Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ira Arel

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 20
31
1.Nasıl oldu da öyle anladın anlam veremedim . Ev cinleri tamamen farklı yaratıklar ve sürekli dışlanıyorlar . Yapılan sihir cisimlenmeyi engellemiştir Dobb'nin sihrini değil .

2.Kitabı hata bulucam diye mi okudun naptın anlamadım . Moddy'nin gözü her cismi görüyordu anlıcağın her cismi . Üçlü birlikte Ölümün Efendisi oluyodu tek parça halinde değil . Ayrıca göz sadece Moddy'de vardı yani o ender bi nesne .

3.s-sz sözlü veya sözsüz anlamına geliyordu . Hermione de hiç bi zaman baskı altında o kadar güçlü olamadı o an için sözlü ifade etmesi gerekti  .

Bunlar hata değil çok zorlama ve yanlış şeyler .

Evet kitabı hata bulayım diye okudum. Senin gibi bir zihniyete ancak böyle cevap verilebilir.

32
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 17 Nisan 2011, 15:53:54 »
benim mera ettiğim ise;Snape Voldemort la sık sık görüşme fırsatı bulan sahte,casus bir ölümyiyen.Ayrıca iyi bir zihnbend ustası.Neden voldemort u o öldürmüyor?Bence Harry nin öldürmesini beklemekten daha kolay olurdu.Haksız mıyım?
Voldemort'u öldüremez çünkü hortkulukları var ve Snape bunu bilmiyor, Dumbledore da böyle birşey istemiyor ki Dumbledore kehanete inanıyor, inanmıyor gibi davransa bile, çünkü kendiside Voldemort'u öldürmek için bir hamle yapmamıştı düellolarında.
Ve Snape güçlü olsa da Voldemort çok daha güçlü, Snape onu öldüremez, böyle birşeye kalkıştığında öldürülecek olması da Dumbledor'Un işine yaramaz, kim casusunun ölmesini ister ki...
Buradaki tek göze batacak durum Snape in Voldemort'un yerini söylememesi olabilir, o da Sır Tutucu gibi ya da Yoldaşlığın evine yapılan büyü gibi birşeyle engellenmiş olduğundandır. Sonuçta Voldemort'ta zeki biri.
Ya Voldemort arkasını döndügünde saldıramaz mıydı?
Spoiler: Göster
 İlla Harry olacaksa 7.kitapta bağıran barakada eline fırsat geçti (Voldemort arkasını döndü)o zaman yapsaydı



Hortkulukları varken, öldürmek anlamsız. Önce hortkulukları bitecek sonra öldürülecek.

33
Genel Kültür / Ynt: Ninja
« : 13 Mart 2011, 16:52:05 »
Ninja ve Shurikene karşı hep bi alakam vardır. Güzel yazı olmuş teşekkürler.

34
Yorumu görmesem haberin devamını okumadan geçiyordum, harbi hoş bi sistem olmuş.

35
Chrome u kullanışsız bulan bir ben miyim :O
Explorer kullanıyorum her daim, benim için bir klasik oldu ama yeni laptobumla firefoxa geçmeyi düşünüyordum, yorumlardan sonra chrome un üstüne biraz daha gidicem.

36
Genelin aksine ben hiç beğenmedim, diğer serilerde olduğu gibi yine kesintiler ve uydurma sahneler vardı, yeni sahne uydurana kadar elindeki kesmesene.
Diğer filmlerde kötüydü ama bunda resmen bitse de gitsem diye içimden geçirip durdum içimden, baya sıkıcıydı yani benim için.

37
"Forumda varlığımdan haberdar olan biri çıktı" dememi sağlamasını:D

38
Harry Potter / Ynt: Umut 8. Kitap
« : 04 Aralık 2010, 18:56:59 »
Yine de umutlanmıştım Hakan :)

39
Hp konularına yazıyor olmasını:P

40
Harry Potter / Ynt: Umut 8. Kitap
« : 02 Aralık 2010, 01:27:39 »
Başka bir sitede görmüştüm 1 2 hafta önce, umarım doğrudur

41
Harry Potter / Ynt: Ya Anime Olsaydı?
« : 16 Kasım 2010, 15:21:18 »
Snape i kız sandım:)

42
Harry Potter / Ynt: sırlar odasından bir hata ( 2 oldu )
« : 23 Ekim 2010, 18:08:54 »
Anında temizlemiyordur kendini belli bi zaman geçmesi gerekiyordur, bulaşan şeyin çokluk oranına göre

43
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 30 Eylül 2010, 02:57:02 »
Resimler için teşekkürler

1 Harry'nin kendisi (arkası dönük olan)
2 ve 3 İkizler
4 Mundungus Fletcher
5 Fleur
6 Ron
7 Hermione

Bunlar benim tahminlerim

44
Harry Potter / Ynt: Kitapta geçmeyen ama merak ettikleriniz?
« : 19 Eylül 2010, 14:40:29 »
Benim de merak ettiğim bir şey var. Geçen inci sözlükte rastladım. Hakkatten çok doğru bir konuya barnah basmışlar. Şimdi;
Bu Harry bir büyücü. Çocuk büyücülük okuluna gidiyor. Snape dışındaki tüm öğretmenlerin beğenisini kazanıyor. Albus Dumbledore gibi biri onun için her şeyi yapmaya hazır biri fakat bir türlü kimse şu çocuğun göz problemine çare bulamıyor.  :-\ :blink
Bulamazlar da, gözünün bozuk olmasının, lanetten kurtulduğu an ile ilgisi var. Ha, kaliteli gözlük kullanmıyordur, kendi tercihi :D
Nerede geçiyor lanetten kurtulduğu an ile ilgili olduğu?(Tartışma değil, daha önce hiç duymadım ve ben buna olasılık vermiyorum)
Sonucta Dumbledore da gözlüklü, küçük bi kitap hatası olabilir, istenrise elbet düzeltilebilir sihirle, sil baştan kemikler türetildiğine göre:D

45


Bir başka hata; öğreniyoruz ki Harry'nin pelerini hakiki Görünmezlik Pelerini ve Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin altındaki kişiyi hiçbir şekilde açığa çıkarmaz(ÖY sy 379 Mr Lovegood'dan Hermi'ye " ...Biz giyeni cidden ve sahiden, tamamen görünmez hale getiren ve ebediyyen dayanan, üstüne ne büyü yapılırsa yapılsın sürekli ve NÜFUS EDİLMEZ gizlenme sağlayan bir pelerinden söz ediyoruz. Bunun gibi kaç pelerin gördünüz, Miss Granger?) ama hatırlayacaksınız Ateş Kadehi'nde sahte Moody onu pelerin altından görebiliyordu o ünlü elektrik mavisi gözüyle, oysa Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin hiç bir sihirle altındaki kişiyi açığa çıkaramazdı =)))


Ayrıca melez prenste trende gidrlerken draco malfoy harry'ye görünmezlik pelerini içinden sihir yapıyor.
Görünmezlik pelerini, sadece sakladığı kişileri ele verecek sihirleri engelliyor, mesela pelerini çağırma gibi ama geri kalan büyülerde bi etkisi yok, altındaki kişi vurulabiiyor ve pelerin düşmezse içinde hala görünmez bi şekilde durabiliyor, sersemletise bile
Dubmledore'un öldüğü gün Harry'e petrificus totalus yaptığı gibi

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 20