Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - E0nwe

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6
31
Televizyon / Ynt: Clash of the Gods
« : 28 Nisan 2013, 13:32:26 »
Haber ve paylaşım için teşekkürler. Şu sıralar History Channel'ın "Vikings" adlı dizisini izliyorum. Bu konuda başarılı olduklarını bu diziden çıkarabilirim. Daha önceden Yunan ve İskandinav mitolojisini çok ayrıntılı bir şekilde, çeşitli kitap kaynaklarından okumuştum. Açıkcası en merak ettiğim kısım; "9.bölüm" olan "Tolkien'in Canavarları" kısmı. Bir an önce indirip, izlemek ve öğrenmek istiyorum.

32
Daha önceden sorulmuş fakat gene sorup gündeme getireyim. Buz ve Ateşin şarkısı serisinin 5.kitabı ne zaman çıkacak yada tahmini bir çıkış süresi var mıdır? Teşekkürler şimdiden.

3 hafta önce Sibel Alaş çıkmış olduğu televizyon programında henüz çevirinin bitmediğini söylemişti ve çok çok az kaldı diye de eklemişti.

Tamamen iyi niyetli bir tahmin yapmak gerekirse, şu an çevirinin bitmiş olduğu düşüncesindeyim. Fakat kitabın raflara çıkması haziranı bulacaktır.


Teşekkürler cevap için. Tahmini bir süre olsa da, haziran ayı (eğer çıkarsa) iyi ve yakın bir zaman.

33
Daha önceden sorulmuş fakat gene sorup gündeme getireyim. Buz ve Ateşin şarkısı serisinin 5.kitabı ne zaman çıkacak yada tahmini bir çıkış süresi var mıdır? Teşekkürler şimdiden.

34
Bende Twitter da paylaşmıştım direk bu sevindirici haberi. RT edenlere ise hedef olarak burayı göstereceğim :D Şaka bir yana okumamama rağmen habere sevinmiştim. Diğer iki kitap kütüphanede hazır bekliyor, üçüncüsü çıksın da öyle hep birlikte okuyayım diyordum. Artık bekleyeceğiz biraz daha yada önümüzdeki aylarda direk girişeceğim seriye :D

35
Morgoth'un yaptıklarını şu ana kadar ne dizilerde gördüm, ne filmlerde, nede kitap ve animelerde. Her daim çok alçakça ve mide bulandırıcı olayların altına imzasını atan bir şahsiyettir kendisi. Ardında bıraktığı hizmetkarları ise (sauron) alçak geleneğini çağlar boyunca devam ettirmiştir.

36
Bende "Ryld Argith" ile aynı düşünceyi paylaşarak, serinin "tamamlanmasını" bekliyordum. Ayrıca habere inanılmaz derecede sevindim. Teşekkürler bu güzel haber için.

37
5. Yıl / Ynt: China Miéville Röportajı Yayında!
« : 28 Mart 2013, 00:22:51 »
Sürpriz ve çok eğlenceli bir röportaj olmuş. Ellerinize kollarınıza ve ağzınıza sağlık. :)

38
Drizzt ve Wulfgar Calimportt'a gitmek için yola çıkıyor. Yani Regis'i kurtarmak için gidecekleri yer "Calimportt." Tabi kitap sadece Calimportt'da geçmiyor. Yolda çokça macera yaşıyor kahramanlarımız.

39
Harika bir yön gösterici çalışma olmuş. Emeği geçen herkesin ellerine kollarına sağlık. :)

40
Bitmemiş Öyküler - J.R.R. Tolkien - Christopher Tolkien

Şu sıralar ''tekrar'' Orta-Dünyaya takılıp gittim. Sonra dedim ki ''çıkmadan son eseri de okuyayım da tam olsun.'' Eser Orta-Dünyanın farklı yerlerinden bize hikayeler sunuyor. Özellikle de Orta-Dünyada en çok merak ettiğim kısımlardan birisi olan ''İstari'' bölümü de kitapta mevcut(muş). Bu kısıma gelene kadar önümde 3-5 uzun hikaye uzanıyor (artık sabredeceğiz). Kitabın başındaki hikayeyi okurken (bildiğim olaylardan dolayı) biraz sıksa da (gerçi diğer hikayelerden bir ikisini de biliyorum) bilmediğimiz, görmediğimiz olaylarında olduğunu okuyunca sıkıntı yerini  ''merak'' ve ''heyecana'' bıraktı. Ayrıca okurken kitabın arkasında ki sözlüğe bakmaktan hem elim yoruldu, hemde zaman kaybına uğradım.

41
Duyurular / Ynt: Bu Defa Kayıp Rıhtım Röportaj Veriyor!
« : 07 Mart 2013, 02:16:07 »
Çok keyifli, bilgilendirici ve doyurucu bir röportaj olmuş. Bu röportaj sayesinde Kayıp Rıhtım sitesinin geçmişini ve birikimlerini daha ''iyi'' tanımış oldum.

42
Sinema / Ynt: Django Unchained
« : 06 Mart 2013, 18:51:54 »
Filmi izlerken aklımdan geçen cümlelerden bir kaçı; ''Tarantino'nun, Christoph Waltz'ı niye bu kadar geç keşfetmesi?'' Yada ''Christoph Waltz bunca zamana kadar nerelerdeydi?'' Tarantino benim gözümde büyük bi' yönetmen. Evet sebeplerinden sadece bir tanesini açıklayacak olursam; Christoph Waltz'ı ne kadar zamandır tanıyoruz? Ben şahsen ''Inglourious Basterds'' ile tanıdım. Çoğu kişi de öyle tanıdı. Fakat Tarantino bu adama son iki filminde verdiği roller ile iki tane oscar kazandırdı. Waltz'ın oyunculuğundan sonuna kadar yararlandı. Bu demek değil Waltz kötü bir oyuncu, Waltz çok iyi bir oyuncu fakat Tarantino'nun dehasını konuşturduğu noktada işte burası, onun iyi bir oyuncu olmasına sebebiyet veren adam ve onu büründürdüğü roller ile oscarı almasına sebep olan adam Tarantino'dur.

Neyse filme geçecek olursam; son derece keyifli ve sıkmadan izlenebilir bir film olmuş. İki küsür saat su gibi akıp geçiyor. Kaliteli  ve uzun (Tarantino tarzı) diyaloglar ve kaliteli oyuncular ile alışılmışın dışında bir western filmi çıkmış ortaya. Nasıl mı? Adam bir western filminde ''2pac'' çalıyor yahu :D Ayrıca ben bu zamana kadar hiçbir western filminde ata binen bir zenci görmedim. :) Filmde ki çatışma sahnelerindeki akan kanlar diğer Tarantino filmlerinden çok çok daha fazlaydı. (belki kill bil ile yarışır :D) Bu belki bazı kesimi rahatsız edebilir fakat diğer filmlerini izleyenler zaten bu tür sahnelere fazlasıyla alışıktır. Şarkılarına gelince; filmin şarkıları da diğer filmlerinde ki gibi harika olmuş. Kesinlikle indirip defalarca dinlenilebilir. Tarantino bir filmi çekmeden önce, odasına girip 2 ay boyunca müzik dinlediği olurmuş. Yani adamın müzik kulağının neden bu kadar sağlam olduğu ortada. Ayrıca Oscar'a aday olan 2012 yılına ait diğer filmleride izledim. Onlara hiç girmeyeceğim, ama benim gözümde bu yıl Oscar'ı alan film bu oldu. Not verecek olursam 10/8.4 derdim.

43
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: En sevdiğiniz karakter?
« : 05 Mart 2013, 23:54:14 »
Aragorn ve Gandalf diyorum. Özellikle Gandalf gibi bir dostum olmasını isterdim. Her ne kadar ''felaket tellalı'' deseler de, kötü gün dostudur kendisi.

44
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 05 Mart 2013, 22:33:38 »
Hobbit'in üçüncü filmi olan There and Back Again'in gösterim tarihi ertelenmiş. ''17 Aralık 2014'' tarihinde gösterime girecekmiş. Normalde Temmuz ayında izleyiciler ile buluşacaktı.

45
Çizgi & Anime / Ynt: Favori Anime Karakteriniz?
« : 04 Mart 2013, 19:04:32 »
Spiegel Spike  - Cowboy Bebop

Natsume Takashi - Natsume Yuujinchou

Satou  Tatsuhiro - NHK ni Youkoso!

Tokuchi  Toua - One Outs

Takamura  Mamoru - Hajime no Ippo

Sakata  Gintoki - Gintama

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6