Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fırtınakıran

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 374
16
Sinema / Ynt: "Blade Runner" Geri Dönüyor!
« : 08 Ekim 2017, 11:32:55 »
Tüm bu nedenlerden ötürü protesto ederek filmi sinemada izlemeyi düşünmüyorum. Benim gibi yapacak başka insanlarla da konuştum yakın zamanda. Bizim bu küçük protestomuz ne kadar işe yarar bilinmez, ama buna alet olup da her şeye rağmen adamlara o dev bilet parasını vermeye gönlüm razı değil.

17
Sinema / Ynt: "Blade Runner" Geri Dönüyor!
« : 06 Ekim 2017, 10:52:51 »
Cansız bedenlerin sergilenmesi gibi cinsel ima taşımayan sahnelerin sansürlenmesi anlam vermek gerçekten güç. Bedeni, tasarlanmış içi boş makine gibi sunmayı alaksız biçimde yorumlayan zihniyete çok teşeklürler >:(

Bitmedi şu ahlak bekçiliği. Ama örtülü olarak sapkınlıkta zirveye oynuyoruz. Tabii şaşırmamak gerek, bugün damacanalar bile tecavüze uğruyor.

Durduk yere delirdim şu gelişmeleri okuyunca. Bu kadar riyakarlığı benim midem kaldırmıyor artık.

18
(Tüm bu nedenlerden yaşasın Bitmeyen Savaş. He he)

Olmaz! Birini ötekinden üstün tutamam :D Bir elmanın iki yarısı gibiler ;)

Gerçekten de öyleler. İkisi birlikte okununca birbirlerini nasıl tamamladıkları ortaya çıkıyor. Özellikle (daha önce konuştuğumuz gibi), birinin erlerin gözünden görürken diğerini subay mertebesinden bakarak yorumlamamız bakımından. Bunun da önemi sosyo-kültürel farklılıklarının hem hayata, hem de içinde bulundukları savaşa olan bakış açılarındaki ayrışması bana kalırsa.

Özetle, Yıldız Gemisi Askerleri'ni seven Bitmeyen Savaş'ı okumadan geçmesin. Aynı şekilde Bitmeyen Savaş'ı sevenler de Yıldız Gemisi Askerleri'ni mutlaka okusun derim ^^.

(Yine de Bitmeyen Savaş'ı ayrı seviyorum <3 Elitistliğimden olabilir)

19
Askeri düzen ve rütbe karmaşasını çoğu okur yaşıyor. Aynı sorunu yaşayanlara verebileceğim tek öneriyse şöyle: Rico, rütbesi ne olursa olsun hep emir kulu. Sadece buna odaklanın. Askeri hiyerarşiye fazla takılmayın.

Alıntı
En çok etkilendiğim kısım ise kırbaçlanan asker kısmı, olay örgüsü oldu.

O bölüm maskülenliliğin "güçsüz" üzerinden nasıl biçimlendiğini güzel özetliyor. Güçsüz korunmalı. Ne olursa olsun. Ama kim olduğu da önemli. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar... yani kendini savunamayacağı düşünülenler. İronik olan, onları tehdit eden de erkekler koruması gerekenler de erkekler. Güçsüz'ün varlığıyla kendini önemli hisseden bir erkeklik var.

Yıldız Gemisi Askerleri'nin sadece askeri bilimkurgu olarak okunup incelenmemesi gerek. İdealize erkek doğasını ve dünyayı algılayışını da içeriyor. Kitap boyunca Rico'nun kadınları idealize edici bakışı hep bu erkeklik anlayışıyla bağlantılı. O bakış açısını anlamak erkek olarak zor değil. Saf ve masum kadın imgesi çok ayartıcı. İnsanlığından arındırılmış arzu nesnesinden başka bir şey değil. Rico gibi birinin gerçek bir kadınla karşısında yaşayacağı şaşkınlık ve hayal kırıklığını tahmin etmek güç değil.

YGA, maço erkeklik ve dünyası hakkında çeşitli fikirler edindirebilir.


(Tüm bu nedenlerden yaşasın Bitmeyen Savaş. He he)

20
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 28 Eylül 2017, 20:00:06 »
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu ile İthaki Bilimkurgu Klasikleri maratonuna devam ediyoruz :3 Sırada Strugatski Kardeşler'in şaheserlerinden Tanrı Olmak Zor İş var. Yine Bay Karamsar'dan oldukça derinlemesine bir inceleme geldi.


21
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 25 Eylül 2017, 11:42:27 »
Sana puanım 9 kanka.

bkz. Dayanamadı.

Yalnız biz son kitabı henüz okuyamayanlar olarak gaza gaza gele semalarda objektiflere yakalanacağız. Yazıktır. Zalımsınız :(

23
25.kitap   Ursula K. Le Guin'den Türkçede ilk kez yayımlanacak olan Anlatış (The Telling). 22 eylül de raflardaymış.

Hainish Cycle'ın Türkçede tek eksik kitabı :) Oh be, sonunda biri çevirdi.

24
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 14 Ağustos 2017, 13:17:55 »
Yine Jon Snow hakkında önemli bilgiler açığa çıktı.

Spoiler: Göster
Meğerse Jon piç değilmiş. Bu durumda Khaleesi'den tahtı alma ihtimali var. Gerçi Khaleesi ile evlenebilir de ki Khaleesi'nin hal ve hareketleri ondan hoşlandığına işaret bence. Akraba olmaları sorun değil. Targaryenlerde zaten kardeşler bile evlenebiliyor.


Spoiler: Göster
Bu durum hiç hoşuma gitmedi. Jon bir piç olarak buralara geldi. Son bölümlerde Tyrion'un ona verdiği nasihati ona karşı kullanarak piçliğine vurgu yaptı. Onun bu durumun belli bir özelliği, hikayeye kattığı bir tat vardı. Şimdi resmi yollardan kral olabilmesi için her şey kılıfına uyduruldu. Şu adam piç olarak oralara gelse serinin gözümdeki değeri bir başka olacaktı.

Hoşuma gitmedi ya.


25
Oley!  :clap Üstelik bir Ölüm kitabı geliyor :3

Merak edenler için gelsin,

Kalan iki kitap: 12. kitap - Cadılar Dışarıda, 13. Kitap - Küçük Tanrılar

Şöyle bir rehber hazırlamıştık zamanında.

Delidolu emin adımlarla ilerliyor valla, helal olsun. Çeviri ve editörlükleri de kaliteli. Serinin hayranı olarak isteyebileceğim her şeye sahipler.

26
1. Fareler ve İnsanlar.
2. Suç ve Ceza
3. Canavarın Çağrısı

Ben soru bulamadım :D Dileyen biri benim yerime sorsun.

Oyun oldukça eğlenceli görünüyor, aklınıza sağlık ^^

Edit: O spoiler kutusu benim cevabımdan sonra mı kondu, yoksa var mıydı :D? Düzenleme saatine göre benden sonra diye anladım ama emin de olamadım. Vallahi cevabı yazıyorduysa bakmadan söyledim :D

27
Kahramanın Sonsuz Yolculuğu

Yıllarca okumak için süründüğüm kitaba nihayet kavuştum. Hem de gözden geçirilmiş ve yenilenmiş baskısıyla. Kitap söylendiği kadar şahane, fakat benim bir sıkıntım var. O da şu: kitapta anlatılanların birçoğunu biliyorum :S

Aşağıdaki tamamen öznel bir yorumdur. Kitap müthiş bir kaynak, mutlaka okuyun.

Zaman içinde okuduğum farklı kaynaklarla birlikte bu kitabı beklerken pek çok şey öğrenmişim. O nedenle Kahramanın Sonsuz Yolculuğu'na kavuşmam biraz hayal kırıklığı oldu. Üstüme kürekle yeni bilgi atılacak diye beklerken daha önceden öğrendiklerimi pekiştirir ya da bildiklerime farklı örnekler görür oldum.

Yeni şeyler öğrenmeye başladığımda kitabı bağrıma basacağıma inanıyorum. Şimdilik güzel bir kaynak okuyorum, ama beklediğim gibi aşık olamadım.

Kitapta daha çok ilerledikçe elbet bilmediğim şeyler gelecek karşıma ve düşünmediklerimi gösterecek. Bekliyorum :)

Çok okumak iyi bir şey değilmiş askjlfşdsf

28
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 07 Ağustos 2017, 15:05:02 »
Eskiden forumdan anasayfaya direk geçiş yapabiliyorduk. Yeniden eklenmesi mümkün müdür?

Şu anlık logoya tıklayarak ana sayfaya (portala) gidebilirsiniz. Forumun ana sayfası için en üstte Ana Sayfa seçeneği mevcut zaten.

Portal sekmesi de ayrıca eklenecek :)

29
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 07 Ağustos 2017, 10:38:44 »
Peki Emre, profil resmindeki malum kitap ne zaman geliyor  :=)

30
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« : 05 Temmuz 2017, 20:37:48 »
Bestbooks ve EG.RİCCO'nun aynı kişi olması gerçekten hoş değil. Nereden mi biliyorum? Bir yönetici olarak gördüğüm mail adresinden. Bir de IP'den.

Lütfen kimseyi kandırmaya çalışmayın. Daha en başından kendiniz olup kitabınıza yazarı olarak sahip çıksaydınız keşke.

Şu an beni ilgilendiren eser değil. Aynı kişinin iki farklı üyelikle hareket etmesi.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 374