağustos 2012, 14:56:15 »
Evet ikinci nesil kobold tanrısı Kurtarmak ve dördüncü nesil goblin tanrısı Maglubiyet

338
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Faerun Irklarının Çizimleri
« : 22 Ağustos 2012, 14:29:41 »
Elbette her yeri bazı yerlerden az ya da çok benzetilerek yapılmış. Örneğin At Düzlüğü(plains of horses ya da Hordelands) orta asya bozkırlarının neredeyse birebir kopyası. Başkenti Uzbeg olan bu bölgenin yöneticisin ünvanı da han.(khan)
 Fakat Kayanyıldızlar Deniz'i ile kuzey Faerûn biraz daha özgün diyebilirim.

339
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Hayalet Kral
« : 22 Ağustos 2012, 14:20:45 »
Ben pek beğenmedim. Büyülü olaylardan da pek haz almam ve büyünün çöküşünden hiç almadım. Durup dururken fırlayan yıldırımlar peh!
Spoiler: Göster
Regis'i çok severdim ve bence ona böyle bir ölüm hiç yakışmamış. Bence o Maer Dualdon kıyılarında balık tutarken ihtiyarlıktan huzurla ölmeliydi. Bu ölüm saçma olmuş. Hele tek boynuzlu ata binip gitmeleri ve cennet dedikleri yeri hiç beğenmedinm.

Catti-brie de savaşta bir goblin tarafından öldürülse şahsım adına daha mutlu olurdum.Onun ölümü de kahramanlara yakışmamış. Savaşçılar savaşta ölmelidir.

Cadderly'e gelince peşinde bir aile bırakan rahibin ölümü çok hüzünlüydü. Son vazifesini yapıp hayalet kral olması ve kendini mühürlemesi kahramancaydı. Bence ailesiyle ve özellikle çocuklarıyla ilgili farklı kitaplar yazılabilir ve umarım da yazılır.

340
Avcının Kılıçları Serisi de konsaymış keşke

Benim en sevdiğim seri Buzyeli Vadisi Üçlemesidir. Hele Gümüş Damarlar tadından yenmez. Anayurt'da iyidir fakat Gümüş Damarlar bir başkadır.

341
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Şehir Haritaları
« : 22 Ağustos 2012, 12:16:36 »
Korsan Kral'ı okurken bu haritaya bakmanızı tavsiye ederim daha rahat aklınızda canlanır.

Luskan
Spoiler: Göster


342
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 22 Ağustos 2012, 12:07:25 »
Hayalet Kralı da okuyarak 26(19'u drizzt 3'ü jarlaxle ve 4'ü cadderly) kitabı bitirmiş biriyimdir. Bana spoiler olmayacağı kesin.

343
Anket açan kişi banlanmış. Anketi bir yöneticinin devralması mümkün müdür acaba?

344
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 22 Ağustos 2012, 12:01:01 »
Ama Drizzt'in her kara-elften birazcık daha yetenekli olması inkar edilemeyecek bir gerçek. Daha ne bileklikleri ne de  büyülü palaları varken buzölüm'ü yenmesi buna işaret etmiyor mu?

345
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 22 Ağustos 2012, 11:56:28 »
Çok fazla büyülü eşya sıkıyor. Örneğin Wulfgar'ın çekici beni sıkmıyorken Jarlaxle'ın çıkardığı ve her kitapta neredeye ilk defa gördüğümüz büyülü eşyaları sıkıyor. Drizzt'in kılıçları değil ama bileklikleri her darbeden her umutsuz darbeden kaçmasını sağlıyor bu da beni sıkıyor. Artemis'in hayat çalan hançeri Catti-brie'nin bitmeyen sadaktaki oklarla yayı beni sıkıyor. Kristal Parçasının etkileme gücü ile buçukluğun mücevheri beni sıkıyor.Bir de goblinleri orkları kötülüyorlar bir orkun elinde jarlaxle'da olan ve her emrinde yıldırım atan bir değnek olsa o orkun öleceğini düşünmüyorum.   

Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24