Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Denaro Forbin

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 32
31

12 kitaplık Darren Shan serisi ile adından sıkça söz ettiren yazar Darren Shan, serinin uzun yıllar öncesinde geçen ve toplamda 4 kitaptan oluşan Larten Crepsley Efsanesi'ne, Ölümüne Dostlar adlı kitapla son veriyor.

Vampir ve vampanezlerin ölümüne savaşını konu edinen 12 ciltlik Darren Shan serisi kısa sürede korku klasikleri ile anılmaya başlanmış ve başarısı tüm dünyada dalga dalga yayılmıştı hatırlayacağınız üzere. Serinin unutulmaz karakterlerinden Larten Crepsley’nin gençliğine odaklanan bu yeni seri ise Darren Shan hayranlarını bir hayli sevindirmişti. Bu serinin de sonu heyecanlı bir finalle geldi çattı.

Ölümüne Dostlar’ın kısaca konusu ise şöyle:

Alıntı
Dizinin nefesleri kesen dördüncü ve son macerasında, Larten vampir kavminde kendisine tam da yeni bir yer edinmek üzereyken, hain vampanezlerin korkunç bir trajedisi ile sarsılıyor. Ancak yeryüzünde vampanezlerden çok daha sinsi, çok daha kötü şeyler de bulunuyor. Yoksa, yaşamak zorunda kaldığı ihanetlerin en ağırı ile cesareti sınanan Larten’ı, yine uzun bir yas dönemi mi bekliyor?Larten Crepsley yüreğinizi ağzınıza getirecek büyük sona adım adım yaklaşırken, şok olmaya hazır mısınız?

Unutmayın: Her vampir için son… aslında sadece bir başlangıçtır.

“Darren Shan hayranlarının kaçırmaması gereken bir dizi.”
-Books Quarterly-

Umuyoruz ki yazar Darren Shan kısa sürede yeni bir seriyle daha karşımızda olacaktır. Zira onun yazdığı kitaplar vampir mitolojine sadık ve “olması gerektiği gibi”. Vampirlerinin güneşte parlamıyor oluşu dahi ona saygı duymamız için büyük bir sebep.

Serinin son kitabının çevirisini de tıpkı öncekiler gibi Arif Cem Ünver üstlenmiş. Tudem Yayınları etiketiyle kısa süre önce raflardaki yerini almaya başlayan kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Darren Shan severlere iyi okumalar dileriz.

Haber:: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

32

“On iki yaşımdan itibaren her gün en az bin sözcük yazdım.” -Ray Bradbury

Ray Bradbury’nin yazma serüvenini ve yazın sanatı hakkındaki engin tecrübelerini paylaştığı ünlü kitabı “Zen In The Art Of Writing” nihayet dilimize kazandırıldı.

Bilimkurgu, fantazya, korku ve daha nice edebiyat türlerinde kalem oynatan Amerikalı dev yazar, senarist ve daha fazlası… Konu Bradbury olunca, kendisine etiket bulmak bir hayli kolay zira.

Ülkemizde en çok okunan/bilinen eseri hiç şüphesiz distopyanın baş tacı olan Fahrenheit 451. Kara dörtleme olarak anılan “distopik romanlar” dizisinde kendisine yer bulan eser, yakın bir gelecekte, itfaiyecilerin görevinin artık kitap yakmak olduğunu anlatıyordu. Televizyonlarının başında duyarsızlaşan, kitaplara düşman bir toplum portresi çizen Bradbury, eminiz ki sizleri de kitaplara bir adım daha yakınlaştırmıştır.

İşte böylesine büyük bir ustadan, Ray Bradbury’den yazma sanatı üzerine bir kitap geliyor! Dilimize “Yazın Sanatı ve Yaratıcı Yazarlık” adıyla çevrilen Zen In The Art Of Writing, Altıkırkbeş Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini almaya başladı.

Alıntı
Ray Bradbury, Mars’tan getirdiği parçaların üzerinde bulunan garip simgeleri bu sefer bizler için çözümlüyor.

Yazın hayatı boyunca moral bozucu ve keyif verici birçok uçuk kategoriyi bir araya getirme becerisiyle bizleri karşılayan Bradbury, “canavarlar, iskeletler, sirkler, karnavallar, dinazorlar ve Mars” arasındaki bağlantıları nasıl kurduğuna ilişkin ipuçlarını, herkesi aynı kuşku tüneline bindirerek anlatıyor. Her gün en az bin sözcük yazamadığımız bir yaşamdan en fazla ne bekleyebiliriz ki?

Deniz Kurt’un çevirisi ile kitaplıklarımızı süsleyecek olan eser toplamda 152 sayfa; fakat eminiz ki Bradbury yine o meşhur yeteneğini konuşturup, az sayfada çok şey anlatacak bizlere. Her yeni sayfada ondan daha çok şey öğrenecek ve neden bu kadar büyük bir yazar olduğuna şahitlik edeceğiz.

Dileriz Altıkırkbeş Yayınları bu sefer yayınladıkları büyük isimlerle doğru orantılı olarak iyi bir editörlükle ve kaliteli bir baskıyla çıkar karşımıza. Çünkü hem o güzelim kitapları hem de fantastik edebiyata el atmış ilk yayınevlerimizden birini bu durumda görmek içimizi yakıyor. Bir de keşke orjinal kapağı kullanılsaydı… bu gri ve devlet dairesi yüzlü kapak ustanın o renkli diline hiç yakışmıyor doğrusu.

Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz:

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin, M. İhsan "mit" Tatari

33

Haktan Kaan İçel’in Can Avar Serisi, “Küçük Şapşallık Kutusu” ile yoluna hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle çektiği kısa filmler ile tanıdığımız Haktan Kaan İçel, kısa bir süre önce edebiyata da giriş yapmış ve Can Avar Serisi’nin ilk kitabı Tırsak Hayvanlar Dükkanı’nı bizimle buluşturmuştu. Sıradaki kitabın adı ise “Küçük Şapşallık Kutusu.

Haberimizin devamı burada.

34
Başka Kurgular / Karahindiba Şarabı - Ray Bradbury
« : 03 Mayıs 2015, 21:54:25 »

İthaki Yayınları, Ray Bradbury kitapları yayımlayarak bizleri sevindirmeye devam ediyor! Sıradaki kitap "Karahindiba Şarabı".

Birkaç ay evvel Bradbury’nin öykülerinden oluşan “Sonbahar Ülkesi” adlı derlemeyi dilimize kazandıran İthaki, şimdi de bizleri “Karahindiba Şarabı” ile selamlamaya hazırlanıyor. Yayınevinin redaktörlerinden Alican Saygı Ortanca, kişisel Facebook hesabından, kitaptan bir alıntı ile kapak fotoğrafını paylaşmıştı.

İşte o alıntı:

Alıntı
“Bazı insanlar henüz çok gençken mutsuz bir insan olurlar,” dedi. “Görünürde özel bir nedeni yoktur ama sanırım bu şekilde dünyaya gelirler. Daha kolay yaralanırlar, daha çabuk yorulurlar, daha çabuk ağlarlar, daha uzun süre hatırlarlar ve söylediğim gibi, dünyadaki herkesten çok daha gençken mutsuz olurlar. Biliyorum, çünkü ben de onlardan biriyim.”

Orijinal adı “Dandelion Wine” olan roman, Bradbury’nin en sevilen ve kendisini dünyaya tanıtan kitaplarından biri olma özelliğini taşıyor. Geç de olsa dilimizde görmek heyecan verici.

Gelin, tanıtım yazısına da hep beraber göz atalım:

Alıntı
“Temiz, dumansız ve etkili, işte karahindiba şarabı bu.”

Düzyazının şairi Ray Bradbury’den, kendi çocukluğundan esintiler taşıyan eşsiz bir cennet tasviri.

Ölümün kaçınılmaz olduğunu bilse de yaşadığının farkına varan, aldığı her nefeste daha da güçlenen on iki yaşındaki Douglas Spaulding, ailesi, zaman makinesi yapmaya çalışan komşuları ve yaz mevsimini doyasıya yaşadığı arkadaşlarıyla birlikte bu benzersiz romanda hayat buluyor. Hayatın büyüsü Douglas’ı etkilerken, yaz mevsiminin tüm güzellikleri karahindiba şarabıyla birlikte şişeleniyor.

Bradbury, yarı-otobiyografik romanı Karahindiba Şarabı’nda geçmişini ve anılarını olmasını istediği gibi yeniden canlandırırken, çocukluğunun büyülü kapılarında bekleyip, okuru kendi cenneti Green Town’da misafir ediyor. Yıllarca fantastik kurgu, bilimkurgu ve korku türünde yazdığı eserlerle tanınmasına rağmen, en iyi eserlerinden biri olan bu romanla yaşamı boyunca yazdığı her cümleye kaynaklık eden bir büyüme öyküsü anlatıyor bize.

Karahindiba Şarabı, Tom Sawyer’ın Maceraları ve Çavdar Tarlasında Çocuklar’la karşılaştırılabilecek güçte olan nadir romanlardan.

Kitapla ilgili iki de ufak anekdot sunalım:

Alıntı
1.Blackmore’s Night adlı folk rock grubunun aynı isimli şarkıları, bizzat Ray Bradbury’nin kitabını merkezine alarak oluşturulmuştur. Bir esinlenme söz konusu yani. Şarkıya bir göz atmanızda yarar var.

2.Apollo 15 görevi sonrasında Ay’daki bir kratere “Dandelion Crater” adı verilmiştir. Tabii ki bu isim de Bradbury’nin kitabı baz alınarak konulmuştur, usta yazarı onurlandırmak adına.

Kitabın ilk 30 sayfasını içeren ÖN OKUMAyı da sizlere sunuyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Eserin çevirmenleri Ozan Kayalıoğlu ve Zeynep Kayalıoğlu. Yayına hazırlığını ise Alican Saygı Ortanca ve Melis Oflas üstlenmiş. 8 Mayıs itibariyle raflardaki yerini almaya başlayacak kitabın künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Bradbury külliyatımıza bir kitap daha ekleneceği için bizler çok mutluyuz, peki yaz siz?

Haber: Canberk "TheWalkingıdeas" İleri, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

35
Başka Kurgular / Aura - Carlos Fuentes
« : 03 Mayıs 2015, 15:23:59 »

Latin Amerika Edebiyatı'nın bol ödüllü yazarlarından birisi Carlos Fuentes ve benim kendisinden okuduğum ilk kitap. 1978'de Matio Vargas Llosa ve Gabriel Garcia Marquez'in ardından ünlü Romulo Gallagos Ödülü'ne değer görülen üçüncü yazar olan Fuentes, 1984'te Meksika'nın en önemli edebiyat ödülü olan Ulusal Edebiyat Ödülü'nü ve 1988'de de İspanyolca yazan yazarlara verilen en saygın ödül konumundaki Cervantes Ödülü'nü kazanmış.

Can Yayınları'nın mini kitaplar dizisinde yayımlanan bu eser, Fuentes'in uzun öykülerinden birini, Aura'yı bizimle buluşturuyor. Daha önce bu diziden Huxley'nin, Mona Lisa Tebessübü'nü okumuştum. Kısa ve ince olan bu kitapların taşınması da, okunması da bir hayli kolay. Zaman zaman bu diziden kısa okumalıklarıma devam edeceğim ancak şimdi Aura hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

Entellektüel bir adam Felipe Montero ve aynı zamanda da işsiz. Gazetede gördüğü bir ilan, ona iş imkanı sağlayacaktır. Yaşlı bir dul tarafından verilen iş ilanında, artık yaşamayan kocasının günlüğündeki yazıların temize çekilmesi ve yayına hazır hale getirilmesi gerektiği söylenmektedir.

Montero, sevdiği işi yapacak ve bunun karşılığında da yüksek bir para alacaktır. Yaşlı kadının evine gittikten sonra orada bir genç kızla (Aura) tanışacak ve kısa sürede bu genç kadın ile yaşlı kadın arasında çok kuvvetli bir bağ olduğunu fark edecektir...

Aura adlı bu öykü, kelimenin tam anlamıyla büyülü gerçekliğe hizmet ediyor. Fuentes'in, okurda hoş bir tat bırakan ve "keşke uzun bir roman olsaydı" dedirten ilk dönem eserlerinden biri. Ayrıca, anlatım tarzı da bugüne dek okuduğum kitaplar içinde hiç şüphesiz en ilginç olanıydı. Fuentes'in "2. tekil şahıs" ile ördüğü hikaye, kurduğu cümleler, sizi bulunduğunuz ortamdan alıyor ve hikayenin geçtiği sahnelere fırlatıyor. Yaşıyorsunuz o sahneleri bire bir. İlk defa 2. tekil şahısla anlatılan bir hikaye okudum ve etkilendim.

Fuentes'in bu öyküsü bir klasik ve okunmayı hak ediyor. Bir yerlerden elinize geçerse mutlaka okuyun.

36
Başka Kurgular / Kuzey - Yevgeni Zamyatin
« : 29 Nisan 2015, 17:27:03 »

Kitabın hemen başında kendi yaşam öyküsünü anlatıyor Zamyatin. Sevdiğim bir yazarın yaşamından bir şeyler öğrenmek mutlu etmiştir beni hep. "Ama en ciddi ve en tutkulu romanlara gelince," diyor Zamyatin, "şüphesiz onları yazmadım: onlar hayatta başıma geldi."

Zamyatin'in iki adet öyküsünü barındırıyor kitap: Kuzey ve Derinlikler. Öykülere kısaca değineceğim.

1.Kuzey: Bir hüzün hikayesi "Kuzey". Zamyatin bu öyküsünde, dev buzulları, uçsuz bucaksız denizi, uzun geceleri ve gündüzleriyle, zorlu doğa koşullarıyla ünlü Kuzey'i merkezine oturtuyor ve orada yaşayan insanların hayatlarını gözler önüne seriyor. Vahşi bir Lapon Kızı'nı, kızıl saçlı Pelka'yı, Marey'i, Kaptan Kortoma ve onun karısını..

Tamamen kendine has bir anlatım tarzı ile, ustalıkla örüyor hikayesini Zamyatin. Tarzına aşinaysanız eğer, okuması çok daha kolay olacaktır.

"Ah bu insanlar, hep aynı! Onları anlamaya çalışmak boşuna!"

"İnsanlar, ne önemi var onların?"

2.Derinlikler: Derinlikler'i, Kuzey'den daha çok sevdim diyebilirim. Kuzey bir hüzün hikayesiydi, evet, ama Derinlikler'in bana vermiş olduğu hüzün, Kuzey'inkinden daha fazlaydı.

Sevdiği bir adamla sevişirken kocasına yakalanan bir kadın Afimya. Bu ilişki sonucunda hamile kalır. Bebeğin geleceğinin akıbeti yeterince belirsiz olmasına rağmen, Afimya çocuklar gibi şendir. Kocası Piotra ise Afimya'ya hayatı dar etmeyi kafasına koymuştur...

Mağara ve Üç Gün'ün ardından, Kuzey'i de okumuş oldum böylelikle. Sıradaki Zamyatin kitabım ise Taşkın. Bittiğinde yine ufak bir değerlendirme yazısı yazacağım.

37

Jules Verne… Ölümsüz usta. Dünyanın görüp göreceği en büyük yazarlardan biri. Onun gibisi bir daha dünyaya gelir mi bilinmez. Onun hikayeleri ile büyüyen nesiller, onun hatırasına çok iyi sahip çıkıyorlar şüphesiz. O büyüyen nesillerden doğan günümüz çocukları dahi Jules Verne sayesinde okumayı seviyorlar, ki bu harikulade bir olay.

Haberimizin başlığından da anlaşıldığı üzere, sizlere büyük bir müjde getirdik. Çünkü biliyoruz ki hepinizin yolu günün birinde Jules Verne‘den geçti. Ustanın daha önce ülkemizde yayımlanmamış birçok öyküsünü kapsayan 3 ciltlik bir dizi ayağının tozuyla raflara indi!

Elma Yayınevi, tüm Jules Verne severlerin ayaklarını yerden kesecek denli etkileyici bir işe imza attı ve toplamda 22 hikayeyi “Jules Verne Öyküleri” adlı bir dizide üçleme haline getirdi. Bazılarını İthaki‘nin “Jules Verne Kitaplığı” dizisinde okuma fırsatı bulduğumuz hikayelerin arasında hiç bilmediğimiz, oldukça sıra dışı öyküler de mevcut! Ve işte bizleri asıl heyecanlandıran da onlar…

Haberimizin devamı için buraya tıklayınız.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

38
Sinema / Tomorrowland
« : 24 Nisan 2015, 17:46:08 »

Disney’in bu sene içerisindeki en çok beklenen filmlerinden biri Tomorrowland. Geçtiğimiz ay 2. fragmanının haberini yayımladığımız film şimdi de üçüncü ve son tanıtım videosuyla bizlerle.

Gizemli bir mucidin (George Clooney), sorunlu bir çocukla birlikte (Britt Robertson) geleceğe ya da alternatif bir gerçekliğe geri dönme macerasını konu olan, ilginç bir film Tomorrowland. Onlara eşlik edense House dizisinden tanıdığımız (ve muhtemelen kötü adamı oynayan) Hugh Laurie. Hollywood’un en sevilen aktörlerinden biri olan George Clooney’i de böylesine bir bilimkurgu filminde görmek izleyiciler adına oldukça sevindirici bir durum doğrusu.

Devamı için buraya tıklamanız yeterli.

Haber: B. Doğukan "DenaroForbin" Şahin

39

Star Wars filmleri ile hayatımıza giren Jedi ustası Yoda’nın, aslında sanıldığı gibi Star Wars filmleri ile hayatımıza girmediği ortaya çıktı!

Bundan tam 900 yıl önce, Ortaçağ’da yazılan bir resimli kitabın içerisindeki figürün, neredeyse Yoda’yla bire bir aynı olduğunun ortaya çıkması tartışma yarattı.

Haberimizin devamı için, portalımızı ziyaret edin.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

40

Kassandra Yayınları, yayımladığı önemli bilimkurgu kitaplarının ardından polisiyeye de el atmış ve bu alanda birkaç kitabı dilimize kazandırmıştı. Polisiye dizisindeki sıradaki kitap ise bir Sherlock Holmes romanı!

Sherlock Holmes & Karo Kızı adlı roman iki yazar tarafından kaleme alınmış: Steve Hayes ve David Whitehead.

Haberimizin devamı burada.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

41
Sinema / Angelina Jolie, Captain Marvel’ı Yönetebilir
« : 21 Nisan 2015, 19:15:09 »

Captain Marvel’in sinema uyarlamasının kadrosu gün geçtikçe şekilleniyor. Marvel yetkililerinin filmin başında yönetmen olarak görmek istediği isimse Angelina Jolie.

Geçtiğimiz aylarda Marvel evrenine ilk kez bir kadın kahramanın başrol olarak dahil olacağı duyurulan film için yönetmenin de kadın olacağı söylentileri vardı. Bu isimler arasında özellikle Angelina Jolie ön plana çıkıyordu. Oscar’lı oyuncunun filmle yakından ilgilendiği biliniyordu ve nihayet Marvel cephesinden de bu isteğe bir karşılık verildi. Çünkü kulislerdeki söylentilere bakılırsa Jolie yönetmenlik koltuğuna oturacaklar arasında en güçlü isim.

Haberimizin devamı için portalımıza davet ediyoruz.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin.

42
Kraliyet Meydanı / Satıldı: Zaman Çarkı Set
« : 19 Nisan 2015, 16:05:05 »
Zaman Çarkı'nın tüm kitapları satılıktır efendim. Fakat hepsi ciltli durumda değil. 1, 6 ve 7. kitaplar harici ciltsizdir. Sıfırdan hallicedir, yazı çizi yoktur, çok temiz durumdadır.

Ayrıcaaa, Yeni Bahar dahildir! Ama tek satılık değildir ne yazık ki.

Fiyat mı? 475 lira. Kargo da göndericiden.

İlgilenenler özel mesaj atabilir.

43

John Flanagan’ın dünya çapında çok satanlar listesine giren Gölgelerin Efendisi serisinin ardından kaleme aldığı yepyeni bir seri: Kardeşlik Savaşçıları. Seriye ait “Avcılar” adlı 3. kitap, kısa süre önce raflardaki yerini aldı.

Haberin devamı ve detaylar burada.

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

44
Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar

Çağlar Boyu Quidditch

(Özel mesaj atabilirsiniz.)

45

Çizgi romanları ve filmleri ile çocukluğumuzun vazgeçilmezlerinden olan Asteriks (ve Oburiks) serisinin yeni sayısı 22 Ekim’de yayımlanacak.

Galyalılarımızın maceralarını yakından takip edenlerin bildiği gibi, Goscinny üzücü vefatından ve Uderzo’nun tek başına kaleme aldığı çizgi-romanların kalitesindeki düşüşün ardından Asteriks serisi 2010 yılında rafa kaldırılmıştı. Ancak daha sonra senarist Jean-Yves Ferri ve çizer Didier ConradAsteriks ve Piktler” adlı yepyeni, kıpır kıpır ve oldukça başarılı bir öyküyle kahramanlarımızı bize yeniden kavuşturmuştu.

Haberin devamı için sizi portalımıza davet edelim.

Haber: M. İhsan "mit" Tatari, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 32