Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bengü

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17
211
Tartışma Platformu / Ynt: Müzik Ve Kitap
« : 24 Nisan 2013, 20:32:09 »
1) Önceden müzik ile okuyarak çok da anlamayacağımı düşündüğümden müziksiz okumayı tercih ediyordum. Daha sonra müzik eşliğinde denedim ve artık müzik ile okuyorum. Böyle okumak daha çok zevk veriyor bana.

2) Bu sorunun cevabı kişiden kişiye çok değişiklik gösterebilir gibi. Ben ders çalışırken bile müzik dinlerim mesela. Bazılarına tuhaf gelir ama okulda bile sınava dakikalar kala konuları son bir tekrar yaparken dahi kulağımda müzik vardır. Bence bu kitap okurken de böyle. Zorlaştırmaktan çok kolaylaştırıyor benim işimi. Müzikle daha iyi anladığıma inanırım. Bu soru ile ilgili değinmek istediğim son şeyi de Lordmuti ağzımdan almış.
Kitap okurken dışarıdan gelen sesler çoksa özellikle, bir tür perdeleme işlevi görüyor, insanların bağırtıları yerine müziği dinliyorum. Okumayı kolaylaştırıyor bence bu yöntem.

3) Ben de ne çıkarsa bahtıma diyenlerdenim. Eğer o süre zarfında taktığım bir şarkı ya da müzisyen varsa playlistte ya o tek şarkı arka arkaya çalar ya da o müzisyenin birçok parçası sırayla... Eğer savaş anını okurken yüksek ritimli bir şarkıya denk gelirseniz şahane oluyor. Ben en son Perg Efsaneleri'ndeki savaş sahnesini okurken yaşadım bunu. Nirvana - Smells Like Teen Spirit çalıyordu ve nasıl heyecanla, hızla okuduğumu hâlâ hatırlarım.

212

"İnsana dair sorunları işleyen on öykü var bu kitapta. Anadolu’nun yaraları kimi zaman masalsı, kimi zaman destansı bir dille ele alınıyor. Adalet, eşitlik, savaş, devlet, PKK, töre, çevre ve tüketim üzerine eleştirilerini gerçeküstü ögelerle aktaran yazarın kelimelerle aşkı görülmeye değer.
 
Öykülerde sizi bekleyenler arasında Türküler, Şimşekler, Karadeniz, Mezopotamya, Şeytan, emekli bir Polis, bir Hayalet, bir Eren, Köroğlu ve Anadolu’nun muhtarlığına soyunmuş bir de Teke var. İlk dokuz öyküde, toplumun adaletten yana noksan dokusuna karşı duran yazar, onuncu öyküsünde okurun içini ferahlatmayı ihmal etmiyor.
 
Yakıcı…
 
Sorgulayıcı…
 
İsyankar…"

Şu an Kültürperest'te ön sipariş yapılıyor, çok kısa sürede raflarda görebileceğiz.

Ayrıca kitabın illüstrasyonları Bora Helvacıoğlu'na ait. Kitap için yapılan bazı illüstrasyonlara aşağıdan bakabilirsiniz.
Spoiler: Göster




213
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 22 Nisan 2013, 14:52:28 »
Spoiler: Göster
Doğu Yücel - Varolmayanlar

Kendine "Hayalci miyim? Gerçekçi miyim?" diye sormak.

214
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 21 Nisan 2013, 23:50:30 »
Nescafe içmeden 06:15'e kadar oturabileceğimi ve sonrasında 5 saat uyuyup rahatça kalkabileceğimi öğrendim.

Spoiler: Göster
Bilen bilir ne kadar uyku sever olduğumu. :)

215
Mit'in ilk kitabı beklediğimden çok daha üst kademede bir kitaptı. Yazarı da bir o kadar sevince "diğer kitaplarını mutlaka okuyacağım" demiştim kendime. Anlaşılan bana kitapçı yolları görünüyor. :)
Hayırlı, bol satışlı olsun!

216
Müzik / Ynt: Gripin
« : 15 Nisan 2013, 16:48:32 »
Son albümün bir klibi daha bizlerle. Bence şimdiye kadar olan kliplerinin en iyisi olmuş. İlker'i bateri çalarken göremiyoruz ama başrolde izliyoruz. Buna sevindim. Huzuru kokladılar ve çok hoş bir klip sundular bize. İzlemeden, dinlemeden geçmeyin derim.

Aşk Nereden Nereye?

217
Liman Kütüphanesi / Ynt: En son hangi kitabı aldınız?
« : 10 Nisan 2013, 16:03:22 »
An itibarıyla Hamit Çağlar Özdağ'ın Kan Muskaları Destanı'nın 2. ve 3. kitaplarını aldım. Alametler ve İhanetler.

218
Sinema / Ynt: En saçma bulduğunuz korku filmi ...
« : 10 Nisan 2013, 15:36:52 »
Kesinlikle Ses. Mehmet Günsür için bile göz atmaya değmez bence.

Spoiler: Göster
Okul diyenlere katılmıyorum, şöyle ki, okuduğum en iyi Türk yazarlardan biridir Doğu Yücel. Hayalet Kitap tekrardan yayınlanmışken alın ve okuyun derim. Ah tabi film ve kitap arasında farklılıklar olmuş olabilir, normaldir.  Ve bu bir zevk meseledir.
Daarlan Gardan'ın bahsettiği farklara buradan ulaşmanız mümkün bu arada.

219
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 08 Nisan 2013, 23:12:14 »
CM101MMXI Fundamentals.

Çok güzeldi, stres atmak için oldukça ideal. İzleyin, izlettirin.

Tabi bir ara kola içmek gibi bir hataya düştüm, gülerken boğazıma kaçtı, az kalsın boğuluyordum. Bu da benden size bir tavsiye olsun :)
Aynı hataya düşmüşüz. ;D Ben de TheSpell gibi "izleyin" diyorum. Çok gülmüştüm.

2 gün önce de Pi'nin Yaşamı'nı izlemiştim. 10  üzerinden 9... İzlemeyen varsa tavsiye ederim.

220
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 05 Nisan 2013, 15:05:53 »
Düşler Kâbuslar Ve Gelecek Masalları'ndaki Hayalperest adlı öyküde -ve belki de tüm kitap boyunca- beni en çok etkileyen kısım.
"Hayalleri gerçekleştirebilecek yeteneğim varsa bile bunun ne önemi var hayalsiz bir bedende? Varın bana hayalperest deyin. Hayallerin söndüğü bir dünyada bir hayalperest yaşamaz."

Ve Hayalet Kitap'ta Gökalp'in Güldem'e "Bence sen dünyanın en güzel 13. kızısın" deyişi.

221
Liman Kütüphanesi / Ynt: Nasıl kitap okursunuz?
« : 03 Nisan 2013, 15:34:10 »
Bir de okuldaki teneffüslerde kitap okurum. İlk tenefüste bir elde yemek bir elde kitap oluyor :D Diğer teneffüslerde de masada kitaba gömülüyorum diyebiliriz. :D

Böyle yaparsan sessiz içine kapanık biri olmaz mısın?
Benim için okul dersin dışında arkadaşlarınla eğlenme vaktidir, o vakitlerde saolsunlar sadece tenefüs ve öğle arası (Onunda yarısı yemekhane sırasında geçiyor.)

Okula kitapla gidip hiç okumadan kitabı eve getirdiğim de oluyor, arkadaşlarla sohbete dalmaktan. Sınav haftası zaten hiç okumuyorum okulda.

222
Game of Thrones / Ynt: Dizi Hakkında Haberler
« : 02 Nisan 2013, 16:21:02 »
Dün Gece Gündüz'de Doğu Yücel ve Sibel Alaş dizi hakkında konuştular.




223
Müzik / Ynt: Gripin
« : 29 Mart 2013, 20:09:13 »
4 gün önce internete yüklenen Power Garage TV röportajına bir göz atın derim. Komik adamlar yahu. 8)

224
5. Yıl / Ynt: China Miéville Röportajı Yayında!
« : 28 Mart 2013, 17:17:55 »
Çok güzel bir röportaj olmuş! Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

225
Düşler Limanı / Ynt: Araba Parasının Müellifi
« : 27 Mart 2013, 00:22:28 »
Dogukan'in (Uyuzluk iste, kullanmadigi/az kullandigi isimle hitap etmeyi seviyorum ;D) en sevdigim oykusu, suphesiz. Rihtim Ahalisinden herkesin goz atmasi taraftariyim. :) Ellerine saglik Denaro!

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17