Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bengü

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
46
Filmini izlemiş biri olarak kitaplarını merak ediyorum. İdefix'te birkaç tane e kitap gördüm sanırım ama bütün serinin yok, anladığım kadarıyla çok da kalın değiller, en kısa sürede edinip okumak niyetindeyim.

Filmi şimdiye kadar okuduğum 5 Wardstone Günlükleri kitabının belli bir süreye sıkıştırılmış hali idi. Film başlı başına çok kötü değil ama kitapları okuyup izleyince kitapların daha da güzel olduğunu anlamış oluyorsunuz. Her kitap ayrı güzeldir. Aklımdan bu ara bu seriye devam etmek geçiyordu, sevgili Darly Opus bu konuyu güzel bir şekilde hortlatınca bir iki kitap sonra devam etmeye karar verdim. Siz de kesinlikle başlamalısınız cankutpotter.

47
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 13 Ekim 2015, 22:01:32 »
John Wick (2014)

Uzun zamandır dizilerle haşır neşir olduğum için John Wick'i hep geri plana atıyordum. Dün birden aklıma düştü Keanu Reeves, biraz daha araştırdım hayatını. "Her genç kızın sevgilisi" dedikleri tabire Keanu da dahil mi bilmem ama kendisini favorilerimin en başında tuttuğum kesin. [*]yaşı 50 üstü olan mükemmel oyuncular[/*]

John Wick'in IMDb puanı ilk baktığımda düşük geldi bana. Filmi izledikten sonra sebebinin filmin basit ama etkili olmasından dolayı olduğunu anladım. İnsanlara fazla basit gelmiş sanırım fakat temposu hep yukarıda ve zaman zaman üzüleceğiniz de bir film. Filmde John Wick'in karısı ölür, ondan kalan tek şey olan köpek de "birileri" tarafından öldürülür. Yani John'un hayatta kalmak için son bağı da kopmuştur... John da o "birilerinin" peşine düşer. Peşine düştüğünde ise o surat ifadeleri ve oyunculuk bu kadar süper oturmuş olabilir. Keanu Reeves de hayat arkadaşının ölümünü gördüğü için bu filmi onu hatırlayarak izlemek içimi daha da burktu. Bahsettiğim ölümü okumak isteyenler ise buraya tıklayabilirler.

Son olarak, OZ dizisinde izlediğim iki oyuncu da vardı filmde. Birisi Ryan O'Reily rolündeki Dean Winters bir diğeri ise Desmond Mobay rolündeki Lance Reddick. Dean Winters yaşlansa da Lance Reddick eski halinden hiçbir şey kaybetmemiş...

Güzel oyuncular barındıran güzel bir film.

Keanu Reeves hayranı olsanız da olmasanız da önerilir.

48
Tartışma Platformu / Ynt: Zaman Fakirliği
« : 13 Ekim 2015, 19:00:04 »
Şu an ben de eskisine göre daha çok okula zaman ayırıyorum. Liseden üniversiteye geçiş, daha erken ders başlaması ve daha geç bitmesi, ekstradan da eskiye göre daha uzun yol gitmek... Fakat size tavsiyem Fırtınakıran gibi kitap gibi ekstraları yolda ve aralarda halletmenizdir. Ben de okul arasında ve okul yolunda okur oldum daha çok.
Eskisine göre daha az uyumaya alışmanızı tavsiye ederim. Artık 5-6 saat uyumaya ve eskiye nazaran geç saate kadar oturmaya alıştım. Biraz zor ama işe yarıyor.
Eve gelince de işlerimi Nightmare'ın dediği gibi yapıyorum; sıraya koyuyorum. Böylelikle bir eksiğim kalmıyor.

İlk başta zorlayıcı olsa da sonradan rahat edeceğinizi düşünüyorum.

49
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Zinciri
« : 07 Ekim 2015, 14:20:28 »
Kütüphanemde bir Virginia Woolf kitabı yer almasının zamanı gelmiş de geçiyordu. Bu teşvik de geldiğine göre gönül rahatlığıyla okuyabilirim :)

Ben de bir halka takayım bu zincire.
Sırça Köşk-Bengü

Naif, masalsı anlamları sevdiği gibi bir izlenime kapılıyordum Vikitap'taki okuma durumlarını gördükçe. Bu kitaptaki masalları okurken de aynı keyfi, aynı tadı alabilir diye düşünüyorum eğer yanılmıyorsam.  ;D

Sabahattin Ali'den bir tek Kürk Mantolu Madonna'yı okumuş biri olarak bir sonraki kitabımın ne olması gerektiğini düşünüyordum. Teşekkürler Black Helen!

50
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 02 Eylül 2015, 22:15:48 »
The Flash

Forumda birisi Breaking Bad izledikten sonra her izlediğinden zevk almayıp eleştirdiğini yazmıştı. Haklıymış. O efsaneden[*]Better Call Saul da dahil[/*] sonra Flash çerezlik gibi gidiyor. 23 bölümlük diziden 18 bölüm bitirdim. Sezon finali ile şaşırtmasını bekliyorum. Yoksa sadece 'çerezlik diziler' kategorisinde kalmaya devam edecek.
Ek olarak: Cisco'yu Barry'den daha çok sevdim. Her zaman ana karaktere bayılmıyormuşuz.

51
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 23 Ağustos 2015, 22:41:37 »
Better Call Saul

Breaking Bad'e ilk girdiğinde Saul karakterine alışamamıştım fakat şimdi en aradığım karakterlerden biri. İlk sezon bitti. Neden bitti :( Çabucak gelecek sezonun gelmesini diliyorum...

52
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 21 Ağustos 2015, 01:33:11 »
Bitirdiğimden beri etkisinden kurtulamadığım dizidir. Özleyeceğim.

53
Kraliyet Meydanı / Satılık Temiz Kitaplar
« : 23 Haziran 2015, 12:58:45 »
Kitaplardan birkaçının üzerindeki jelatini bile açılmamış durumda. Hepsi temiz. Onları şöyle aşağıya bırakayım:


Amber Yıllıkları #4, #5, #6 (Oberon'un Eli, Kaos Sarayları, Kıyamet'in Koz Kartları) - Roger Zelazny - Toplam 20 TL.

Ölüm Kapısı Serisi #1, #2 (Ejder Kanadı, Elf Yıldızı) - Margaret Weis & Tracy Hickman - Toplam 15 TL.

100 Dünya Serisi #1, #2 (100 Dünya'nın Gizli Yüzü, Başka Deniz'e Dönüş) - Danielle Martinigol - Toplam 15 TL.

Kızıl Vaiz - Orkun Uçar - 4 TL.

Başka Bir Dünya:Üçlü İttifak - Maxime Chattam - 13 TL

54
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 22 Mayıs 2015, 01:18:21 »
"Tyler bana bir garsonluk işi buluyor, sonra ağzıma bir silah sokmuş ve diyor ki, sonsuza kadar yaşamak istiyorsan, ilk adım olarak ölmek zorundasın." Dövüş Kulübü - Chuck Palahniuk

55
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 19 Mayıs 2015, 15:02:28 »
The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi)

Bir süredir aklımda olan ve portalda şu haberi görünce indimeye karar verdiğim film.

Film hakkında söylenmesi gereken en önemli şey Eddie Redmayne'ın oyunculuğu. Bayıldım! İnternette gördüğüm bir yorum hislerimi özetliyor: hayatını stephen hawking'i izleyerek geçirdi sanırım. başka bir açıklaması olamaz o rolün. Oscar'ı hak etmiş ve almıştır kendisi gözümde.

Denaro Forbin burada çok güzel yazmış film ayrıntılarını. 7,8 IMDb puanı az bile.

Filmin en sonunda çalan şarkı ise büyüleyici. Bu şarkıyı belki daha önce şurada da duymuş olabilirsiniz.

56
Hugh Howey - Wool (gerçi seri mi sayarız bunu? sonuçta kitaplar bir olay örgüsünü takip ediyor gibi değil), üstelik henüz sadece bu kitap Türkçe'de.)

Wool #1 olan Silo'ya ben de katılıyorum. Fiddler'ın da dediği gibi hem sadece ilk kitap Türkçe'de hem de kitaplığımda okunmayı bekliyor. Sayılmasını isterim.

57
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 15 Mayıs 2015, 13:23:01 »
D&R şöyle bir şey yapmış. 5 TL.

58

Bu yıl, 4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen İTEF etkinliklerinde FABİSAD birbirinden keyifli panellere imza attı ve atmaya da devam ediyor.

4 Mayıs Pazartesi günü, Kadıköy KargArt‘da, Yankı Enki moderatörlüğünde gerçekleştirilen, “Şehir Fantazyası: Şehrin Fantastik Sınırları” adlı paneli siz değerli fantazya sever dostlar için kaydettik!

Bilimkurgu ve fantastik öykülerinin yanı sıra, Hayalet Kitap ve Varolmayanlar gibi başarılı romanlara da imza atan Doğu Yücel, Anadolu Korku Öyküleri seçkilerinde kalem oynatan ve korku edebiyatı denildiğinde ülkemizde artık ilk akla gelen isimlerden Galip Dursun ve Ecel adlı romanıyla kısa sürede çok sevilen bir anlatıya imza atan Funda Özlem Şeran‘ın konuşmacı olarak katıldığı panel, geneli itibarıyla şehir fantazyası üzerine kuruluydu.

Yazımızın devamı ve panel kaydı için buraya tıklayabilirsiniz.


Haber: Bengü "Bengü" Akagül, B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin, Canberk "TheWalkingIdeas" İleri

59
Yemin ve Öç - M. İhsan "mit" Tatari

Okuldan bildiriyorum: Uzun zamandır böyle aralıksız kitap okumamıştım. Hikaye çok sıcak ve içten. Teşekkürler mit!

60
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 23 Nisan 2015, 12:55:02 »
Ben bu rütbeleri çok sevdim, hep kalsalar olur mu ki :(. Ellerinize sağlık!

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17