Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Denaro Forbin

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 32
16

Birbirinden keyifli Jules Verne kitapları, yeni kapak tasarımları ile bundan böyle Alfa Yayınevi’nde! Yayınevinin “Olağanüstü Yolculuklar” adını verdiği diziden şu ana dek toplamda 4 kitap yayımlandı.

Birçoğumuza kitap sevgisi aşılayan, çok önemli bir yazardır Jules Verne. Hiç kuşkusuz bilim ve hayal gücünü bir araya getiren en başarılı eserler ona aittir. Ve işte bu usta yazarın kitapları bir süredir Allfa Yayınları ona aittir. Ve işte bu usta yazarın kitapları bir süredir Alfa Yayınları tarafından yeniden basılıyor. Sıradaki kitap ise, hepimizin bildiği ve çok sevdiği "Arzın Merkezine Seyahat".

Yayınevinin kitaba dair yazdığı tanıtım metni ise şöyle:

Alıntı
Çekingen genç Axel, jeolog ve mineralog amcası Profesör Lidenbrock ve Axel’in âşık olduğu güzel Graüben’in yaşadığı eski Hamburg mahallesindeki küçük evdeki düzen aniden altüst olur.

Çünkü Profesör Lidenbrock eski bir elyazmasında bir kriptogram bulmuştur. XVI. yüzyılın ünlü İzlandalı bilginlerinden Arne Saknussemm bu belgede sönmüş bir yanardağ olan Sneffels’in kraterinin bacasından girerek arzın merkezine kadar gittiğini açıklamaktadır!

Yerinde duramayan Profesör Lidenbrock, Axel’i yanına alarak hemen İzlanda’ya gider. Burada profesörün tam tersine soğukkanlılığını asla yitirmeyen Hans onlara rehberlik eder. Hep birlikte yanardağın gizemli derinliklerine inerler…

Arzın Merkezine Seyahat, Jules Verne’in 1864’te kaleme aldığı bir bilimkurgu romanıdır. Karakterlerin başlarına gelen olağanüstü maceraları tasvir ederken Verne belki de yeteneğinin doruk noktasına ulaşmıştır.

Dizi bünyesinde çıkan ilk üç kitap ise sırasıyla şunlar: Buzlar Sfenksi, Kaptan Grant'ın Çocukları, Karpatlar Şatosu.

Tıpkı önceki kapaklarda olduğu gibi, bu kitabın da kapak tasarımı Yavuz Karakaş’a ait. Çevirisinin Ayşe Meral’e ait olduğu kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Öyle umuyoruz ki Alfa, Jules Verne eserleri yayımlamaya devam edecek ve bizleri sevindirecek.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

17

Alfa Yayınları, bu yılın başından beri Lovecraft’ın toplu eserlerini yayımlamaya devam ediyor. Sıradaki kitap ise "Cthulhu'nun Çağrısı".

Daha önce İthaki Yayınları’ndan aynı isimle çıkan kitabı hatırlarsınız, içerisinde klasikleşmiş 8 Cthulhu Mitosu öyküsü barındırıyordu. Alfa etiketiyle çıkan bu kitapta ise çok daha fazlasının yer aldığına emin olabilirsiniz.

Lovecraft’ın akıllara zarar dehşetengiz hayal gücünde bir kez daha kaybolmaya hazır mıyız?

Alıntı
Düşlerin dünyasına geçerek insanları uykularından çağıran kadim tanrı Cthulhu’nun esrarı, Lovecraft’ın müthiş hayal gücünün eseri meşhur “Cthulhu Mitosu”yla birlikte bugün bile pek çok esere ilham vermeye devam ediyor.

Korku edebiyatının en sıradışı hikâyelerini barındıran bu kitap, okuyucunun hayal dünyasını derin, karanlık, bilinmez köşelere sürüklerken, edebi altyapısıyla da kendisine hayran bırakıyor.

Lovecraft’ın ürpertici üslubunu Hasan Fehmi Nemli aktarıyor. “R’lyeh’deki evinde ölü Cthulhu düş görerek bekliyor.”

Gotik edebiyatın babası sayılan Howard Phillips Lovecraft’ın yayınevinden çıkan önceki 5 kitabının isimleri ise sırasıyla şöyle: Delilik Dağlarında, Charles Dexter Ward Vakası, Bilinmeyen Kadath’a Düş Yolculuğu, İki Novella ve Herbert West: Diriltici.

Tıpkı diğerlerinde olduğu gibi, bu kitabı da Hasan Fehmi Nemli çevirisi ile sunuyor yayınevi bizlere. Kapak tasarımları ise Elif Çepikkurt’a ait. Editörlüğünü Melis Oflas’ın üstlendiği eserin künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Alfa Yayınları’na, Lovecraft eserlerine göstermiş oldukları özen için teşekkür ediyor ve henüz bu esrarengiz adamla tanışmamış olanlara ise, bir an önce kitaplarını edinmelerini öneriyoruz.

Haber: B. Doğukan "DenaroForbin" Şahin

18

Bilimkurgu severlere müjde: Levent Çaşka’nın kaleme aldığı İçdünya Destanı serisinin ilk kitabı "Astera Kaşifleri" raflardaki yerini aldı!

Günün birinde evrendeki boş olduğu tahmin edilen bir alandan sinyal gelse ne yapardınız? Sinyalin kaynağını merak ederdiniz öyle değil mi? İşte Levent Çaşka tam olarak bu konudan yola çıkıyor ve bilimkurgu okurlarını 520 sayfalık ilk kitabından selamlıyor. Geniş bir kurgu olduğunu tahmin etmek zor değil zira bu bir serinin ilk kitabı. İtiraf ediyoruz, heyecanlandık.

İşte İçdünya Destanı serisine ait Astera Kaşifleri’nin konusu:

Alıntı
Dev uzay gemisi Einstein’ın ekibi, uzayda boş olması gereken bir noktadan karmaşık bir sinyal aldıklarında büyük bir ikilime düşer: Gezegenlerinin ekonomisi için büyük önem taşıyan uzay geçidi kurma görevine devam etmek ya da ileride yargılanma pahasına, görevi iptal edip sinyal kaynağını incelemek. Sonunda sinyal kaynağını incelemeye karar veren ekip, zeki bir yaşam türünün biçimlendirdiği ilginç bir asteroidle karşılaşır.

Güçlü silahlarına, zeki saldırı robotlarına ve hızlı iyonsikletlerine çok güvenmektedirler. Ama karşılarında zaman zaman fizik kurallarının bile hiçe sayıldığı Astera bulunmaktadır. Astera’nın binlerce kilometrelik tünellerinde zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Onları saldırgan robotlar, garip yapılar, düşmanca davranan zeki canlılar ve dahice çözümler bulmaları gereken birçok sorun beklemektedir. Ekibin çılgın güzeli Şanel ile dışlanmış üyesi Bark arasındaki aşk bir de Astera sınavından geçecektir. Geri dönebilmek için ileri gitmek zorunda oldukları, çoğu zaman gördüklerine anlam vermekte zorlandıkları bu yolculuk Astera’nın içdünya keşfinin başlangıcı olacaktır.

Üçleme olarak tasarlanan İçdünya Destanı’nın ilk kitabı olan Astera Kaşifleri, Astera isimli dev asteroidin içindeki yabancı uygarlıkla insanların karşılaşmasını anlatır. Devam romanlarında Astera’daki bir savaşa insanların istemeden karışmaları ve Astera’nın gerçek yaratıcılarıyla karşılaşmaları anlatılacak.

Gürer Yayınları tarafından piyasaya sürülen kitabın editörlüğünü üstlenen kişi aynı zamanda kapak tasarımında da katkısı bulunan Tayfun Koç. Eserin künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Levent Çaşka’ya da çıktığı yazarlık yolunda başarılar diliyor ve iyi bir satış grafiği yakalamasını temenni ediyoruz. Dileriz eserleri hak ettiği değeri görür.

Haber: B. Doğukan Denaro Forbin" Şahin.

19

Merakla beklenen Goosebumps filmine ait fragman nihayet yayımlandı.

Toplamda 62 kitaptan oluşan çocuklara yönelik bir korku serisi olan Goosebumps, çocuk edebiyatının Stephen King’i olarak anılan Amerikalı Robert Lawrence Stine tarafından kaleme alınmıştı. Seriye ait birçok kısa öykü yazmayı da ihmal etmemişti Stine. Yayınlandığı tarihten (1992) bu yana 300 milyon sattığını da söylemiş miydik?

Seriye ve sinema uyarlamasına dair tüm detaylar bu haberde!

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

20
Sinema / The Hunger Games’te Finale Doğru
« : 10 Temmuz 2015, 22:22:52 »

San Diego Comic-Con fırtınası devam ediyor! Comic-Con 2015 dolayısıyla San Diego’da bulunan film ekibi, medyanın ve hayranların ilgi odağında.

Hayranlarının merakla beklediği serinin son filmi olarak tasarlanan Mockingjay Part 2’den fotoğraflar, bir adet poster ve bir adet de klip yayımlandı.

Detaylar haberimizde.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

21
Başka Kurgular / Koleksiyoncu - John Fowles
« : 08 Temmuz 2015, 17:27:44 »

Spoiler yok. Kitabın arka kapağında dahi yazan kısımdan bahsettim sadece.

"Her insan kendisi için bir giz olmalıdır." -John Fowles.

Fowles'un daha önce Büyücü kitabını okumuş ve aşık olmuştum. Kendisine uzun bir ara verdim çünkü kitaplarını kısa bir sürede tüketmek istemedim. Bu arada da epeyce özlediğimi söyleyebilirim. Büyücü okuduğum en iyi kitaplar arasındadır hala ve bendeki yeri özeldir. Tıpkı yazarını gönlümde özel bir yere taşıdığı gibi.

Şimdi sıra Koleksiyoncu'da. Elim ilk Fransız Teğmenin Kadını'na gitmişti ama Koleksiyoncu'da karar kılıp başladım.

Yayımlanış tarihi olarak Fowles'un ilk romanı Koleksiyoncu. İlk Büyücü'yü yazmaya başlasa da, üzerinde en çok çalıştığı kitap olduğu için, yayımlanması uzun bir süreyi kapsamış. Büyücü'yü bir kenara koyan Fowles, Koleksiyoncu'yu yazıp tamamlamış lakin onlarca kez reddedilmiş. Daha adı sanı duyulmayan toy bir yazarken kimin aklına gelebilirdi günün birinde İngiliz Edebiyatı'nın en iyileri arasına girebileceğini? Kimse.

Nitekim öyle de oldu. Fowles, günümüzde bir klasik. Fowles'un eserleri de günümüzde bir klasik. Fowles ve eserlerini dilimizde okuyabildiğimiz için şanslıyız bence ve bu olayda rol alan herkese birer teşekkür borcumuz var.

Gelelim kitaba. Kitap üç bölümden oluşuyor diyebilirim. Frederick'in ağzından anlatılan bölüm, Miranda'nın ağzından anlatılan bölüm ve tekrar Frederick'in ağzından anlatılan bölüm. Peki kimdir Frederick? Ve kimdir Miranda?

Miranda gayet entellektüel olmakla birlikte, betimlemelerden anladığımız kadarıyla güzel bir kadındır. Fred ise ilginç diye nitelendirebileceğimiz, herhangi eğitim alıp almadığı belli olmayan, dilini dahi doğru dürüst konuşamayan, ruhsuz, duygusuz ve en önemlisi zengin bir adamdır. Kendisi aynı zamanda bir koleksiyoncudur. Kelebek koleksiyonculuğu yapmaktadır ve dünyanın birçok yerine sırf bu sebeple gidip kelebek öldürmüşlüğü vardır. Kısaca evet, ilginçtir Fred.

Miranda'yı uzun zaman gözetler ve ona aşık olur. Ya da aşık olduğunu düşünmektedir. Kısa zaman sonra bir fikir belirir kafasında ve düşündüğü şeyi gerçekleştirir: Miranda'yı kaçırır. Kitap da bu olaydan sonra farklı bir boyuta girer.

Tam bu andan sonra Fowles'un ustalığı giriyor devreye. İlk bölümde Fred'in bakış açısından okuduğumuz hikayede bir okur olarak büyük oranda onu haklı görüyor ve sempati duyuyoruz. Kitabın ikinci bölümünde ise aynı olayları, Miranda'nın bakış açısından tekrar okuyoruz. Bu bakış açısı bizlere olayın vehametini çok net gösteriyor ve Fred'in aslında korkunç, zalim bir adam olduğu izlenimine kapılıyoruz. Üçüncü bölümde ise yine Fred'e dönüyor ve kitaba son noktayı koyuyoruz.

Saplantılı bir adamın öyküsü Koleksiyoncu. Miranda'ya körü körüne bağlanan ve onun tüm dünyayla iletişimi kesip, bir odada hapsedip, kendisini sevmesini bekleyecek kadar gözü dönmüş bir adamın öyküsü. Fred, bolca parası olan ve dışarıda istediği özgürlüğe sahip olacakken, ıssız bir yerde bulunan bir evin içerisine hapsettiği kadını düşünür daima. Hayatı Miranda olmuştur. Öyküyü onun gözünden okuduğumuz kısımlarda bu net olarak anlaşılmakta. Fakat işin öteki yüzü çok daha farklıdır. Sıradan hayatında yaşayan ve geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirme arzusunda olan Miranda günün birinde hiç tanımadığı bir adam tarafından kaçırılıp tutsak ediliyor ve onun gözünden okuduğumuz kısımlarda da her daim kaçmayı düşündüğünü, dışarıda bir hayatın olduğunu ve er ya da geç o hayata dönme umudunu koruyan bir kadın izlenimini veriyor bizlere.

Uzun uzun yazmak ve sonra başka bir karakterin gözünden yazdığınız olayları tekrar uzun uzun farklı bir şekilde yazmak. Bir kadın ve bir erkek gözünden. Bir fakir ve bir zengin gözünden. Bir özgürlük düşkünü ve bir cellat gözünden. Bir entellektüel ve bir sıradan insan gözünden. Bir güçlü ve bir korkak gözünden. Fowles olmak bunu gerektirir çünkü. Fowles olmak, gerilim dolu bir öykü yazarken aynı zamanda arka planda bir sürü olayı irdelemektir. Fowles olmak, Fowles olmaktır. Kimse bir Fowles olamaz.

Sınıf farkını her yönden, ustaca işliyor kitabında Fowles. Harika bir psikolojik gerilim romanına imza atıyor böylelikle. Belki Büyücü'yü daha çok sevdim ama, Koleksiyoncu da bir başyapıt.

Çok geç olmadan keşfedin Fowles'u.

Bunlar da kitaptan alıntılar:

"Ama unutmak insanın yapacağı değil, başına gelen bir şeydir ve benim başıma gelmedi." -Frederick.

"Bir şeyi çizersen, yaşamayı sürdürür, fotoğrafını çekersen ölür." -Miranda.

"Sıradan insan uygarlığın lanetidir." -Miranda.

"...Ama sözcükler eskimiş, şimdiye dek o kadar çok insan ve daha birçok şey için kullanıldılar ki." -Miranda.

"Kullanmasını bilmiyorlarsa, neden insanlar para sahibi olurlar ki?" -Miranda.

"Bugün aklıma bir sürü fikir geldi. Bir tanesi: Yaratıcı olmayan insanlara yaratma fırsatı tanınırsa ortaya kötü insanlar çıkar." -Miranda.

"Hepimiz adi insanlarız. Ölümü hak ediyoruz." -Miranda.

22
Duyurular / Bilimkurgu Kulübü Kısa Öykü Yarışması
« : 07 Temmuz 2015, 16:39:56 »

Bilimkurgu Kulübü’nün ilkini düzenlediği 2015 Kısa Öykü Yarışması başladı.

Uzun bir süre sadece Facebook’ta varlık gösteren Bilimkurgu Kulübü, kısa bir süre önce “Bu sitede gelecek var!” sloganıyla birlikte internet sitesine kavuşmuştu bildiğiniz üzere. Ülkemizdeki derin bir boşluğu kapatma görevi edinen, çalışkan bir ekip tarafından yönetilen sitenin ilk öykü yarışması da üç gün önce duyuruldu. Bu boşluk bilimkurguydu elbette ve yarışma da tahmin ettiğiniz üzere, bilimkurgu teması üzerine.

Yarışmanın konusu ve detaylar için haberimize göz atabilirsiniz.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

23
Sinema / Efsanevi “Pinokyo” Romanı Beyazperdeye Geliyor
« : 03 Temmuz 2015, 18:28:38 »

Uzun zamandır gündemde olan “Pinocchio” projesine yeşil ışık yandı ve filmin kadrosu da şekillenmeye başladı!

Iron Man ile özdeşleştirilen Robert Downey Jr.’ın Gepetto Usta’ya hayat vermesi beklenen filmin yönetmeni ve senaristi netlik kazandı.

Buyrun detaylar burada.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

24

Carl Sagan’ın kaleme aldığı bilimsel kitaplar arasından sıyrılan ve kendisine bilimkurgusal roman sınıfında yer bulan başyapıtı "Mesaj", 28 yıl aradan sonra tekrar basıldı.

Ülkemizde ilk olarak 1987 yılında İnkilâp Kitabevi tarafından yayımlanan bu roman, bilimkurgu edebiyatında çok önemli bir yere sahip. Sagan bu yapıtında, dünya dışı akıllı yaşam arama konusunu işliyor ve kurgusunu da bilimsel gerçeklere dayandırıyordu.

Kendini uzaydan gelen radyo frekanslarını dinlemeye adayan Dr. Ellie Arroway’in yıllar süren araştırmalarının sonunda, gizemli bir mesaj almasıyla başlayan öykü, dünya dışındaki akıllı yaşamla iletişim kurma yolunda devam ediyor. Mesaj, Carl Sagan’ın anlatım gücü ile bilimsel hayallerini birleştirdiği muhteşem bir roman.

Alıntı
Ellie daha önce yüz kere yaptığı gibi uçağın penceresinden aşağı bakıp Dünya’nın böyle 14 kilometre yüksekten uçan ve bizim gibi gözlere sahip bir dünya dışı yaratıkta nasıl bir izlenim yaratacağını düşünmeye başladı. Ortabatı’nın göz alabildiğine uzanan geniş arazisi, tarımsal ya da kentsel yerleşime göre kareler, dikdörtgenler ve dairelerle kesik kesikti; Güneybatı’nın şimdi üzerinde uçtukları bölgesinde ise yaşamın tek belirtisi dağların ve çöllerin arasından uzanan dümdüz bir çizgi. Daha ileri uygarlıklara sahip dünyaların sakinleri tarafından mı inşa edilmişlerdi acaba? Yoksa gerçekten ileri bir uygarlık tek bir iz bile bırakmaz mıydı yaşadığı yerde? Bir bakışta bizim akıllı varlıklar olarak evrimsel gelişmemizin neresinde olduğumuzu söyleyebilirler miydi?

1997 yılında beyazperdeye de konuk olan roman büyük ses getirmeye devam etmiş fakat Sagan, filmi izleme fırsatı bulamadan hayata gözlerini yummuştu. Robert Zemeckis yönetmenliğinde çekilen filmin baş rollerinde ise hatırlayacağınız üzere Jodie Foster ve Matthew McConaughey arzı endam etmekteydiler.

İlk baskıda olduğu gibi, bu çeviri de Mehmet Harmancı'ya ait. Say Yayınları etiketiyle raflarda boy göstermeye başlayan Mesaj’ın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

25
Duyurular / SabitFikir’de Bu Ay: “Kahramanın Yükselişi”
« : 19 Haziran 2015, 19:36:36 »

SabitFikir‘in 52. sayısından (Haziran 2015) haberdar olmayanlar haberimize odaklansınlar, zira bu ay dergide şahane bir dosya konusu var!

İthaki Yayınları kadrosunda yer alan Yankı Enki‘nin kaleme aldığı dosyanın adı “Genç Kahramanın Yükselişi: Apokaliptik ve Politik

Enki bu çalışmasında distopik ve post apokaliptik kurguları merkezine oturtuyor ve bu anlatılar üzerinden gençlerin duruşunu irdeliyor. “Bu eserler, hep apolitik olmakla eleştirilen genç kuşağın politik bir duruş sergilemeye başladığını gösteriyor olabilir mi?” sorusuna yanıt arayan Enki, bu alandaki birikimini biz okurlara sunuyor.

Haberimizin devamını buradan okuyabilirsiniz.

Haber: Onur "DarLy OpuS" Selamet, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

26
Korku & Gerilim Eserleri / Ölüm Şifresi - Kayahan Demir
« : 19 Haziran 2015, 19:27:31 »

Çağdaş Esaret Kampı ve Korku Kampı gibi korku&gerilim türündeki eserleri ile tanıdığımız Kayahan Demir’in, yine aynı türe mensup yeni bir kitabı daha raflardaki yerini aldı: "Ölüm Şifresi".

Aynı zamanda FABİSAD üyeleri arasında da bulunan Kayahan Demir, bu yeni kitabıyla birlikte tür içerisindeki yerini de iyice sağlamlaştırıyor.

Subliminal Mesaj” ve “25. Kare” tekniklerini konu alan, “Korku&Gerilim” türünde kaleme alınmış ilk roman olma özelliğini de taşıyan “Ölüm Şifresi”nin konusu ise şöyle:

Alıntı
Bir kurs hayatınızı ne kadar değiştirebilir? Size kaybettiğiniz tüm yeteneklerinizi yeniden kazanacağınızı vaat etseler inanır mısınız?

Bir sabah uyandığınızda çalışma masasının üzerinde karşılaştığınız resimleri uyurken yapmış olabileceğinizi düşünür müydünüz? Peki, resimlerde yazan tarih üç gün sonrasını gösterse ve bu tarihte resimdeki kişinin öleceğini biliyor olsanız ne yapardınız?

“ÖLÜM ŞİFRESİ” size bu soruların cevabını verecek! Hatta alelade bir cevaptan çok daha fazlasını… Ünlü ressam ile birlikte şifreleri çözecek ve kendi bilinçaltı dünyanızla yüzleşmek zorunda kalacaksınız!

Hiç Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitabın künye bilgisine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

27

Neil Gaiman ve Michael Reaves’in ilk olarak 1996 yılında Dreamworks için animasyonlar kaleme aldıkları sırada ortaya çıkan bir fikri geliştirmeleri sonucu ürettikleri Ara Dünya (Interworld) Serisi, 3. kitaba ulaştı!

Dreamworks yetkililerinin zamanında “çok karışık” diyerek redettiği senaryoyu yıllar sonra geliştirerek basit bir dille romana dönüştüren Gaiman ve Reaves, kitabı Harper Collins aracılığıyla raflara sürmeyi başarırlar. Bu andan sonra ise kitap için sinema ve dizi teklifleri yağmaya başlar.

Serinin ülkemiz sınırları içerisine gelişi ise 2012 yılına dayanıyor. Neil Gaiman eserlerine gereken önemi veren İthaki Yayınları tarafından Ara Dünya adı ile çevrilen eser, bilimkurgu ve fantastiği harmanlamasıyla ünlü. Ancak ülkemizde sadece ilk kitabı yayınlanmıştı.

Eternity’s Wheel (Sonsuzluk Çarkı) adlı serinin üçüncü kitabının yazar kadrosuna, Michael Reaves’in kızı Mallory Reaves’in eklendiğini belirtmekte de yarar var. Böylelikle üç yazarlı bir roman çıkmış oluyor ortaya.

Konusu ise şöyle:

Alıntı
Çok satan Ara Dünya serisine yürekleri ağza getiren bir son geliyor. Neil Gaiman, Michael Reaves ve Mallory Reaves’in birlikte yazdığı Eternity’s Wheel (Sonsuzluk Çarkı); zaman ve uzay yolculuğu, büyü, bilim ve kendi kaderiyle yüzleşmesi gereken genç bir adamın cesaretiyle dolu.

Yalnızca ilk kitabı yayımlayan İthaki Yayınları’nın çeviride ve redaksiyonda sınıfta kaldığı da bir gerçek. Gönül ister ki, ilk kitap gözden geçirilmiş haliyle tekrar yayımlansın ve ardından da serinin diğer kitaplarını okuma şansına erişelim.

İlk kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Spoiler: Göster


Haber: Bülent "periyodik neşriyat" Özgün, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

28
Başka Kurgular / Yevgeni Zamyatin’in Öyküleri Geliyor!
« : 21 Mayıs 2015, 23:06:06 »

Alıntı
“Ölümünden elli bir yıl sonra ilk kez kendi ülkesinde ve anadilinde yayımlanan bu öyküler; yazarın kendisinden sonra gelecek olan yazarlara, verdiği yazarlık derslerinin önemli bir bölümünü oluşturur…” -Mehmet Fehmi İmre.

Distopyanın atası olarak kabul edilen Biz adlı romanın Rus asıllı yazarı Yevgeni Zamyatin’in öykücü kimliğinden haberiniz var mıydı? Peki ya güçlü öykülerinden?

Cevabınız evetse, muhtemelen 90’lı yıllarda İletişim Yayınları’nın bastığı Zamyatin külliyatını okumuşsunuzdur. Cevabınız hayırsa, Büyülüdağ Yayınları’ndan çıkan ve ustanın birçok öyküsünü bir araya getiren “Elektrik” adlı derlemeyi sizlere şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kitabın tanıtım metni şöyle:

Alıntı
İlk okumanızdan sonra, bir kez daha okumak isteyeceksiniz. İkinci okumanızda fark edeceğiniz ayrıntılar kesinlikle hoşunuza gidecek; çünkü bu ünlü yazarın anlaşılmaya değer olan, dünyayı algılama biçimi, sizi zenginleştirecek.

Ölümünden elli bir yıl sonra ilk kez kendi ülkesinde ve anadilinde yayımlanan bu öyküler; yazarın kendisinden sonra gelecek olan yazarlara, verdiği yazarlık derslerinin önemli bir bölümünü oluşturur…

“Yapısının sağlamlığı, hikâyenin titizlikle ele alınışı ve içerdiği yüksek gerilim nedeniyle Taşkın, Zamyatin’in sanatını özel bir şekilde ortaya koyan bir eserdir.” -Barbara Nasaroff.

Hatırlayacağınız üzere, 90’lı yılların ortalarında İletişim Yayınları, Zamyatin’in öykülerini derlemeler halinde sunmuştu bizlere. Mağara, Kuzey, Taşkın ve Üç Gün adlı kitapların baskıları ne yazık ki tükenmiştir ve günümüzde bulunmaları mucizedir. Fakat artık üzülmek yok, o öykülerin birçoğu bu kitapta!

Mağara adlı derlemede bulunan Elektrik öyküsünün kitaba ismini verdiğini görüyoruz, aklımıza hemen o kısa ama etkili öykü geliveriyor ve Zamyatin’in ne kadar büyük bir yazar olduğunu tekrar hatırlıyoruz.

İşte Elektrik adlı öykünün kısaca konusu:

Alıntı
Çilingir Gamaley’nin sırt ağrısı doruğa ulaşmıştır ve artık baş etmekte zorlanmaktadır. Bir komşusunun, çözümün elektrikte olduğunu söylemesi üzerine Gamaley ertesi sabah evinden çıkar. “Nereye gidiyorsun?” diye soran eşine de, “İyileşmeye,” diye yanıt verir.

Bu öykü haricinde daha nice güzel öykü kitabın içerisinde okunmayı bekliyor. O halde yapacağınız en iyi şey, en yakın kitapçıya gidip bir adet “Elektrik” satın almak ve Zamyatin’in öykülerinin tadına bakmak.

Mehmet Fehmi İmre çevirisi ile sunulan eser, Büyülüdağ Yayınları etiketiyle raflara geliyor. Künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Not: Kısa bir süre önce Rusça aslından çevrilerek Zeplin Kitap’tan çıkan Biz’le alakalı haberimize göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

29
Başka Kurgular / Taşkın - Yevgeni Zamyatin
« : 16 Mayıs 2015, 17:19:37 »

Zamyatin'in, sürgünden önce yazdığı son eseri olma özelliğini taşıyan Taşkın, yazarın yine o bildik üslubuyla kaleme alınmış. Bir nehrin taşması ile, yarattığı kadın karakterinin duygularının taşması arasında da bir bağ kurulmuş olduğunu söylemek pek tabii mümkün.

Petersburg'da geçiyor öykü. Ölen marangozun kızı Ganka yalnız kalmıştır. Komşusu Sofya ve kocası Trofim İvaniç ona evlerini açarlar ve her türlü konuda destek verirler. Fakat Ganka oldukça kıskanç ve kibirli bir kadındır. Geçireceği cinnet sonucunda bir düzen alt üst olacak ve kendisi bundan zerre pişman olmayacaktır. İnsanın kanını donduran bir ruh haline sahip olan Ganka, Zamyatin'in yarattığı en korkunç karakterlerden biridir kanımca.

İletişim'in bastığı Zamyatin öykülerinden oluşan 4 kitaplık diziyi bu kitapla birlikte tamamlamış bulunuyorum. Eğer olur da bir yerlerden bulursanız, kaçırmayın bu kitapları: Mağara, Kuzey, Üç Gün ve Taşkın.

"Her zamanki gizli dünyanın düzeni sürüyor gidiyordu ve yaşamak gerekiyordu."

"Günler yine aydınlık, soğuktu, sadece daha kısalmışlardı."

30

Türk fantazya saflarına "Varis" adlı kitabıyla yeni bir yazar daha katılıyor. Büşra Doğa Yıldız’ın kaleminden çıkan kitap, Taht Serisi’nin ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

İlk baskısının 10.000 adet olduğunu gördüğümüz kitabın konusu ise şöyle:

Alıntı
Geçmişin derinliklerinde karanlık bir yer… Gittikçe büyüyen ve evrene sığmayan bir güç.

Kimsenin bilmediği ve kadim ağların bir sır gibi kaderlerini ve geleceklerini ördüğü büyük bir tehlike…

O bir Prenses… Halkını kendi ihtiyaçlarını ve yaşamından önce tutan sadık bir varis!

Kendi cesaretine yaraşan gücüyle, tek derdi halkı iken, zaman çarkına takılan kader, tüm düzeninin geleceğini değiştirdi. Artık dengeler bozulmuş, hayaller tuzla buz olmuş, geleceği babasının iki dudağının arasından çıkan sözle belirlenmişti.

Şimdi Elena bilmediği bir ülkede, tanımadığı bir adamla geleceğindeki sırları, büyük tehlikeleri ve maceraları çözmeye çalışırken, kendisinin bile bilmediği, soyunun oldukça derinde yatan ve şimdiye dek gizli kalmış güçleri de açığa çıkaracağının farkında değildi.

Kraliçe Elena’nın yaşamına konuk olup, fantastik bir diyarda günlerinizi geçirmeye var mısınız?

Editörlüğünü Gonca Erkmen Gidenoğlu’nun, kapak tasarımını ise Merve Kayalı Kürşat’ın üstlendiği kitap, Parola Yayınları etiketiyle raflarda. Künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Büşra Doğa Yıldız’a da yazarlık kariyerinde başarı dileklerimizi iletiyoruz.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 32