Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Nihbrin

Sayfa: [1] 2 3 ... 78
1
Çizgi & Anime / Ynt: Anime Öneri İsteği
« : 20 Temmuz 2013, 06:11:16 »
Birde hazır burada Berserki okumuş insanları bulmuşken sorayım ben son bölüme kadar okudum seriyi (Geçen yaz) ama tam bir olayın ortasındayken uzun bir süre bölüm çıkmadı acaba seri yarım mı kaldı yoksa ben mi çok sabırsızım?

Berserk devam etmektdir. Ancak yeni bölümlerin çıkış periyodu belirsiz olmak ile beraber son 2 yıldır aşağı yukarı 2-3 ayda bir olmaktadır.

@memreturan: Maalesef Berserk yapıyor arada böyle. Bildiğim kadarıyla mangakası tek başına çiziyor ve hikayesini yazıyor bu yüzden de bölümler oldukça geç çıkıyor. Oldukça geciktirdi bu sefer ve en son bölüm ocakta çıkarılmış bekliyoruz bakalım umarım ölmeden bitirir şu seriyi.

Berserk'in mangakası Kentaro Miura ile ilgili bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Miura'nın uzun yıllardır pek çok asistanı oldu. Ancak hiç biri uzun süre onunla birlikte çalışamadılar. Miura ne yazık ki fazla mükemmeliyetçi. Bununla beraber yeni filmlerin gereğinden fazla zamanını aldığı konusunda pek çok insan hemfikir. Bu iki faktör birleşince Berserk'in yayın hızı geçmiş bölümleri unutturacak kadar yavaş gerçekleşmekte.

Mükemmeliyetçiliği bir kenara bırakırsak arada birde para problemi söz konusudur. Örneğin Fairy Tail adındaki manganın mangakası Hiro Mashima'nın kendisi ile yapılan bir röportajından öğrenildiği üzere 30'u aşkın asistanı var. Kendisi sadece ana karakterlerin yüzlerini çizip, name'i hazırlayıp, hikayeyi yazmaktadır. Bunun sonucu olarak geçtiğimiz iki hafta, üst üste, 3'er bölümlük paketler halinde bir süpriz yaptı. Naruto, Bleach vb gibi shounen mangalar ile oldukça ünlü olmasına rağmen Berserk gibi seinenler arasında işte bu gibi bir bütçe farkı bulunmaktadır.

2
Çizgi Roman & Manga / Ynt: En iyi Manga?
« : 07 Temmuz 2013, 20:30:57 »
Arkadaşlar birde sizden bir ricam var serilerin ing yada türkçe isimlerinide yazın benim gibi cahil cühela adamlar nerden bilsin japoncasını? Watashitachi no Shiawase na Jikan da "Watashitachi" biz gibi bir şey onu biliyorum ama gerisi yok. Lütfen yanına hiç olmasa ingilizce isimlerinide yazında serilere, muhabbete fransız kalmayalım

Watashitachi no Shiawase na Jikan gibi kısa serilerin resmi bir japonca olmayan ismi olmadığı için bahsini ettiğiniz gibi ingilzice veya türkçe bir versiyonunu söylemek sanıyorum çok isabetli olmayacaktır. Sanırım "Bizim mutlu zamanlarımız" gibi bir anlamı var.

[*]Oyasumi Punpun, Dorohedoro, Gunnm, Vinland Saga, Vagabond, Blame!, Berserk, Detective Conan, Akame ga Kill!, Yotsubato, Shin Angyo Onshi (mahnwa), Aku no Hana, Pluto, Claymore, Kimi ni Todoke, Terra formers, The Legend of Koizumi, Usagi Drop, Bartender, Saint Oniisan, Bartender...[/*]

3
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 06 Temmuz 2013, 18:45:29 »
CloudT'nin sorusuna cevap olarak "Gintama" diyorum. Zura değil, Katsura.

Edit: işte benim sorum;

4
Arkadaşlar ben seriye başlamayı düşünüyorum fakat seriyle bağlantılı kitapların hepsini okumadım. Direk seriye başlasam sıkıntı olur mu? Yoksa önce bağlantılı kitapları okuyup sonra mı seriye başlayayım? Eğer bağlantılı kitapları okursam seriye başlamam uzun sürer diye pek sabredemiyorumda. Ama okurken de eksik çok eksik birşeyler kalsın istemiyorum. Çok kararsız kaldım.

Galaxie'nin de söylediği gibi, bağlantılı eserleri okumak zorunda değilsiniz. Bağlantılı eserler, tüm Kara Kule'nin okunmasının ardından, tek başlarına verdikleri keyiften ayrı bir "aaa ben bu karakteri biliyorum" hissi uyandırmak için bağlanmış yan hikayelerden oluşmakta. Bir tür reklam taktiği olarak da düşünülebilir.

5
Çizgi & Anime / Ynt: Sword Art Online
« : 10 Nisan 2013, 08:07:41 »
Sword Art Online'ı seven izleyicilerin Accel World adlı ve yine aynı yazara ait hikayeden uyarlanmış animeyi de izlemelerini şiddetle öneriyorum. Birtakım benzerlikler olduğunu daha ilk bölümlerde anlamak mümkün ve her iki hikaye de aynı dünyada geçmekte. Accel World sadece biraz daha ileri bir tarihte yer alıyor ve aslında Sword Art Online'ın geleceği ile ilgili bir takım bilgiler veriyor.

Ne yazık ki Accel World de sadece 13 romanlık bir serinin ilk 4 cildini kapsayan bir anime. Yani Sword Art Online gibi daha ileriye yönelik sezonlara açık bir şekilde, sadece o andaki mevcut kavgayı sonlandırarak finale eriyor.

6
Çizgi & Anime / Ynt: Sword Art Online
« : 21 Şubat 2013, 05:40:20 »
Phantom Bullet'e kadar okuduktan sonra animeyi izlemeye karar verdim. Bence çok az bilgi ile çok fazla şey ortaya çıkartabilmişler kurgu olarak. Genelde light novel uyarlamalarında manga uyarlamalarına kıyasla daha sıkça rastlanılan bir şeydir bu, ancak SAO bence elinden geleni yapmış. Bahsini ettiğim kusur ilk birkaç bölümün bağlanışında göze batmakta.

Şu anda Phantom Bullet'e başlamak ile başlamamak arasında kalmış durumdayım çünkü devamını gerçekten merak ediyorum. Izlemesi okumasından daha keyifliydi ancak keşke okumasaydım da öyle izleseydim dediğim kısımlar oldu ve büyük olasılıkla PB için de aynı pişmanlığı yaşayacağım.  ;D

Not: Ciltlerin adları: Aincard, Fairy Dance ve Phantom Bullet olarak gidiyor. Daha birkaç tane var, yani malzeme epey bol.

7
FMA ile FMA: brotherhood birlikte belli bir noktaya kadar aynı hikayeyi benzer sahneler, aynı ses sanatçıları ve aynı manganın karakter tasarımlarını kullanarak konuyu aktarmaktalar. Ancak FMA yayınlandığı sırada manganın yayın hızını solladığı için doğaçlama bir final ile bitirilmek zorunda kaldı. Finale doğru birkaç bölümlük olan kısım orijinal hikayenin tamamen dışında kalmakta, ancak genel izleyici ilk FMA'yı finaliyle birlikte komple beğendi. Öte yandan Brotherhood asıl hikayeyi baştan sona birebir takip ederek anlatmaktadır. Gerçekten hikayenin ne olduğunu merak ediyorsan onu izlemeni öneririm. Ayrıca ilk seriye göre çok daha kaliteli bir şekilde animasyona aktarılmış olduğundan ilk seriyi izlemeyi bir noktaya kadar gereksiz kılmakta. Yani iki seçimin var; ya ilk seriyi bitirirsin ve orijinal finali konu alan seriyi izlemeye sıra geldiğinde uzunca bir süre aynı şeyi anlatacağı için sıkılmamak için dua edersin. Ya da direk sadece brotherhood izlersin. Ilk seriyi izledikten sonra brotherhoodun ilk bölümlerini atlayı veririm diye düşünme çünkü çok mühim ve ilk seride olmayan pek çok kısa sahne içermekte.

8
Çizgi & Anime / Ynt: Bleach
« : 18 Aralık 2012, 17:41:13 »
Bleach sonunda, animesi sonlandırıldıktan sonra, sürekli anlatmayı erteleyip durduğu onlarca ayrıntıya yer vermeye başladı. Başta son bir çırpınış olarak düşündüysem de son birkaç bölümün bazı kısımlarını oldukça sevdim.
Spoiler: Göster
Sonunda birileri gerçekten öldü
Yine de bleach okumaya/izlemeye son vermiş kişilerin tekrar ele almalarını öğütleyeceğim kadar cezbedici değil. Dediğim gibi, mangası elde kalan iyi fikirlerin son koz olarak ortaya serildiği final çırpınışlarını yaşıyor.

9
Çizgi & Anime / Ynt: Naruto
« : 02 Aralık 2012, 13:13:26 »
Ohoo. bayağı bi bölüm gelmiş manga'ya ben bakmayalı bayağı olmuş demekki.Hemen okumak lazım.[*]Hemen okudum. :)[/*]  [*]Tek gerçek manga Air Gear dir efendim Onpiece Naruto falan hikaye heheeyt [/*]

Spoiler: Göster
Bundan 2 yıl kadar önce obito tobi mi? değil mi? Diye ne tartışmalar dönmüştü ya.Bazı forumlarda uzadıkça uzamıştı.Sonunda bi karar verildide kurtulduk.

Bu aralarda  Naruto biticekmiş o yüzden kısa yoldan öyle yapmışlar falan diyorlar.




Daha dur, bitmesine epey var. Birileri bir yerlere gitti ve oradan geri dönüp "Bakın bu ikisine iki nesil boyunca kimse inanmadı ama kahramanlarımız inandılar! Ne kadar da haklıymışlar! En beklenmedik kişiler, Konoha'nın düşmanları kurtardılar bizleri" şeklinde bitecek çünkü bazen insanların unutmalarına rağmen Naruto 13-18 yaş kesimi erkek çocuklarını hedefleyen bir manga ve bu nedenle ahlaki bir yanı olmalı.

10
Çizgi & Anime / Ynt: Sword Art Online
« : 07 Kasım 2012, 22:47:22 »
http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Sword_Art_Online Isteyen herkes buradan bedava ingilizce çevirisini okuyabilir. Aşağı doğru indiğinizde her cildin tek tek bölümlerine ait çevrilmiş linklerini bulabilirsiniz. Bu tamamen bir fan işi ve halen bir wiki sayfası olduğu için arada sırada anlamlı gelmeyen veya hatalı duran kısımlara rastlayabilirsiniz. Ayrıca cilt ilüstrasyonlarını da gözden geçirmenizi okurken şiddetle öneririm. (çeviri 2009 da başladı ve halen devam etmekte)

Edit: bu link bir animeye değil, bir light novel'a ait olduğu için sanıyorum bir problem oluşturmayacaktır ancak ileride bir gün linki kaldırmamız gerekebilir haberiniz olsun.

11
Çizgi & Anime / Ynt: Naruto
« : 21 Ekim 2012, 10:16:26 »
Naruto saçmalık sınırlarında dolaşıyor. ;D Gırgırına okuyorum artık.
Spoiler: Göster
Tobi=Obito olduktan sonra artık mantık aramıyorum gerçi.
Yondaime'nin öğrencisi olan Obito 3 yıl sonra Yondaime gibi biri ile başabaş savaşabiliyor Naruto'da ;D ;D
Düşünün Tobi Raikage'den daha çok zorladı Yondaime'yi, o derece. ;)


Iyi de Tobi'nin kim olduğu hakkında utanmayıp makaleler bile yazanlar oldu ve bu tip muhabbetlerin ana başlığı hep aynı kişi hakkındaydılar. Maskenin ardındaki kişiyi görünce şaşırmak gerçektek mümkün değildi hani. Ona gelene kadar ne saçmalıklar var peheeey.  :D

12
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 12 Ekim 2012, 01:28:05 »
JoJo Bizarre Adventure diyip affetmiyorum. Fakat doğru mu?

Doğrudur.

13
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 12 Ekim 2012, 01:12:55 »
Raisor'un yerine sorma gereği görüyorum çünkü üzerinden bir hayli zaman geçmiş. Konuyu hatırlattığı için Galaxie'ye teşekkür ederim. Işte soru;

Spoiler: Göster

14
Tekrar, daha açık söylüyorum, hislerini abarttıklarını düşünüyorum  ;)
Etiket konusunu başlık altındaki yorumlar için söylemedim, daha çok genel konuştum. Insanlar gerçekten anime izleyicisi olmayı bir etiket olarak görüyorlar ve trajikomik bir şekilde bununla övünüyorlar. Bir tür virus gibi, her yerdeler. Umarım bu tip insanlara ileride de denk gelmezsiniz demekten başka elimden bir şey gelmez. Çünkü hiç anime görmemiş kişilerden farklı olarak bu tip insanlar özellikle izlemekten keyif almış olduğunuz animelerle de kendi beğenilerini öne çıkartarak dalga geçerler ve bu gerçekten olağan üstü rahatsız edici bir histir.

15
Bir süredir bu başlığı izliyorum ancak bir yorumda bulunmadan önce insanların neler yazacaklarını görmek istedim. Başlık altında anılarını paylaşmış olanlarınızın durumu biraz abarttıklarını düşünüyorum. Yani diyaloglar gerçekten birebir bu şekilde gerçekleşmiş olabilirler, size "hentaici misin?", "Grup değilmi ya o", "Hö?", "Resmen oturmuş burada çizgi film izliyorsun yani?" denmiş olabilir ancak bu tip yorumların esasında sağlam destekleri bulunmakta. Gerçekten sinirleniyorsanız ve umrunuzdaysa muhatabınızı alırsınız karşınıza adam gibi konuşursunuz, anlatırsınız, örnekler verirsiniz, güzel güzel sunum yaparsınız. Ha yok yine dalga geçmeye devam eder veya kınayan bakışlar ile yargılarlarsa bu durum çok ciddiyim kesinlikle kayda değer bir sorun yahut noksanlık oluşturmamalı.

1- Anime izlemek bir etiket değildir, hobidir ve eğlenmek için yapılır
2- Anime ile Cartoon farklıdırlar ama nihayetinde anime de "animasyondur". Farklılıkları aman şunlardır muhabbetine girmeyi bırakalı epey uzun zaman oldu ve şimdi geriye dönüp baktığımda neden uğraşmışım diye düşünüyorum. (Simit ve açma kadar farklılar ama ikisi de hamur işi)
3- Hayatında anime görmemiş kişilere animenin ucundan kıyısından göstermek eğer açık fikirli değillerse kesinlikle akıllıca bir eğlem değildir ve bu durum yüzünden başlarına abuk sabuk işler gelen herkesi eğlenceli buluyorum.  ;D

Benim ise başımdan kötü bir anı geçmedi ancak defalarca geçecek gibi oldu ve ben de susmasını bildim. Ah unutmadan, bir defasında konuştuğum kişi esasında daha önce hiç belli etmezken birdenbire en olmadık bir yaoi serisinin adını ağzı kulaklarında kaçırınca epey utandı bir bunu halen gülümseyerek hatırlıyorum.

Sayfa: [1] 2 3 ... 78