Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Denaro Forbin

Sayfa: [1] 2 3 ... 119
1
Duyurmanızda bizce çok sakınca yok. Ne de olsa gazetelerle paylaşıldı bu bilgi ve gazeteler bunu yayımladılar.

O halde paylaşıyorum:

Spoiler: Göster

2
Karşınızda 30. kitap:

Kimse görmeden kaldırmak zorunda kaldım. Yayınevinden önce duyurmamam gerekiyormuş.

3
Evet, en az 20-30 yazarlı bir öykü antolojisi olacak muhtemelen. Bekliyoruz.

Ayrıca artık şu Zamyatin'i de ekleyin seriye. :D (Sanki fuarda hiç sıkboğaz yapmamışım gibi.)

4
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 02 Aralık 2017, 21:58:42 »
Kitaplığımda 32 tane Hobbit var zaten, yine mi Hobbit? :D

5
Yazarlar / Ynt: Stanislaw Lem
« : 02 Kasım 2017, 23:40:39 »
Son olarak Metis'in 33 kitaplık bilimkurgu serisinin ilk 6 kitabının ilk sayfalarında bulunan yazar ve kitap isimleri listesinde onuncu kitap olarak "Stanislaw Lem - Üç Yolculuk Öyküsü" belirtilmiştir. Ancak onuncu kitap olarak "Müfit Özdeş - Son Tiryaki" yayınlanmıştır.

Yıllardır yüreğimi dağlayan bir ayrıntı... Madem belirtiyorsunuz basın yani.

(Yeri burası değil ama yinede şansımı deneyeyim. "Yıldız Güncesi" ve "Ölümlü Makineler" isimli kitapları arıyorum. Satmak veya hediye etmek isteyen olursa mesaj atın.)

Ben de çok aramıştım bu iki kitabı ve diğerlerini. Setim artık eksiksiz, harika bir duygu.

Umarım sen de kısa süre içinde ucuza kaparsın bir yerlerden.

6
28. kitap -biraz öznel olacak ama- dünyanın en iyi bilimkurgu yazarından geliyor.

Yenilmez - Stanislaw Lem

Spoiler: Göster


7
Hoppala! Bunu hiç beklemiyordum işte. Özellikle de kitabın adı beyaz kapakla çıkacakmış gibi duyurulduktan sonra.

Ben de ilk Yıkıma Giden Adam gibi beyaz kapaklı çıkacak sanmıştım. Siyahı daha çok beğendim ama. Maymunlar Gezegeni'ne kardeş geldi. :D

Diğerlerinin yanında çok uyumsuz kalmış sanki.

Evet benimde beğendiğim söylenemez. Sanki serideki düzeni bozmuş gibi geliyor bana.

Ben serinin genel şablonuna uyduğunu düşünüyorum, çok fark eden bir unsur göremedim. Çocukluğun Sonu kapağındaki resim de kapağı ortalamamış ve aşağı kadar uzanmıştı, bu da o stil işte.

8
Bilimkurgu Klasikleri Dizisi'nin Frankenstein adlı kitabını D&R ve Kitapyurdu gibi sitelerde bulamıyorum sipariş vermek için. Anlatış ve Dune Tanrı İmparatoru kitapları bulunuyor ama çıkalı bir ay olmasına rağmen Frankenstein yok. Cevaplarsanız sevinirim.

Kitapyurdu burada: http://www.kitapyurdu.com/kitap/frankestein/48489.html&filter_name=Frankenstein

D&R ve İdefix'de sanırım henüz yok. Eski İthaki baskısını silmeli ya da güncellemeliler.


9
Yazarlar / Ynt: Philip K. Dick
« : 17 Şubat 2017, 04:11:17 »
En son Ubik okumuştum. Çevirisi de maluma göre daha iyiydi. Ama kitap boğucuydu ve pek sarmamıştı. O yüzden bir süre Dick okumak istemiyorum. Fakat keşke Büyülü Fener Toplu Öyküler'e devam etse de tekrar Dick okumak için heveslensem. :-\

Söylenene göre edecekler. Bu kadar biliyorum, detay yok.

10
Başka Dünyalar Mümkün (Bilimkurgu, Siberpunk ve Siyaset) - Derleyen: K. Murat Güney

Bilimkurgu hakkında röportajlar ve makaleler içeriyor. Dolu dolu ve başarılı bir derleme. Daha önce okumadığım için kendime kızıyorum. Stanislaw Lem'in bilimkurgunun sorunlarına dair yazıları tekrar ve tekrar incelenesi yazılar. Ursula K. Le Guin'in Karanlığın Sol Eli ve Mülksüzler'i hakkında yeni şeyler keşfettim. Philip K. Dick'i özel yapanları hem kendi kaleminden hem de Lem'in kaleminden öğrendim. Başından sonuna kadar dopdolu.

Henüz tamamını okumadım ben bu kitabın. Malum, makaleler olunca peş peşe değil de sindirerek okumayı tercih ediyorum. Fakat kalite anlamında çok iyi bir derleme. Bilimkurgunun ustaları toplanmış bir araya, çok da iyi olmuş. Ayrıca buna benzer yine birçok derleme var Türkiye'de basılmış olan.

Hazır buraya yazmışken, formatın dışına çıkmayayım.

Yenilmez - Stanislaw Lem

Lem okumayalı bir hayli zaman geçmişti. Bu arayı bilinçli olarak veriyorum zira en sevdiğim bilimkurgu yazarı olduğundan, dilimizdeki kitaplarını olabildiğince yayarak eritmek istiyorum.

Kitabı henüz yeni yarıladım. İlk izlenimim Solaris ve Aden tadı aldığım yönünde. Bence farklı gezegenlere yolculuğu en başarılı şekilde aktaran yazar Stanislaw Lem'dir. Yine eşsiz betimlemeler, harika olay örgüsü ve gerilimle karışık macera.

İthaki'nin Bilimkurgu Klasikleri'ne acilen katması gerekiyor Lem'i. Açılışı da Yenilmez ile yapsalar, peşine de Küvette Bulunan Günce, Yıldızlardan Dönüş gibi eseleri gelse tadından yenmez.

11
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Pusova - Galip Dursun
« : 26 Ocak 2017, 02:59:30 »
Kitabın yazarı Galip Dursun'dan gelen ve bir türlü anlam veremediğim eleştiriler üzerine yorumumu değiştirdim. Sağ olsun, ben yazdıklarımı bir meslektaşın diğerine desteği olarak göstermeye çalışır ve "Yine de tüm bunlar bir “ilk kitap” için oldukça doğal şeyler. Zamanında benim de benzer hatalara imza atmışlığım vardır mutlaka," dememe, üstüne "Eleştirilerimin sebebi daha iyi olabileceğini bilmem ve yazarın bunu yapabileceğine inanmam. Sonuç olarak Pusova oldukça başarılı, hatta her yeni yazarın gıptayla bakacağı türden bir ilk kitap. İleride çok daha iyilerinin geleceğine de eminim," yazmama rağmen samimi olduğumuzu sandığım Galip Dursun bana, "Ben senin Goodreads'teki yorumunu tekrar okudum ve kötü niyetli buldum. "İlk kitap" tırnak içinde, acemilik falan. Anlamadım ki nedir bu çekememezlik? Hatalar varsa bana yazarsın olur biterdi böyle kötülemene de gerek yoktu. Yani iyi niyetli bakayım dedim kaç zamandır ama şu yaptığın cidden ayıp. Kendini öveceksen de git başka yerde yap, benim ilk kitabım da değil bu kusura bakma. Daha önce de öykülerim yayınlandı. Kusura bakma arkadaş. Burada başka bir şey var. Rezil etmeye çalışır gibi " şeklinde hala anlam veremediğim bir yorumda bulunarak beni çok şaşırttı, üzdü.

Pusova'yı geçtiğimiz İstanbul kitap fuarında almıştım ama henüz okuma fırsatım olmadı. Merak ediyordum içindeki öyküleri fakat yazarının bu anlamsız çıkışı sonrası merak duygum azaldı. Neresinden bakılırsa bakılsın Galip Dursun ayıp etmiştir. Eğer o kitabı yazdıysan kusura bakma ama eleştirileri de kaldırmak zorundasın. Sonra da Türk yazını gelişemiyor, okunmuyor reröre. Sizin yüzünüzden.

12
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 05 Aralık 2016, 22:37:59 »
Hocam sen #içerde' misin :) , şaka ile karışık soruyorum bu forumda ben robot basılmadan önce biri spoiler verdi asimov tekrardan basılıyor diye o kişi senmiydin değilmiydin pek hatırlamıyorum ama bu duyumları kimden öğreniyorsunuz :) ? Eğer asimov devam kitapları geliyor ise hangi seri ilk basılcak bildiklerimizi yayarsak sevinirim .

Güzeldi bu. :D Ulu orta yerde yazarsam beni "dışarı" atabilirler ama. :P Bu yüzden şifreli konuşmak zorunda kalıyorum hep.

13
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 02 Aralık 2016, 22:52:51 »
İlk defa bir çevirim son kontrolden geri döndü. Beğenmemişler, mutsuzum :(

Eğer bu 6:45 Yayınları ise, muhtemelen onların ortalamasına göre çok iyi olduğu için beğenmemişlerdir İhsan ağbi. :D

14
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 02 Aralık 2016, 22:50:29 »
Kitap kapaklarını çok önemsememeye çalışsamda merak etmeden de duramıyorum. Vakıf serisinin kapakları bilimkurgu klasikleri gibi minimalist mi olur, yoksa orijinal kapak mı kullanırlar, başka bir şey mi tasarlarlar bilemedim.
Bence diğer bilimkurgu klasiklerinin kapak formatında yapsalar hoş olur. Bu seriden çıkmıyor olması onun klasik olduğu gerçeğini değiştirmez. Yan yana konulunca güzel durur hem.  :)

Eski kapaklar tekrar kullanılmayacak. Söylenilene göre çok efsane kapaklar hazırlanıyormuş. Ve Bilimkurgu Klasikleri'nde olmayacağı için o tarzda kapaklara sahip olmayacağı ise kesin gibi bir şey.

15
Liman Kütüphanesi / Ynt: Fuar Raporum :)
« : 22 Kasım 2016, 00:23:52 »
Metis ve İletişim keşke lütfedip indirim yapmasalarmış zira o %25 olmasa kimse o kitabı imkanı yok alamaz.

Güya büyük yayınevi olacaklar. Bu kadar cimri olmaları üzücü gerçekten.

Sayfa: [1] 2 3 ... 119