Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - E0nwe

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Geceleri güneş gözlüğü takan Blade gelirdi. :D Gerçi tam vampir olmadığı için güneşe çıkabiliyordu.

17
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Turin Turambar
« : 15 Mayıs 2013, 14:28:52 »
Orta Dünya karakterleri arasında okuduğum en acıklı hikayeye sahip karakter. Kendisine arkadan saldıran sinsi bir ork'tan başka kimsenin öldüremeyeceği söylenir, keza da öyledir.

Spoiler: Göster
Orta dünyanın kötülükleri arasında kendisinin bileğini bükebilecek bir karakterde çıkmamıştır. Kendisi ejderlerin babası olarak nitelendirilen glaurung'u da biçmiştir.Eğer Turin kendisini öldürmeyip kafayı yeseydi ve karanlık tarafa geçseydi Sauron'dan falan daha büyük bir kötülük olur çıkardı zanımca. :D Fakat bu karakterin çok kötü bir huyu var. Oda söz dinlememesi, zira aynısı ailesi içinde geçerlidir. Hep başına buyruk hareket ederler. Fakat Morgoth'un lanetinden yakınırlar. Benim kızdığım noktada burasıdır. 3 bin, 4 bin yaşındaki görmüş geçirmiş elfleri dinlemeyip, öğütlerine kulak asmayıp hareket ederler. Hatta maia melian bile uyarmıştır. Fakat nafile uyarıştır bunlar. Belkide Morgoth'un laneti de budur. Ne geldiyse başlarına inatları yüzünden geldi. Fakat buna rağmen çok sevdiğim bir karakter. Babası ve amcası, kuzeni, hepsinin ayrı ayrı yiğitlikleri vardır.

18
Çizgi / Ynt: Çizimlerim
« : 15 Mayıs 2013, 00:21:32 »
Resim çizme özürlüsü olarak çok beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Eline sağlık. :)

19
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Kitaplardan Alıntılar
« : 12 Mayıs 2013, 23:53:34 »
"Bazen bir kalem size kılıçla alamadığınız zaferleri kazandırır" - Tywin Lannister

''Kış geldiğinde ve soğuk rüzgarlar esmeye başladığında, yanlız kurt ölür ancak sürüsü yaşamaya devam eder.'' -Ned Stark

"Korku kılıçtan derin keser."

"Kaybetmekten korkan adam çoktan kaybetmiştir."

"Asla yapmanı bekledikleri şeyi yapma."


-Syrio Forel

20
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: En sevdiğiniz hanedanlık?
« : 12 Mayıs 2013, 23:05:52 »
Greyjoy - Lannister - Stark derim. Fakat bu durum kitapların gidişatına göre değişiklik gösterebiliyor. Mesela; 4.kitaba kadar Greyjoy hanedanını zerre kadar sevmezdim. Fakat dördüncü kitabın bitişi itibari ile bu durum tam tersi bir hal aldı.

21
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 10 Mayıs 2013, 14:37:25 »
"Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür, ama hiç kimse öne kendini değiştirmeyi düşünmez."

Tolstoy

"Zorluklar hayatımızın bileği taşıdır. Biz onlara sürtüne sürtüne keskinleşiriz."

Gassion

"Beni bir kere kandırırsan sana yazıklar olsun, iki kere kandırırsan bana yazıklar olsun."

İskoç Atasözü

"Konuşmak ihtiyaç dinlemek sanattır."

Goethe

22
Televizyon / Ynt: Clash of the Gods
« : 10 Mayıs 2013, 14:02:48 »
9. bölümü izleyebildim. Tolkien'in bir nebze de olsa hayatını, dini inancını ve Orta Dünya'yı yaratırken nelerle etkileşim içinde olduğunu güzel bir şekilde anlatmış. Fakat canlandırmalar gerçekten rezaletti. Sürekli aynı kareleri kullanmalarını (özellikle de Frodo karakterini) çok itici ve sinir bozucu bulsam da kafaya takmamaya çalıştım.

23
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Kargaların Ziyafeti
« : 08 Mayıs 2013, 13:06:46 »
@daifunka_vc

Dayanamadım baktım ama mutluyum. :D


Birde;
Spoiler: Göster
Sandor Clegane hakkında yazdıklarından sonra daha da emin oldum.

24
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 08 Mayıs 2013, 12:46:15 »
Seriyi okuyanlar 7.bölümün öneminin farkındadırlar. Serinin kırılma noktalarından biri bu bölümde gerçekleşecek çünkü. Okumayanlar tıklamasın.

Spoiler: Göster
Robb yaptığı akılsız hamlelerin cezasını başıyla ödeyecek ve ona annesi de katılacak. Hüzün dolu bir bölüm bekliyor bizi. Bakalım hayalimizde canlandırdığımız gibi olmuş mu? Diziyi izleyenlerin büyük bir bölümünün favori hanesidir Stark hanesi. 7.bölümden sonra o kişilerin yorumlarını okumayı çoook merak ediyorum. Eğlenceli olacak. :P


Spoiler: Göster
Dediğin hadise, muhtemelen her sezonun en önemli olayının yaşandığı bir başka 9. bölümde gerçekleşir. Bölümün adının da 'The Rains of Castamere' olması lazım. Bu da mühim vak'anın sondan bir önceki bölümde gerçekleşeceğini gösteriyor gibi.


Spoiler: Göster
Yanlış hatırlamıyorsam Martin 2. ve 8. bölümü kendisi yazacaktı. Dediğin gibi en vurucu olaylar 8. ve 9. bölümlerde gerçekleşiyor. Ayrıca dizi çıkmadan IMDB sayfasındaki bölüm listesine baktığım zaman, bölümlerden birisinin adı;red wedding'di.  7. yada 8. bölüm olması lazım. Fakat sonradan bir değişikliğe gidilmiş.




25
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Kargaların Ziyafeti
« : 07 Mayıs 2013, 23:35:14 »
Bende seriyi yeni bitirenlerdenim. Açıkcası sıkılan arkadaşlara nazaran seriyi okurken hiç sıkılmadım ve ikinci bölümü iki gün gibi bir sürede bitirdim. Tabi diğer kitaplara göre, özellikle 3.kitaba göre, vurucu saç baş yoldurucu olaylar ve hadiseler yoktu. Ama Martin amca yazmış da yazmış, yazmış da yazmış, sonra bakmış olmayacak böyle ikiye ayıralım demiş. Aynı zaman diliminde geçen fakat farklı karakterleri anlatan bir kitap çıkarmış ortaya.

Bunları spoiler içine alsak daha sağlıklı olur.

Spoiler: Göster
Seriye yeni katılan Victarion Greyjoy hakkında bir kaç kelime etmek gerekirse;  Greyjoy hanedanını tekrar sevmeme sebep olan ve diğer iki kardeşine göre daha da aklı başında hareket eden birisi gibi gözüktü gözüme. Şu ana kadar Greyjoy hanedanını hep boş ve işe yaramaz bir  hanedan olarak bilirdim fakat görünüşe göre öyle olmayacak, ve ileride olayların odak noktası haline gelecek. Nasıl mı? Cevap; "Euron Greyjoy." Gidilmedik yerlere gidip orada, bilgi tecrübe ve çok kıymetli bir alet ele geçirmiş. Şu ana kadar iki tane bildiğimiz büyülü boru var. Birisi sur'un ötesindeki krala ait fakat şu anda gece nöbetçilerinin elinde olan, efsaneye göre (tam olarak bilinmedik) sur'u yıkabilecek güçte olan bir boru. Diğeri ise Euron'un Valyria'dan bulduğu ve "Ejdarha Borusu" diye taktim ettiği borudur. Kitabın ikinci kısmındaki Greyjoy'lar hakkındaki son bölümde, Euron'un kardeşi Victarion'a, donanmasını denizin öte tarafına geçirip Daenerys'i bulmasını emrediyor. Yani Greyjoy'ları bol bol göreceğiz.

Kitapta Cersei bölümleri bir hayli fazlaydı fakat Cersei'nin neler düşündüğünü duymak hoştu.(her ne kadar bası kısımlarda sıkılsam da...)  Cersei dıştan ve diğer karakterlerin gözünden, yapısı ve kişiliği bakımından çok güçlü bir karakter gibi duruyor, hatta serinin en güçlü bayan karakteri desek yanlış olmaz. Fakat cersei'nin iç dünyasını okuduğumuz zaman aslında ne kadar zayıf bir karakter yapısına sahip olduğunu görüyoruz. Sürekli küçük kardeşi Tyrion'dan korkan ve kendisini babası ile kıyaslayan bir düzine Cersei bölümü okuduk. Ayrıca Kehanette var olan valonqar da var. Martin'i az çok tanıyoruz, nasıl ters köşe ettiğini, nasıl saçımızı başımızı yoldurduğunu az çok biliyoruz. Şimdi Cersei küçük kardeşi Tyrion'dan şüpheleniyor fakat ben en baştan beri Jaime diyordum. Jaime bir kaç dakika olsa da daha küçük. Fakat şu da var; Valyria dilinde valonqar kız kardeş anlamına da gelebiliyormuş. Aynı Azor Hai'nin prens değil prenses olabileceği gibi. Cersei'nin ölümü Arya'nın elinden olabilir gibi me geliyor. Tabi bu bir teori, sonu ne olursa olsun Martin bizi şaşırtacak.

Kitapta merak ettiğim bir çok noktandan sadece birisi olan; Qyburn'un yürüttüğü gizli deney. Dediğine göre onu yedi krallıkta yenebilecek hiçbir şövalye yokmuş ve ortada dolaşan dedikodulara göre yaptırdığı zırhı taşıyabilecek bir insanoğlu çıkmazmış. Qyburn Gregor Clegane öldükten (sözde) sonra deneyine başlıyor. Diyarda Ejdarhaların gelmesi ile de büyü bir hayli güçlendi ve Qyburn'un konuşmasına bakacak olursak karanlık sanatlarla bir hayli ilgili ve zamanında haşır neşir olmuş. Thoros'un Beric dondarrion'u dirilttiği gibi Qyburn'da Gregor Cleagane'i diriltmiş olabilir mi? Kafasını Dorne'ye gönderdiklerini söylüyorlar fakat hali hazırda bu bir yalan da olabilir. Benim kafamı kurcalayan bir kaç sorudan birisi de buydu. Sizin görüşlerinizi de almak isterim.  


Ayrıca sizinle Sandor Clegane hakkındaki bir teoriyi paylaşmak istiyorum. Sadece teori istemeyen bakmayabilir.

Spoiler: Göster
Kitabın ikinci kısmında rahip Brienne ve ekibini bir yere götürüyor ve orada mezar kazan bir adam görüyoruz. Fakat Brienne adamı tam göremediği için betimleyemiyor. O mezarı kazan adamın Tazı yani Sandor Clegane olabileceği teorisi dolaşıyor etrafta. Nasıl mı? Clegane'in atını bilirsiniz, ismi sanırsam yabancıydı. Bu at Clegane'in söylediğine göre, kendisinden başka hiç kimse sakinleştiremez ve gene kendisinden başka hiç kimseye itaat etmez. Fakat oradaki adam  -kıdemli üyeydi sanırsam- tazının öldüğünü ve ahırda duran atın onun olduğunu söylüyor. Burayı okurken bende aslında şüpheye düştüm, adam Brienne'ye tazının öldüğünü üsteleyerek söylüyor ve onu aramanın zaman kaybı olacağından bahsediyor.


26
Liman Kütüphanesi / Ynt: En son hangi kitabı aldınız?
« : 07 Mayıs 2013, 22:36:09 »
Hazır %50 indirim varken değerlendireyim dedim.

Edgar Allan Poe Bütün Hikayeleri (Ciltli)

27
Liman Kütüphanesi / Ynt: En son hangi kitabı aldınız?
« : 05 Mayıs 2013, 12:02:10 »
Yaşlı Adamın Savaşı - John Scalzi

28
Bende aynı olayı şimdi paylaşmaya geldim. Sağlam kaynaklı bir sitede okuduğuma göre Mayıs'ın ikinci haftası geliyor diyordu. Fakat asıl yetkili ağızdan, yani buradan doğrusunu duymayı yeğlerim.

29
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 29 Nisan 2013, 12:20:55 »
Dizi son hızla ve çok iyi bir şekilde devam ediyor. Sezonun 3.bölümde çalan ve kitapta da sık sık duyduğumuz "The Bear and the Maiden Fair" adlı parçayı çok iyi seslendirmişler. Tabi bölümün sonunda çalan punk versiyonu hem gitmemiş, hem olmamış. Zaten baya bir dalga konusu oldu. Onun yerine fanların çok güzel yaptığı seslendirmeler var. Onlar gidebilirmiş ya neyse... Dizideki sahne için;
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vPA0BmlNd20

30
Bilim & Teknoloji / Ynt: Evrene Dair
« : 28 Nisan 2013, 13:53:07 »
Şu ana kadar dünyaya en çok benzeyen gezegen (özellikle ısı bakımından) 2011 yılında, NASA'nın Kepler adlı teleskopu ile bulunmuş -isim taktılar ise bilmiyorum- mavi gezegendi. Fakat 600 ışık yılı uzaklıktaydı. Bu gibi gelişmeler insanoğlunun geleceği için çok büyük bir adım. Şu anki teknoloji ile bu gezegenlere ulaşılması imkansız fakat gelecek için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Günümüz teknoloji çağı, ve sürekli kendini update eden dinamik bir yapıya sahip. O günleri göremeyiz ama, göremeyeceğiz diye de ilgisiz kalmamak lazım. :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6