Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Dúrgonath

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 47
31
Radyo Kulesi / Ynt: Ágætis byrjun.
« : 19 Eylül 2011, 22:04:57 »

İkinci Rönesans.
Yakında başlayacak olan "Demir Yumruk" adlı FRP oyunu için tematik bir yayın.
(B1-66ER'a ithaf edilmiştir.)

Bu gece, 22.15.
Oyunun yaratıcıları KoyuBeyaz ve Marius yayında bulunacaklar ve bitişte ve daha sonrasında sorularınızı cevaplayacak ve/veya geyik yapacaklar.

Bitti.

32
Radyo Kulesi / Ynt: Ágætis byrjun.
« : 18 Eylül 2011, 23:26:56 »

Gececil Yayın no: 2.

33
Oyunlar / Ynt: Portal 2
« : 17 Eylül 2011, 16:11:14 »
Ben bu oyunu istiyorum. Öyle böyle değil istiyorum. İnce hastalığa tutulacağım bu oyun yüzünden. Geceleri ateşler içinde uyanıp "Gıladooouuuğs!" diye bağırmaya başlayacağım. [*]Portal'ı bir günde bitirip ikincisinin videolarını izleyince iyi tepti. Yeni bir bilgisayarım olsaydı çoktan oynamaya başlamıştım ama, heyhat.[/*]

34
Başka Kurgular / Tanrı Öldü - Ron Currie, Jr.
« : 16 Eylül 2011, 23:28:48 »

Daha önce "Şu anda hangi kitabı okuyorsunuz?" bölümünde bahsetmiştim bu kitaptan.

Şöyle düşünün, Tanrı bir gün, iç savaşın ve yazın en kavurucu günlerinden birinde Sudan'a iniyor. Hem de bir insan bedeninde, ve bacağında iltihaplı bir yarayla. Bu yarayı da bunca yıldır etliye sütlüye karışmamış olmasının vicdan azabını azaltmak için yapmış. Son derece iyimser bir şekilde, sırtında bitimsiz bir tahıl çuvalıyla köyden köye, kamptan kampa dolaşıyor ve insanlığı, insan olmayı mümkün olabilecek en sefil halde, birinci elden deneyimliyor. Karşılaştığı manzaralar onu öylesine yıpratıyor ki, sonunda bacağındaki iltihabın kanına karışmasıyla da beraber ateşli bir hastalığa kapılıyor. Ve son olarak sığındığı kampın bombalanması sırasında sebep olduğu bunca acının hesabını verdiğini düşünerek ölüyor.

Bundan sonra işler iyice karışıyor, ruhani bir boşluğa düşen insanlar dünyayı yavaş yavaş, fakat kararlı bir biçimde parçalıyorlar. Din adamları ve halkın bir kısmı intihara başvuruyor, bazıları Tanrı'nın cesedini yedikten sonra Tanrısal özellikler kazanan yaban köpeklerine, bazıları çocuklarına tapıyor, bilim adamları ve felsefeciler örgütlenerek karşı karşıya geliyor ve birbirlerini katletmeye başlıyorlar, bir dernek Dünya'yı eski haline döndürmekte bir süreliğine başarılı oluyor.

Kaos devam ediyor.

Kitap bu son derece orijinal ve beklenmedik kıyamet sonrası senaryosunun içinde geçen öykülerden oluşuyor. Ron Currie Jr., son derece akıcı, yer yer gülümseten, yer yer dehşete düşüren üslubuyla aslında Tanrı'yla değil, insanın bitmek bilmeyen "ne yaptıysak biz yaptık" sorunsalıyla yüzleşiyor ve yüzleştiriyor.

Şiddetle tavsiye ediyorum.

Arka kapak:
Spoiler: Göster
Çağdaş edebiyatın özgün seslerinden Ron Currie, Jr.'dan Nietschze'nin çığlığını kurguya taşıyan, düşündürücü bir yapıt: Tanrı Öldü.

Geçmiş ve geleceği birbirine bağlayan ironi yüklü öykülerden oluşan roman Tanrı Öldü, tuhaf bir mizansenden tanıdık resimler yansıtıyor. Palahniuk, Vonnegut ve Carver'la kıyaslanan Ron Currie Junior, Tanrı Öldü'de insan kılığındayken can veren tanrıdan yoksun kalmış bir dünyanın dünü ve bugününü kurguluyor.

Ron Currie, Jr.'ın tanrısı, insanlık acıları karşısında duyarlı fakat çaresiz. İnsanın zaaflarına endekslenmiş bu esprili anlatı, varoluşun keskin çaresizliği içinde bir yalnızlık ekseninde dönüyor. Konuşan köpeklerden savaşan insanlara, çocuklarına tapanlardan anlamsız varlıklarının yarattığı sancıları kendilerine ve birbirlerine doğrulttukları namlularla dindirmeye çalışanlara uzanan öykülerle yapılandırılmış bu roman, medeni dünyanın karanlıklarını kara bir mizah eşliğinde gözler önüne seriyor.

Kaos, sürüyor.

35


"Inni" (İçeri), grubun 2007'de yayımladığı "Heima" (Evde)'den sonraki ikinci DVD'si ve ilk canlı kayıt albümü. 2008 Kasım'ında gerçekleştirdikleri son konserlerinin Vincent Morisset tarafından kayda alınmış 75 dakikalık görüntülerinden oluşan bir DVD ve toplamda 105 dakikalık iki CD'lik bir albüm halinde sunuluyor.

Film Heima'nın canlı, İzlanda'nın geniş doğa manzaralarıyla bezeli ve neredeyse belgesel tadındaki anlatımına taban tabana zıt bir biçimde, Sigur Rós'u sahnede izlemenin nasıl bir şey olduğunu deneyimletmek amacı güdülerek hazırlanmış. Post prodüksiyon aşamasında tamamen analog yöntemlerle film şeridinin üzerinde çeşitli şekillerde oynanarak[*]Karl Lemieux yardımda bulunmuş, kendisi Godspeed You! Black Emperor'un görsellerini sağlayan kişidir[/*] klostrofobik (daha doğrusu birebir) ve dışavurumcu bir üsluba ulaşılmış. Filmde kullanılan şarkılar (Popplagið dışında) Heima'da yer almıyor. Ayrıca 2000'lerin başından beri birlikte çalıştıkları yaylı çalgı dörtlüsü amiina da bu konserlerine ve bu "deneyim"e katılmamış. Bu şekilde sadece Sigur Rós'a yoğunlaşılmış.

Albümdeyse grubun yayınladığı beş albümden de şarkılar var, ve bunlar konserlerin "setlist"leriyle aynı sırada verilmiş. Ayrıca daha önceden yayınlanmamış "Lúppulagið" adlı bir parça da DVD ve albüme ekstra olarak eklenmiş.

Şu anda grubun resmi sitesinde ön siparişe çıkarılmış bulunuyor. Özel versiyonu ağız sulandırıcı olsa da normal CD/DVD versiyonunda kaldım ben.

36
Oyunlar / Ynt: Portal bedava olmuş
« : 16 Eylül 2011, 20:15:34 »
Bu ayın 20'sine kadarmış.
İndiriyorum ben, iyi oldu bu.

37
Ron Currie Jr.'dan "Tanrı Öldü"yü okuyorum. Çok garip, beklenmedik bir kıyamet sonrası ve diriliş kurgusuna sahip. Bitirince bir tanıtım yapacağım.

38
Radyo Kulesi / Ynt: Ágætis byrjun.
« : 15 Eylül 2011, 15:27:38 »
-

39
Dipsiz Konak / Ynt: Demir Yumruk Hakkında
« : 14 Eylül 2011, 20:28:32 »
Belki bilenler vardır, ya da bilmeyip de bundan sonra ilgilenecek olanlar vardır, KoyuBeyaz ve Marius'un özel konuğum olacakları (yazılı ya da sözlü bir biçimde), Demir Yumruk'la ilgili tematik bir radyo yayını yapacağım. Deneme sürümü maiyetinde bir yayın yapıldı, denetimden geçti. Sormak istediğiniz bir şeyler olursa yayında cevaplarını alamanız olası. Şuradan takip edebilirsiniz.

p.s. Banka manka derken bi nevi EVE Online olacağınızdan tırsıyorum. Gerçi iyi de olur güzel olur hoş da olur yani.

40
Radyo Kulesi / Ynt: Ágætis byrjun.
« : 12 Eylül 2011, 21:23:12 »

Gececil yayın.
Bits.

41
Radyo Kulesi / Ynt: Anlık Yayınlar
« : 11 Eylül 2011, 17:38:51 »
Yeni sistemi ben de bir deniyorum.

--

Test edildi, onaylandı. Son anda bir yankı problemi çıktı ortaya, onu da şeyedersem olmuş diyicem.

42
Radyo Kulesi / Ynt: Ágætis byrjun.
« : 06 Eylül 2011, 18:40:53 »

Sazlı, cazlı. vol. 3
biti.

43
Dipsiz Konak / Ynt: Anlık FRPler
« : 06 Eylül 2011, 17:43:14 »
Oynatmak değil de, oynamak istiyorum desem?
Var mı canı sıkılan bi DM, birebir bir şeyler döndürsek?

44
Bir soru soracağım dalga geçtiğimi düşünebilirsiniz ama gerçekten dalga geçmiyorum. Radyolar nerden ve nasıl dinleniliyor? İnternet siteniz var ordan mı dinliyoruz yoksa eskisi gibi radyo frekanslarıyla filan mı ?

http://radyo.kayiprihtim.org adresinde oluyor yayınlar, yayın olacağı zaman da Radyo Kulesi ve duyurular üzerinden haber veriliyor.

Yine de her zaman biraz daha dolaşıp araştırmakta yarar var.

45
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 04 Eylül 2011, 01:31:39 »
Bowling for Columbine (Benim Cici Silahım)
Tüylerim diken diken oldu. Michael Moore cevabını aradığı soruyu cevabı söylemeden bize sezdirerek yanıtlıyor. Herkesin izlemesi gerek, her ne kadar ABD'ye yönelik yapılmış da olsa özdeşleşebilinecek şeyler bulabiliyorsunuz.

Henry's Crime
Keanu Reeves'in yaşlanmamakta ısrarcı olduğunu gösteren, donuk mimiklerini konuşturduğu filmlerden biri. Realist bir hafif romantik komedi/drama havasında geçen, çok akılda kalmayan, kafa dinlemek ya da zaman geçirmek için izlenebilir bir film

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 47