Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Nihbrin

Sayfa: 1 ... 6 7 [8]
106
Çizgi & Anime / Neon Genesis Evangelion
« : 24 Eylül 2008, 01:26:10 »
Aşırı sorunlu olduğu kanısına izleyen herkesin vardığı bir yönetmen, Hideaki Anno tarafından animeye uyarlanmış bir başyapıttır.1995 yılında studyo Gainax tarafından hakları satın alınış ve biz izleyicilerin seyrine sunulmuştur.
Genel olarak Judeo-Hristiyan sembollerin Yaratılış kitabından ve İncil'den referans alındığı, post apokaliptik meka macera serisi şeklinde tanımlanabilir. Serinin ilerleyen bölümlerinde ise daha çok, farklı duygusal sorunlar ve akıl hastalıkları yaşayan karakterlerin psikokanalizi üzerine yoğunlaşır, varlığın doğasını ve gerçekliği sorgular. Bu bakımdan "postmodern fantezi" olarak da karakterize edilebilir. Serinin yönetmeni Hideaki Anno, Neon Genesis Evangelion'u yaratmadan önce klinik depresyon geçirmiş, serinin psikolojik yönü de yönetmenin hastalık esnasında yaşadıklarını temel alması sonucu şekillenmiştir.
Neon Genesis Evangelion ilk olarak 26 bölüm halinde, yerel bir kanal olan TV Tokyo televizyonunda, 4 Ekim 1995 ile 27 Mart 1996 arasında gösterilmiştir. Daha sonra ise Japonya genelinde yayın yapan Animax kanalı tarafından tekrar yayınlanmıştır. 26 bölümlük seriyi Death and Rebirth, The End of Evangelion ve Revival of Evangelion takip etmiştir. Death and Rebirth daha çok ilk 24 bölümün yeniden düzenlenmiş özeti şeklindedir. End of Evangelion ise seriye alternatif son sunarken aynı zamanda 25. ve 26. bölümleri tamamlar. İki film daha sonra tekrar düzenlenerek, Revival of Evangelion ismiyle tek film halinde piyasa sürülmüştür.
9 Eylül 2006'da Gainax firması Rebuild of Evangelion adıyla 4 filmlik yeni bir seri yapılacağını doğrulamıştır. Gainax'ın yaptığı açıklamaya göre yapılması planlanan ilk üç film, 26 bölümlük seriyi, yeni sahnelerle, fonlarla ve yeni karakterlerle alternatif bir şekilde tekrar anlatacak, dördüncü film ise hikayeye tamamen farklı ve yeni bir son ekleyecektir.
Evangelion'un hikayesi 2000 yılında gerçekleşen ve Antartika kıtasının tamamen yok olmasıyla sonuçlanan "İkinci Patlama" ile başlar. Bu küresel afet sonucu dünya nüfusunun yaklaşık yarısı yok olmuştur. Halkın patlamayla ilgili bildiği, afetin meteor çarpması sonucu gerçekleştiğidir. Fakat ileride patlamanın ilk 'Angel (Melek, 使徒; Shito: Türkçe'nin Haviri sözcüğüne tekabül eder)' Adam ile ilgili gerçekleştirilen bir deney sonucu olduğu ortaya çıkar.Seri, 2015 yılında, Japonya'nın çölleşmemiş son bölgelerinden birine kurulmuş, yarı askeri-yarı sivil şehir 'Üçüncü Yeni Tokyo Şehri (第3新東京市)'ne, üçüncü 'Angel'ın saldırısıyla başlar. Ordunun silahları etkisiz kalır ama paramiliter organizasyon NERV, Evangelionları kullanarak saldırıyı durdurur ve Angel'ı yok eder. Evangelionlar, 'Üçüncü Yeni Tokyo Şehri'nin altında bulunan gizli GeoFront'ta geliştirilmiş biyomekanik mekalardır.

Eva'lara, hepsi 14 yaşında olan, Shinji İkari,Rei Ayanami,Asuka Langley Soyru pilotluk yapar. Pilot, Eva'nın kontrolünü, kendi ruhunu, Eva'nın ruhu ile senkronize ederek yapar. Bu senkronizasyon Eva'nın kontrolünü kolaylaştırır fakat sonucunda Eva zarar gördüğünde pilotlar da acı çeker. Mücadele ilerledikçe, pilotlar bir yandan Angel (Melek)'lerle savaş, diğer yandan aralarındaki kişisel meseleler ve karakter çatışmaları ile uğraşmak zorunda kalırlar.
Son iki bölümde, Gendo ve Rei, bazı karakterleri, endişeleri ve korkuları ile yüzleştirerek ve kendi değerlerini tanımlamaya zorlayarak (özellikle Shinji'yi) Human Instrumentality Project'i başlatırlar. Bu sonda, geridönüşler, alışık olunmayan karalama çizimler, yanıp sönen yazıların karamsar görüntülere montajlanması, ıssız ve siyahbeyaz şehir fotoğrafları kullanılmıştır. Örnek vermek gerekirse, üzerinde kimse olmayan bir bisiklet, boş banklar, NERV merkezinde Shinji'nin arkadaşlarının kan içindeki cesetleri gibi. Fakat serinin bu şekilde bitmesi, fanları tatmin etmemiş ve kafalarını karıştırmıştır. Bir yıl sonra, sinema filmi ile ilk sonu tamamlayan ikinci bir son yapılmıştır.

25 ve 26 bölümler muhtemelen serinin en tartışmalı bölümleridir ve kusurlu, eksik kabul edilirler. Fakat Hideaki Anno ve yardımcı yapımcı Kazuya Tsurumaki serinin sanatsal bütünlüğünü savunmuşlardır.Yardımcı yönetmen Kazuya Tsurumaki'nin dediğne göre "Evangelion serisi tamamen sona erdiğinde, kendisi de dahil olmak üzere tüm anime fanlarına bir mesaj ortaya çıkacak. Başka deyişle, anime fan'ı olmayan bir kişinin Evangelion'u izlemesi gereksiz olacaktır. Eğer izeyen kişi zaten normal bir yaşam sürebiliyor ve diğer insanlarla iletişim kurabiliyorsa, seriden hiçbir şey öğrenmeyecektir.Evangelion yoğun bir şekilde biyolojik, dini, askeri ve psikolojik konuları ele almaktadır. Hikayesinde birçok gönderme ve saygı duruşu bulunmaktadır.
kaliteli bir versionunu bulmakda güçlük çekenlerin premium pack adı altında aramalarını tavsiye ederim.ayrıca rebuilt of evangelion aynı hikayeyi aynı karakterler ile aynı açılardan alınmış sahnelerden oluşsa bile ilk yapımın çok ilerisinde bir kalitededir ve henüz çıkmamış olan 4. film ap ayrı bir son sunacaktır.

Not; Tanıtım sırasında bu oldukça karmaşık temalı animeyi olabildiğince doğru aktarabilmek için wikipedia'dan büyük ölçüde yararlandım ve birkaç şeyi düzeltmek dışında pek değiştirmedim.

kapanış şarkısı ( long version ) : http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=74
Seri ile ilgili aklınızda kalan sorular olmuşsa izledikten sonra şurada http://nihbr.in/?p=2383 umarım merakınızı giderebilirim. Öncesinde okumayın.

107
Çizgi & Anime / Mobile Suit Gundam Seed - Gundam Seed Destiny
« : 24 Eylül 2008, 00:32:44 »
Gundam 1979 yılında başlamış bir anime fenomenidir ve japon kültüründe yer etmiştir.Mekanik birer elbise olmalarının dışında bilinen savaş silahlarının hemen hepsine üstün olmaları gibi bir ortak özellikleri vardır.Gundam ları temel alan birçok anime serisi vardır ama ben en önemli gördüğüm ikisini ele alacağım "Mobile Suit Gundam Seed" ve devam niteliğinde olan ve aynı karakterlerin yer aldığı "Gundam Seed Destiny" (tüm gundam serileri için: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=915)
İngilizce:
G eneral
U niletral
N euro-link
D ispersive
A utonomic
M aneuver
GUndam Seed ilk 2003 yılında yayınlanmış 50+1 bölümlük bir televizyon serisidir. seriyi destekleyen 3 ayrı film yapılmıştır ama izlenmemeleri herhangi bir kayıp oluşturmaz.Cosmic Era adı verilen bir evrende geçer ve dünya birlik güçlerinin dünya yörüngesinde yaşayan "Plants" adı verilen ve dna ları ile oynanarak dünyada doğmuş sıradan insanlardan üstün olan toplumun yaşam komplekslerinden birine nükleer bomba atması ile başlar.Dünyadaki sıradan insanların korkularının arkasına sığınan politikacıların geleceklerini bu üstün ama yine kendi eserleri olan insan ırkından korunma çabaları ilk başda haklı görülmüş ve sayıca komik sayıda az olan plantlılar ile başlatılan bir savaşın kısa süreceği ön görülmüştür.Ancak sorun şu ki yörüngede yaşayan bu toplum kendi askeri güçleri "ZAFT" ile dünya birliklerinin dengidir ve ilk süpriz nükleer atakdan sonra hiç bir yenilgi göstermemişlerdir.Uzun süren savaş sürecinde beceri ve bilgileri ile mobil elbiseleri seri üretime süren ZAFT eşitliği üstünlüğe dönüştürmüş olsada tarafsız bölgede yaşayan ve yine bu beceriye sahip olan insanlarca ihanete uğramıştır.İlk bölümler dünya güçlerinin eline geçmiş mobil elbise yeni dizayn örneklerinin ZAFT tarafından çalınma girişimleri ile geçer.
Baş kahramanımız Kira Yamato bir Kordinatordür(plantlarda doğmuş olanlara verilen isim) ancak savaş ile ilgili hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.ZAFT ın tarafsız bölgeye olan saldırısında kendisini Archangel dünya birliği gemisinde bulur ve geriye kalan çalınmamış tek mobil elbisenin pilotu olmak zorunda kalır.
ne kadar savaşmak istemesede sevdiklerini korumak için savaşın içine çekilir ve çocukluk arkadaşı Athrun Zala nın karşısında savaşmak zorunda kalır ve bu sırada aşk ile tanışır.
Athrun Zala ikincil baş kahramandır ve ZAFT güçleri için savaşan bir kordinatördür.Babası ZAFT ın başkanı olduğu için savaşır ve başda tek sebebi budur.
Athrun Plants ın başkanının kızı Lacus Clyne ile nişanlıdır ama ne var ki Lacus hikayenin gelişimi sırasında kendini Kiranın yanında bulur.Lacus önemli bir barış idolu ve şarkıcıdır.Animede şarkılarını ve seslendirmesini ünlü japon şarkıcı Rie Tanaka canlandırmıştır.
Gundam Seed savaş karşıtı mesajlar işler ve ölümün karşılığının ölüm olmasının aksini savunur.Hikaye boyunca birçok ikincil karakter ölür.
Gundam Seed Destiny 50+1 bölüm, ZAFT ve dünya birliği arasındaki savaş sona erdikden yıllar sonra baş gösteren ve yine dünyadan gelen tehtidler ile patlak veren bir savaş ile başlar.İlk serinin aksine ZAFT bu kez kötü olarak gösterilmemiş ve barışı savunmaya çalışan ne olursa olsun kendilerinden önce dünyadaki kaosu engellemeye çalışan bir konumdadır.Kira Athrun Cagali Lacus ve Archangel mürettabatı dünyada tarafsız ORB ulusunun yanındadır ve kısa süren barış sürecinde sıradan insanlar gibi yaşamışlardır.Ne var ki herkes barışı savunmaz ve baş kahramanımız bu kez ailesinin ilk savaş sırasında gözleri önünde mobil suitlerce öldürüldüğüne şahit olan Shinn Asuka adında bir ORB ludur.Savaşmadan barışı umut ederek yaşamakdansa ZAFT için savaşmayı tercih etmesinin sebebide budur ve Minevra adlı gemide yeni seri XGMF suitlerden en özeli ile pilotluk yapar.Hem bir kahraman hemde kötü adam rollerini üstlenir.
İlk seri gibi savaş karşıtlığını savunur ancak intikam ve felsefi yargılar ile daha derin konulara geçiş yapılmıştır.

100ü aşkın bölüm boyunca onlarca karakter ile tanışır izleyici ve tek tek hepsini yazma gereği görmedim.hikayeler ve gelişimleri oldukça keyifli bir seyir sunar ve benim betimlediklerim ilk birkaç bölümden ibaretdir.Uzay savaşlarından keyif alanların ve Mecha severlerin beğenisini alacağına eminim.Sevenlere son Gundam serisi "Gundam 00" ı öneririm. HD formatında hazırlanmış ilk Gundamdır.

Lacus un şarkıları oldukça güzel. Dinlemek isteyenler için:
http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=856

16.12.2008 düzeltmesi: Şu an için en önemli gundam serisi "Gundam00" halini aldı, gundam wing ve gundam zeta da oldukça iyi ama eski. Oysa Gundam00 stil-konu-işleniş olarak oldukça üstün gundam seed serisinden. Her karakterin ayrı ayrı bir derinliği var ve seed serisinin aksine yüzlerini 20. bölümden sonra ayırt edebilmeye başlamak gibi saçma bir durum ortaya çıkmıyor (gundam seed de karakterlerin saç ve göz renkleri dışında neredeyse hiç bir farkları yok dizayn olarak)

108
Çizgi & Anime / Code Geass: Lelouch of the Rebellion
« : 23 Eylül 2008, 23:28:24 »
Sunrise studyosu tarafından ekim 2006'da ilk bölümü gösterilen mecha-drama-alternatif tarih tabanı üzerine kurulu, iki sezonu da akıl dolu bir anime serisidir. Bİrçok açıdan Gundam serisi (bundan sonra hakkında tanıtım yapacağım seri) ve Deathnote'u andıran olay gelişimi ve produksyona sahiptir.

Hikaye günümüzde ama Britanya'nın dünyanın 1/3 üne sahip olduğu bir düzende başlar. Japonya yeni istila edilmiş ve adı 11. bölge olarak değiştirilmiştir.Brtitanya bu gücü diğer hiç bir ülkenin üretemediği "Nİghtmare Frame" adı verilen mobil kıyafetler ile elinde tutmaktadır.hikaye japonya üzerinde odaklı olarak Britanya'ya karşı gerçekleştirilen terorist eylemler ile ve özgürlükçü düşünceler ile izleyiciyi aksyona hazırlayarak başlar.

Baş kahramanın adı Lelouch Lamperouge.Annesinin mevcut imparator yada koltuk peşinde olan kardeşlerinden biri tarafından öldürüldüğünü düşünerek nefret ve intikam hisleri ile dolmuş ve fırsat verilirse bu uğurda herşeyi yapmayı göze almış bir deha olarak betimlenebilir.Ayrıca imparatorluk veliahtlarından biridir.
Aranan fırsatı bir terorist eylem sonucu tesadüfler üzerine kurulu bir tanışma ile ordunun özenle sakladığı bir kız verir.bu fırsatın adı "Geass" dır.Bir tür mental gücü betimler ve çeşitlilik gösterir.Geass ı insanlara yayabilen sınırlı insan vardır ve bunlardan biri C.C. dir (gerçek adı henüz animede geçmemiştir).
Lelouch'a göz teması ile, belirli bir mesafeden insanlara bir kereye mahsus ve süresiz, diğer insanlara emir verme yeteneği verilmiştir. C.C. bu gücün karşılığında ondan bir dilek hakkı olacağını ve bu dileğinin istediği herşey olabileceği üzerine onu uyarır ve olaylar gelişmeye başlar.
Code Geass boyunca oldukça uzun bir karakter listesi izleyiciyi bekliyor olacak. En ilgi çekici yanı Nightmare dövüşleri ve Lelouch'un taktik zekası olan bir anime, muhakkak izlenmeli.
Birkaç Nİghtmare;


4 ayrı koleksyon değerindeki dvd box sette tüm iki sezon ekstraları ile satışa sunulmuştur. Ebay yada benzeri sitelerden arzu ederseniz alt yazılı şekilde görüntülerin üzerinden oldukça iyi yönde tekrar geçilmiş olan bu animeyi edinebilir ve anime sektörüne büyük bir katkıda bulunabilirsiniz zira bu animeyi funimation değil kendi prodüktörleri dağıtıyor. Ayrıca dvd lerin yanında televizyonda gösterilmemiş CG set halinde kısa videolar var ve hikayenin görülmeyen kısımlarını anlatıyor (cg video halinde değil birer ard arda konulmuş resimler dizisi halinde narrator-anlatıcı-eşliğinde verilen bölümlerdir) halen edinemedim ancak son 4. dvd de 2. sezon son bölümden sonra gelişen birkaç şeye ışık tuttuğunu duydum bu CG ekstralarından birinin.

2. sezon açılış şarkısı : http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=1677
1. Sezon Bölüm Listesi
Spoiler: Göster

01. The Day The Devil Was Born
02. The Awakening White Knight
03. The Fake Classmate
04. The Name Is Zero
05. The Princess And The Witch
06. The Stolen Mask
07. Attack Cornelia
08. The Black Knights
09. Refrain
10. The Crimson Lotus Dances
11. Narita Battle
12. Messenger From Kyoto
13. Shirley And Gunpoint
14. Geass Vs. Geass
15. Acclaiming Mao
16. Captured Nunnally
17. Knight
18. Orders to Kururugi Suzaku
19. God`s Island
20. Kyuushuu War
21. School Festival Announcement!
22. Bloodstained Euphie
23. At Least With Sorrow
24. The Collapsing Stage
25. Zero


Özel Bölümler:

01. Stage 8.5: The Mask`s Tracks
02. Stage 17.5: Truth Behind the Mask

01. Picture Drama - Stage 0
02. Picture Drama - Stage 3.25
03. Picture Drama - Stage 4.33
04. Picture Drama - Stage 6.75
05. Picture Drama - Stage 8.75
06. Picture Drama - Stage 9.33
07. Picture Drama - Stage 9.75
08. Picture Drama - Stage 22.25
09. Picture Drama - Stage 23.95


2. Sezon Bölüm Listesi:
Spoiler: Göster

01. The Day the Devil Awakened
02. Japan Independence Plan
03. The Imprisoned Academy
04. The Scaffold of Counterattack
05. Knight of Rounds
06. Surprise Attack in the Pacific Ocean
07. The Discarded Mask
08. The Million Miracle
09. The Bride of the Zhu Jin Cheng
10. When the Shen Hu Shines
11. Power of the Mind
12. Love Attack!
13. The Assassin from the Past
14. Geass Hunt
15. World of C
16. Super United Nations Resolution Number 1
17. The Taste of Earth
18. The 2nd Decisive Battle of Tokyo
19. Betrayal
20. Emperor Disqualification
21. Connection of Ragnarok
22. Emperor Lelouch
23. Schneizel's Mask
24. Sky of Damocles
25. Re;



Sayfa: 1 ... 6 7 [8]