Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ira Arel

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 20
16
Televizyon / Ynt: Vikings
« : 09 Haziran 2013, 05:48:14 »
9 bölüm çekilip bitirilecekti, izleyiciler beğenince 2. sezona da uzatıldı, ondan sonra da senaryo biraz çöktü tabi.

17
Televizyon / Ynt: Arrow
« : 09 Haziran 2013, 05:41:08 »
Bu sezon çıkan dizilerden en iyisi Arrow'du izlediklerim arasında, aksiyon arıyorsanız biraz da fantastiğe kaçarak bunu yaşatıyorlar size.

18
Televizyon / Ynt: Revolution
« : 09 Haziran 2013, 05:36:22 »
Yarı sıkıcı yarı heyecanlı bi dizi, finaline kadar izledim.
Dediğin gibi aradan sonra hep kendini tekrar etti. Monroe'yi adamları bi anda sattı, o da ayrı bir saçmalık.

19
Genel Kültür / Ynt: Mimar Sinan
« : 09 Haziran 2013, 05:33:02 »
Mimar Sinan'ı çok severim, bu olayı/hikayeyi de çok duydum.
Ama var mıdır kanıtı?
Böyle bir kağıt bulunmuş olsa, hemen müzeye falan kaldırılmaz mı sizce?

20
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 06 Şubat 2013, 19:01:23 »
2014 te çıkacakmış sanırım, inşallah yine orjinal TR paketiyle çıkar da, hikayenin zevkini çıkarırız.

21
Spoiler: Göster
Kwothe'nin hamisinin eşi, Kwothe'nin teyzesi olabilir.
Kwothe'nin o bayanı birine benzetmesi iki şeyi çağrıştırdı birincisi Denna'nın annesi olması, diğeri ise annesinin kardeşi olması.
Daha önce söylendiği gibi Kwothe'nin annesi soylu birinin kızıyken babasına kaçmış.
Kız kardeşi bir Edama Ruh'a kaçtığı için böyle nefret ediyor olabilir.

22
Oyunlar / Ynt: Sid Meier's Pirates!
« : 07 Eylül 2012, 12:06:20 »
Nostalji oldu. Bu oyun yüzünden korsan oyunu hastası oldum ama yine bu oyun yüzünden başkasını oynamadım:) (Yorumlarda bunun yanına yaklaşamıyor diğer oyunlar)

23
Tartışma Platformu / Ynt: En İyi Fantastik Türk Yazarı?
« : 10 Ağustos 2012, 07:13:46 »
Bir tek Orkun Uçar'dan Asi'yi okumuştum ama devamı gelmedi, çok kaliteli bi işti, Sarı İstila çıkacan dendi ama çıkmadı, onun yerine başka bir üçlemeden bir roman çıkardı o da çok saçmaydı.

24
Flood yapıyor gibi olacağım ancak teori olduğu için görünmesini istiyorum :)

Spoiler: Göster
Efenim şimdi Bilge Adamın Korkusu kitabında, Kvothe demirci çırağı Aaron'a kendisi hakkındaki gerçeği anlatmaya çalışmıştı. Burada da "kellene bin dam ve bir düklük ödülü konsaydı" gibisinden bir laf etmişti. Bu demek oluyor ki Kvothe Newarre kasabasına gelip Yoltaşı Hanı'nı kurmadan önce çok çok kötü bir şey yapmış. Ya da öyle yaptığı sanılmış. Bilemiyorum. Ama bence hikayenin sonu iyi bitmeyecek. Yani Han'a gelmeden kısa bir süre önce yaptıkları hüzünlü bile olabilir. Bu da kitabı daha çok beklememize neden oluyor :)


Spoiler: Göster
Verdiğin spoilerdan hemen sonra o yaşlı hikaye anlatıcısı birkaç kez Kote yerine Kvothe diyor hancıya. Sanırım çevirilirken bi hata olmuş, çünkü Kvothe de üstünde durmadı

25
Kitapta güzel bir kurgu, altyapı, potansiyel vs var ama bi türlü şaha kalkmıyor:)

Umutla 3. kitabı bekliyorum.

26
Bir başka hata; öğreniyoruz ki Harry'nin pelerini hakiki Görünmezlik Pelerini ve Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin altındaki kişiyi hiçbir şekilde açığa çıkarmaz(ÖY sy 379 Mr Lovegood'dan Hermi'ye " ...Biz giyeni cidden ve sahiden, tamamen görünmez hale getiren ve ebediyyen dayanan, üstüne ne büyü yapılırsa yapılsın sürekli ve NÜFUS EDİLMEZ gizlenme sağlayan bir pelerinden söz ediyoruz. Bunun gibi kaç pelerin gördünüz, Miss Granger?) ama hatırlayacaksınız Ateş Kadehi'nde sahte Moody onu pelerin altından görebiliyordu o ünlü elektrik mavisi gözüyle, oysa Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin hiç bir sihirle altındaki kişiyi açığa çıkaramazdı =)))

Bunlar da tamamen bana aittir, lütfen kanıtınız olmadıkça alıntı demeyin!!!
Hatırlarsan Malfoy Harry'i trende onları dinlerken yakalamış ve burnunu kırıp etkisiz hale getirerek trenle Londra'ya geri dönmesi için pelerinle üstünü kapamış ve onu orda bırakmıştı. Luna ise Harry'i kafası çok karışık olduğu için gözündeki ilginç gözlüklerle bulmuştu. Yani görmemişti. Aynı şekilde sahte Moody'de Harry'i görmüyordu. Düşman camı denen sihirli nesne sayesinde sadece orda olduğunu biliyordu. Bu yüzden ben göründüğünü düşünmüyorum ama evet orda birinin olduğu tespit edilebiliyor.

Alıntıladığın yere cevap vereyim.

Moody köyde ki cafe de görüyordu Harry'yi.

Okuldaki odasında değil.

Tabi bir de okul da merdivenlerdde görmüştü ama yanında o koca aynayı getirdiği yazmıyordu:)

27
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 03 Mart 2012, 23:04:38 »
Bi yerden Harry Potter serisinin deri ciltli kitaplarının basıldığını duydum D&R a gittim yoktu.
Böyle birşey işiten ya da gören başka kimse var mı?

28
Harry Potter / Ynt: En Sevdiğiniz Profesör / Öğretmen?
« : 27 Ağustos 2011, 04:42:38 »
Albus Dumbledore
Onun üstüne hiç bir roman karakterini tanımam.

29
Slughorn KSKS meselesinde söylemek ya da ima etmek arasında bu kadar keskin bir çizgi çekerek hata demene güldüm sadece. Harry orda Slughorn'un KSKS öğretmeni olacağını sanıyor ve ona göre konuşuyor illa cümle olarak mı geçmesi lazım? Eğer buna bir hata diyeceksen dünya üzerindeki her kitabın yarısından fazlası hatalı demektir. O zaman hemen hemen her Harry Potter kitabın başı hatalı mesela Harry gece kabus görüp uyanıyor ama o sırada JKR bize Harry'nin odasını betimliyor. Gece karanlığında ay ışığında gazetedeki habere kadar nasıl betimliyor? Cümle olarak Harry'nin gözleri karanlığa alıştı falan da yazmadığına göre bakın ne kadar süper hata buldum. Bu iş böyle olmaz.

Sersemletme Petrificus Totalus konusunda haklı olabilirsin. Aslında iki büyü bilinç kaybı dışında birbirine oldukça benzer özellikler gösteriyor ama gene de bu bir hata olarak kabul edilebilir.

Yetimhane konusuna gelince de, bu tarz yerlerde yatakların başucunda genellikle sandalye bulunur. Hastaneler,huzurevleri,yetimhaneler. Her odada hemen hemen sandalye bulunur. Betimlemede dil açısından sandalyeyi yazmamak istemiş olabilir JKR onun bileceği iş. Yatağın üstündeki çarşaftan yorgandan da bahsetmemiş. Karyola demiş. Şimdi Dumbledore çiçekli yatak örtüsünü aldığı gibi camdan aşağı fırlattı diye bir cümle olsa sana göre direk kitap hatası olacak. Nitekim ne yatak örtüsünden bahsetmiş ne de odada cam olduğundan.
Lütfen biraz yapıcı olalım kitapta hata bulmak zeka belirtisi falan değildir dikkat meselesidir sadece. Forumlarda kitapları doğru düzgün anlamayan 2-3 kişiden övgü almak için hata olmayan yerlerden hata çıkarmaya çalışmak komik bir durum oluyor açıkçası.
1 hata mı hata
3 yine dikkatli okursan sadece kelimesi var, bunun ne anlama geldiğini tam olarak kestiremiyorsan sözlüğe başvurabilirsin.

Ne oluyor anlamıyorum neden yeni üyelik açan kişiler saldırıyor bana. Bİ sorununuz varsa öm ile yazın burayı şahsi atışmaya çevirmeyin, daha cevap vermeyeceğim, boşa yazmayın, bi sorununuz varsa dediğim gibi öm atın, daha büyük sorununuz varsa moderatöre bildir butonuna tıklayın.

Ilımlı bir yaklaşımınız olsa diyeeğim ki amacınız JKR yi savunmak ama nerde. Merak etmeyin eminim ben sizden daha çok HP'ciyimdir;)

30
1- Cisimlenme engelleri ev cini sihrini engellemiyor bundan zaten bahsedilmiş. Öte yandan Harry kitapta Dobby'nin yanında yanı-sıra cisimlenme yapıyor, Dobby bıçaklandığı için cisimlenme sırasında bir dağınıklık oluyor ve Harry zihinsel olarak yol gösteriyor gibi bir sahne var sadece. Cisimlenmeyi yapan Harry değil Dobby. O açıdan bu bir hata değil.

2- Görünmezlik pelerini JKR'in daha sonradan fonksiyonunu arttırdığı bir nesne bence. Son kitaba gelene kadar onun bir yadigar olacağına karar vermemiştir büyük olasılık, o yüzden çelişkili durumlar olması normal. Bu bir hata sayılabilir ya da bilgi eksikliği

3-Bunu tamamen yanlış anlamışsın. S-sz hem sözlü hem sözsüz yapılabilen demek. Snape-Harry düellosunda da Harry gelişigüzel bir şekilde deniyor büyüleri sözlü ve sözsüz şekilde. Büyüler sözlü büyüler ve sözsüz büyüler olarak ikiye ayrılmıyor bütün kitapları defalarca okudum ve hiç bir yerde böyle bir şeye rastlamadım. Sadece Affedilmez Lanetlerin sözsüz olarak kullanıldığını hiç görmedim o kadar. Diğer büyüler bence teorik olarak hem sözlü hem sözsüz olarak kullanılabilir.

Sonuç olarak hata olduğunu öne sürdüğün 3 şeyin sadece bir tanesi hata olarak kabul edilebilir. Bana kalırsa da hatalar zorlama ve sana doğrusunu söyleyen insanlara karşı 7 sayfa boyunca kendi düşünceni kabul ettirmeye çalışmışsın fakat dediğim gibi sadece 2 maddede haklısın diğerlerinde bir hata yok

Eğer kitabı bir kez daha okursanız, ya da benim yazdığım yeri, Harry ile Dobby'nin buharlaşmasından değil, Ron ve Hermione'nin buharlaşmasından bahsettiğimi anlarsınız. Eğer Ron bir cincüce ise bu hata olmayabilir evet.

S-sz  bunun sözlü- sözsüz manasına geldiğini hiç düşünmemiştim, eğer böyleyse hata değildir.

3 kimseyi zorlamıyorum, kendi fikrimi yazıyorum, anlamıyorum ama nedense insanlar gelip bana "sataşıyor". Sakin olun dostlar bişey demiyorum, etkili ağız değilim, ben bunlar hatalı dedim diye hatalı olmuyor bunlar;)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 20