Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Moonshield

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9
91
Televizyon / Ynt: Merlin
« : 09 Kasım 2009, 19:40:48 »
Çooooook önce izlemeye başlamıştım, bir arkadaşıma da zorla izletmştim. İkimiz Merlin konuşurduk, diğerleri bakardı. Sonra Cnbc-e de yayınlanmaya başladı, herkesin kişisel iletisi "Merlin izliyoooor yazmaaa" "Arthuuur (L)" oldu, herkes Merlin'den konuşur oldu, arkadaşımla biz bakıyoruz. :p

92
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dar Ağacında 3 Fidan
« : 09 Kasım 2009, 19:17:06 »
Ya Rusya'nın sıcak denizlere inme politikası kadar geyik bir şey varmı. Bunu herkes biliyor zaten, ben bilinmeyenleri, görünmeyenleri anlatıyorum. Bunlar bize ezberletilen şeyler. Dediğim gibi, Rus yanlısı değilim. Ben size Türkler kahramanlık yapmadılar dedim mi, hayır, benim burada anlattıklarım Atatürk'ün ölümünden sonra Türkler üzerine oynanan oyunlar ile ilgili. Bizi federal bir devlet yapıp güçsüzleştirmek istemeleriyle ilgili. Amerikanın, Amerikan'ın başkanlığında "Tek Dünya Devleti" kurma çabalarıyla ilgili. (Tüm söylediklerimin kanıtlarını pm şeklinde atabilirim, veya bana inanadabilirsiniz.) Türklerin kahramanlıklarını yüceltip, yıkımın ardındaki sebepleri göstermemeleriyle ilgili. Bu konular çok uzun konular, İnönüden günümüze kadar dayanan 60 yıllık bir süreci özetleyemeyeceğim, ki zaten konu oldukça saptı.

Deniz Gezmişi sevebilirsiniz veya sevmeyebilirsiniz. İdeolojisi size tamamiyle uyabilir ya da uymayabilir, ama doğru olduğunu düşündüğü şeyin ardındaki, onu ölüme götüren kararlılığı takdir etmek gerek -bence- Bu başlığı daha fazla meşgul etmeyeyim. =)

93
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dar Ağacında 3 Fidan
« : 09 Kasım 2009, 15:00:44 »
İdeoloji konuşmayacağım, çünkü siyasete girmek istemiyorum. Ne amerikan karşıtıym, ne rusya yanlısıyım, ben gerçeklerden bahsediyorum. Şimdi,

"Belki de "kitapları Amerika yazdırdı" tabirini bu yüzden kullandınız fakat unutmamak gerekir ki uzun yıllar boyunca Osmanlı Devleti'nin en büyük düşmanı Amerika değil Rusya'ydı."

Yanlış. Kitapları amerika yazdırdı tabirini bu yüzden kullenmadım, gerçekten Amerika yazdırdığı için kullandım. O zamanlarda çıkan ve Türklerin kahramanlığını yücelten Karacaoğlan Battalgazi vs gibi şeyler de bunun bir ürünüdür. Peki Amerika bununla ne amaçlıyordu? "Türkler kahramandır, yenilmezdir"i kafamıza sokarak eline ne geçecekti?

Birincisi, Osmanlı'nın asıl yıkılış sebebini görmemizi engelleyecekti. Çocuklar sadece savaşları kaybettiğimiz için yenildiğimizi düşünecekti, ekonomik ve bilimsel gerilemelerden değil. Eğer çocuklar bilimin koskoca osmanlıyı yıktığını öğrenirlerse, bilime yönelebilirlerdi. Güçlü, düşünen ve Amerika'ya kafa tutan bir Türkiye, Amerika'nın asla işine gelmezdi çünkü bizim için başka planları vardı, Ortadoğu'da, Amerika'ya bağlı islam lideri olmamız gibi. Asla Osmanlı'nın en büyük düşmanı Rusya olmamıştır, Osmanlı'nın en büyük düşmanı İngiltere'dir, ve fikir babalığını yaptığı Amerika. Osmanlı'yı koruyor gibi göründüğü zamanlarda bile.

Avrupalı devletler Osmanlı'yı, Rusya'nın kovaladığı ve bu yüzden Avrupa'ya doğru kaçan, yenilecek bir hindi olarak görüyorlardı. "Seni Rusyadan koruruz," diyorlardı. "Eğer dediklerimizi yaparsan."

Ama aynı zamanda bizim kaybetmemiz için ellerinden geleni yapıyorlardı. Zamanında yanımızda olmuyor veya gereksiz yere savaşları uzatıyorlardı. Burada Rusya'yı savunmuyorum, sadece dostumuz gördüğümüz bu devletlerin geçöişte ve şimdide hiç değişmeden taktiklerine devam ettirdiğini görmenizi istiyorum. İngilterenin Abdülhamid'e yaptırdıklarını, Amerika inönüye yaptırdı. Her şey tekrar etti, ediyor. =)

Bizi komünist Rusya'ya karşı din devleti yapmak istediler. Laikliği kaldırmaya çalıştılar, çünkü komünist bir Rusya'nın karşısında ancak din durabilirdi. "Biz müslümanların koruyucusuyuz" dediler, böylece onlara sığınacaktık. Türkiye'ye "Ortadoğuda lider olmalısın" dediler, ve tekrar Osmanlı egemenliğine girecek olmaktan korkan Ortadoğuya'da "Biz sizi Ruslardan ve Türklerden koruruz, bize sığının."

Amerika'nın en büyük düşmanı komünizmdi, ve komünizmle savaş uğruna kullandığı kuklalar, piyonlar ise bizlerdik. Hitler de bu piyonlardan biriydi, çünkü en büyük destekçisi amerikalı iş adamı Henry Ford'du. (Evet,şu otomobil üreticisi Ford) Amerika Hitler'i destekledi, destekledi ve amacına ulaşınca Hitler'e "diktatör" diyerek ortadan kaldırdı. Tıpkı Saddam'a yaptığı gibi. =)

Bu konuda daha fazla konuşmasam iyi olur, siyaset olacak gibi duruyor. Gerekirse silerim bu mesajı. (:

94
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dar Ağacında 3 Fidan
« : 09 Kasım 2009, 14:24:18 »
Osmanlının *hiç* asmadığını kesmediğini iddia edebilir misin? Yanlış hatırlamıyorsam, Menderes'ten bu yana okutulan tarih kitaplarımızda "Osmanlı muhteşem, türkler güçlü kuvvetli cesur, osmanlı savaşları kaybettiği için yıkıldı yoksa devam ederdi, kahramanız dünyaya hükmettik" temalı tarih kitaplarını kim yaptırdı? Amerika. Amerika neden sizce Atatürk'ün yazdırdığı tarih kitaplarının yürürlükten kaldırtmış olabilir? Okulda tarih kitaplarımızda yazan bir çok şeyin bizi dolduruşa getirmek olduğunu anlamamız gerek =) Her şey eleştirilebilir, Osmanlı da buna dahildir. Kanuni'den sonra Osman'lının ne hallere düştüğünü bilmemiz, ders çıkarmamız gerek, ama ne yazıkki altmış yıldır içinde bulunduğumuz Osmanlı-Türkiye savaşı bunu gösteriyor ki, tarihin tekerrürlerinden hiç ders çıkarmıyoruz.

95
Sinema / Ynt: "New Moon" Hüngür Hüngür Ağlatacak!
« : 09 Kasım 2009, 13:17:00 »
Ankara'da yaşayan bir Twilight "Fan" olarak, yani twilight vantilatörü olarak  sağlam, emolara gereken saldırganlığı gösteren, yüzüklerin efendisine gönül vermiş, uzun zamandır green street hooligans gibi kanlı bir dövüş isteyen 19 arkadaşımı da toplayıp 25 kişi gideceğiz sinemaya. (Evet kendimi 6 dan sayıyorum iskoç kanı + 182 cm 130 kg sanırım bunun için yeterli.) Filmde emoların ağlayacağını tahmin ettiğimiz anda "ZOAHAHAH" diye bağırmak, sonrasında ise sinemanın kalanı bize saldırma lütfunda bulunurlarsa ağızlarını burunlarını kırmak amacıyla bu muhteşem filme gideceğim!

Tanrım, ne güzel bir amaç! Vücuden orda olamasamda ruhen olacağım, 26 say sen o kişileri ;P

96
Sinema / Ynt: V For Vendetta
« : 08 Kasım 2009, 21:02:29 »
Ses tonunu ben de sevmiştim, yakışmıştı :D (Hugo alınma hacı. Büyüksün valla bak. :P )

97
Sinema / Ynt: V For Vendetta
« : 08 Kasım 2009, 19:44:11 »
Video iyi olmuş ama. Yalnız cidden, o kadar kelimeyi ben ardarda söylemezdim herhalde. (: Çevirinin acizliğini yaşamış bir replik, çünkü Türkçe'ye çevirirken bunu yansıtmak çok güç ki yansıtılmamış zaten. Ama bir yerde duymuştum, bir sitenin mi ne alt yazısında eski kelimeler vs kullanarak başarılmış. Yani ne bileyim mesela "vesselam" "velakin" gibi şeyler kullanılmıştır herhalde. (:

98
Sinema / Ynt: The Curious Case of Benjamin Button ~
« : 08 Kasım 2009, 19:20:59 »
Bana yedi kez yıldırım çarptığını söylemiş miydim? Bir keresinde... (:

Filmi izlerken hiç sıkılmadım ben, bilmiyorum o kadar saat aktı geçti sanki. İzleyecek olanlara süresinden korkmamalarını öneririm.

99
Sinema / Ynt: Vampirle Görüşme (1994)
« : 08 Kasım 2009, 19:16:02 »
Kristen Dunst'un ilk öpüştüğü kişi Brad Pitt, düşünsenize, şöyle bir diyalog geçer yani.

- İlk kaç yaşında öpüştün?
- 12.
- Kimle?
-Brad Pitt.
- Hadi lan.

:P

Bu filme yorum yapmak acayip zor geliyor bana, nasıl anlatsam mükemmelliğini? Şöyle söyleyeyim; şiir gibiydi.

(:

100
Sinema / Ynt: The Last Airbender | Son Havabükücü
« : 08 Kasım 2009, 19:09:31 »
Fragman o etkileyici havayı vermedi, ama yine de içimdeke hafif bir heyecan hissetmedim değil. Belki de çok sevdiğim çizgi filmi sinemada görecek olmanın heyecanıdır.. Yine de bir noktaya çemkirmek istiyorum: Zuko ne alaka ya?!?!?!

Öhöm.

101
Aslında her insan fantastik edebiyata bir şekilde başlıyor, olay devam ettirmekte sanırım. Hepimiz masallar okuduk, lambadan cin çıkarmaya çalıştık veya diş perilerini bekledik belki de, ama kaçımız devam etti? Ben de şöyle söyleyeyim ozaman, fantazyaya başladığım zaman değil de, fantazyaya ilgi duyduğumu anladığım zaman, Harry Potter ve Ateş Kadehi'ni okduğum zamandır.

102
Sinema / Ynt: The Shawshank Redemption~Esaretin Bedeli
« : 08 Kasım 2009, 18:49:02 »
Morgan Freeman, kesinlikle!

Gerçekten etkileyici bir film.

103
Sinema / Ynt: V For Vendetta
« : 08 Kasım 2009, 18:43:10 »
Mükemmel bir film, özellikle diyaloglar! Dansedilmeyen bir devrim olacaksa, hiç olmasın daha iyi. (: İlginç noktalar ise, V (5) rakamına yapılan göndermelerdir. Eğer dikkat ederseniz oldukça ilgi çekici bulacaksınız.

Spoiler: Göster

(Örneğin,-yanılmıyorsam - Beethowen'ın 5. senfonisi, V'nin 5 numaralı odaya kapatılması, yanındaki oda olan 4 (IV) numaralı odadaki kadının yaşadıklarını Evey'nin okuması. V, Evey ile ilk karşılaştığında ismini ilk heceye vurgu yaparak "iv-i" şeklinde söylüyor, IV kısm tanıdık geldi mi :P ? Hmm sonra, Evey ile ilk karşılaşmalarında konuştuğu kelimelerin neredeyse hepsi V harfiyle başlıyor. Şöyle ki;

"Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.

Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me V."

Bir de bir de en etkileyici yeri şurasıdır: ve seen people kill in the name of them, and die defending them... but you cannot kiss an idea, cannot touch it, or hold it... ideas do not bleed, they do not feel pain, they do not love... And it is not an idea that I miss, it is a man... A man that made me remember the Fifth of November. A man that I will never forget.


Son olarak, filmde sanki V'nin maskesi duygulara göre değişiyor gibi gelir insana. Maske aynı maske, aynı gülümseyen surat, ama bilmiyorum.. gerçekten de her duyguyu barındırdı sanki film boyunca?


104
Sinema / Ynt: Osmanlı Cumhuriyeti
« : 08 Kasım 2009, 18:25:17 »
Sonunda gözlerim doldu desem. Tamam komik değildi film, ama zaten o kadar da komiklik kaygısı taşımıyor sanki.

105
Sinema / Ynt: Amélie // Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
« : 08 Kasım 2009, 18:23:02 »
Moonshield likes this. :P (bkz: Facebook'un bünyeye etkileri) İzlemeden ölünmemeli. Ciddiyim bak.

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9