Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - PhoenixMan

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 55
31
Açıkçası portalı kurcalamamıştım var mı diye :) Utandım şimdi...

32
Yazarlar / Fantezi edebiyatının üstadı McCaffrey öldü...
« : 28 Kasım 2011, 11:11:23 »
"Bilim kurgu ve fantezi edebiyatının önde gelen yazarlarından Anne McCaffrey, İrlanda’daki evinde 85 yaşında öldü."

"2005 yılında bilim kurgunun büyük üstatlarından biri ilan edilen McCaffrey, erkek egemen bilim kurgu edebiyatı dünyasına girmeyi başaran ilk kadın yazardı. McCaffrey’nin eserlerinin büyük bir kısmı, “insanlarla ejderlerin ortak bir tehdide karşı birlikte savaştıkları Pern gezegeni”nde geçiyordu. Pern serisinin ilk iki kitabını 1960’ların sonlarında yayımlayan McCaffrey, bilim kurgu edebiyatının en önemli ödüllerinden Hugo ve Nebula’yı kazanan ilk kadın olmuştu. McCaffrey’in “Ejder Uçuşu”, “Ejder Arayışı”, “Ejder Şarkısı”  ve “Beyaz Ejder” adlı kitapları Türkçe’ye de çevrilmişti."

kaynak: milliyet.com.tr

33
Tartışma Platformu / Ynt: En iyi büyücü?
« : 18 Ağustos 2011, 23:46:19 »
Ak Gandalf ve Fistandantilus diyorum. Raist'i de oylamak isterdim f
Spoiler: Göster
akat Raistlin, Fistandantilus'a dönüştükten sonra gerçek gücü elde ettiği için gerek görmedim. Bir bakıma Fistandantlus=Raistlin Majere.

Spoiler: Göster
Yanlış düşünüyorsun. Raistlin Fistandantilus'u alt etti sonuçta. Büyücülük sadece ham güç değil onu nasıl kullandığına bağlıdır.


Dumbledore, Raistlin ve Gandalf.

34
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Mjöllnir vs. Aegis Fang
« : 18 Ağustos 2011, 23:30:56 »
İskandinav mitolojisiyle pek ilgilenmiyorum. keşke anketi yapanlar yapmandan önce biraz bilgi paylaşsaydı da ona göre oy verebilseydik
Oy vermek zorunda değilsin ki direk. Okursun internette çok çeşitli bilgiler mevcut, ararsan bulursun.

35
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Mjöllnir vs. Aegis Fang
« : 17 Ağustos 2011, 22:20:58 »
Mjöllnir bunu ilk defa duydum bu yüzden oyum "sıçrayan hanım"daki Aegis-Fang
Mjöllnir, İskandinav Mitolojisinde tanrı Thor'un çekicidir.

36
Güncel / Ynt: Türkiye'de yazar olmak...
« : 12 Ağustos 2011, 13:13:10 »
Bana sırf o tepkiler yüzünden oturup alıntı yaptığı insanların konuşma şekillerinden, yazı tarzlarından ve düşüncelerinden yola çıkmış, onlar gibi konuşmaya çalışmış gibi geldi. Kendine ait bir yan göremiyorum ve ısınamıyorum Elif Şafak'a, Canan Tan'a. Yanıltılmak istiyorum, çünkü bu kadar okunan insanların bu şekilde yazmaları ve bu işi piyasa tam bunu isterken yapmaları bana koyuyor. İstediği kadar söylesin, hareketleri ve yaptıkları şey önemli. Tabii onları okuyan insanlar da öyle, gelip bana "Ben Nazım okudum" diye hava atan insanlarla karşılaşıyorum, çok ilginç şeyler bunlar... Ne yazık ki ben söylediği ve yaptıklarıyla pek bir alaka kuramadım.

37
Sinema / Ynt: Muhteşem Üçlü'den Hangisi?
« : 11 Ağustos 2011, 16:47:52 »
Öncelikle arkadaşlar Narnia'da bambaşka bir evren ve yaratım vardır. Öyle "Narnia mıdır nedir" gibisinden cümlelere hiç gerek yok. Parantezin içine yazılan şey gerçekten düşüncenin bir parçasıysa parantezin dışındakileri yazma ihtiyacı duyulmaz.

Narnia'nın bütün serisini okuma şansım olmadı, ama en azından 3 kitabını falan okumuşumdur gayet de keyif almıştım okurken. Hiçbir sıkıntı yok. Harry Potter'ın filmlerinin fiyasko olduğunu söyleye söyleye dillerde tüy bitti zaten.

Eh geriye LotR kalır, ben de onu işaretler geçerim.

38
Düşler Limanı / Ynt: Farklı Olmak
« : 11 Ağustos 2011, 16:25:16 »
İnsan böyle düşünebildiği andan itibaren... Nasıl demeli... Pek bir şeyi umursayamıyor. Güzel bir yazı.

39
Harry Potter / Ynt: Film hataları
« : 09 Ağustos 2011, 23:54:24 »
Farkedildi mi bilmiyorum. Belki açıklaması filmde olmuştur hatırlamıyorum ama Spider-Man'de Peter'ın duvarlara tımanabilmesinin sebebi tenindeki değişimse o kıyafeti üzerine geçirdiğinde nasıl duvarlara tırmanabiliyor?
Başlık sadece Harry Potter'daki film hatalarını kapsıyor, daha dikkatliy.

Yine de:
Spoiler: Göster
O konuda bir açıklama yok. Ama belki de eldivenleri ve botlarının tabanı çok ince olduğundan parmaklarındaki o zımbırtılar kıyafetinin altından da işlevlerini hallediyordur.

40
Müzik / Ynt: Megadeth
« : 09 Ağustos 2011, 11:27:28 »
Bu biraz sert olmuş sanki :P Ama evet! Sonuna kadar arkasındayım! Sevmiyorum arkadaşım Megadeth'i, zorla mı?! :P
İnsan inanamıyor bazen, bu yorum düzeltilmeli arkadaşım! Megadeth akıyor şu anda, insan ne çok değişiyor yahu. :) :D

41
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Yüzükler Hakkında
« : 09 Ağustos 2011, 03:52:03 »
Ah, bilmiyorum.. Harry Potter'ın 5 filmini izledim sanırım yanlız -bana kızmayın- beni o kadar da etkilemedi. Kabul etmeliyim, çok özgün yönleri var ancak daha sonra ne olacağını tahmin etmek o kadar da zor değil.
Yüzüklerin Efendisi'nde ise ilk olarak Hobbit'i okudum. O zaman 12 yaşındaydım ve açıkçası IQ onun derin kelimlerinin içini görmeye pek yetmedi :)
Fakat yazara duyduğum derin saygıdan ötürü iki yıl sonra kendimi zorlayıp Yüzük Kardeşliğini okudum.. ve anladım!
Tolkien kendi dünyasını kurmuş ve bunu yapabilen başka yazar tanımıyorum.
Adamın kendi Elf dili var!
Hiçbir seriyi.. Yüzüklerin Efendisi'ne değişmem :)
Biraz iddialı mı oldu?
Neyse lafı daha fazla uzatmayayım gene çenem düştü. Yüzükler hakkında yazılmış bir kitap :Güç Yüzüklerine Dair
Heniz okumadım ama bulur bulmaz alacağım

Resimler için teşekkürler.
Sauron'un Yüzüğü
üzerinde ne yazıyor hatırlayayınız var mı?

Yazan şu:
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

Türkçesi şu:
"Hepsine hükmedecek Tek Yüzük, hepsini o bulacak
Hepsini bir araya getirip karanlıkta biririne bağlayacak."

42
Başka Kurgular / Ynt: Martı
« : 26 Haziran 2011, 22:55:55 »
Yorucu bir kitap değildir kendisi, kendince anlamlıdır, insana katacağı şeyler vardır. Ama 17-18ine gelip de okumamış varsa zahmet etmesine gerek yok. İlle de okumak istiyorsa okumasında da zarar yok. Bu zamana kadar da açılmaması bu başlığın daha bir ilginç geldi açıkçası.

43
Miras Döngüsü / Ynt: 4. kitap teorileri
« : 13 Nisan 2011, 21:08:02 »
Güzel düşünmüşsün.Ama bence Arya ölücek zaten Christopher Paolini dramatik olacak diyor.Ayrıca meoa ağacı Eragonun gücünü almaz diye düşünüyorum.Yeni süvari Roran olabilir.

Spoiler: Göster

   Sizlere yeni süvari hakkında bir tahmin yapamam. Ancak şöyle bir şey söyleyebilirim, Menoa Ağacı Eragon'un süvari güçlerini elinden alamaz, çünkü ona Saphira'yla arasındaki bağ yüzünden bahşedildi, ejderhalar büyünün en saf kullanıcılarıdır, üstlerine kimse çıkamaz. Eragon'un lanetine değinmek istiyorum, son ejderha yumurtasından çıktıktan sonra süvarisiyle ölür (bu bana kaçınılmaz bir olaymış gibi geliyor, çünkü savaşın ortasında doğacak bir ejderha ne kadar güçlenebilir ki...), Galbatorix ve Murtagh da ölür. Eragon da güç dengesini bozmamak için (sonuç olarak tek ejderha süvarisi kendisidir) Alagaesia'yı terk eder.

   Ayrıyeten Eragon Durza'yı öldürdükten sonra değil öncesinde süvariydi zaten, Arya'nın süvari olacağını böyle bir sebepten yola çıkarak olması saçma. Ama şöyle bağlayabiliriz, her yazar gelecek kitap için okuyucuya ipuçları bırakır, doğru birleştirmek önemli. Şunu da belirteyim, kimse Eragon'un babasının Brom olduğunu ilk kitapta o kadar ipucu olmasına rağmen ve okurken tahmin etmesine rağmen bilemedi. Paolini'nin çok rahatça tahmin edilebilecek bir süvari seçeceğini sanmıyorum ki 3 senedir yazıyor, daha dolambaçlı bir yol izleyeceğini tahmin ediyorum. Teori üretmek zor bu adam işin içindeyken. Roran'ın Eragon'a düşman olacağını düşünürken Murtagh'ı kardeşi çıkardı adam! Tahminlerle oyalanmayın derim ben, takılmayın bunlara, başka kitaplar okuyun. :P

   Kendi fikrimi çürüttüm gibi bir şey yazdığım sırada düşünürken, Elva daha büyük olması gerektiğini hissettiği için birkaç ayda yıllar geçmesini sağlamıştı bedeninden, yani yeni ejderhamız büyüyle kısa sürede içinde kendi kendine büyüyebilir, lanet olsun Paolini! Çok açık kapı var, çooook. Bunun sebebinin Paolini'nin de 3 kitap boyunca karar verememesi olduğunu düşünüyorum, sonuç olarak 3+1'i yaşatıyor bizlere. Demin de dediğim gibi, en güzel ve hoş çözüm oturup kitabın çıkmasını beklemek olur, yoksa kıyamet gibi senaryo akıtacağız buraya. Klavye ve parmak çürüteceğiz belki fikrimiz tutar da herkes görür diye... Yok yok, en iyisi oturup beklemek. :D

44
Ejderha Mızrağı / Ynt: Favori Seriniz ?
« : 13 Nisan 2011, 20:04:45 »
Ejderha Mızrağı Destanı, Efsaneler Üçlemesi ve Raistlin Tarihçeleri.

NOT: "Yaz Alevi Ejderhaları" da direk "Ejderha Mızrağı Destanı"nın içinde sayılabilirdi aslında.

45
vay anasını =D
çalışmaların tek kelimeyle dehşetler =O
Çok güzel yapmışsın ya ellerine sağlık
Böööö! Hortlattın başlığı.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 55