Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Nihbrin

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 78
31
Çizgi & Anime / Ynt: Animez / Kidz Tv 'de Anime Keyfi
« : 05 Haziran 2012, 17:22:06 »
Epik Photoshop kullanımı söz konusu burada  :hıö "hadi tüm karakterleri aynı resme koyalım ve hatta bunu birkaç defa yapalım. Eminim kimse umursamaz." Kanalın kendi sitesinden falan mı buldunuz resimleri acaba?[*]Çok büyükler, aslında bunları spoiler kutularına koymak lazım[/*]

Ben neden bu animelerin farklı türk kanallarında farklı zamanlarda ama istikrarlı şekilde tekrar tekrar gösterildiklerini merak ediyorum aslında. Herhalde uluslara arası telifleri en düşük olmalarına rağmen elle tutulur kalitede şovları itina ile seçiyorlar veya birkaç kişi var böyle "secret society of bleach-naruto-lastexile-samurai7-basilisk-hellsing lovers (SSo-BNLSBH-L)" şeklinde ve milletin aklını yıkayarak kendi saflarını büyütmek istiyorlar.  ;D

Adil kullanım hakkından korkmayın, sadece televizyondaki animelere bağlı kalmayın.

32
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 10 Mayıs 2012, 11:27:38 »
Arthur515 kendi sorusunu sorabilir. Cevabını onaylıyorum. Cevaptan emin olunduğunda direk sorusu ile beraber veriyor bir süredir herkes, işleyişi hızlandırmak için ben de bunu öneriyorum.

33
Kurgu İskelesi / Ynt: D1789
« : 04 Mayıs 2012, 16:06:51 »
Büyük bir kütleye (buna Dünya gibi gezegenler de dahil) yaklaşıldıkça diğer daha küçük kütledeki cisimler için zaman, o kütleye daha uzak olan cisimlere kıyasla yavaşlar. Bu etkinin varlığı hassas aygıtlar ile kanıtlanmıştır. Örneğin deniz seviyesinde yaşayan biri Everest dağının tepesinde yaşayan birine kıyasla milyarda bir oranda daha yavaş yaşlanacaktır.

Kara deliklerin olağan üstü bir kütleye sahip oldukları kesindir. Bu durumda, bahsi geçen kanıtlanmış etki, kara deliğin merkezinden (daha doğrusu merkezine çok fazla yakın bir noktadan) bakan bir gözlemci için diğer her noktada zamanın durduğunu hissetmesine sebep olacaktır. Kuantumu falan bulaştırmayın.

Trust Me, I'm an Engineer.

34
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Nedir?
« : 06 Nisan 2012, 22:09:02 »
Aslında ilk okunması gereken kitap da, ön sözde bile bundan bahsediliyor Fırtınakıran. Bu denli büyük bir yapının bu biçimde yönetilerek bütün halde kalmasının olanaksızlığı 'göz ardı' edilmeli. Öte yandan Asimov'un kendisi de Roma imparatorluğundan etkilendiğini bir noktada belirtti ve onların çöküşünü daha büyük bir boyuta yansıtmak istedi.

Ayrıca seriyi okudukça "nasıl" bu biçimde ayakta kaldıklarını mümkün olduğunca izah ediyor ve akabinde yazar kendi hayalindeki yönetim sistemini kurmak için bir sürü kurgu inşa ediyor. Tabi bunları anlatmak sanırım spoiler olurdu.

35
Çizgi & Anime / Ynt: Fullmetal Alchemist
« : 06 Nisan 2012, 13:11:51 »
Kaze,
Anidb de 2. olan Brotherhood, yani beni onaylamış oluyorsun (1. bir süredir The Disappearance of Haruhi Suzumiya) benim derdim Brotherhood'u hiç izlemeden ilk seriyi olağan üstü yüceltenler ile sadece.

AniDB ve Anime News Network bu konuda saygı duyduğum iki site. (ki Networkde de Brotherhood 2. , ilk seri değil)

edit: "En çok izlenen" kategorisini umursamadığımı önceden belirteyim.  ;D "Rated" çok daha mühim.

36
sanırım yanlış anlattım. o kitapta zaten okumuştum hemşirelerin hikayesini, ama ben kara kule serisinde hikayeyi tekrar görmeyi bekliyordum. veya çizgi romanlarda. ama sanırım sadece Karanlık Öykülerde var.

Evet, afedersin ben yanlış anladım. Ona sadece araya sıkıştırılmış bir bonus kısa öykü olarak bakmalısın. Öte yandan benim henüz okumadığım bir ileri bölüm çizgiromanın konusunu da oluşturuyor.

37
ben bu kızıl kralla ilgili kısımı seride bulamadım, sonradan çıkan kitaplarda mı yoksa çizgi romanlarda mı var? elimde çizgi romanların sadece ilk ikisi var... bu arada Stephen King'in Karanlık Öyküler kitabında da geçen Eluria'nın Küçük Hemşireleri öyküsünü de bulamadım...

Kızıl Kral ve geçmişi ile ilgili daha aydınlatıcı bilgileri çizgiromanın henüz türkçeye çevrilmemiş nüshalarında bulmak mümkündür. Karanlık Öyküler kitabının 97. sayfasından başlamak üzere şu anda Eluria'nın Küçük Hemşirelerine bakmaktayım. Yani bir kez daha göz atarsan iyi olur. [*]Hatta linkini burada paylaşmayacağım tabi ki, ancak google da arattığında Karanlık Öyküler'i pdf olarak tümüyle türkçe bulman bile mümkün.[/*]

38
burada en güzel çizimler bence Michael Whelan'a ait olanlar yani ilk kitaptaki çizimler. hem yeterince gerçek hem yeterince çizgi, çok güzel dengelenmiş. benim kitaplarımın bir çoğunda bu resimler var ama resimlerin bulunduğu yerler konu akışıyla tamamen alakasız, bir bakıyorum alakasız bir resim çıkıyor tıpkı spoiler etkisi yaratıyor, acaba türkiyede basarken bunu önemsemiyorlar mı yoksa orjinal dildeki basımlarında da böyle mi

Orijinal basımlardaki resim-sayfa sıralamasını aldıklarına oldukça eminim ve problem de bundan kaynaklanmakta. Türkçe çeviri bazen birkaç sayfa önünden veya gerisinden gidebiliyor. Özellikle son kitapta bu durum oldukça sinir bozucu.

Resimlerin okuma sırasında hızla es geçilip sonradan göz atılmalarını salık ederim.  :D

39
Ravenloft / Ynt: Ravenloft
« : 04 Nisan 2012, 16:53:35 »
Ben Ravenloft'un asıl 'Ben, Strahd Bir Vampirin Anıları' ile başlanılması gerektiğini savunurum. Çoğu insanın Ravenloft'u sevmesinin gerçek sebebi bu kitap ve ardından gelen kitaplardaki Strahd ile Azalin'in mücadelesidir. Sislerin Vampiri hiç okunmasa dahi herhangi bir kayıp oluşturmaz.

40
Peki bu seriyi okumuş kişiler seriyi Bilimkurgu olarakmı  görüyor fantastik olarakmı görüyor nedenleri ile cevaplarsanız sevinirim?

Kara kule her iki akımın kesişiminde duran bir seridir. Bilim kurgudur çünkü robotlara ve zaman yolculuğu ile alternatif boyutlar arası geçişlere konu olarak yer verir. Aynı zamanda Star Wars ışın kılıçları ve Harry Potter altın snitch'i gibi popüler kültürden bazı eşyaları kullanma vasıtasıyla atıflarda bulunur.

Kara Kule bir fantastik kurgudur çünkü orta çağ avrupasına benzer bir düzen içinde altı patlar silahşörlerine ve büyücülere yer vermektedir. Büyücüler daha çok Merlin tarzı, irfanlarını ulu orta göstermeyen ve nadiren ön plana çıkan karakterlerdir.

Ayrıca kurgunun baş kötü karakteri denebilecek Kızıl Kral açıkça bahsedildiği üzere "Prim" adı verilen boşluğun, iblis kökenli dölünden gelme bir insandır ve efsanevi bir silahşörün oğludur. Kızıl Kral bir boyutta yenilgiye uğratılsa dahi diğerlerinde işlevini yürütmeye devam eder. Prim, bir nevi, iblislerin yaşadığı habis bir boyuttur. Hikaye iblislere ve doğa üstü güçlerine ev sahipliği eder.

Daha pek çok örnek verilebileceğini zannetmekteyim ancak ağır spoilerlar vermemek için dilimi tutuyorum.

41
Oyunlar / Ynt: Heroes Of Newerth
« : 21 Şubat 2012, 18:06:29 »
Başlık için gösterdiğin uğraş taktire değer Asfaloth. Ancak bir League of Legends oyuncusu olarak okuyanları uyarmak gibi bir görevim var  ;D

Bu oyunun hiç bir turnuva da yeri yoktur. Dota2 veya LoL'un aksine, yüksek rank oyuncular (En iyi örnek Chu8) stream yapmaktan yeterince para kazanamadıkları için diğer MOBA oyunlarına geçmekteler. HoN şu anda popüler bir MOBA oyunu değil ve bu konuda bir şeyler yapmazlarsa çökmenin eşğinde. Yani bir yıl içinde bu oyunu oynayarak edindiğiniz tecrübe ve değerler tamamen çöpe gidebilirler. Oysa Dota2 ve LoL bu tip oyunlar arasında şu anda yükselen isimler. HoN'a fırsat vermeden önce bunu hesaba katmaları, tarafımca önerilir. (Dota2 bedava olmayacak ama tek bir ilk ücret olacak, LoL ise tamamiyle bedava ve karakterlerinizi oyunu oynayarak satın alabiliyorsunuz.)

Teşekkürler.

42
Çizgi & Anime / Ynt: Fullmetal Alchemist
« : 17 Şubat 2012, 03:39:04 »
FMA hangi listede birinci? Yani gerçekten soruyorum, yanlış anlamanı istemem. İnsanlar onu yükseklere çıkarsalar da nadiren birinci yaparlar.

Listeler istisnasız, her zaman subjektiftir. Bazen bir sosyal grubun bazen de tekil kişinin ilgi yönelimini betimler listeler. FMA'yı pek çok listede yukarılarda görmemizin sebebi Japonya dışına çıkabilmiş animelerden birisi olmasıdır. Fakat bu durum Japon tüketici için böyle değil.

Bazı animeler, pek çok ülke de hakları farklı dillerde satın alınmış, birer ticari marka haline gelmişlerdir. Ne var ki örneğin Naruto veya Elfen Lied gibi Türkiye de aşırı yaygınlaşmış animelerin türk izleyicileri bu durumu yadırgamamalılar çünkü JP->USA->TR gibi bir "anime-modası" rüzgarı tüm kudreti ile esmekte.

Bunu nereden çıkartıyorum? En basit örnek Cowboy Bebop. Asla kötü bir anime olduğunu söylemem ancak çoğu Japon izleyici her nedense Bebop'un vasatın altında bir anime olduğunu düşünür. Bebop Kuzey Amerika da tutmasaydı, Japonya dışı ülkelere de bu denli yayılamazdı. Bir anlamda Bebop başarılı oldu çünkü hedef kitlesi zaten onlardı.

FMA'nın ikinci Brotherhood "tamamlanmış" halinden haberdar dahi olmayan izleyiciler var. Neden böyle peki? Bence olay "elden ele anime dolaştırma" alışkanlığından kaynaklanıyor. Eskiden bu olayı çocuklar ateri oyunları için falan yaparlardı. Artık aynı seri bir kişi indirdikten sonra 20 kişiye ulaşıyor. Biri bunlardan gidip ingilizce alt yazılarını türkçeye çeviriyor sonra gidip bir siteye yüklüyor. Onu da bir 1000 kişi indirip 10000 kişiye öneriyor. Ancak orada bir yerlerde indirilecek başka ingilizce alt yazılı yeni, değişik, güzel animeler olduğunu bilmeden yapıyorlar bunu.

Neyse. Öyle işte.

43
Arthur C. Clarke ortaya üç yasa koymuştur. Bunlar;

1- Tanınmış ve yaşını almış bir bilimci bir şeyin mümkün olduğunu iddia ediyorsa, neredeyse kesinlikle haklıdır. Aynı kişi bir şeyin imkânsız olduğunu iddia ettiğinde ise, büyük olasılıkla yanılıyordur.

2- Mümkünatın hudutlarını keşfetmenin tek yolu, imkânsız alana taaruza geçmektir.

3- Yeterince gelişmiş bir teknoloji, büyüden ayırt edilemez.

Üçüncü yasanın önemini özellikle vurgulamak gerekli. Eğer ayırt edilemiyorsa, bu durum izleyicilerin/okuyucuların eksikliği olduğu gibi kurguyu öne çıkaran bir güzelliktir de.

44
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 26 Ocak 2012, 12:45:52 »
Normalde "bir karar vermelisin ama" derdim ama uzun zaman geçmiş  :D
Toradora OVA doğru cevap. Sorunu sorabilirsin.

45
4. Yıl / Ynt: Yılın Enleri - 2011
« : 28 Aralık 2011, 12:29:21 »
Yılın Olayı (sitede): Sanırım Demir Yumruk

Yılın Sinema Filmi: Choi-jong-byeong-gi Hwal

Yılın Tv Dizisi: Taht Oyunları (Once Upon A Time keşke daha güzel olsaydı)

Yılın Denemesi (düşler limanı): Fanatik

Yılın Öyküsü (kurgu iskelesi): Öhöm, Tengu

Yılın Öyküsü (öykü seçkisi): Karar veremedim buna, seçmesi imkansız.

Yılın Animesi: Puealla Magi Madoka Magica :3

Yılın Üyesi: (bayan) : Berre

Yılın Üyesi: (bay) : Koyubeyaz (bu ikisi copypaste olacak bence baştan sona herkeste)

Yılın En İyi İşi (sitede): Şenlik? Güzel olacak güzel. Onu saymazsak yayın evleri soru hattı.

Yılın en iyi radyo programı (rıhtım radyo'da): Kahraman Yol Türküsü

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 78