Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Fırtınakıran

Sayfa: [1] 2 3 ... 22
1

10. yılımızın şerefine, sitemizin takipçilerini bir araya getirmek ve sizlerle birebir sohbet edebilmek için bir Discord sunucusu açtık!

10 yılı aşkın süredir belli alt kültürlere gönül vermiş insanlarla birlikte nefes alan forumumuzun ve 10. yılını kutladığımız Kayıp Rıhtım’ın bütün takipçilerini bir araya getiriyoruz! Daha samimi bir ortamda, okurlarımızla kesintisiz birliktelik kurmak amacıyla hazırladığımız Discord sunucumuz nihayet karşınızda! Buraya tıklayarak erişebileceğiniz Discord kanalımız, ortak zevkleri olan insanları bir araya getirip anında fikir alışverişi yapabileceği bir ortam sunmayı hedefliyor.

Peki nedir bu Discord?

İlk başta çevrimiçi oyun oynayanlar için tasarlanan Discord, gittikçe amacının dışına çıkmış bir uygulama. Eski zamanların mIRC‘sini hafiften andırsa da, hem anlık sesli konuşma imkânı hem de kullanım kolaylığı açısından sıklıkla tercih edilir bir programa dönüştü. Uygulamayı isterseniz tarayıcınızdan, isterseniz de buraya tıklayıp bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun uygulama marketinden Discord’u ücretsiz olarak edinmeniz de mümkün!

Kayıp Rıhtım Discord sunucusu, okurlarını bekliyor.

2
Tartışma Platformu / Ödünç Kitap Verme Sorunsalı
« : 25 Aralık 2017, 09:37:35 »
Kendim dahil pek çok okurun kütüphanesindeki kitabı paylaşmadığına şahit oldum. Ancak dışarıdan bakan kişiler için oldukça burnu büyük bir davranış bu.

Genelde ödünç vermeyen kişilerin nedenleri benzerlik taşıyor. Verilen kitabın asla geri gelmemesi en başta yer alırken, geri gelen kitabın bir hayli deforme olmuş olması da ikinci en büyük neden. Şahsen yakın bulduğum ve benim gibi çok okuyan bir arkadaşımın kitabımı (1984) çamura düşürmüşlüğü vardır. Kendime kitabın yenisini almıştım. Bir de magazin forever kısmından örnek vereyim. Yıllar yıllar önce, hoşlandığım bir çocuğa verdiğim kitabın üstünde yuvarlanılmış gibi geri gelmesi sonucu kendisine karşı olan bütün ilgim sönüp gitmişti.

Çevremde kitap ödünç vermeyen ortak arkadaşlarımızı eleştiren, hafiften alaya alan kişiler var. Onlar böyle konuşunca içten içte, "bir bilsen, ben de öyleyim" diyorum. "Yahu ne olacak?" sorusunun cevabı bana genelde kötü dönüşlerle oldu. Ben de artık ödünç vermiyorum.

Çözümüm, ya kitabı doğrudan kendisine hediye etmek etmek ya da ona aynı kitabın yenisini alıp vermek.

Bibliyomani aşamasını hariç tutarak sormak istiyorum: Siz ne düşünüyorsunuz? Bir nesneye aşırı değer biçme, Bir tür bağımlılık mı bu? Burnu büyüklük mü? Yoksa karşı tarafın empati kurma vakti geldi mi? Sürekli kötü deneyimler yaşıyor olmamızın nedeni biraz da sakınan göze çöp atar durumu olabilir mi?

Not: e-kitap ve e-okuyucularla birlikte bunların kırılacağını düşünüyorum.

3
Diğer Fantastik Eserler / Başlama Yeri - Ursula K. Le Guin
« : 30 Mart 2017, 21:06:58 »

Tanıtım:

Alıntı
   Başlama Yeri, Ursula Le Guin’in en önemli yapıtlarından biri; fantastik baslama-yeriedebiyatın nadide metinlerinden. Aşkın, tutkunun, hayalgücünün ve serüvenin iç içe geçtiği roman nefes kesen olaylarla yüklü.

    Romanın esas karekterlerinden biri olan Hugh Rogers tekdüze ve sıkıcı hayatından bıkıp usanmıştır. Hayatını değiştirmek için çaba göstermektedir. Arayışları sonuç verir ve derken günün birinde beklenmedik bir şey olur: Hugh Rogers kendisini cennetten farksız, değişmeyen alacakaranlığıyla Tembreabrezi’ye, yani “başlama yerine” götürecek olan kapıyı bulur. Irena Pannis ise başlama yerini bulduğunda henüz on üç yaşındadır. Aradan yedi yıl geçer, Irena Pannis büyüyüp serpilir, genç ve güzel bir kadın olur. Dağkenti’ne izinsiz giriş yapan Hugh Rogers ile karşılaşır. Bu karşılaşmanın hemen ardından devasa bir gölge Dağkenti’ni yıkmakla tehdit eder. Hugh ve Irena bu gölgeyi bulup kovmak için bir araya gelir ve yola çıkarlar. Yolculuk esnasında birbirlerine âşık olurlar. Yeni bir başlangıca ya da kaçınılmaz bir sona doğru mu sürüklenmektedirler..?

Yorumum:

Kraliçenin standartlarının altında kalan bir romandı. Bir başkası yazmış olsa muhtemelen daha farklı düşünür ve takdir ederdim, ama söz konusu Le Guin olunca beklentimin (ve onun seviyesinin) altında kaldığını hissettim.

En bilinen masal arketiplerinden yola çıkarak, erginlenme üzerine günümüz dünyasında geçen bir masal kaleme almış. Kaçıp gidilen orman, ormanı geçmek (erginlenmenin kendisi), büyümenize izin vermeyen ebevenyler ve ormanı geçene kadarki süreçte (erginlenme yolunda atılan başarılı ve başarısız adımlar) yaşananlar bir bakıma çok klasikti. Buna yeni bir tat katılmamış. Kurtarıcı olup canavarla dövüşmek ve ormanı tamamlamak da (yetişkinlik) diğer arketipleri tamamlıyordu. Ama diyorum ya, hepsi klasik masal unsurları ve bunu günümüz dünyasına getirmek dışında bir başka yenilik katmıyordu. Oysa ki çok ama çok sevdiğim Ursula Le Guin'den, onun gibi bir kalem ve dehadan daha fazlasını beklerdim.

Kitabın ilk yarısını "Le Guin'in yazıp da ömrü hayatım boyunca sevemeyeceğim 2. kitabı buldum" diye düşünerek okudum. Döngüler içinde sıkışıp kalmıştı roman. Sonraki yarısı daha hoştu. Her şey daha oturmuştu. Yine de beklentimin altında kaldı.

Ustanın kendisini hala çok seviyor ve inanılmaz saygı duyuyorum. Ama kendisinin onca eserini okuduktan sonra bu eseri böyle bırakmasına gönlüm razı değil.

4
Duyurular / 22. İzmir TÜYAP Kitap Fuarı (22 - 30 Nisan)
« : 27 Mart 2017, 16:10:36 »
Eee, kimler geliyor :)?

Bir İstanbullu olarak hem çok sevdiğim İzmir'i, hem sizleri, hem de İzmirli arkadaşları görmek için gelmeyi planlıyorum  :hmm

Gelmeyi düşündüğünüz günleri de yazıverin!  ;D

Rıhtım rozetleriyle göğsünü gere gere fuarda dolaşacak üyeler aranıyooooor.

Spoiler: Göster
Fazla rozetler mevcuttur

5
Duyurular / Proje: Öykülere İlan-ı Aşk
« : 03 Şubat 2017, 11:51:04 »
14 Şubat Sevgililer Günü olduğu kadar Dünya Öykü Günü'dür de. Hal böyle olunca bu iki günü güzel ve minik bir projeyle neden birleştirmeyelim?

Sadece ama sadece tek bir kuralımız var. Çok sevdiğiniz bir öyküye (roman olmaz) ilan-ı aşk etmenizi istiyoruz :) Sonra bunları derleyip 14 Şubat'ta adınızla yayınlıyoruz.

Öykü eğer bir kitaba aitse sonuna Öykü Adı - Geçtiği Kitap olarak yazarsanız çok şık olur.

İnternette okuduğunuz öyküler de bu projeye dahildir.

Sevgi ve öyküyle,

6
Duyurular / Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 24 Kasım 2016, 11:32:55 »
Olur, olur. Bal gibi de oluuuur. Çok da güzel oluuur. Ama nasıl olmalı?

Ben paralelde üretici arıyor ve fiyat alıyorken siz de hayalinizdeki kitap ayraçlarını bir söyleyin :)

Şimdilik rozetlerde kullandığımız metinleri kullanmayı düşünüyoruz açıkçası. Ama aklınızda daha başka şeyler varsa, işte o an tam bu an!

7
Rozetler madem hazır, İstanbul dışındakileri de unutmayalım!

Şimdilik bildiğim kişi ve şehirler, dağıtım yapmaktan dolayı memnun olacak kişiler şöyle:

* İzmir --> mit

* Ankara --> estorn (Foruma çok az giriyor olsa da sitenin ayrılmaz bir parçası. Siz merak etmeyin, güvenilir insan)

* Malatya --> Oliver_ (kendisi aday oldu valla :))

* Eskişehir --> Cellophane

* Bingöl --> tr23

* Bodrum --> yaprak.onur

* Antalya --> milenya

* Kayseri --> periyodik neşriyat

* Karabük - Marius

Diğer şehir ve "ben arkadaşlara dağıtabilirim" adaylarını bekliyoruz. Haberdar edin bizi.


8
Evet, kimler geliyor :)?

Rozetlerimiz yetişirse [*]yetişmezse çocuğumu keserim[/*] göğsümüzü gere gere yakamızda/çantamızda taşımayacak mıyız? Kayıp Rıhtım ruhunu bu fuarda da yaşamayalım mı?

YAŞAYALIM!

Dün Hakan'la konuştuk da, fuarın son günü olan 20 Kasım Pazar olarak düşünüyoruz. Siz ne dersiniz?

Önden gidip Kayıp Rıhtım'a özel indirimler ayarlamaya çalışacağım bir de. Bir gidip lobi yapacağım. Yok öyle üç kuruşa beş inceleme :(

Bekleniyorsunuz!


Gelen Kişiler

* magicalbronze
* Fırtınakıran
* Black Helen
* cankutpotter
* floriandeckard
* Nightmare
* spren
* Quid Rides
* night watcher
* -Kötü karakteR-
* Bozhermes
* kara
* emuk
* sunbae --> Belki
* Bengü --> Belki
* Berweuli --> 12 Kasım Cumartesi
* yaprak.onur --> 19 Kasım Cumartesi

9
Duyurular / Kayıp Rıhtım Rozetleri - Anket
« : 24 Ekim 2016, 22:00:15 »
Esprililerle ciddiler bir arada :) Kahramanın Yol Türküsü jargonunu bu anketin dışında tutuyorum. Onlara zaten çoktan karar verdik.

3 oy hakkınız var. Pazar akşamı bu anket kapanıyor.

Haydi Rıhtım oylamaya!

10
Merhaba :),

Bu açmakta olduğum konu şu an herkese sürpriz. Sitenin kurucusu magicalbronze'a kadar sürpriz hem de :).

Fuar geliyor. Yeniden bir araya geleceğimiz günler yaklaşıyor. Ayrıca bu siteye gönül vermiş, her gün uğrayan, mutlaka buraları kontrol eden ve bir şekilde burada kendini bulan sizlere bizden bir hatıra olsun istiyorum. O nedenle rozetler düşündüm.

Bir aksilik olmazsa işin maddi kısmını kendim karşılayacağım. Ama ondan da önemlisi, bu rozetlerde ne olmalı?

Rozet işi için araştırırken Börü ekibine danıştım. Malum, Kickstarter hediyeleri olarak rozet yaptırdılar. Onların şöyle bir fikri oldu: esprili ve göndermeli sözlerin altına Kayıp Rıhtım logosu. Tek başına logoyu taşımayı pek kimse istemez, dediler.

Kendi önerilerimi yazıyorum. Sizlerden de bekliyorum. Sonra (yine bir aksilik olmazsa) bunları hayata geçirip beraber kullanacağız.

Aşağıdaki önerilerimi aklımdaki formatı göstermek için koyuyorum. Yoksa ben de çok beğenmedim :D

* "Malım mülküm senin olsun." - Mülksüzler

* "Bir insana 40 kere deli dersen deli olur." - Lovecraft

* "Önemli olan katılmaktı." - Robert Silverberg
[*]adam aday olduğu hiçbir ödülü alamayınca tabii[/*]

* "Sabahları yanık sayfa kokusu olmadan uyanamıyorum." - Ray Bradbury

11


Bakın bu bir kaynaktır.

YKY gibi bir yayınevinin böyle bir çalışmayı dilimize kazandırması çok büyük bir olay değil mi :)? Fuar listemde en birinci kendisi. O tuzlu fiyatına rağmen, bunu okumazsam gözüm açık gideceğim.

Efendim, detaylı bir haberini de şurada yaptık. Kitap bu cuma (21 Ekim) raflardaki yerini alıyor.

Ne diyeyim, beni en çok heyecanlandıran eser bu oldu. Kurgu eserleri falan solladı geçti. Böyle olunca da forum ahalisi mahrum kalmamalı dedim. Ennn çok bizim forum bilmeli dedim.

12
Tartışma Platformu / Tuhaf Kitap İsimleri
« : 23 Eylül 2016, 14:26:39 »
Bazen öyle kitaplar adları görüyorum ki sözün bittiği yere geliyorum. Güleyim mi, eleştireyim mi, tam emin olamıyorum.

Eminim herkesin böyle denk geldiği kitap isimleri mevcuttur. Kitap ismi eserde ilk karşı karşıya geldiğimiz alanlardan biri. O nedenle oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı ya da klasik isimlere eşit mesafede olsam da, bu "tuhaf" isimler beni fena halde itiyor. Hani o özgün ve insanı vuran isimleri kastetmiyorum. Aşağıda demek istediğimin örneklerini veriyor olacağım.

Siz ne dersiniz?

Bugün denk geldiğim: Çizgili Minik Çaydanlık :blink

Uzun süredir bir türlü alışamadığım kitap ismi: Yokluk Bahçesindeki Kayıp Melodi
Bence çok uzun ve okuru ismi okurken yoran bir ad bu arada. Tuhaflıktan öte, Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir adındaki o ahenkli uzunluk ya da anlamlılık yok diye düşünüyorum.

13
Liman Kütüphanesi / Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016
« : 17 Ağustos 2016, 16:06:33 »
Yılın büyük kısmını geride bıraktığımız şu günlerde, herkese kendi ilk 10'nunu yapacağı ve bunları da bizlerle paylaşacağı bir alan açmak istedim. Böylelikle hem bu yıl içinde okuduğumuz kitapları bir gözden geçirmiş oluruz, hem de birbirimize yeni kitaplar katarız.

Neden bu kitabı seçtiğinize dair de 1 cümle yazarsanız tadından yenmez :).

Herkes ilk mesaj attığı alanı güncellerse listeleri de derli toplu tutmuş oluruz. Mesajlarımızı editleyerek gideriz. Hem belki yılın sonlarına doğru diğerlerini yerinden edecek eserler de bulur, onları listeye ekler, diğerlerini eleriz. Tabii çıkan ve yerine gelenin nedenlerini de (dilerseniz) yazarsanız süper olur.

Şu ana dek, bu yıl içinde okuduğum kitapları akşam bir gözden geçireceğim. O zamana kadar sizinkileri merakla bekliyorum :).

14
Duyurular / Okur Olarak En Büyük Korkularımız Yayında!
« : 08 Ağustos 2016, 21:32:44 »

Biz sorduk ve gerek siz forum ahalisi, gerekse Facebook grubundaki takipçilerimiz (sadece grup. Sayfada bu soru yöneltilmedi) cevapladı: Okur Olarak En Büyük Korkunuz?

Evet, projenin sonuna geldik :) Bugün itibariyle yayına da soktuk. Ortaya keyifli olduğu kadar hepimizin içten içe nasıl paranoyalar yaşadığını gösteren samimi bir proje çıktı :D

Ben bizden korktum valla, ama siz o sırada kendi yorumunuzu ve dahasını bu projede arayıp bulun :)

Projemize BURADAN ulaşabilirsiniz!

Hepimizin ellerine sağlık.

15
Eğlence & Mizah / En Acı Pokemon Go Anları
« : 02 Ağustos 2016, 09:36:48 »
Malumunuz, birçok kişi Pokemon Go oynuyor ve bu sırada başına ilginç şeyler geliyor. Ama düşene gülerler ya, biz de bu oyunu oynayanların en acı anlarını merak ediyoruz :).

Bu defaki Okur Olarak En Büyük Korkunuz projesinin yanında çok daha hafif, çok daha eğlence amaçlı bir ortak çalışma. Ama aynı onun gibi portala taşıyacağımız bir başka proje.

Yine adet yerini bulsun, konuyu ilk açan kişi olarak ben başlayayım.

Servisle eve dönerken oyunu açmış haritayı gözlüyordum. Derken karşıma ilk kez bir Pikachu çıktı. Üstelik etrafında kıpkırmızı bir halka vardı. Elimde 1 böğürtlen, bir de poketopu mevcuttu. Hazırlandım. Ter döktüm. Böğürtlenle yemlemek ve tek topumu atmak için çanta simgesine basıyordum ki... Elim kaydı -_-. Heyecandan çantaya basıyorum diye topa bastım ve top olduğu yerde düştü.

Bu da böyle bir anımdır -_-.

Sayfa: [1] 2 3 ... 22